Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στεφάνια με κορδελες

ζιζελ

Recommended Posts

Θα ήθελα τη βοήθειά σας.Βαφτίζω την μπεμπούλα μου τέλος Μαίου και θα ήθελα να κρεμάσω στεφανάκια με κορδέλες στα δέντρα έξω απο την εκκλησία.Εχω ήδη αγοράσει κάποια στεφάνια ξύλινα πλεκτά και τις κορδέλες.Πώς να στερεωσω τις κορδέλες;Να τις κόψω σε άνισα μήκη;Παρακαλώ HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Ζιζέλ είδες για την βάφτιση της μπέμπας μου που πήρα εκείνα τα στεφανάκια με τα λουλούδια; έτσι ακριβώς θα τα κάνω.

Θα τα κρεμάσω και από κάτω θα κρέμονται ασύμετρες κορδέλες.

Σκέφτηκα πως αυτά τα στεφάνια με τα λουλούδια θα είναι πιο ωραία για κοριτσάκι και θα δώσουν μια ωραία και ανοιξιάτικη νότα...

μπορείς να τις στερεώσεις περνώντας την κορδέλα μέσα από τα κλαδάκια και κάνοντας στην επάνω μεριά κόμπο!

μπορείς να κάνεις άνισα μήκη και να βάλεις σε διάφορα πλάτη κορδέλες διαφόρων ειδών και χρωμάτων!

μπορείς να κρεμάσεις ακόμη και στολίδια σχετικά με το θέμα σας!

στο τέλος μην ξεχάσεις να βάλεις δεξιά και αριστερά δυό κορδέλες για να δέσεις κάπου το στεφανάκι!

εγώ πχ είχα αυτό (κάνε κλικ για να το δεις μεγαλύτερο)

th_DSCF9999-1487.jpg

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αnthula,xrysalis σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αnthula τα είδα τα στεφανάκια και είναι πολύ ωραία.Εγω όμως τα έχω ήδη αγοράσει.Τις κορδ'ελες απο κάτω πώς θα τις στερεώσεις;

Χrysalis ταστεφάνια που εχω αγοράσει έχουν ''σφιχτή'' πλέξη και είναι δύσκολο να περάσω τις κορδέλες ανάμεσα.Εχεις καμμιά αλλή ιδέα αφού απο ότι έχω δεί είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.

Διαφημίσεις

ε, τότε, πέρνα από πάνω τις κορδέλες (γύρω γύρω απο το στεφανάκι) και πιάστες ή με συραπτικό από κάτω ή κάνε πάλι κόμπο, φιόγκο... κάτι! :D

κορίτσια κι εγώ που βαπτίζω Μάιο την μικρή θα κάνω στεφανάκι αλλά αναρωτιέμαι εσείς θα τα κρεμάσετε εκείνη την ημέρα ή θα τα δώσετε σε κάποιον δικό σας?Γιατί μου φαίνεται λίγο ζόρι με τοσες ετοιμασίες

Εκείνη την ημέρα θα είμαστε όλοι τρεχάτε ποδαράκια μου... :lol:

Θα συμβάλλουμε κι εμείς αλλά θα βοηθήσουν και άλλοι, αλλιώς χανόμαστε :lol:

Στην περίπτωσή μου το εκκλησακι ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι οποτε μαζι με καποιον αλλον [ψαχνω καποιον που του αρεσουν αυτα]θα τα φτιαξουμε μαζι.

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Εεεε κοριτσάκια να ρωτήσω κι εγώ κάτι, oops: :oops::oops: μην γελάσετε... αλλά τα στεφανάκια από που μπορώ να τα πάρω??

Εγώ σκέφτομαι να τα βάψω ή εκρού ή ροζ ή να τα τυλίξω με γάζα και εκεί να στερεώσω και τις κορδέλες.. (μ'αρέσει πολύ ο συνδυασμός εκρού-ροζ)

Επίσης σκέφτομαι να πάρω εκρου και ροζ γάζα και να τα πλέξω κοτσίδα για την κολυμπήθρα, πω σας φαινονται αυτά??

Επίσης, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω γάζα???? :oops::oops::oops: Τούλια και οργάντζα βρίσκω, στη γάζα υπάρχει ένα θεματάκι...

Lk9Ip2.png

wSBwp2.png

Και εγώ ψάχνω τέτοια στεφανάκια (πλεγμένα μόνο με κλαδιά ) και δεν βρίσκω πουθενά. Ζιζέλ και Xrysalis, εσείς από που πήρατε τα δικά σας; Μήπως είδατε τίποτα στο internet, γιατί είμαι και από επαρχία.

Όσο για το δέσιμο, έχω δει σε φωτογραφία κορδέλες σε ίδιο μήκος και αρκετά μακριές, πυκνές και σε παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις και ήταν πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Αλλά, νομίζω, και άνισες να τις κάνεις θα είναι πιο ελεύθερο και εξίσου ωραίο. Εξαρτάται τί στυλ προτιμάς.

Α, και πολύ ωραίος ο συνδυασμός εκρού - ροζ, είναι και εμένα από τους αγαπημένους μου!

εγώ πχ είχα αυτό (κάνε κλικ για να το δεις μεγαλύτερο)

th_DSCF9999-1487.jpg

Καλα βρε.......το ιδιο καναμε? :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Στο κέντρο της Αθήνας είναι ένας δρόμος κάθετος στην Αθηνάς που βγαίνει μέχρι κάτω στην πλατεία Κουμουνδούρου (Δεν με βοηθάει η μνήμη μου να θυμηθώ το όνομα.) Παράλληλη της Σοφοκλέους. Στον δρόμο αυτό έχει πολλά μαγαζάκια με μπαχαρικά κλπ. Σε κάποια από αυτά έχουν και τέτοια στεφάνια σε διάφορα μεγέθη. Υπάρχουν και 1-2 καταστήματα μόνο με τέτοια είδη στεφάνια, καλάθια κλπ. Είχα ψωνίσει από εκεί αρκετές φορές για κατασκευές που φτιάχναμε στο σχολείο. Οι τιμές για τα στεφανάκια ξεκινούσαν από 1 ευρώ.

Τώρα για επαρχία κοίτα σε καταστήματα με είδη συσκευασίας (κουτιά, χαρτιά περιτυλίγματος, κορδέλες, τούλια, ....). Στα Τρίκαλα πάντως σε τέτοιο κατάστημα είδα.

Ελπίζω να βοήθησα.

yQPJp2.png N5FJp2.png

αλλιως κόψε λιγαριες και πλεξε ένα....

σιγα το δυσκολο...

απλά πλεξτο τωρα που ειναι ανοιξουλα και ειναι ευπλαστα τα κλαρια... Αν το κανεις καλοκαιρι που θα εχουν ψιλοξεραθει δεν θα σου πλεκονται...

Την πρωτομαγια που θα κανεις τη βαση για το στεφανι, κανε και 2-3 τετοια και αστα στον ηλιο να ξεραθουν!!! :D

Καλα βρε.......το ιδιο καναμε? :lol:
αφού βρε πρώτη βάφτισες! εσύ ήσουν η δασκάλα!! από που νομίζεις έκλεψα ιδέες; :lol::lol::lol::lol::lol:

εγώ πάντως το βρήκα σε ένα πρατήριο βιοτεχνίας με είδη διακόσμησης και συσκευασίας 2,80 αν θυμάμαι καλά :roll:

Σωστό και αυτό με τη λυγαριά, αλλά πρέπει να ξεχυθώ στας εξοχάς, πράγμα δύσκολο για αυτή την περίοδο (λες να στείλω την πεθερά μου?) αλλά φοβάμαι μη μου φέρει τσουκνίδες.. :lol::lol::lol:

Κορίτσια επανέρχομαι, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω γάζα (είτε Αθήνα είτε Θεσ/νικη) :roll::roll:

Lk9Ip2.png

wSBwp2.png