Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χειροποίητος στολισμός κολυμπήθρας-ιδέες?

mpempoula

Recommended Posts

Κορίτσια Γεια!Την ιδέα μου έδωσε μια συμφορουμίτισα να ανοίξω θέμα σχετικά με τον χειροποίητο στολισμό κολυμπήθρας. Για δώστε καμμιά ιδέα, εσείς που πιάνουν τα χεράκια σας...Θα γλινω νονά στις 16 Μαίου και είπα να το αναλάβω.Θα ήθελα να φτιάξω κάτι με τούλι , ίσως να συνδυάσω και κανά λουλούδι. Θέμα στη βάφτιση δεν υπάρχει αλλά εγώ θέλω να το συνδυάσω με τα βαφτιστικά που της πήρα. Είναι σε ιβουάρ με πινελιές λαδί και ανοιχτό ροζ. Τι Λέτε γιατί είμαι και λίγο άσχετη και στην τελική με βλέπω να αγοράζω ανθοσύνθεση από ανθοπωλέιο...

Διαφημίσεις

καταρχην καλο ειναι να ρωτησεις τον παπα αν επιτρεπει φυσικά λουλουδια. Μετα πρεπει να ρωτησεις αν επιτρεπει στολισμο στο χειλος της καλυμπηθρας ή να κρεμεται δεξια κι αριστερα και στο κατω μερος της κολυμπηθρας..

μετα επιλεγεις αν θες τουλι ή δίχτυ..

κορδελες...

να ξερεις οτι τα λουλουδια θα πρεπει να γινουν τελευταια στιγμη...

68858984.jpg

Σκέφτεσαι κάτι τέτοιο με φυσικά λουλούδια ?ή όχι?

(δεν είναι δικό μου βέβαια είναι απο τις εικόνες που έχω μαζέψει για τη δική μας βάπτιση)

Ειχα δει σε βαπτιση..........ειχαν τυλιξει ολη την κολυμπηθρα με τουλι!!

Φαντασου ενα μεγαλο κομματι απο τουλι στο δαπεδο επανω στο τουλι βαζεις την κολυμπηθρα και σηκωνεις το τουλι απ ολες τις μεριες γυρω απ την κολυμπηθρα και το δενεις κατω απο το χειλος.

Στο ποδι που ειχε η κολυμπηθρα δεν το ειχαν τεντωσει το τουλι,αλλα το ειχαν εφαρμοσει επανω της και ειχαν δεσει γυρω γυρω σε εκεινο το σημειο ενα στεφανι με αληθινα λουλουδια και αλλο ενα στεφανι μεγαλυτερο βεβαια γυρω γυρω απο το χειλος της κολυμπηθρας εκει που ειχε δεθει και το τουλι.Και απο τα χερουλια,ειχαν κρεμασει τουλια που ακουμπουσαν το δαπεδο!!!

Ηταν πολυ εντυπωσιακο.......φαινοταν σαν μια μεγαλη μπομπονιερα!!!

Επισης μου αρεσει πολυ και ο στολισμος με γαζα!!!!

Επειδη ειναι μαλακο σαν υφασμα πεφτει πιο ωραια απο το τουλι!!!

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι!!!

Καλη επιτυχια και παντα αξια σου ευχομαι!!!! :D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

θα σου πω τι καναμε στην βαφτιση του ανιψιου μου.κοψαμε φρεσκο κισο.ειναι ενα ειδος πρασιναδας που κρεμεται και ειναι ωραιο.αγορασαμε απο ειδη συσκευασιιασ μλπε τουλι και μπουκετακια σωμον και γαλαζια κορδελα.τα δεσαμε καπως ομοιομορφα και φτιαξαμε μια ωραια γυρλαντα.στις ακριες δεσαμε γαλαζιο σπαγκο και τις ενωσαμε πανω στην κολυμπηθρα.αυριο που θα παω στο χωριο θα πω στον αδερφο μου να βαλει τη φοτωγραφια να το δεις!καλη επυτιχια.στα δικα μας βαφτισια το στολισμο μας τον εκανε δωρο η κοπελα απο τα νυφικα.εξισου ωραιος ασορτι με ολα τα υπολοιπα!

ELACHL κάτι τέτοι σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ..Επειδή είμαι άσχετη από χειροτεχνίες όπως προείπα, πώς δένεται τις άκρες του τούλι με τον σπάγκο και πόσο μήκος σε τούλι να πάρω,δηλαδή πόσο να έιναι το χείλος της κολυμπήθρας?Στείλε φωτογραφία αν μπορείς, θα σου είμαι υπόχρεη.

Κάτια 81 φανταστικό ακούγεται αλλά πολύ δύσκολο ως προς την υλοποίηση του, μάλλον θα ήθελα κάτι πιο απλό.

Ρενάτα σε ευχαριστώ, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν.Θα ήθελα να βάλω λουλούδια στις δύο άκτες της κολυμπήθρας. Τώρα δεν ξέρω να πάρω αληθινά ή ψέυτικα΄?Για τα τελευταία προβληματίζομαι...

Εγώ σκέφτομαι να πάρω δύο τούλια, ένα σε χρώμα ανοιχτό ροζ και το άλλο σε λαδί ανοιχτό όπως τα βαφτιστικά και να τα πλέξω σαν κοτσίδα και στις δύο άκρες να βάλω δύο συνθέσεις από λουλούδια. Μήπως είναι πολύ κιτς?

ειναι ομορφα τα διχρωμα!!

και εμεις δυο χρωματα ειχαμε και με διαφορετικα υλικα...το ενα ηταν οργανζα γυρω σταδυο μετρα και το αλλο αυτο το διτχυ που στεκετε ενα τυρκουαζ το αλλο εκρου...

ηταν πιασμενα το ενα πανω στο αλλο αλλα στην μεση το ενα κρεμοταν πιο πολυ...

στην μεση ειχα ψευτικα λουλουδια και πρασιναδα που κρεμεται και στα δυο χερουλια της κολυμπυθρας επισης... δεν εχω ανεβασει ακομα φωτο :oops: να σου το εδειχνα...

.png

Λοιπόν εγώ είδα μία λαμπάδα με τα χρώματα που έχεις και η κοπέλα του καταστήματος μου είπε ότι ίδιο στολισμό θα είχε και στην κολυμπήθρα. Είχε τούλια ροζ, πράσινο και εκρού πλεγμένα σε κοτσίδα και επάνω είχε εδώ κι εκεί κολλήμένες ρόζ καρδούλες σαν στρας και δύο πεταλούδες. Επίσης μου πρότεινε για στολισμό να φτιάξω μπάλες από τούλι. Δηλαδή πάλι στα τρία αυτά χρώματα κόβεις πολλά πολλά τούλια στο μέγεθος που θέλεις να έχει η μπάλα σου τά δένεις πολύ σφιχτά στη μέση με μια κορδέλα και οι άκρες φουντώνουν γύρω γύρω και γίνονται μπάλες. Μπορείς για παράδειγμα να το κάνεις όπως στη φωτογραφία που έστειλε η Ρενάτα. Να βάλεις ένα χρώμα μόνο τούλι γύρω από την κολυμπήθρα και να κολλήσεις καμια πεταλούδα επάνω και να κρεμάσεις από κάτω τρίχρωμες μπάλες από τούλι. Κάπού έχω και μια φωτογραφία με αυτές τις μπάλες θα κοιτάξω να τη βρώ.

Ελπίζω να κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.

yQPJp2.png N5FJp2.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια , ωραίες οι ιδέες σας αλλά πόσα μέτρα να πάρω τούλι και πώς να το δέσω στις άκρες?

Μην ανησυχείς Vicky θα βάλω τον μπαμπά μου να το δέσει...

Επίσης BOUKIE, φοβερή η φωτογραφία που μου έστειλες αλλά έιναι ακατόρωτο να το φτιάξω χωρίς οδηγίες

Επίσης BOUKIE, φοβερή η φωτογραφία που μου έστειλες αλλά έιναι ακατόρωτο να το φτιάξω χωρίς οδηγίες

Σου έγραψα πιο πάνω.

Επίσης μου πρότεινε για στολισμό να φτιάξω μπάλες από τούλι. Δηλαδή πάλι στα τρία αυτά χρώματα κόβεις πολλά πολλά τούλια στο μέγεθος που θέλεις να έχει η μπάλα σου τά δένεις πολύ σφιχτά στη μέση με μια κορδέλα και οι άκρες φουντώνουν γύρω γύρω και γίνονται μπάλες.

Δοκίμασέ το δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο.

Τώρα για το πόσα μέτρα τούλι θα χρειαστείς δεν ξέρω. Δεν έχω φτιάξει ακόμα, αλλά νομίζω κάποια κοπέλα είχε γράψει περίπου 2 μέτρα. Αλλά για να μη σε πάρω στο λαιμό μου ας απαντήσουν οι πιο έμπειρες.

Συγγνώμη που δεν καταλαβαίνω (είμαι και ξανθιά :D ) όταν λές στις άκρες εννοείς εκεί που θα τελειώνει το τούλι ή πως θα το στηρίξεις στην κολυμπήθρα?

yQPJp2.png N5FJp2.png

καλημερα.συγνωμη αλλα χτες τρακαρανε τον αντρα μου και δεν μπορεσα να πω στον αδερφο μου τιποτα.καλυτερα να πας και να την μετρησεις την κολυμπηθρα.θα δεσεις τις ακρες με γαλαζιο πλαστικο σπαγκο κοντα-κοντα να μην φενεται.ενοειτε εκει που κανει μια κλιση καμπηλη η κολυμπηθρα.εκει που βαζουν συνηθως το στολισμο.προσ το πανω μερος.

ELACHL καταρχήν ελπίζω ο αδερφός σου να είναι καλά μετά το τρακάρισμα.

Εν συνεχεία, μην στεναχωριέσαι για τις φωτογραφίες, όποτε μπορέσεις κι αν μπορέσεις βάλτες στο σάιτ. Ένα ακόμη ερώτημα χωρίς να θέλω να φανώ κουραστική.Τις άκρες από το τούλι, μου λες να τις στερεώσω με σπάγκο, τον σπάγκο πώς τον στερεώνω στο τούλι? Είμαι πολύ άσχετή?????

Διαφημίσεις

τον αντρουλη μου τρακαρανε.δενεις ομοιομορφα το στολισμο ετσι που να σχιματιζονται καμυλες αναμεσα.δεν ξερω αν καταλαβεινεις!εκει που ειναι η μια και η αλλη ακρη στο τουλι το δεσαμε με σπαγκο γαλαζιο που εχουν και τα ζαχαροπλαστεια και μετα ενωσαμε τις 2 ακριες.φροντισε να μην εχουν αποσταση μεταξυ τους για να μην φενεται ασχημο και αστολιστο πισω το κιμματι!αν μπορεσω και παω στο χωριο θα του πω να τις βαλει!εμεις καναμε γαλιαζους πανινους φιογκους και στερεωσαμε σωμον μπουκετακια!

Βρε κορίτσια , ωραίες οι ιδέες σας αλλά πόσα μέτρα να πάρω τούλι και πώς να το δέσω στις άκρες?

Μην ανησυχείς Vicky θα βάλω τον μπαμπά μου να το δέσει...

εγω πηγα σε ενα μαγαζι που πουλαει στολισμους για να ενημερωθω και ρωτησα ποσα μετρα ειναι η γιρλαντα μου ειπε 1.20 με 1,40 οποτε κανονισε αναλογα με τι σχεδιο θες να κανεις.καλη επιτυχια

as1cCuh0g411210Nzc3NjRkdnwwMDAwNDVkYnxNeSBiYWJ5IGlz.gif

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια.Η ιδέα με την ελιά φανταστική αλλά που να βρω στην Αθήνα(ιδού το ερώτημα). Περιμένω φωτογραφίες από όποιον μπορεί................

Πασχαλίτσα μπράβο φοβερός στολισμός, μάλλον έτοιμος είναι, έτσι? Εγώ σκεφτόμουν κάτι που να υπερτερεί το τούλι , οι κορδέλες και η οργάντζα και να έχει δύο μπουκετάκια, αριστερά και δεξιά της κολυμπήθρας. Πάντως όπως θα είδες υπήρξαν ιδέες και για συνδυασμό με κισσό, ή ελιά. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη περιμένω τα βαφτιστικά της μικρής για να τα ξαναδώ, οπότε να αρχίσω τους πειραματισμούς........ELACHl συγνώμη για το λάθος, να έιναι καλά ο αντρούλης σου εύχομαι και μακριά από όλες μας τα ατυχήματα..............................

• 1 year later...

Επαναφέρω το θέμα.;)

Θέλω να βάλω στην κολυμπήθρα γάζα λαχανλι και εκρού να πέφτει στις άκρες και στα χερούλια να βάλω μπουκετάκια από ηλίανθους και βροχή από κορδέλες.

Μου είπαν 120ευρώ κι αν την φτιάξω μόνη μου 40ευρώ.

Λέτε να γίνεται; Φοβάμαι μην την κάνω...χάλια.

Έχετε δει κάποια φωτογραφία. Εγώ κάπου την είδα αλλά μετά την έχασα.

εγω μονη μου θα την κανω,δε με αγχωνει,εκανα την λαμπαδα κ με το ιδιο λευκο σκληρο τουλι θα κανω κ την κολυμπ. θα το κανω ε πιασιματακια κ μεσα σ αυτα θα μπουν λουλουδια ροζ-φουξια,καμια κορδελα να κρεμεται κ ισως λιγο λαχανι που εβαλα κ στη λαμπαδα. υπολογισε να το κανεις 2 μετρα τουλαχιστον. εμενα μου ειπαν 70 για κολυμο

εγω μονη μου θα την κανω,δε με αγχωνει,εκανα την λαμπαδα κ με το ιδιο λευκο σκληρο τουλι θα κανω κ την κολυμπ. θα το κανω ε πιασιματακια κ μεσα σ αυτα θα μπουν λουλουδια ροζ-φουξια,καμια κορδελα να κρεμεται κ ισως λιγο λαχανι που εβαλα κ στη λαμπαδα. υπολογισε να το κανεις 2 μετρα τουλαχιστον. εμενα μου ειπαν 70 για κολυμο

Αχ πες μου τη λαμπάδα πώς την έφταξες;

Εγώ έχω το στολισμό της λαμπάδας του πρώτου μου γιου. Αν τον χρησιμοποιήσω λέτε να το θυμάται κανένας;

Κάνε καμιά μετατροπή και δε νομίζω να έχεις θέμα.

Εγώ θα βάλω γάζα σε ιβουάρ και λαχανί και στη μία πλευρά θα κρέμεται μία μπάλα από λευκά χρυσάνθεμα. 80 ? μου είπε η Λία.

Αλλά τώα που είπες για ορτανίες, κάπως μου έκατσε. Μου αρέσει!