Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εύκολο προφιτερολ!

Olg@

Recommended Posts

Κάπου υπήρχε μια συνταγή ενός πολύ εύκολου προφιτερολ, αν θυμάμαι η Λαμπρινή την είχε γράψει :roll:

Ψάχνω αλλα δεν μπορώ να τη βρω, την πήρε πουθενά το μάτι σας;;;

Θα μου πείτε εδω να το βρεις δεν μπορείς, θα καταφέρεις να το φτιάξεις ;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Δικιο εχεις δεν την ειχα γράψει στις συνταγές ...αραααα μπορεις να το φτιάξεις :D:D

Την αντιγράφω και εδω !

Υλικά :

Για τα σου :

1 φλιτζάνι νερό

60 γρμ βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 αυγά

Για την γέμιση :

500 γρμ γάλα

4 κουταλιές κορν φλάουρ

2 κουταλιές ζάχαρη (ή περισσότερο)

100 γρμ λευκή σοκολάτα

1 σφηνάκι Bourbon Whisky ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας ή βανίλια φυσική ή σκονη

Για την σοκολατένια κρέμα :

700 γρμ γάλα

6-7 κουταλιές κακάο (ανάλογα πόσο "δυνατό" είναι)

5 κουταλιές κορν φλάουρ

5-6 κουταλιές ζάχαρη (ή περισσότερο)

100 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα

1 σφηνάκι Bourbon Whisky ή κονιάκ (προαιρετικά )

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε με την παρασκευή των σου . Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το νερό και το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν πολύ καλά ως ότου το βούτυρο λιώσει . Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια . Αποσύρουμε από την φωτιά και μετά απο 2-3 λεπτά αφου έχει πάρει μια ανάσα η ζύμη προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια κατα προτίμηση με το μίξερ και τους γάντζους για ζύμες . Εγώ δεν έχω μίξερ και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι . Στρώνουμε σ΄ενα ταψί λαδόκολλα και με τα χέρια ή κορνέ ή κουταλάκια φτιάχνουμε μπαλάκια λίγο μικρότερα από ένα καρύδι . Εγώ τα έπλασα με τα χέρια αφού πριν τα λάδωσα ελαφρά . Με αυτή την ποσότητα θα πρέπει να φτιάξουμε 22-24 σουδάκια . Τοποθετούμε το ταψί μας σε πολυ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά σε αυτή την θερμοκρασία . Μετά απο 15 λεπτά και αφού τα σουδάκια μας έχουν φουσκώσει και έχουν πάρει ενα όμορφο χρυσοκαφέ χρώμα , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ακόμα . (εξαρτάται πάντα και από τον φούρνο) .

Για την κρέμα :

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη στη φωτιά να ζεσταθούν αφού πριν έχουμε κρατήσει μισή κούπα απο το γάλα . Εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια . Μόλις το μείγμα μας αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια . Ανακατεύουμε συνέχεια να αναμιχθούν και αποσύρουμε απο την φωτιά . Προσθέτουμε το ουίσκι ή ότι άλλο θέλουμε , σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά .

Για την σοκολατένια κρέμα :

Ακολουθούμε την διαδικασία όπως και στην κρέμα της γέμισης . Το γάλα , τη ζάχαρη και το κακάο (κοσκινισμένο) τα βάζουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν . Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ μετά την κουβερτούρα και τέλος το αλκοόλ .

Συναρμολόγηση : (άντε και τελειώσαμε!)

Χαράζουμε τα κρύα πλέον σουδάκια στην μέση . Με κορνέ ή μια σακουλίτσα που έχουμε κάνει στην άκρη μια τρύπα τα γεμίζουμε με την λευκή κρέμα . Τα τοποθετούμε σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος . Τέλος προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας και αν θέλουμε διακοσμούμε με τριμμένο αμύγδαλο , σαντιγί , μαυροκέρασο ή κερασάκια .

Tips : Για να γίνουν φουσκωτά και αφράτα τα σουδάκια πρέπει ο φούρνος μας να είναι πολύ ζεστός και με το που τα βάλουμε μετά απο λίγο να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν .

Επειδή η μέτρηση με κουταλιές είναι λίγο μπακαλίστικη ( εγώ όμως είμαι μια απλή νοικοκυρά :) ), τα κουτάλια διαφορετικά και αλλιώς εννοώ εγώ το γεμάτο και αλλιώς ο άλλος , δεν πρέπει να "φοβηθούμε" τις κρέμες . Μας έσφιξε λίγο παραπάνω ? Αραιώνουμε με λίγο γάλα . Έγινε ρευστή ? Προσθέτουμε λίγο κορν φλαουρ . Ειναι πικρή για τα γούστα μας? Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμα . Γενικά δεν "φοβόμαστε" αυτό που φτιάχνουμε αλλά του επιβαλόμαστε και το φέρνουμε στα νερά μας :) Η λευκή κρέμα πρέπει μόλις κρυώσει να στέκεται ενώ την σοκολατένια την θέλουμε πιο ρευστή .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ρε συ Λαμπρινή ... πιο εύκολο το θυμόμουν γμτ!!! Πωπω αγχώθηκα τώρα.... Μπα δεν είμαι εγώ για τέτοια :lol::lol::lol: ... Να με δει η μάνα μου να φτιάχνω σουδάκια με τα κουταλάκια και να πέσει στα πατώματα απο το γέλιο ...

Μήπως να πάρω ένα του Γιώτη;;; Νομίζω το ξηροκάρπιο θα συμφωνήσει μαζί μου :lol::lol::lol: ...

Αχ Λαμπρινούλα μου άδικα σε κούρασα ... μάλλον θα ψάξω για κάτι ποιο εύκολο ... κάτι σε φρουτοσαλάτα έχουμε;;; :lol::lol::lol:

Σοβαρά τώρα έχουμε;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Ολγα μου θα κανεις ....το μισο :D Τι εννοω !

Θα αγοράσεις μπισκότα σαβουαγιαρ , θα τα κοψεις στα τρια το καθενα και θα φτιάξεις την σοκολατένια κρέμα . Θα τα σερβίρεις ή σε ατομικά μπολακια (4-5 κομματακια σαβαγιαρ , σοκολατενια κρεμα , κανα δυο ροζετες σαντιγη* και ίσως μια κουταλιά μαυροκέρασο) ή σε μεγαλη "σουπιερα" .

Ειναι παρα πολυ νοστιμο και ξεγελάει :D

(* για σαντιγή μπορεις να χτυπησεις κρεμα γάλακτος με λιγο αχνη ή να παρεις αυτες του τυπου Γιωτης )

Η φρουτοσαλάτα θελει απλά φαντασία ! Μπολικα φρουτα εποχής και φαντασία στη διακοσμηση . :D

Μπορεις να παρεις ανανά να τον κοψεις στη μεση να αφαιρεσεις το εσωτερικο και να σερβίρεις εκει την φρουτοσαλάτα σου ή το ιδιο με καρύδα . Επισης σε γυαλινη φρουτιέρα τα φρούτα σε στρώσεις (φραουλες , ακτινιδια , μπανένες , πορτοκάλι κλπ ) και απο πάνω μια στρώση σαντιγή και μετα να σχεδιασεις κατι με φρουτα πχ αν ειναι για παιδικό παρτι μπορεις να κανεις ενα παιδικό προσωπακι ...

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/07/blog-post_01.html

Δεν ξερω αν σε βοηθησα ή σε μπερδεψα πιο πολυ !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ!!! Όντως αυτές είναι συνταγές στα μέτρα μου!!! Έτσι νομίζω οτι θα το κάνω το προφιτερόλ :wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 2 weeks later...

Παντως εμενα μου πετυχε με την πρωτη -ειναι πιο ευκολο απ'οτι φαινεται!

Επισης, τα σουδακια της Λαμπρινης βγαινουν αφρατα, αλλα σαρκωδη (και οχι τελειως κουφια) και δε μυριζουν αυγουλιλα (οπως πχ του Παρλιαρου).

Απλως, εμενα χρειαστηκαν λιγο περισσοτερο χρονο για να ψηθουν -αυτο ισως ειναι θεμα φουρνου.

Επισης, θελουν λιγο προσοχη οι κρεμες να μην πηξουν πολυ -α,και του κακαο μη την κανεις πολυ γλυκεια.

Θα σου προτεινα να το προσπαθησεις -εγω σκεφτομαι να το φτιαξω και σε τραπεζι, με πιο λουξ διακοσμηση.

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.