Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οισοφαγίτιδα και τροφικές αλλεργίες - SOS!

Recommended Posts

Καλημέρα σε ολους θα ήθελα να σας διηγηθω και τη δικη μας περιπετεια που εξελισεται σε γολγοθα! Η μπεμπα μου οταν μολις 55 ημερων παρουσιασε λίγο αιμα στα κακα της ενω τη θηλαζα, ακολουθοντας τις συβουλες της παιδιατρου εκοψα γαλακτομικα, μοσχαρι κτλ.Παρʼολη τη διαιτα το αιμα συνεχιζοταν,ετσι εφτασα στο σημειο να μην τρωω σχεδον τπτ μονο κοτοπουλο και πατατα.Το μωρο εφτασε 4 μηνων και το αιμα συνεχιζοταν...

Με τη συμφωνη γνωμη 2 απο τις κορυφαιες παιδογαστρεντερολογους και μιας παιδιατρου εκοψα το θηλασμο!!!!!!!!!!!ενω ειχα πολυ γαλα.....(μεγαλο λαθος). Ξεκινησαμε το almiron pepti και το μωρο ειχε να κανει κακα του 4-5 μερες, ενω στην αρχη το επινε με ορεξη, μετα απο 2 εβδομαδες αρχισε να ελλατωνει τη ποσοτητα του γαλατος. Για μην πολυλογω διαγνωσθηκε οισοφαγιτιδα γιατι το παιδι μετα απο τα patch test διαπιστωθηκε πως ειναι αλλεργικη στο almiron pepti,στη πατατα,στο αυγο. Αρχισαμε neocate με epadoren,δεν ειδαμε καμια βελτιωση και ξεκινησαμε laprazol. Να πω πως στον 5ο μηνα δωσαμε λιγο ρυζαλευρο προψημενο και ειδαμε παλι λιγο αιμα και το κοψαμε φυσικα.

Το μωρο ειναι εξιμησι μηνων, τρωει μονο στον υπνο του γυρω στα 700 ml τη μερα και ειναι 7600.Πάνω που πηγαμε να αυξησουμε λιγο τη ποσοτητα που τρωμε (παντα μονο στον υπνο μας και καθε 2 ωρες γυρω στα 60-70 ml.) μας ειπαν να δωσουμε λιγο καροτο και μετα λιγο κολοκυθι.Το καροτο της εκανε εντονη δυσκοιλιοτητα με πολυ σκληρα κακα, το παιδι αρχισε να μην τρωει καλα ουτε στον υπνο του να ειναι ανησυχο και να μην κοιμαται καλα!

Ζηταω τη βοηθεια σας πως θα μεγαλωσει αυτο το παιδι οταν πινει το neocate ποναει λογω οισοφαγιτιδας, και τα στερεα που της αρεσουν την πειραζουν, τι θα κανω???????????? Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα εχω κουραστει ψυχολογικα και σωματικα παρα πολυ!!!!!!!!!

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Agapiti fili,

psaxnontas sto internet yia to provlima mou...vrika thn istoria sou h opia einai akrivos idia me auto pou pernao ego me to bebi mou!!!!!!!!

trome ston ypno mono, exoume isofagitida kai ola ta ypolipa opos kai esis!!

vlepo oti thn istoria sou thn egrapses perisi ton marti. Poly tha eithela na milisoume, kai na matho pos ekselixthike h ygeia tou paidiou sou!

Zo ena drama!!!kai den ksero ti na kano pleon........

perimeno me anipomonesia tou minima sou

• 2 εβδομάδες μετά...
Agapiti fili,

psaxnontas sto internet yia to provlima mou...vrika thn istoria sou h opia einai akrivos idia me auto pou pernao ego me to bebi mou!!!!!!!!

trome ston ypno mono, exoume isofagitida kai ola ta ypolipa opos kai esis!!

vlepo oti thn istoria sou thn egrapses perisi ton marti. Poly tha eithela na milisoume, kai na matho pos ekselixthike h ygeia tou paidiou sou!

Zo ena drama!!!kai den ksero ti na kano pleon........

perimeno me anipomonesia tou minima sou

Λοιπόν δεν θα σε απογοητεύσω αλλά ούτε θα σε ενθουσιάσω με την απαντησή μου!Το Σεπτέμβρη κλείνουμε τα 2, μέχρι ενός έτους πίναμε μόνο neocate και μόνο στον ύπνο μας !Όπως καταλαβαίνεις έπρεπε κάθε 3 ώρες να την κοιμήζω για να φάει 100 ml γάλα(δεν μπορούσε να φάει παραπάνω)!Τα στερεά άργησαν αρκετά 14 μηνών αρχίσαμε να τρώμε λίγο πατάτα μετά από 2 μήνες λίγο κουνέλι!Για 8 μήνες πίναμε laprazol!Σήμερα 22 μηνών πίνουμε ακόμα το γάλα στον ύπνο 1ον γιατί είναι απαίσιο και 2ον γιατί σηχάθηκε το μπουκάλι από τον πόνο που της προκαλούσε!Τρώμε μήλο,μπανάνα,ψωμί,αρνί,κουνέλι,καρότο αυτά!Από Σεπτέμβρη θα κάνουμε πρόκληση με το Frisolac ac!Σε πελάγωσα το ξέρω...Κάθε περίπτωση είναι μονάδική εμείς έχουμε μία πολύ σπάνια μορφή αλλεργίας οιωσινοφιλική γαστρεντεροπάθεια που προκάλεσε όλο αυτό!Εσείς μπορεί απλά να έχετε παλλινδρόμηση λόγω ηλικίας και να είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα!Θα ήθελα να μου πεις λίγο περισσότερα κάνατε γαστροσκόπηση?

roumpi να σε ρωτήσω κάτι? Τα δερματικά και τα ραστ (αίματος) σας βγήκαν θετικά ή μόνο τα πατσ έδειξαν την αλλεργία?

Tα rast τα κάναμε όταν μας άρχισε τα συμπτώματα (τριχιτσες με λίγο αίμα στα κακά) 2μηνών!!δεν είναι πολύ αξιόπιστα σε τόσο μικρή ηλικία μας βγήκε σε όλα αρνητική!Στα patch όμως φάνηκε η αλλεργία της και το πόσο ευαίσθητη είναι!Γενικά έχω καταλάβει πως τα rast δείχνουν περισσότερο στα δερματικά προβλήματα ενώ τα patch είναι για το γαστρεντερολογικό!

Διαφημίσεις

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα αντιμετώπισα με τον Γιώργο μου από 38 ημερών. Η μόνη διαφορά ήταν ότι οι γιατροί ήταν κάθετοι στο να μην διακόψω τον θηλασμό παρόλα τα προβλήματα και ότι ο Γιώργος εκτό των άλλων έκαν και εμετούς(παλλινδρόμηση). Από 3 μηνών έως 10 μηνών με το θήλαστρο 5 ώρες κάθε μέρα να βγάλω το γάλα και τις υπόλοιπες να περιμένω να πιεί μια γουλιά γάλα κοιμισμένος. Δεν έτρωγα τίποτα μόνο κοτόπουλο καρότο και γαλοπούλα.

Μην απογοητεύεσε! Θέλει απίστευτη υπομονή. Δεν άντεχα να τον βλέπω αδυνατούλη και να υποφέρει να πίνει το γαλατάκι. Δεν άντεχα που δεν χαιρόμουν το παιδάκι μου και συνέχεια ανυσηχούσα για την ανάπτυξη του, Αλλά κάποια στιγμή όλα αυτά αλλάζουν σιγά σιγά...

Το ευχάριστο είναι ότι τώρα είναι 15 μηνών πίνει κανονικό γάλα ( ξύπνιος !!!) και τρώει σχεδόν τα πάντα.

Στην περίπτωση του Γιώργου τα προβλήματα εξαφανίστηκαν σιγά σιγά ( από 12 μηνών) και είχαμε θετική έκβαση σε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Προσπάθησε να χαρείς το μωρό σου όσο μπορείς περισσότερο ( δεν το έκανα εγώ όσο θα ήθελα) γιατί όλα αυτά είναι περαστικά και θα έρθει κάποια στιγμή ( θέλω να πιστεύω γρήγορα) που θα τα θυμάσαι σαν μια μακρινή ανάμνηση.

Σε νιώθω και σε καταλαβαίνω απίστευτα ( τους φόβους την ανησυχεία και ίσως και τον πανικό ) αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο!!!

• 10 months later...

να μαι και εγω λοιπον εδω περα να ξετρυπωνω ενα θεματακι απο το χρονοντουλαπο...η αληθεια ειναι πως δεν περιμενω απαντηση, εξαλλου το θεμα ανοιχτηκε οταν εγω ημουν ακομα εγκυος στο αγορακι μου, αλλα επειδη τα γραπτα μενουν, ηρθα να βοηθηθω και ισως και να βοηθησω μελλοντικες μανουλες.

εμεις λοιπον, ειμαστε αισιως 21 περιπου μηνων και πινουμε ακομα το περιφημο neocate!

αφου θηλασαμε για 8,5 μηνες με απιστευτες διαιτες (τις γνωριζετε οι ενδιαφερομενες) φτασαμε στην ηλικια αυτη με τον μικρο να τρωει αρνι, πατατα, κολοκυθι, καροτο, μηλο και αχλαδι....ναι, ααα!και κρεμα νουτρα!

κατα τα αλλα προσπαθησαμε να φαμε ψωμι, ρυζι, και αλλα πολλα αλλα ο μικρος βγαζει αιμα. επισης προσπαθουμε να πιουμε το αλθερα, ξανα και ξανα, αλλα ο μικρος κανει διαρροιες.

απο γιατρους εχουμε παει σε τρεις παιδογαστρεντερολογους (απο 2 μηνων ξεκινησαμε), στο αλλεργιολογικο του παιδων και τελευταια σε τεως καθηγητρια του αλλεργιολογικου του αγ.κυριακου. Τωρα ψαχνουμε να την αλλαξουμε και αυτην γιατι δεν καταλαβαινω την εμμονη να πιουμε αλθερα, -αφου δεν μπορουμε- χωρις να εχουμε δοκιμασει το φρισολακ ή καποιο αλλο τελοςπαντων.(αν και το φρισολακ κατι ειχε δειξει προσφατα στο πατσ)

στην ουσια, ζουμε ενα δραμα με το παιδι να αναπτυσσεται δοξα το θεο πολυ καλα, αλλα να πειναει και να ζηταει φαγητα απεγνωσμενα. σε παιδικο παρτυ εκτυλιχθηκαν δραματα με τον μικρο να κλαιει και να κυνηγαει τα πιατα, σε παιδικες χαρες καθεται και κοιταει τα υπολοιπα παιδακια και τρεχει να μου δειξει τα φαγητα τους.

αυριο θα προσπαθησουμε με επισκεψη σε ομοιοπαθητικο, αλλα δε νομιζω οτι θα καταφερω να αποφυγω την ψυχολογικη υποστηριξη.

φαρμακοποιος απο αμερικη μου εχει πει οτι το φαινομενο εκει ειναι πολυ εντονοτερο και οτι παρολο που εδω ο μικρος μου μαλλον ειναι σπανιοτατη περιπτωση, εκει ισως οχι.

αυτα:|

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Θα ξεκινήσω από το τέλος!στην Αμερική είναι πιο συχνό το φαινόμενο ,άλλωστε όλα τα καινούργια πράγματα καλά ή κακά εκεί ξεκινάνε και μετά από κάποια χρόνια έρχονται και σε μας!Επειδή οι γιατροί στην ελλάδα δεν έχουν πείρα στη συγκεκριμένη πάθηση ότι ξέρουν και αυτή από την βιβλιογραφία, πειραματίζονται!Το δικό μου παιδί είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση, δεν είχαν συναντήσει οι γιατροί ποτέ το ίδιο πρόβλημα, ή μπορεί να το είχαν συναντήσει και να το ονόμαζαν διαφορετικά!είμαστε 32 μηνών και τρώμε μετά από πολλές προσπάθειες τα εξής:κουνέλι , κοτόπουλο,ψωμί ,μακαρόνια,καρότα,πατάτες,ρύζι,μπανάνες,μήλο!από γάλα είμαστε στη διαδικασία που προσπαθούμε να βγάλουμε το frisolac ac και να βάλουμε το αλμιρον πέπτι 2, η διαφορά τους είναι πως το δεύτερο έχει ίχνη λακτόζης ενώ το πρώτο όχι!όλοι οι παιδογαστρεντερολόγοι είναι της άποψης πως ας βλέπω λίγο αίμα δεν πειράζει,πιο πολύ πειράζει να της στερώ τροφές!

Μετά τα 2 1/2 της χρόνια ξεθάρεψα και τη βάζω να δοκιμάζει σιγά σιγά τροφές,είναι πλέον κανινική κοπέλα ,λέει τα πάντα και έχει άποψη!φυσικά αυτό το νέο που θα φάει θα είναι μία δύο κουταλιές τη φορά για να δώ αν τη πειράζει!σε ότι καινούργιο και να της έβαζα έβλεπα αίμα,αλλά της έβαζα πολύ λίγη ποσότητα για να τη συνηθίσει το εντεράκι της!

Αυτό γενικά είναι το σύστημα της Συρίγου ! για να σταματήσουμε το νεοκέιτ κάναμε 2 μήνες!Βάζαμε 30 ml την ημέρα ,την πρώτη εβδομάδα,60 τη δεύτερη και έτσι σιγά σιγά καταφέραμε να το βγάλουμε!

Δεν έχετε κάνει κάποια ενδοσκόπηση από ότι κατάλαβα!Όσο και να σε φοβίζει πρέπει κάποια στιγμή να το κάνετε, για να δείτε μήπως έχετε όπως εμείς αυξημένα ηωσινόφιλα! επίσης εδώ και 2 χρόνια 3 φορές την ημέρα πίνουμε μία κάψουλα το nalcrom (για την αλλεργία μας).

Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα!

Απάντησα εδώ γιατί θέλω να το βλέπουν όλες οι μανούλες που μπορεί να περνάνε τα ίδια!

Υπομονή!

P.S Η κορούλα μου είναι πάρα πολύ αναπτηγμένη σε σχέση με άλλα παιδάκια που τα τρώνε όλα!είναι 1.04 σε ύψος και 16 κιλά!ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ!

σε ευχαριστω που απαντησες!

μαλλον μοιαζουν οι περιπτωσεις μας, αν και εμεις ειμαστε πιο μικροι...

σχετικα με την ενδοσκοπηση, ειναι ο λογος που σταματησαμε απο το παιδων α. κυριακ. Πριν 4μην οι γιατροι του παιδων μου ειπαν οτι το παιδι εχει κατι αλλο, οχι αλλεργια και καλυτερα να απευθυνθουμε σε παιδογαστρεντερολογο. επιστρεψαμε λοιπον στη ρ@μα (αφου απο εκει ξεκινησαμε 2 μηνων), η οποια μας εστειλε στη σ-α-ξ-ο-νη. εμεις επιμεναμε να κανουμε ενδοσκοπηση, αλλα οι 2 τους μας προτειναν (μιλησαν τηλεφωνικως για τον μικρο μου) να μην κανουμε ακομη, δεδομενου οτι αφου ακομα δεν εχει φαει ο μικρος πολλα πραγματα, μαλλον δε θα δειξει τιποτα, εξαλλου σιγουρα εχει αλλεργια, εχει φανει αυτο απο τα ιωσινοφιλα στο αιμα του.

προσπαθω τωρα να του δωσω το αλθερα, αλλα απο οτι βλεπω εχει γεμισει η πλατουλα του γκρενα σπυρακια, ασε βεβαια τις διαρροιες. εσεις μετα το νεοκειτ πηγατε στο αλθερα και μετα στο φρισολακ, ε? μαλλον θα του μειωσω τις ποσοτητες... εγω του το ξεκινησα την προηγουμενη κυριακη και πινει ηδη 50μλ αλθερα μαζι βεβαια με νεοκειτ.-θελω να σταματησει το νεοκειτ!!!

χθες πηγαμε σε ομοιοπαθητικο, μας εδωσε ενα φαρμακο το sulphur, αλλα δεν προκειται να του το δωσω...φοβαμαι την ομοιοπαθητικη.

πραγματικα και εγω νομιζα πως δεν υπηρχε αλλο παιδακι με τοσο δυσκολη μορφη αλλεργιας .:( Βλεποντας τους γιατρους, το ποσο συμπασχουν αλλα και την αδυναμια τους να βοηθησουν, τρομαζω... δυσκολες καταστασεις που απαιτουν πολυ γερα νευρα...

η μικρη σου πως το δεχεται το θεμα?

εγω εκανα την βλακεια και προσπαθησα να του εξηγησω στο παιδικο παρτυ που ειμασταν, αλλα ειναι πολυ μικρος και αντεδρασε πολυ ασχημα...εκτοτε δεν εχω ξαναπαει πουθενα. ακομα και σε παιδικο σταθμο τον ειχα γραψει για το σεπτεμβρη, αλλα τους ενημερωσα οτι δεν προκειται να παμε...υπομονη, τι να πω

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

σε ευχαριστω που απαντησες!

μαλλον μοιαζουν οι περιπτωσεις μας, αν και εμεις ειμαστε πιο μικροι...

σχετικα με την ενδοσκοπηση, ειναι ο λογος που σταματησαμε απο το παιδων α. κυριακ. Πριν 4μην οι γιατροι του παιδων μου ειπαν οτι το παιδι εχει κατι αλλο, οχι αλλεργια και καλυτερα να απευθυνθουμε σε παιδογαστρεντερολογο. επιστρεψαμε λοιπον στη ρ@μα (αφου απο εκει ξεκινησαμε 2 μηνων), η οποια μας εστειλε στη σ-α-ξ-ο-νη. εμεις επιμεναμε να κανουμε ενδοσκοπηση, αλλα οι 2 τους μας προτειναν (μιλησαν τηλεφωνικως για τον μικρο μου) να μην κανουμε ακομη, δεδομενου οτι αφου ακομα δεν εχει φαει ο μικρος πολλα πραγματα, μαλλον δε θα δειξει τιποτα, εξαλλου σιγουρα εχει αλλεργια, εχει φανει αυτο απο τα ιωσινοφιλα στο αιμα του.

προσπαθω τωρα να του δωσω το αλθερα, αλλα απο οτι βλεπω εχει γεμισει η πλατουλα του γκρενα σπυρακια, ασε βεβαια τις διαρροιες. εσεις μετα το νεοκειτ πηγατε στο αλθερα και μετα στο φρισολακ, ε? μαλλον θα του μειωσω τις ποσοτητες... εγω του το ξεκινησα την προηγουμενη κυριακη και πινει ηδη 50μλ αλθερα μαζι βεβαια με νεοκειτ.-θελω να σταματησει το νεοκειτ!!!

χθες πηγαμε σε ομοιοπαθητικο, μας εδωσε ενα φαρμακο το sulphur, αλλα δεν προκειται να του το δωσω...φοβαμαι την ομοιοπαθητικη.

πραγματικα και εγω νομιζα πως δεν υπηρχε αλλο παιδακι με τοσο δυσκολη μορφη αλλεργιας .:( Βλεποντας τους γιατρους, το ποσο συμπασχουν αλλα και την αδυναμια τους να βοηθησουν, τρομαζω... δυσκολες καταστασεις που απαιτουν πολυ γερα νευρα...

η μικρη σου πως το δεχεται το θεμα?

εγω εκανα την βλακεια και προσπαθησα να του εξηγησω στο παιδικο παρτυ που ειμασταν, αλλα ειναι πολυ μικρος και αντεδρασε πολυ ασχημα...εκτοτε δεν εχω ξαναπαει πουθενα. ακομα και σε παιδικο σταθμο τον ειχα γραψει για το σεπτεμβρη, αλλα τους ενημερωσα οτι δεν προκειται να παμε...υπομονη, τι να πω

Εμείς δεν πήραμε καθόλου το αλθερα κατευθείαν στο frisolac ac ,αλλά όπως σου εξήγησα το βάλαμε πολύ σιγά και το παιδί ήταν ήδη 2 ετών!το νεοκέιτ βοηθάει πολύ το έντερο και πρέπει να κοπέι σταδιακά!Ομοιοπαθητική ξεκίνησα και εγώ όταν ήταν ενός έτους ,αλλά τη σταμάτησα σχεδόν αμέσως γιατί είδα πολύ αίμα!Ίσως να είμασταν καλύτερα εαν δεν είχα φοβηθεί τότε!

Ο παιδικός είναι απαγορευτικός για αυτά τα παιδιά,γιατί με τις συχνές ιώσεις που θα παιρνάνε επιβαρύνεται το ανοσοποιητικό τους και η αλλεργία χειροτερεύει!

Γενικά αποφεύγω τα παιδικά πάρτυ , παιδότοπους! Είναι όμως μεγάλη και καταλαβαίνει πως αν το φάει θα πονέσει η κοιλίτσα!Της διαβάζω συχνά το παραμύθι της γοργόνας που έγινε 15 χρονών και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας!Έτσι της λέω και εσύ όταν μεγαλώσεις θα τα τρώς όλα!!!ελπίζω να μην βγω ψεύτρα!

Διαφημίσεις

να μαστε κι εμεις!Θα τα πω πολυυυ περιληπτικα για να μην σας κουρασω. Εμενα ο μικρος μου δεν καταφερε να θηλασει καθολου και στον τριτο μηνα εμφανησε σπυρακια. Μετα απο πολλη ταλαιπωρια κι εξετασεις ξεκινησαμε neocate και μετα pepti. Στις στερεες παρουσιαζε συνεχως αντιδρασεις και ειμασταν παντα με αντιισταμινικα.Μεγαλωσε με κατσικι και κουνελι. Στους 12 μηνες ξεκινησαμε μετα απο προτροπη του παιδιατρου(μην τον χαρακτηρισω) κατσικισιο γιαουρτι με το οποιο ο μικρος ξετρελαθηκε γιατι ηταν λιχουδια οτιδηποτε καινουριο για εκεινον. Δεν ειχαμε ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα ωσπου ενα μηνα μετα παθαινει εσωτερικη αιμοραγια απο οισοφαγιτιδα. Μην τα πολυλογω παραλιγο να χρειαστει μεταγγιση. Λαθος αντιμετωπιση, περιττες αντιβιωσεις, laprazol και αλλα. Καταληγουμε στην παιδογαστρεντερολογο που αναφερεις η οποια μας παρεπεμψε στην ιδια παιδοαλλεργιολογο. Του κανει τα patch και αποδεικνυεται πως ολη η διαιτα του ηταν λαθος. Σχεδος σε οτι ετρωγε ηταν αλλεργικος( ειδικα κατσικι, κολοκυθι). Τα κοβουμε ολα για ενα εξαμηνο. Ξανακανουμε τα patch βλεπουμε πως εχει αρχισει να βελτιωνεται και ξεκινησαμε πολυ σιγα την διαδικασια για το πληρες. Καναμε κανα δυο πισωγυρισματα αλλα τωρα ειναι οκ. Με πολλη υπομονη εχει βελτιωθει αρκετα η κατασταση του. Κι εμας ευτυχως η αναπτυξη του ειναι καλη.

Ειδα πως στεναχωριεται στα παιδικα παρτι και στεναχωρηθηκα πολυ. Εγω τον παω παντου αλλα φροντιζω να εχω παντα κατι που μπορει να φαει μαζι μου. Την ειχα πατησει κανα δυο φορες κι ετσι απο τοτε ας πουμε στα παρτι του φτιαχνω πιτακια και κεικ δικα μου και τα παιρνω μαζι ωστε να μην νιωθει οτι στερειται κατι που εχουν τα αλλα παιδια. Ευτυχως εχει δεχθει οτι καποια πραγματα τον πειραζουν κι επειδη ξεκινησαμε την εκπαιδευση απο πολυ μικρο τωρα δεν τον πολυνοιαζει. Μαλιστα ερχεται και με ρωταει αν δει κατι."μαμα αυτο με πειραζει?μπορω να το φαω?" Λιωνω βεβαια μεσα μου που πρεπει να του πω οχι αλλα εκεινον δειχνει να μην τον πολυπειραζει.

foubi ποσο ειναι τωρα το παιδακι σου?

το προβλημα με εμας ειναι πως εκτος απο πατατες τηγανιτές και μηλο αχλαδι, δεν εχω κατι αλλο για σνακ.

το ασχημο ηταν οτι δεν καταφεραμε να φαμε τα αλευροειδη και ουτε ψωμι δεν μπορει να φαει.

(πριν 3 εβδομαδες ανεβηκε στον καναπε μονος του και πηρε ενα κομματι ψωμι μεσα απο τη σακουλα του φουρνου! παγωσα ομως τον αφησα να το φαει...:-( φυσικα τον πειραξε, αλλα εκεινη την ωρα το ευχαριστηθηκε πολυ- εκτοτε το ψωμι το βαζουμε πολυ ψηλα)

ευχαριστω roumpi, μιλησα και με την αλλεργιολογο μας και μου εδωσε το οκ για το φρισολακ, τι να πω μακαρι να τα καταφερουμε. (θα περιμενω βεβαια λιγο να ηρεμησουμε απο το αλθερα γιατι μεχρι και το χερακι του εχει βγαλει μωβ σπυρακια)

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

sagia τωρα ειναι δυομισι. Εμας ευτυχως ετρωγε ψωμι αλλα στην αρχη χωρις γλουτενη κι ετσι μπορουσα να του φτιαχνω μπισκοτα και κεικ με ειδικο αλευρι και το γαλα του.

Ευχομαι ολα να πανε καλα και να ξεμπερδεψετε οσο το δυνατον γρηγοροτερα.

Α! Τωρα θυμηθηκα μια δικη μου πατεντα για σνακ. Ελιωνα πατατες σε πουρε μαζι με κρεας και τα εκανα σαν κροκετακια τα αλοιφα με λιγο λαδι και τα εβαζα στον φουρνο να ροδισουν.

Χρειαζεται να επιστρατευσεις λιγο την φαντασια σου. Αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι πες μου.

μας εδωσε ο παντογνωστης -τρομαρα του-παιδιατρος να φαμε γιαουρτι κατσικισιο γιατι ελεγε αφου τρωει κατσικισιο κρεας μπορει να φαει και τα γαλακτοκομικα του. Μεγα λαθος! Η παιδογαστρεντερολογος και η αλλεργιολογος εφριξαν οταν το ακουσαν. Το θεμα ειναι πως μεχρι τοτε ολες οι αντιδρασεις ηταν δερματικες ενω με το γιαουρτι ηταν γαστρεντερικη. Του εκανε πληγη στο στομαχι:cry: με ολα τα επακολουθα. Τοτε με τα πατς ανακαλυψαμε πως ολη η διατροφη του ηταν λαθος και τον ταιζαμε εν αγνοια μας πραγματα που τον πειραζαν. Ας πουμε 6 μηνων τον πειραζε το μοσχαρι και το κοτοπουλο. Μεγαλωσε με κατσικι και κουνελι. Οταν καναμε τα τεστ ειδαμε πως τον πειραζε το κατσικι και ηταν οκ με το κοτοπουλο. Αστα ειχα φρικαρει τοτε. Ευτυχως ομως με πολληηηηη υπομονη σιγα σιγα εχουμε βελτιωθει. Το βασικοτερο ειναι να βρεις εναν γιατρο που να εμπιστευεσαι και να μην βιαζεις καταστασεις.

Διαφημίσεις

μαλιστα...για κατσικισιο μας μιλησε ο ομιοπαθητικος, αφου ομως παρουμε το φαρμακο που μας εδωσε (δεν το εχουμε παρει ακομα ).

εχουμε και ενα ραντεβου στο παιδων α. κυριακου σε 10 μερες και θα τους ρωτησω για εξετασεις κοιλιοκακης λογω του οτι δεν μπορει να φαει τα σιτηρα ψωμια κλπ κλπ..

ευχαριστω κοριτσια!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

• 1 month later...

γεια σας ξανα απο μενα. αναρωτιεμαι ποτε θα ερθει η ωρα που θα μπω να γραψω και θα εχω κατι ευχαριστο να πω. εμεις τελικα μετα απο προσπαθειες δοκιμων δεν καταφεραμε να αλλαξουμε το νεοκειτ. περασαμε σε αλθερα, φρισολακ, αλφαρε ξανα και ξανα αλλα ο μικρος δεν τα δεχτηκε. χθες πηγαμε σε αλλον αλλεργιολογο του μητερα με εμπειρια απο αμερικη (ας μην πω ονομα) ο οποιος μας ειπε να συνεχισουμε με νεοκέιτ αφου δεν γινεται αλλιως και μετα τα 2 χρονια (2 κερακια + μια μερα μας ειπε χαρακτηριστικα) ισως- ισως- .... - ισως δεχτει καποιο αλλο γαλα.(ειμαστε 23 μηνων) και εκει σε θυμηθηκα roumpi...και αναρωτιεμαι τι να ελπιζω και τι να περιμενω...καποια στιγμη κατω απο το στομα του μας ειπε οτι ισως αυξηθουν οι τρανσαμινασες απο το νεοκειτ αλλα δεν το συνεχισε...και εκει αρχισα να τον ρωταω...τι σημαινει αυτο, τι παρενεργειες εχει το νεοκειτ, τι εξετασεις να κανω, αλλα δεν μου απαντουσε....προσπαθουσε να με βοηθησει μαλλον στο ψυχολογικο κομματι.στο τελος ουτε λεφτα δεν ηθελε να παρει. στη χθεσινη επισκεψη ειπε πως προσπαθησε να βοηθησει εμενα ψυχολογικα. επισης, μας ειπε να συνεχισουμε με οποιο γιατρο εμπιστευομαστε περισσοτερο απο σεπτεμβρη και να κανουμε υπομονη.

παρενεργειες του νεοκειτ....μου φαινεται εφιαλτικο οτι το γαλα που δινω στο παιδι μου εχει παρενεργειες...

εφιαλτη βλεπω και θα ξυπνησω δεν μπορει...

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

σε ευχαριστω foubi...

ο μικρος ειναι πολυ καλα, αναπτυσσεται και μεγαλωνει καλα. τωρα πως του φαινεται που εχει μια μαμα τρελλαμενη και μονιμως στεναχωρημενη δε ξερω.

πρεπει να καταπολεμησω τη στεναχωρια μου, αλλα ειναι πολυ δυσκολο....πρεπει ομως, το ξερω οτι πρεπει.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

σε ευχαριστω foubi...

ο μικρος ειναι πολυ καλα, αναπτυσσεται και μεγαλωνει καλα. τωρα πως του φαινεται που εχει μια μαμα τρελλαμενη και μονιμως στεναχωρημενη δε ξερω.

πρεπει να καταπολεμησω τη στεναχωρια μου, αλλα ειναι πολυ δυσκολο....πρεπει ομως, το ξερω οτι πρεπει.[/

Πιο τρελαμένη από εμένα δεν νομίζω πως υπάρχει από όταν γεννήθηκε φοβάμαι να μην πάθει κάτι!

εγώ άλλαξα το γάλα όταν ήταν 2 ετών αλλά για να το αλλάξει πλήρως πέρασαν 4 μήνες γιατί το έβαλα πού σιγα όπως σου έχω ξαναπεί!

Αν ήθελες ψυχολογική βοήθεια φαντάζομαι θα πήγαινες σε ψυχολόγο!

Το ότι έχουν ανέβει οι τρανσαμινάσες του που το ξέρεις κάνατε γενική αίματος?

και εμάς κατα περιόδους ήταν υψηλές αλλά ο λόγος ήταν κάποια φάρμακα που είχε πάρει για κάποια ίωση που περνούσε!ακόμα και μια απλή ίωση σηκώνει τις τιμές τους!

ΤΟ ΝΕΟΚΕΙΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

από το νεοκειτ πέρνει ότι χρειάζεται !!

Θα δείς πόσο θα χαλαρώσεις όταν θα αρχίσει να δέχεται κάποιες τροφές!

Εγώ τώρα που είναι καλοκαίρι κάθε εβδομάδα της δίνω και κάτι νέο να φάει!

Υπομονή !!

ΑΑΑ!ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΝΙΑ! ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

• 2 months later...

τι κανετε roumpi?πως τα πατε?ηπιατε τελικα το αλμιρον?

απο τροφές, βαλατε καμία?

εμεις προσπαθουμε να αλλαξουμε το γαλα με πολυ αργους ρυθμους, αλλα παμε απο το στοιχειακο νεοκειτ στο ημιστοιχιακο αλφαρε, οχι και πολυ μεγαλη προοδος δηλαδη...

πες μου τα νεα σας

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

κάθε βήμα που γίνεται είναι θετικό! Εμείς πλέον 3 ΕΤΏΝ ξεκινήσαμε το αγελαδινό σε σκόνη πολύ σιγά βέβαια όπως κάναμε με όλα τα γάλατα που αλλάζαμε!Αν τελικά δεν μας πειράξει θα κόψουμε το ειδικό το Δεκέμβριο και θα πίνουμε το κανονικό! Α! μπορεί να φάμε και τυράκι!

το καλοκαίρι που πέρασε είδαμε μεγάλη διαφορά στο παιδί του άνοιξε πολύ η όρεξη και φάγαμε πολλά φρούτα και λαχανικά! Ο ήλιος και η θάλασσα έκαναν θαύματα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...