Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ

Recommended Posts

Κορίτσια ξέρει καμία τι γίνεται στο Έλενα σε σχέση με την επισκληριδιο; Είναι αλήθεια ότι δεν κάνουν;;;;ξέρω ότι δεν έχει νοημα να ρωτήσω το γιατρό δεν θα μου πει την αληθεια για τους λόγους που -τυχον-την αποφεύγουν.

Διαφημίσεις

Aν θες να κάνεις επισκληρίδιο,καλό είναι να έχεις συνεννοηθεί από πριν με τον γιατρό σου.Το λένε αυτό γιατί μπορεί να μην υπάρχει αναισθησιολόγος την στιγμή που θα τον χρειαστείς.Βέβαια θα μου πεις,γιατί ξέρεις πότε θα γεννήσεις? Τί να σου πω ρε κούκλα μου.Εμάς πάντως όταν κάναμε εκεί τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής αυτό μας είπαν.

glitterfy114605T710D30.gif

Μάλλον εξαρτάται από το γιατρό ή απ τη περίπτωση.Εσύ εννοείς στο φυσιολογικό τοκετό ή γενικά?

Μια γνωστή γέννησε με καισαρική στο Έλενα και έκανε επισκληρίδιο.

Κι εγώ στο Έλενα θα πάω για καισαρική και ο γιατρός μου είπε θα το δούμε όταν φτάνει η ώρα.Γενικά από γιατρό ιδιωτικού μαιευτηρίου έχω ακούσει ότι δε κάνουν επισκληρίδιο μάλλον όμως δεν ισχύει.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Απ΄όσο γνωρίζω απο κάποιες γνωστές μου που γέννησαν εκεί, δεν κάνουν επισκληρίδιο ούτε στην καισαρική ούτε στο φυσιολογικό τοκετό! Πάντως το δωμάτιο που ήταν μια γνωστή τελευταία και την επισκέφτηκα,(ήταν μονόκλινο) φυσούσε παιδιά!!! :shock::shock: Τύφλα να έχουν τα ιδιωτικά!!

Διαφημίσεις

Αχ...Πικρή ιστορία αυτή με το Ελενα και την επισκληρίδιο!

Κι εγώ το ίδιο έχω ακούσει ότι δεν κάνουν !Τωρα ηαλήθεια δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς!Η είναι τόσο υπέρμαχοι του φυσικού τοκετού ή δεν εμπιστεύονται τους αναισθησιολόγους και προτιμούν να μην κάνουν για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Και δυστυχώς είναι ένας απο τους λόγους που θα με κάνει να στραφώ προς το Αλεξάνδρας και ας προτιμούσα σαν χώρο το Ελενα.Βέβαια η γιατρος λέει ότι κάνουν αλλα εγώ φοβάμαι να εμπιστευτώ κάποιον!δεν ξέρω τι ισχύει!

επειδή ρωτήσαμε τον Δεκέμβριο γι' αυτό μας είπαν ότι δεν κάνουν επισκληρίδιο μόνο ολική. Ρώτησε ο άντρας μου το νοσοκομείο όχι τον γιατρό. τώρα ποιος ξέρει :?:

Στο Αλεξάνδρας πάντως κάνουν επισκληρίδιο αρκεί να μη γεννήσεις βράδυ. Εαν γεννήσεις βράδυ, ο αναισθησιολόγος δε σηκώνεται από το κρεβατάκι του για να έρθει να σου κάνει σε φυσιολογικό τοκετό επισκληρίδιο επειδή κοιλοπονάς. Μόνο στις καισαρικές κάνουν εκείνες τις ώρες. Και τις πρωϊνές ώρες δηλαδή, στους φυσιολογικούς τοκετούς το αποφεύγουν. Βέβαια αν είναι ημέρα και αν έχεις δικό σου ιατρό και έχεις καλή σχέση μαζί του και έχεις συνεννοηθεί από πριν θα έρθει αναισθησιολόγος εκείνη την ώρα και θα σου κάνει. Εγώ γέννησα στο αλεξάνδρας δυο φορές και αυτό κατάλαβα από όσα είδα εκεί μέσα.

Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για το έλενας.

καλημερα!!!

εγω θα γεννησω στο ελενα και οταν συζητησα με τον γιατρό μου για επισκληριδιο μου προτεινε αν πανε ολα καλα και γεννησω φυσιολογικα να μην κανω επισκληριδιο. Σε περίπτωση καισαρικης μου ειπε οτι μπορω να διαλέξω αλλα παλι μου προτεινε να αποφυγω την επισκληριδιο.Παντως μου ειπε οτι αν θελω μπορώ να κάνω.

.png

Όχι όμως ότι και η επισκληρίδιος είναι και το καλύτερο.

Έχει κι αυτή τους κινδύνους και τα προβληματάκια της...

Εγώ πάντως δεν έχω και την καλύτερη των εντυπώσεων,για επισκληρίδιο και καισαρική πάντα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Στο Αλεξάνδρας πάντως κάνουν επισκληρίδιο αρκεί να μη γεννήσεις βράδυ. Εαν γεννήσεις βράδυ, ο αναισθησιολόγος δε σηκώνεται από το κρεβατάκι του για να έρθει να σου κάνει σε φυσιολογικό τοκετό επισκληρίδιο επειδή κοιλοπονάς. Μόνο στις καισαρικές κάνουν εκείνες τις ώρες. Και τις πρωϊνές ώρες δηλαδή, στους φυσιολογικούς τοκετούς το αποφεύγουν. Βέβαια αν είναι ημέρα και αν έχεις δικό σου ιατρό και έχεις καλή σχέση μαζί του και έχεις συνεννοηθεί από πριν θα έρθει αναισθησιολόγος εκείνη την ώρα και θα σου κάνει. Εγώ γέννησα στο αλεξάνδρας δυο φορές και αυτό κατάλαβα από όσα είδα εκεί μέσα.

Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για το έλενας.

Αυτο νομιζω οτι παιζει και στο Ελενα...

Ελπιζω να ειναι κακη συμπτωση, αλλα 3 στις 3 γνωστες μου που γεννησαν στο Ελενα τους ειχαν πει οτι μπορουν να κανουν επισκληριδιο και τελικα αυτο δεν εγινε με διαφορετικες δικαιολογιες.

Παντως ηταν υπερευχαριστημενες απο ολα τα αλλα, οποτε αν δεν ειναι πολυ σημαντικο για εσας να το ρισκαρετε γιατι εξαλλου μπορει να και μην ισχυσει στη δικη σας περιπτωση και να κανετε κανονικα.

εγώ ρώτησα τον γιατρό στο πρώτο ραντεβου και μου είπε ότι κάνουν και μάλιστα ότι το συνηθίζουν αλλά δεν σκέφτηκα να ξεκαθαρίσω ότι μιλούσα για περίπτωση φυσιολογικού τοκετού...θα ξαναρωτησω αλλά φοβάμαι πως δεν θα πει την αλήθεια

Αχ...Πικρή ιστορία αυτή με το Ελενα και την επισκληρίδιο!

Κι εγώ το ίδιο έχω ακούσει ότι δεν κάνουν !Τωρα ηαλήθεια δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς!Η είναι τόσο υπέρμαχοι του φυσικού τοκετού ή δεν εμπιστεύονται τους αναισθησιολόγους και προτιμούν να μην κάνουν για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Και δυστυχώς είναι ένας απο τους λόγους που θα με κάνει να στραφώ προς το Αλεξάνδρας και ας προτιμούσα σαν χώρο το Ελενα.Βέβαια η γιατρος λέει ότι κάνουν αλλα εγώ φοβάμαι να εμπιστευτώ κάποιον!δεν ξέρω τι ισχύει!

εχω το ίδιο πρόβλημα...ο γιατρός μου είπε ότι κάνουν αλλά στα φόρουμ διαβάζω συνέχεια ότι δεν ισχύει. αν μάθεις κάτι ενημερωσέ με σε παρακαλώ

Εχω γεννησει στο Ελενα δυο φορες με καισαρικη και τις δυο φορες εκανα ολικη. Την πρωτη φορα ο γιατρος μου ειπε πως την προτεινει, τη δευτερη που πηγαινα με σκοπο να κανω επισκληριδιο, ο γιατρος μου ιπε πως αν θελω μπορω να κανω αλλα τελικα εγω εκανα πισω..

Ολες οι γνωστες μου παντως εχουν κανει ολικη

ffa0v1g0mlfakxwh.pngffa0xxxv47k81nm8.png

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΚΟΠΕΛΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΗΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΕΣΑΡΙΚΗ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΚΕΤΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.

ρωτησα τη γιατρο μου τις προαλες γι'αυτο το θεμα και συγκεκριμενα της ειπα οτι ειμαι και αρκετα φοβητσιαρα με τον πονο...

δεν μου το απεκλεισε αλλα ουτε ειπε ναι ενταξει... γενικοτερα δεν το αναλυσαμε πολυ... πιο συγκεκριμενα, μου ειπε οτι θα δουμε πως θα ειναι τα πραγματα και αν αντεχουμε και ειναι ολα καλα δεν θα κανουμε... τη ρωτησα αν ειναι θεμα αναισθησιολογου πχ, μηπως δεν ειναι καλος κτλ αλλα δεν αφησε να εννοηθει κατι τετοιο...

me and my men...

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ...ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΚΑΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ. ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΠΟΥΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ Κ ΔΕΝ ΕΠΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ Κ ΕΓΩ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΧΩΡΙΣ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2ΩΡΕΣ ΕΣΥ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΝΤΩΣ, ΨΑΞΤΟ ΣΤΟ "ΘΗΛΑΣΜΟΣ"

• 4 years later...

Καλησπέρα σε όλες.

Τελικα εν ετει 2013 ξερει καμια σας τι γίνεται με την επισκληρίδιο στο ΕΛΕΝΑ; Εγώ γέννησα με καισαρική και ολική νάρκωση το πρώτο μου παιδί σε ιδιωτικό μαιευτήριο, και τώρα ετοιμάζομαι να γεννήσω στο ΕΛΕΝΑ το δεύτερο. Ο γιατρός μου είναι υπερμαχος της επισκληριδίου αλλά φοβάμαι λιγο. Ισως επειδή δεν είχα κανενα πρόβλημα με την ολική νάρκωση στην πρώτη γέννα. Κυρίως με φοβίζει το ότι μπαίνει μια βελόνα στη μέση σου. Τι να πω...

Καλησπέρα σε όλες.

Τελικα εν ετει 2013 ξερει καμια σας τι γίνεται με την επισκληρίδιο στο ΕΛΕΝΑ; Εγώ γέννησα με καισαρική και ολική νάρκωση το πρώτο μου παιδί σε ιδιωτικό μαιευτήριο, και τώρα ετοιμάζομαι να γεννήσω στο ΕΛΕΝΑ το δεύτερο. Ο γιατρός μου είναι υπερμαχος της επισκληριδίου αλλά φοβάμαι λιγο. Ισως επειδή δεν είχα κανενα πρόβλημα με την ολική νάρκωση στην πρώτη γέννα. Κυρίως με φοβίζει το ότι μπαίνει μια βελόνα στη μέση σου. Τι να πω...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2569884#post2569884

διαβασε εδω...;)

UJF8p2.png

aq8Pp2.png