Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεταφορά βρέφους από το μαιευτηριο στο σπίτι

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να δηιγηθώ μια ιστορία σε όσους (και είναι δυστηχώς πάρα πολλοί) μεταφέρουν τα νεογέννητά τους από τα μαιευτήρια, στα σπίτια τους στην αγκαλιά της μητέρας και όχι με κατάλληλο κάθισμα. Προ λίγων ημερών επέστρεψα από τη γεννέτηρά μου Αγγλία, για τη γέννηση της ανηψιάς μου. Παρατήρησα ότι η περισσότεροι γονείς μετέφεραν τα βρέφη τους στην αγκαλιά της μητέρας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Μου έκανε τρομερή εντύπωση και βέβαια είναι κάτι που απ'όσο ξέρω δεν είναι παράνομο. Ίσως η έλλειψη ενημέρωσης και η αυταπάτη ότι με μία μεταφορά χωρίς ειδικό καθισματάκι δε έγινε και τίποτε, να είναι κάποιοι λόγοι που συμβαίνει αυτό σήμερα. Όταν έμαθα ότι και οι δικοί μου θεωρούσαν υπερβολή τη χρήση καθίσματος για τη μεταφορά του βρέφους στο σπίτι, έγινα έξαλλος. Κάθε ποσπάθεια να τους μεταπίσω τη μέρα αναχώρησης, χαρακτηρίστικε ως "υπερβολή" και "κουτή φοβία". Για να μην μακρυγορώ, στη διαστάυρωση Κηφισίας και Κατεχάκη, ένας τυπικός ανυπόμονος πέρασε με κόκκινο και το μοιραίο συνέβη. Η μητέρα και αδερφή μου, έπεσε αναπόφευκτα πάνω στο βρέφος και κατά συνέπεια στο κάθισμα του συνοδηγού, προκαλώντας του σοβαρές κακώσεις σε κεφάλι και σώμα. Σήμερα στη εντατική ακόμα, η μικρή παλέβει για τη ζωή της και οι γιατροί πιστεύουν ότι τα προβλήματα θα την ακολουθούν για πάντα...

Εγώ ως "κακός οιωνός" είχα την ατυχία να βγω αληθηνός. Οι γονείς εξακολουθούν να πιστεύουν οτι απλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του... και αυτό με θλύβει αφάνταστα. Αναρωτιέμαι τι χρειάζεται για πάρει κάποιος το μαθημά του? Προσωπικά φοράω ζώνη ασφαλείας ακόμα και για 100 μέτρα γιατί το κακό δεν επιλέγει διαδρομές και δρόμους, χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Καμία μάνα δεν μπορεί να εκθέτει έτσι το παιδί της. Καμία μάνα δεν μπορεί να κρατήσει μια μάζα της οποίας το βάρος απο 3 κιλά γίνεται 300 σε μια πρόσκρουση. Καμία μάνα δε μπορεί να κάνει το παιδί αερόσακο, όση άγνοια και αν έχει. Το κάνει γιατί βιάζεται να πάει σπίτι και πιστεύει ότι δε θα είναι τόσο άτυχη εκείνη τη σπουδαία μέρα της ζωής της. Στην χώρα που ζω εδώ και πολλά χρόνια, αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα και μια αντίστοιχη μάνα σαν την αδερφή μου, θα διοκώταν ποινικά για απόπειρα δολοφονίας απο αμέλεια. Λυπάμε που αυτό συνέβει σε δικό μου άνθρωπο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή.

Τα λέω λοιπόν αυτά, μήπως και κάποιοι σκευτούν διπλά τον τροπο με τον οποίο θα κάνουν τη μεγάλη έξοδο από το νοσοκομειο.

Φιλικά

Mike

Διαφημίσεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Φυσικα και ειναι παρανομο και στην Ελλαδα να μεταφερεις οποιασδηποτε ηλικιας μωρο ή παιδι χωρις ειδικο καθισμα, αλλα αποτελει απλη παραβαση του ΚΟΚ και κανενας δε φοβαται και δεν υπολογιζει.

Οχι μονο τα μεταφερουν στην αγκαλια τους, μετατρεποντας τα μωρα σε αεροσακους για τις ιδιες, αλλα καποιοι νομιζουν οτι ειναι ασφαλη μεταφεροντας τα σε αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης καλαθουνες.

Επιτελους καποιος να πει και μιαπροσωπικη ιστορια, για να καταλαβουμε ολοι οτι το κακο ειναι πανευκολο να γινει, δεκαδες θανατηφορα δυστυχηματα γινονται μεσα στην πολη και σε αποστασεις μερικων μετρων, δε συμβαινουν ολα στους αλλους και εν παση περιπτωσει ειναι υποχρεωση μας να προστατευσουμε ΣΩΣΤΑ το μωρο που δεν μπορει ακομα να το κανει μονο του.

Πολυ λυπαμαι γι αυτο που σας συνεβη. Ας γινει τουλαχιστον παραδειγμα για τους υπολοιπους.

k9Tap3.png

Λυπάμαι πολύ, και ελπίζω η μικρούλα σας να τα καταφέρει και να γίνει σύντομα καλά.

Θέλω να πω ότι ένας λόγος που δεν δίνω τις κόρες στο αυτοκίνητο του παππού είναι γιατί ο πατέρας μου καθώς και ο πεθερός μου αρνούνται να πάρουν μαζί και τα καρεκλάκια των παιδιών (ταλαιπωρία, βάλε βγάλε) και νομίζουν πως δεν τρέχουν και οι μικρές (18 μηνών και 3 χρονών) θα είναι ούτως ή άλλως ασφαλής στην αγκαλιά της γιαγιάς στο πίσω κάθισμα.

Ευτυχώς ο συζυγός μου συμφωνεί μαζί μου και δεν "φαίνομαι τρέλη" όπως με κατηγορούν οι παππούδες.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Τους παππουδες καπου τους καταλαβαινω, δεν τους δικαιολογω, αλλα η αληθεια ειναι οτι καποια πραγματα δεν ηταν παντα γνωστα.

Αλλα να βλεπω νεους γονεις στο δρομο με τα μωρα αγκαλια και τα παιδια να χοροπηδανε στα καθισματα, αυτο ΟΧΙ.

Ειναι εγκλημα και ειναι η μονη φορα εδω μεσα που χρησιμοποιω τοσο σκληρη και απολυτη λεξη, αλλα διαβαστε παραπανω την ιστορια του φιλου και θα δειτε οτι ετσι ειναι.

Εκτος κι αν ολοι πιστευετε οτι τα κακα πραγματα συμβαινουν μονο στους αλλους.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Οχι μονο τα μεταφερουν στην αγκαλια τους, μετατρεποντας τα μωρα σε αεροσακους για τις ιδιες, αλλα καποιοι νομιζουν οτι ειναι ασφαλη μεταφεροντας τα σε αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης καλαθουνες.

ή στην αγκαλια της μανας τους στο μπροστινο καθισμα :shock:

Συμφωνώ απόλυτα με την kassiani οτι πρόκειται περί εγκλήματος να μεταφέρονται έτσι τα παιδιά. και ακόμα χειρότερο? πάνω σε μηχανάκι είτε μπροστά από τον οδηγό είτε σε μορφή ΄σαντουιτς ανάμεσα στους 2 γονείς και καλά σφηνωμένο για να μην πέσει!!! 1000 φορές αν δεν έχω αμάξι να πάρω τα Μ.Μ.Μ ή ένα ταξί παρά αυτό το πράγμα!!!

Εξοργίζομαι και εγώ και ο σύζυγός μου όταν βλέπουμε αυτό το θέαμα στους δρόμους

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Και εγω πραγματικα απορω με τους γονεις που το κανουν αυτο, καπου διαβασα ενα πολυ πετυχημενο σχολιο για τις μαμαδες που κρατανε τα μωρα τους αγκαλια στο μπροστινο καθισμα χρησιμοποιωντας τα ως αεροσακους... Χοντρο το ξερω αλλα...

Και εμεις γυρνωντας απο το μαιευτηριο μας τρακαρε ενας απο πισω.

Επαθα τετοιο πανικο, εκλαιγα με λυγμους και ετρεμα ολοκληρη, που ο ανθρωπος ειχε πεσει στα γονατα μου κλαιγοντας ζητωντας συγνωμη... Ασε τραγικη εμπειρια...

Δεν επαθε κανεις τιποτα, το μωρο ηταν καλα δεμενο στο καθισματακι του αλλα εγω εκανα 2 μερες να συνερθω. :(

freddyvarious περαστικα σας, δεν μπορω ουτε να φανταστω τι περνατε...:(

zQI8.jpg.png

Mike ευχομαι η μικρουλα σας να γινει συντομα καλα

Κι εγω εξοργιζομαι πολυ οταν βλεπω τα παιδια χωρις ζωνες αλλα εκει που ειπα ΗΜΑΡΤΟΝ ηταν πριν δυο μηνες που εφευγα απο τον παιδικο σταθμο και εχι μια αρκετα μεγαλη ευθεια,ερχοταν ενα φοτηγακι(βανακι-κλουβα)και εκανε "οχταρια"

Λεω απο μεσα μου "ποιος μ@λακ@ς πρωι πρωι εχει ορεξη για αστεια"

Και βλεπω εναν μπαμπα που ειχε το 20μηνων αγορακι του στην ποδια του και κρατουσε το τιμονι ο πιτσιρικας και κανανε αστειακια

Αν ειχε συμβει το οτιδηποτε εκεινη την ωρα τι θα ελεγαν μετα;;;;;;;;;

4

Σκεφτομαι μια και η ειμαι και τρελη γλωσσοκοπανα λογω δουλειας, μολις βλεπω τετοιους στοργικους γονεις στο δρομο, να αρχισω να τους κραζω κανονικα μηπως εστω και ενας λυπηθει το παιδι του..

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΚΑΙ.....ΕΠΑΘΑ :(

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ. ΑΠΟΣΤΑΣΗ 60 ΧΛΜ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 3 ΚΙΛΩΝ, ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ.

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ?

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ. ΑΠΟΣΤΑΣΗ 60 ΧΛΜ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 3 ΚΙΛΩΝ, ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ.

Υπάρχουν ειδικά καθισματάκια για νεογέννητα και μέχρι κάποιων μηνών.

Έχουν ειδικό στήριγμα για το κεφαλάκι και το μωρό είναι σχεδόν ξαπλωτό. Δεν τα έχω δει ακόμα από κοντά καθώς δεν ξεκίνησα αγορές αλλά το έχω δει σε προσπέκτους και ίντερνετ.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ κανει να καθετε και νεογενητο αρκει να ανηκει στην ομαδα 0-13 ή 0-18 , σε παρακαλω μην ακους μαμαδες και πεθερες και θειες και και και και που τα ξερουνε ολα , εμενα η μανα μου παντα νομιζε οτι το καθησμα αυτοκινητου το ειχαμε παρει για να "σπαταλισουμε" χρηματα , μεχρι που τελικα καποια στιγμη το καταλαβε . Τα καθησματακια αυτοκινητου ειναι φτιαγμενα και για νεογενητα παιδακια και μην ακους που λενε οτι δεςν κανει να κατσει , δεν ειπαμε να καθησε σε καρεκλα αλλα τα καθησματακια ειναι οκ , οπως ακριβως καθετε και στο ρελαξ , για αυτο αλλωστε και λεει απο 0 κιλα .

http://www.pegperego.com/page.php?pageid=UJVNL001&idf=06&idp=0000000118&cl=N

Με το παραπανω καθισματακι μετεφερα τα δυο μου μικρα( οενας 2880 και ο αλλος 2960) μια χαρα τους βολεψε και τους δυο και μαλιστα ακομα εχω εκει τον μικρο

Στον πρωτο δεν ηξερα και τον μετεφερα με την καλαθουνα,52χλμ τρομαρα μου :?

4

Τα καθισματα 0 ειναι καταλληλα για νεογεννητα, αλλα οχι για μακρινα ταξιδια. Σε περιπτωση μακρινου ταξιδιου, πανω απο μια ωρα, το νεογεννητο πρεπει να μεταφερεται απολυτως ξαπλωμενο σε ειδικο πορτ μπεμπε εγκεκριμενο για υπνο και μεταφορα.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!εμεις την μεταφεραμε με την καλαθουνα στο πισω καθισμα!δεν ξερω αν ηταν σωστο η λαθος!αμεσως μετα η καλαθουνα ηταν το κρεβατι της και για μεταφορα ειχαμε το τελειως ξαπλωτο πορτ μπεμπε του καροτσιου!εμενα με τρακαρε πλευρικα αποτην μερια του μωρου μου ενας κυριος με σχολικο λεωφορειο για παιδια παρακαλω!παραβιασε το στοπ ο οδηγος σχολικου λεωφορειου!πως κρατηθηκα και δεν τον εδειρα!

Τα καθισματα 0 ειναι καταλληλα για νεογεννητα, αλλα οχι για μακρινα ταξιδια. Σε περιπτωση μακρινου ταξιδιου, πανω απο μια ωρα, το νεογεννητο πρεπει να μεταφερεται απολυτως ξαπλωμενο σε ειδικο πορτ μπεμπε εγκεκριμενο για υπνο και μεταφορα.

exeis na mou proteineie kapoio gia ypno kai metafora??????marka, katastima stin a8ina ktl

Λοιπον εμεις εχουμε κατι τετοιο ενα μοντελο πιο πριν μαζι με τη βαση http://www.pegperego.com/page.php?sid=5e35973a3c76dded374d81aed0ab7b1c&pageid=IJVNL001&idf=06&idp=0000000117&cl=C σε αυτο εχουμε τη μπουμπου απο τη μερα που γενηθηκε εως και σημερα θα το αλλαξουμε και θα τη βαλουμε στο επομενο σε 2-3 μηνες . Τον Κωνσταντινουλη τον ειχαμε σε ενα ιδιο αλλα οχι αυτης της εταιριας απο τη μερα που γεννηθηκε εως περιπου 4 μηνων , μετα ειχε αναπτυχθει παρα πολυ και δεν τον βολευε και τον βαλαμε σε ενα κατηγοριας 0-18 . Μαγαζια που μπορεις να τα δεις ? παντου εχει και στα Λητω και στα chicco και στα prenatal γενικως οπου πουλανε βρεφικα ειδη εχει και καθσματακια αυτοκινητου .

Τωρα ειδα , οχι αυτο που προτεινω εγω δεν κανει για υπνο μονο για μεταφορα , για υπνο και μεταφορα ειναι μονο οι καλαθουνες αλλα ειναι επικυνδινες . Καλυτερα να παρεις καθησματακι αυτοκινητου για μεταφορα και για υπνο μια κουνια μεγαλγ απο την αρχη , θα γλυτωσεις και χρηματα.

Τα πορτ μπεμπε που εχουν τα καροτσια εχουν ειδικη κοινοτικη οδηγια και κανουν και για υπνο στο σπιτι και για μεταφορα στο αυτοκινητο.

k9Tap3.png