Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα Μωρά Περνούν Διάφορες Αλλά Σημαντικές Φάσεις.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες .

Είμαι καινούρια στο site και συγκεκριμένα στο forum κι έχω παρατηρήσει,

πως δεν υπάρχει τελικά μανούλα που να μην έχει κάποιο πρόβλημα ή απορία με το μωρό της/παιδί της.

Εγώ έχω μια κορούλα 8 μηνών και είμαι ήδη 4 μηνών έγκυος στο δεύτερο.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μου είναι αρκετά δύσκολο να "φέρω βόλτα" την μπέμπα μου όταν ήδη αρχίζω και "βαραίνω" απ'την δεύτερη και τόσο γρήγορη εγκυμοσύνη μου !!.

Αυτό που θέλω να σας πώ εδώ, είναι να μην ανησυχείτε καθόλου αν το μωρό σας δεν κοιμάται νωρίς, αν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, αν είναι γκρινιάρικο, αν δεν έχει βγάλει ακόμη δοντάκι, αν ουρλιάζει κτλ.

Γι'αυτό λέγονται ΜΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!.

Εγώ είμαι έγκυος και πάλι έχω απίστευτη δύναμη να τα δεχτώ και να τα χειριστώ όλα γιατί ήταν επιλογή μου να γίνω μανούλα.

Στην αρχή γκρίνιαζα για τα ξενύχτια.

Μετά γκρίνιαζα γιατί γκρίνιαζε και στην πορεία γκρίνιαζα γιατί έμεινα πάλι έγκυος και η κούραση είναι η διπλή.

Τα μωρά περνάνε φάσεις.

Αυτό έχω καταλάβει εδώ και κάποιες ημέρες.

Μπορεί ένα μωράκι που δεν ξυπνούσε ποτέ τη νύχτα, ξαφνικά να ξυπνάει συνεχώς.

Ίσως ένα μωρό που έκανε πολύ ανήσυχο ύπνο, ξαφνικά να κοιμάται σαν αγγελούδι !!!!!!!.

Κουράγιο λοιπόν σε όλες και δύναμη ψυχής γιατί αυτό χρειαζόμαστε.

Σκεφτείτε κάτι σημαντικό...

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ).

ΘΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΡΚΩΝΕΤΕ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ "ΠΕΤΟΥΝ" ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ...

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΑ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Πραγματικά όπως τα λες είναι....

Κι εγω όταν γέννησα πριν 3 μήνες μου φάνηκαν βουνό όλο αυτά που ζούσα όπως την ευθύνη, το ξενύχτι, τη γκρίνια, αν εφαγε καλά, το κλάμα και ενα σωρό άλλα..

Έχουν περάσει μόνο 3 μήνες και ήδη νοσταλγώ εκεινες τις πρώτες μέρες που τον κρατούσα αγκαλιά μου και ήταν τοσο μα τοσο μικρούλης... όχι οτι τωρα δεν ειναι :D:D αλλά οντως φευγουν τελικά γρήγορα οι μέρες και οι μήνες που δυστυχως δεν μπορεις να τα ξαναζησεις!!!

Εχεις απόλυτο δικιο!!!!!!!!

Με το καλό και το δευτερο μωράκι σου!!!!

Εγώ για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω νοσταλγήσει τους πρώτους της μήνες σαν νεογνό ίσως γιατί έρχεται και το δεύτερο και ξέρω τι με περιμένει :)

Όμως είμαι σίγουρη πως σε λίγα χρόνια (και περνάνε πολύ γρήγορα πίστεψέ με) θα αναπολώ τα μωρά μου και θα βουρκώνω.

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΟΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΟΣΗ ΑΥΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΥΠΝΟΙΕΣ ΛΟΓΩ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΙΛΗΣΑ ΛΙΓΟ ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ANNOULA7 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ. ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΡΚΩΝΟΥΜΕ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΤΙΜΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο MARIANTINOS ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΑ.

συμφωνω και γω με τα παραπάνω. Μάλιστα αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε τα ξενύχτια δίνοντας ξένο γάλα το βράδυ για να κοιμηθεί το μωρό όλη τη νύχτα. Αλλά το θέλουμε; Όχι. Προτιμούμε να το θηλάσουμε κι ας σηκωθούμε όσες φορές μας ξυπνήσει!

• 3 weeks later...

τωρα που η δικια μου εμαθε απο ξαπλωμενη να σηκωνεται,ολο το βραδυ στην κουνια το περναμε καθιστες.

την ξαπλωνω,ορθια αυτη.ειδικα χθες το βραδυ κοιμηθηκε στις 2 το πρωι.

εκλειναν τα ματια της κ με το που εφευγα απο το δωματιο,να'τη παλι ορθια.

σκεφτομουν σε αυτη την περιπτωση τι κανεις?

το αφηνεις μερχρι να κουραστει να ξαπλωσει μονο του ή κανεις συνεχεια δρομολογια?

Και σε μένα το κάνει, αλλά επειδή είναι σαν να παίζει μόνη της, την αφήνω ώσπου να κουραστεί. Δηλαδή μερικές φορές την βάζω για ύπνο στις 9 - 9.30 και κοιμάται μια ώρα μετά γιατί στέκεται όρθια στην κούνια από τα κάγκελα. Κάθε φορά που πάμε να δούμε τι κάνει, πέφτει κάτω, κρύβει το κεφάλι της, κάνει τον ψόφιο κοριό και γελάει. Ε, κάποια στιγμή κουράζεται.

Τις προάλλες κοιμήθηκε ενώ πήγαινε να μπουσουλήσει.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Ώρες ώρες μου φαίνονται πολύ δύσκολα τα πράγματα.. Αλλά δεν θα άλλαζα αυτό το γλυκό θησαυρό με τίποτα! Μας κάνει τόσο ευτυχισμένους! Καθόμαστε και την παρατηρούμε σε κάθε τι που κάνει και χαιρόμαστε σα χαζοί! Και κάθε φορά που κουράζομαι και τεντώνονται τα νεύρα μου, (έχει γίνει τρομερά ζωηρή, αφού την αποκαλούμε ταρζάν τώρα πια) φέρνω στο μυαλό μου τις όμορφες στιγμές και αντιμετωπίζω τα πράγματα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ηρεμία.