Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Guest ΜΑΡΤΗΑ

Recommended Posts

Guest ΜΑΡΤΗΑ

Λοιπον κοριτσια ακουστε θεμα που δημιουργηθηκε.Γεννησα κ ολα πηγαν καλα με την βοηθεια του θεου.Εκανα ενα αγορακι κουκλι,το οποιο το εταξα στον αγιο Στυλιανο λογω προβληματος στην αρχη της εγκυμοσυνης.Αποφασισαμε να δωσουμε δυο ονοματα στην εκκλησια το ταμα μου κ το ονομα του πεθερου μου Σαββας,θα κρατησουμε στα χαρτια μονο το Σαββας αλλα θα γιορταζουμε οικογενειακα το ταμα μου.

Την 8 μερα φωναξαμε παπα για να παρουμε την ευχη κ να κανουμε κ ονοματοδοσια στον μικρο.Οταν μας ρωτησε ο παπας ποιο ειναι το ονομα του μικρου μας ειπε οτι το πρωτο ονομα ισχυει για την εκκλησια που ακουγετε,δηλαδη το Στελιος κ το Σαββας δεν θα ισχυει.Κοκαλο εμεις.Κ τωρα ερωτω ειναι δυνατον να ισχυει μονο το πρωτο???Αφου διαβαζεται κ το δευτερο.Εγω θελω να ακουστει πρωτα το ονομα που εχω ταξει κ μετα του πεθερου.Τωρα μου ειπαν πριν την βαπτιση να παω να το δηλωσω στο ληξιαρχειο κ να κανω κ εκει ονοματοδεσια ωστε εαν εχω προβλημα με την εκκλησια οταν θα παω να καταθεσω τα χαρτια απο την βαπτιση θα ισχυει το ονομα που εχουμε δηλωση δηλ το Σαββας.Βασικα εμεις δεν θελουμε να μπουν κ τα δυο ονοματα στα χαρτια γιατι μας εχουν πει οτι ο μικρος αργοτερα μπορει να εχει προβλημα γι αυτο κ θελω να μπει στα χαρτια μονο το ενα.Τωρα τι κανουμε?Τι ισχυει?

Διαφημίσεις

συνηθως αυτο που μενει ειναι το πρωτο.. Δεν ξερω ομως αν αυτο ειναι θεμα συνηθειας ή θρησκειας..

Αυτο που μπορω πάντως με σιγουρια να σου πω ειναι οτι πραγματικα τα αγορια μερικες φορες εχουν προβληματα με τα διπλα ονοματα στο στρατιωτικο τους.

κανε κι εσυ μια υποχωριση.. πες τα λιγο με τον αγιο... Πες τον Σαββα - στυλιανο... Αγιος ειναι αυτός. Δεν θα θυμωσει. Στην τελικη τάξε του οτι δεν θα τον ξεχνας και καθε χρονο στην γιορτη Του να εισαι συνεπης!!

Στα αγόρια πράγματι ισχύει μόνο το πρώτο, λόγω στρατού. Κι από οτι ξέρω το μόνο το πρώτο γράφεται, το δεύτερο όνομα μόνο ακούγεται. ΜΑΡΤΗΑ, εφόσον λές ότι στα χαρτιά θα κρατήσετε μόνο το Σάββας, τότε δεν έχεις πρόβλημα!!! Να σου ζήσει :D

Guest ΜΑΡΤΗΑ

Το εχω ακουσει οτι τα αγορια εχουν προβλημα με τον στρατο,αλλο κουλο κ αυτο γι αυτο κ θα του βαλουμε το ενα ονομα.Αλλα θα ισχυει το δευτερο για να το γιορταζουμε η εκκλησια θα το θεωρει βαπτισμενο κ Σαββα η μονο Στελιο,αφου κ καλα ακουγεται μονο το πρωτο?

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας εγω θα κανω το ταμα μου οπως το εχω ταξει,μην ταζω κ αλλα κανω γιατι εχω κ ενα θεμα με τις τυψεις μου απεναντι στον αγιο που μου χαρισε ενα υγιεστατο παιδακι.

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ Κ ΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ.

ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ

ΜΟΥ Κ ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ(ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ). ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΕ

ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ.

ΟΠΟΤΕ ΜΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ

ΜΟΥ!!

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑ??/

δεν απαγορευειται να φωναξεις δυο ονοματα...

όσα θες φωναζεις στη σειρά...

το θεμα ειναι οτι θα γραφτει και θα πιανει μονο το πρωτο...

αν σου ειπε ο παπας οτι απαγορευεται να φωναξεις 2 ονοματα, ειναι καθαρα δικη του παραξενια...

Κοριτσια και εγω 2 ονοματα θα την βγαλω τη μπεμπα μου

ΣΟΦΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

ρωτησα τον παπα κανενα προβλημα δεν υπαρχει γραφωντε και τα 2 στα χαρτια τησ

οσο για τα αγορια

ενασ φιλοσ μασ 29 χρονων εχει 2 ονοματα και γραμενοσ με τα 2 και εχει παει φανταροσ χωρισ να εχει καπιο προβλημα

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

κι εγω εχω εναν παλιο συναδελφο που ειχε 2 ονοματα και του ηρθαν 2 χαρτια καταταξης στο στρατό. '

και εκανε ολοκληρη ιστορια να αποδειξει την ταυτοπροσωπια γιατι αλλιως θα ηταν ανυποτακτος ο "άλλος μισος"!! :lol:

Εμεις δωσαμε 2 ονοματα στην πρωτη μας κορη, Αννα-Μαρια και τα 2 ηταν ταμα, λογω οτι απο την εγκυμοσυνη ειχα προβληματα και μετα αφου γεννησα κοντεψαμε να την χασουμε κιολας.Δοξα τον Θεο τωρα ειναι μια χαρα :D .Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι γραφτηκαν κανονικα και τα δυο ονοματα στα χαρτια.

Διαφημίσεις

Guest ΜΑΡΤΗΑ

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη που

εχουν οι παπαδες πανω σε αυτο το θεμα.

Παντος ευτυχως που υπαρχει κ η λυση

με την ονοματοδεσια στο ληξιαρχειο πριν την

βαπτιση κ ετσι κατοχυρωνεις το ονομα που θες

στα χαρτια.