Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ισχυουν τα ενσημα απο το ταμειο ενεργιας για επιδοματα εγκυμ

Recommended Posts

καλημερα θα ηθελα να με βοηθησετε..................εχω αρκετα ενσημα περιπου 1300 αλλα μεσα στα τελευταια 2 χρονια ειχα 6 μηνες ταμειο ανεργιας............ισχυουν αυτα τα ενσημα?θα παρω κανονικα τα επιδοματα εγκυμοσυνης,ειμαι εγκυος 6 μηνων κ γενναω τελη ιουνιου!!!!!!

λαμπρινη

Διαφημίσεις

Αν έχεις μέσα στη διετία 200 ένσημα χωρίς του ταμείου δηλ. του προηγούμενου ενάμισι χρόνου παίρνεις,αν όχι δε παίρνεις δηλ. με λίγα λόγια το ταμείο ανεργίας δε μετράει για επίδομα κυοφορίας κ λοχείας..σίγουρα παίρνεις το βοήθημα τοκετού που το παίρνουν όσων το βιβλιάριο είναι θεωρημένο περίπου 950 ευρώ είναι.

• 1 month later...

ερωτηση:γιατι με τις εγκυκλιους δεν εβγαλα ακρη....οταν παιρνεις επιδομα οαεδ ισχυει οτι σου κολλανε κατι σαν ενσημα στο ΙΚΑ???αν ναι αυτα μπορουν να λογαριαστουν αν θες για επιδοματα ????ποιο ειναι το προβλημα μου:

απο 7/05 κολλαω ενσημα σε μια δουλεια....για να παρω το το εξαμηνο πρεπει να εχω παρει τα επιδοματα κυοφοριας και λοχειας (εκτος του τοκετου που το παιρνω ) αλλιως δε στο δινουν..αυτο θελει 200 ενσημα...οταν καταθεσω τα χαρτια θα εχω τα μισα οποτε δεν το παιρνω...αν ισχυει αυτο που μου ειπανε οτι κολλανε ενσημα οταν εισαι ανεργος τοτε απο τα τελευταια 2 χρονια (2007-2009)ειχα και ενσημα απο εκει....τι γινετε?ισχυει κατι τετοιο???θα καταφερω να παρω το εξαμηνο>???και τι γινετε αν δε το παρω με τις γυναικες που γεννανε και δεν δικαιούντε το εξαμηνο???πανε για δουλεια αμεσως???

ξερει κανεις να μου πει?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

kalimera.to idio provlima exw k egw.ta ensima apo to tameio anergias pianontai mono sti suntaksi.den metrane gia epidomata to rwtisa x8es sto ika.egw 8a parw mono to epidoma toketou pou xreiazontai mono 50 enshma den pairnw ta upoloipa gia 20 ensima..

και δηλ οταν γεννησεις θα πας κανονικα για δουλεια??δεν εχεις δικαιωμα να κατσεις???σε ευχαριστω για την απαντηση σου..

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• 10 months later...
8a ka8isw gia 2 mines afou gennisw k meta 8a paw gia douleia.meta kati ginetai me to meiwmeno wrario den 3erw ti akribws 8a rwtisw to logisti.

γεια σας κοριτσια.να σας πω τι ξερω κι εγω.μετα τη γεννα πας για δουλεια μετα απο 2 μηνες περιπου (66 μερες).αν δουλευεις ολο τον χρονο μπορεις να παρεις την 6μηνη αδεια απο τον οαεδ που ειναι γυρω στα 700ευρω/μηνα και επιστρεφεις στη δουλεια αφου περασουν οι 6 μηνες.

οσον αφορα τα ενσημα της ανεργιας μετρανε μονο για την ασφαλεια (θεωρηση βιβλιαριου υγειας)-πρεπει να εχεις τουλαχιστον 70 για ασφαλιση ενος ετους.π.χ.70 ενσημα το 2009 για ασφαλεια μεχρι 2/2011 κ.ο.κ.

• 3 months later...
Αν έχεις μέσα στη διετία 200 ένσημα χωρίς του ταμείου δηλ. του προηγούμενου ενάμισι χρόνου παίρνεις,αν όχι δε παίρνεις δηλ. με λίγα λόγια το ταμείο ανεργίας δε μετράει για επίδομα κυοφορίας κ λοχείας..σίγουρα παίρνεις το βοήθημα τοκετού που το παίρνουν όσων το βιβλιάριο είναι θεωρημένο περίπου 950 ευρώ είναι.

Δηλαδή εγώ δικαιούμαι το πόσο 950 ευρώ μιασ και είναι θεωρημένο το βιβλιάριο μου έως τον Φεβρουαρίου 2011 ενώ δεν εργαζομαι ?

και γεννώ Οκτώβριο 2010

Αλήθεια λες τώρα μακάρι αν είναι εστί αύριο κιόλας θα πάω ΙΚΑ να ρωτήσω :lol::lol::lol::lol:

.....

• 1 month later...

Αλλαξα πολη και ζητησα απο τον εργοδοτη μου να με απολυσει για να μπω στο ταμειο ανεργιας. Ολα καλα. Τον Αυγουστο πηρα τα πρωτα χρηματα απο το ταμειο και για τον επομενο χρονο θα ειμαι σιγουρα στο ταμειο. Τι θα γινει ομως αν μεινω εγγυος? Με καλυπτει για την γεννα? Θα παρω χρηματα? Τα φωτα σας παρακαλω.........

• 2 weeks later...

Καλησπέρα μανούλες και μπαμπάδες:D (αν υπάρχουν)!!! Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία!!! :confused::confused::confused:Πρόσφατα μετακόμισα σε άλλη πόλη , έτσι παραιτήθηκα από την δουλεία μου αλλά μου έκανε απόλυση για να πάρω το επίδομα ανεργίας , με λίγα λόγια δεν εργάζομαι τώρα. Το ερώτημα μου είναι αν τώρα που είμαι έγκυος :-Pδικαιούμαι τα επιδόματα από το ΙΚΑ ( μητρότητας , λοχείας , κλπ )και αν ναι στην τριπλή υπεύθυνη δήλωση (υπογράφει ο εργοδότης , ο γιατρός , και εγώ) ποιος θα υπογράψει στην θέσει του εργοδότη??? Θα χρειαστώ κάποιο χαρτί από τον ΟΑΕΔ??? Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν δικαιούμαι την άδεια από τον ΟΑΕΔ αφού δεν εργάζομαι. Πάντως τα ένσημα μου είναι αρκετά ααα τα ένσημα που μου κολλήθηκαν από τον ΟΑΕΔ μετράμε σαν εργάσιμα??? Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος !!!! Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .

Διαφημίσεις

Με το καλο να ερθει το μωρακι σου!

Εν συντομια......56 μερες πριν την ΠΗΤ που σου εχει δωσει ο γιατρος σου θα πρεπει να εχεις συμπληρωσει 200 ενσημα. Αλλιως δεν δικαιουσε κατι! Ο Οαεδ αν δε κανω λαθος σου δινει και καποια πλασματικα ενσημα....επειδη για το ικα θα χρειαστεις χαρτια απο τον οαεδ.....θα πας μια μερα στο ικα στο τμημα παροχων θα σου βγαλουν καρτελα ενσημων για να δουν ποσο πραγματικα εχεις και θα σου πουν τι πρεπει να κανεις. Απο κει και περα τους ενημερωνεις οτι εισαι ταμειο ανεργειας και θα σε κατατοπησουν στο πως θα κινηθεις!

Μη το καθυστερησεις γιατι ολοι στις Δημοσιες Υπηρεσιες Ειναι τα ζωα μου αργα!

Εξαιρουνται οι Δημοσιες μανουλες του Φορουμ!!!!!:oops::oops::P

• 2 months later...

:?::?::?::?::?::?:Παιδιά ,ξερει κανεις τι γινεται;

Απολύθηκα μπήκα οαεδ και τελειωσε τον προηγούμενο μήνα το επίδομα.. αυτόν τον μηνα εμαθα οτι ειμαι εγκυος.

Ξερει καμια αν γινεται καποια λεφτα που σου δινει το ικα στην γέννα ,αν ο αντρας μου με ασφαλισει στο δικο του βιβλιαριο - ικα - αν τα δικαιούμαι????

Αν έχεις τα τελευταια 2 χρόνια 200 ένσημα τότε παίρνεις όλα τα επιδόματα απο το ίκα κανονικα απλως δεν μπορεις να πάρεις μέτα απο τον οαεδ το συμπληρωμάτικ επιδομα μήτροτητας καθως δεν έχεις ενεργη σχέση εργασίας κοινως δεν έργαζεσαι!!!Τωρα δεν ξερω αν δικαιουσαι το έξαμηνο .

Ελπιζω να βοηθήσα έστω λίγο!

Φιλικα Ιωαννα

Διαφημίσεις

Αν έχεις τα τελευταια 2 χρόνια 200 ένσημα τότε παίρνεις όλα τα επιδόματα απο το ίκα κανονικα απλως δεν μπορεις να πάρεις μέτα απο τον οαεδ το συμπληρωμάτικ επιδομα μήτροτητας καθως δεν έχεις ενεργη σχέση εργασίας κοινως δεν έργαζεσαι!!!Τωρα δεν ξερω αν δικαιουσαι το έξαμηνο .

Ελπιζω να βοηθήσα έστω λίγο!

Φιλικα Ιωαννα

Ιωαννα μου καλησπερα και σ ευχαριστω που απαντησες αμεσα....

εγω εχω ενσημα 12 χρονια συνεχομενα μεχρι που απολυθηκα πριν ενα χρονο και 2 μηνες και πηρα οαεδ μεχρι να συμπληρωθει χρονος... τους τελευταιους μηνες που δεν εχω οαεδ και οσο καιρο ειμαι ανεργη δεν πιανεται σαν διακοπή στο ικα??? τα 200 ενσημα μετρανε για πιο πριν?? δεν με νοιαζουν τα 6μηνα και αυτα απλα τα λεφτα που περνεις στον τοκετο και την λοχεια γτ βοηθουν πολυ... ξερεις κατι γι αυτο?

νεα μαμα εχουμε ξαναμιλησει?γιατ εχω κ αλτσχαιμερ....

αν εισαι αυτη που εχουμε ξαναμιλησει δηλαδη χαιρομαι πολυ για την εγκυμοσυνη σου...με το καλο

ναι ναι εχουμε και χαρηκα πολυ μα παρα πολυ που με βρηκες... γτ δεν θυμαμαι ονομα [ βεβαια εσενα σ εχω αποθηκευσει στα μνμ μου]..

ναι ειμαι εγκυος, ειμαι 5 εβδομαδων ακομα...ειναι η 5 προσπαθεια... εεε..βλεπουμε μακαρι να παει καλα..εσυ εχεις νεα? αν δεν θες εδω απαντησε με πμ...

Ιωαννα μου καλησπερα και σ ευχαριστω που απαντησες αμεσα....

εγω εχω ενσημα 12 χρονια συνεχομενα μεχρι που απολυθηκα πριν ενα χρονο και 2 μηνες και πηρα οαεδ μεχρι να συμπληρωθει χρονος... τους τελευταιους μηνες που δεν εχω οαεδ και οσο καιρο ειμαι ανεργη δεν πιανεται σαν διακοπή στο ικα??? τα 200 ενσημα μετρανε για πιο πριν?? δεν με νοιαζουν τα 6μηνα και αυτα απλα τα λεφτα που περνεις στον τοκετο και την λοχεια γτ βοηθουν πολυ... ξερεις κατι γι αυτο?

θα πρεπει τα τελευταια 2 χρονια πριν την πητ να εχεις 200 ενσημα,δηλαδη αν εχεις πητ 15 ιουλιου του 2011 θα πρεπει να εχεις ενσημα απο τον ιουλιο του 2009 μεχρι την πητ σου(ουσιαστικα μεχρι το επιδομα κυοφοριας)ετσι οπως τα γραφεις η δεν τα εχεις η εισαι οριακα:roll:.αν σε ασφαλισει ο συζηγος σου θα παρεις το επιδομα τοκετου,991 ευρω.μπορει ομως να σε ασφαλισει στο δικο του?μεχρι ποτε εισαι ασφαλισμενη στο ικα ?μεχρι φεβρουαριο του 2011???

Kht7p2.png

3iVPp3.png

θα πρεπει τα τελευταια 2 χρονια πριν την πητ να εχεις 200 ενσημα,δηλαδη αν εχεις πητ 15 ιουλιου του 2011 θα πρεπει να εχεις ενσημα απο τον ιουλιο του 2009 μεχρι την πητ σου(ουσιαστικα μεχρι το επιδομα κυοφοριας)ετσι οπως τα γραφεις η δεν τα εχεις η εισαι οριακα:roll:.αν σε ασφαλισει ο συζηγος σου θα παρεις το επιδομα τοκετου,991 ευρω.μπορει ομως να σε ασφαλισει στο δικο του?μεχρι ποτε εισαι ασφαλισμενη στο ικα ?μεχρι φεβρουαριο του 2011???

εγω εχω ενσημα μεχρι 9 σεπτ του 2009. μετα μπηκα οαεδ... εκει εχω ενσημα ??δεν ξερω... το πητ τι ειναι;; με συγχωρεις αλλα πρωτη φορα μου τυχαινουν ολα μαζι και δεν ξερω που παν τα 4!!

εγω εχω ενσημα μεχρι 9 σεπτ του 2009. μετα μπηκα οαεδ... εκει εχω ενσημα ??δεν ξερω... το πητ τι ειναι;; με συγχωρεις αλλα πρωτη φορα μου τυχαινουν ολα μαζι και δεν ξερω που παν τα 4!!

:D ΠΗΤ ειναι η πιθανη ημερομηνια τοκετου.η ημερομηνια που σου δινει ο γιατρος σαν πιο πιθανη να γεννησεις.αν θελεις να δεις ποια ειναι αυτη η ημερομηνια μπες εδω

http://www.pfizernutrition.gr/tabid/280/Default.aspx

δεν νομιζω στο ταμειο ανεργιας να εχεις ενσημα :roll::roll:.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

με το καλο ο μωρακι σας! πητ ειναι η τελευταια ημερομηνια που σου εχει γραψει ο γιατρος πως θα γεννησεις. πωπω πρεπει να εισαι στο τσακ. ποσο μηνων εισαι?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

:D ΠΗΤ ειναι η πιθανη ημερομηνια τοκετου.η ημερομηνια που σου δινει ο γιατρος σαν πιο πιθανη να γεννησεις.αν θελεις να δεις ποια ειναι αυτη η ημερομηνια μπες εδω

http://www.pfizernutrition.gr/tabid/280/Default.aspx

δεν νομιζω στο ταμειο ανεργιας να εχεις ενσημα :roll::roll:.

14 ιουλιου βγαινει.... θα πρεπει να εχω 200 ενσημα απο 14 ιουλιου 2009?????

μαλλον δεν τα εχω... πρεπει να εχω 50 ενσημα το πολυ απο 14 ιουλιου.... αν αγορασω 150 ενσημα??? και ο αντρας μου τελικα δεν δικαιουται αν ασφαλιστω σε εκεινον που εχει ικα πολλα χρονια χωρις διακοπη???