Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγω ποτε θα κοιμηθω νυχτα??????

Kristianna

Recommended Posts

Αχ δεν ξερω πια τι αλλο να κανω,καμοια συμβουλη???? Το μικρο μου ειναι 6 μηνων και μεχρι τωρα αν εχει κοιμηθει 20 φορες νυχτα ειναι ζητημα!!!!! :(:( Στην αρχη ειπα δεν μπορει βγαζει δοντια εβγαλε 2 αλλα για υπνο ουτε λογος!!!! ξυπναει κατα τις 1 και ξανακοιμαται στις 5-6 τι ζηταω η μανα να κοιμηθω μια φορα νυχτα,υπαρχει καποια κοπελα που να εχει περασει τα ιδια????και ποτε σταματησε να ξυπναει?????

DsRyp3.png

Διαφημίσεις

Kristianna, σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ! Εμένα η μικρή μου, 6 μιση μηνών δε λέει να κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ συνεχόμενα. Στην αρχή είχαμε τους κολικούς, μετά νοσηλευτήκαμε για ουρολοίμωξη κ αυτό,λέει, προκαλεί ανησυχία κ θέλει χρόνο να επανέλθει, μετά υποτίθεται βγάζαμε δόντια (η Μαλάμω έχει 1 δόντι εμείς ακόμα κανένα), τώρα κρυώσαμε κ έχει μπουκώσει η μύτη μας κ δε μπορούμε να κοιμηθούμε από τις μύξες κ το βήχα. Και φυσικά 2-3 φορές θα ξυπνήσει για γάλα...

Το ωραίο είναι που κατά τις 5-6 ξυπνάει κ θέλει να σηκωθεί, ντυνόμαστε παρέα με τις κότες, κατεβαίνουμε στο σαλόνι κ μετά από καμιά ώρα ξανακοιμάται... Και να σημειώσω πως στις 9 πάω δουλειά με μούρη μέχρι τα γόνατα...

Δεν έχω συμβουλές να σου δώσω ή να σου πω κάτι εμψυχωτικό. Ελπίζω πως όταν ξεκινήσει το σχολείο κάπως θα έχει στρώσει το θέμα... Ελπίζω!! :D

Μην απελπίζεσαι, δεν είσαι η μόνη. Πολλές μανούλες ανυπομονούμε να κοιμηθούμε μια φορά οοοοολη νύχτα και όχι με διακοπές.

Εγω αυτό που έκανα και τώρα ξυπνάει μόνο για να βρει την πιπίλα είναι το εξής: Κάθε βράδυ κάνω τα ΙΔΙΑ πράγματα ακριβώς για να καταλάβει οτι είναι νύχτα. Χαμηλώνω τα φώτα, κάνουμε μπάνιο, τρώμε το γάλα μας στην αγκαλιά και μετά κάνουμε αγκαλιά μια βόλτα και κοιμόμαστε. Του εξηγώ κάθε φορά οτι τώρα ειναι βράδυ και πρέπει να κοιμηθούμε κλπ. Ξέρω οτι μπορεί να μην το καταλαβαίνει αλλα ερω το λέω. Έχεις δημιουργήσει μια ρουτίνα καθημερινή που να διαχωρίζει το βράδυ απο την ημέρα?

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

δεν εχω κοιμηθει ακομα ολοκληρη νυχτα χωρις ενδιαμεσα ξυπνηματα. Το καλο ειναι οτι ναι μεν ξυπναει, αλλα κοιμαται πολυ γρηγορα μετά, το ιδιο κι εγώ. Οποτε σαν να το έχω συνηθισει και δεν με πολυαπασχολει τελευταία! Εδω και κανενα μηνα ξυπναει το πολύ 1-2 φορές, πριν απο το χρονο ομως 3-4 ηταν ο κανονας. Υπομονη

Το θεμα δεν ειναι οτι ξυπναει ενδιαμεσα το θεμα ειναι οτι μενει ξυπνιος 5 ωρες συνεχομενες κατι που δεν το κανει ουτε την μερα!!!! προσπαθω να τον βαλω σε προγραμμα αλλα ειναι λιγο δυσκολο με το προγραμμα που κανει Χανει τα γευματα του γιατι κοιμαται την μερα οποτε δεν εχω στανταρ ωρα νατον βαλω για υπνο!!! :?:oops:

DsRyp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα σας. Άλλο ένα παιδί που ξυπνάει και ξανακοιμάται την νύχτα και άλλο ένα παιδί που ξυπνάει στις 1 και ξανακοιμάται στις 5. Κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα.

Για γράψε μας ένα κλασσικό 24ωρο να σε βοηθήσουμε...

WLn5p2.png

Kristianna το μωρό σου ξυπνάει πιστεύεις για να φάει, ή γιατί έχει συμπληρώσει τις ώρες ύπνου του την ημέρα? Κάθε περίπτωση θέλει την δική της αντιμετώπιση. Εμείς ξυπνάμε τη νύχτα :evil: για να φάμε όμως, παρότι έχουμε φάει τη μέρα για 3 άτομα :shock: οπότε περιμένω αγωνιωδώς να φτάσουμε τους 6 μήνες για να πιούμε το almiron goodnight που υποτίθεται ότι χορταίνει και ελέφαντα, μπας και κοιμηθούμε καμιά φορά...

Το προγραμμα μας εχει ως εξης Συνηθως ξυπναει 9-10 πινει το γαλα και σε 2 ωριτσες θα φαει την φρουτοκρεμα του,στις 1 κοιμαται για μιση ωρα 2-3 θα φαει το φαει και κατα τις 4-5 θα κοιμηθει 1 ωριτσα μερικες φορες και 2 6 θα φαει την κρεμα κατα τις 8 θα κοιμηθει παλι μιση ωριτσα και μετα9 πινουμε γαλα,11 μπανιο 12 παλι γαλα και υπνο (προσπαθω δλδ) :D:D Λετε να κοιμαται πολλες ωρες???? Εχω κανει τα παντα για να τον κραταω ξυπνιο κατα την διαρκεια της μερας αλλα οταν θελει να κοιμηθει κοιμαται,.

Χθες για παραδειγμα ξυπνησε στις 8:30 και ολη μερα κοιμηθηκε 2 ωριτσες λογικα τι ωρα επρεπε να κοιμηθει για βραδυ??? εγω ελεγα μες στις 10 αλλα εκεινος κοιμηθηκε στις 3 το πρωι!!!! Μηπως εχει κατι και τον ενοχλει??? υπαρχουν μερες που πεφτει για υπνο απο τις 7 και ξυπναει στις 8 το πρωι,αλλα αυτο εχει γινει το πολυ 20 φορες το εχω παρει αποφαση οτι για να κοιμηθω νυχτα θα περασει καιρος.. :D:D

DsRyp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό το μισάωρο στις 8 το βράδυ νομίζω πως δεν χρειάζεται!!

Αλλά γιατί τον κάνεις μπάνιο τόσο αργά στις 11 το βράδυ? Και του δίνεις ξανά γάλα στις 12 ?

Νομίζω πως αν κοιμάται το πρωί μισή ώρα και το μεσημέρι πάλι άλλη μια με δύο ώρες είναι αρκετό. Μετά να τον κάνεις μπάνιο κατά τις 8 το βράδυ για να τον κρατάς ξύπνιο να πίνει το γάλα του στις 9 και τέλος!!!

Να πέφτει δηλαδή για τον βραδινό ύπνο στις 9!!!

Αυτό το γάλα στις 12 το βράδυ δεν το καταλαβαίνω

:roll::roll:

Ολα τα μωράκια από οτι διαβάζω έχουν πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμα όσο αφορά τα γεύματα! Δηλαδή γάλα, φρουτόκρεμα, φαί, κρέμα, γάλα! Δύο γάλατα τη μέρα!

Θα ελεγα και εγω να προσπαθησετε να κοψετε το γαλα στις 12. Ο μικρος μου κοιμοταν σερι απο 30 ημερων μεχρι να ακουσω την συμβουλη να του δινω γαλα στις 12 ( γιατι ηθελα να κοιμαται σερι μεχρι να ξυπνησω για πρωι τρομαρα μου). ε, τοτε χαλασε οοολο του το προγραμμα και αρχισε να ξυπναει τα βραδια ανα 3 ωρες.

Νομιζω οτι τοσο αργα ταισμα σε καποια παιδια εχει αντιθετο αποτελεσμα.

Επισης, δοκιμασε να κανεις την ρουτινα σας του μπανιου, ταισματος κατα τις 9. 11 ειναι αρκετα αργα και ισως εκνευριζεται. Νομιζω οτι ΔΕΝ πρεπει να κοιμαται λιγοτερο κατα την διαρκεια της ημερας γιατι το χρειαζεται, αλλα ισως δεν πρεπει να κοιμαται μετα της 7 το απογευμα.

Δες τι θα γινει αμα επιμενεις σε βραδυνη ρουτινα ( μπανακι, αλλαγμα, μασαζ μουσικουλα απαλη και χαμηλα φωτα, ταισμα ) ενα τεταρτο πιο νωρις καθε 3 ημερες ( δηλαδη αν κοιμοταν 11, την πρωτη ημερα να κοιμηθει 10 45, μετα 3 ημερες 10 30 μεχρι να φτασει της 9) και μεταφερετε πισω τον υπνο στις 8 το μεσημερι.

Αυτό το μισάωρο στις 8 το βράδυ νομίζω πως δεν χρειάζεται!!

Αλλά γιατί τον κάνεις μπάνιο τόσο αργά στις 11 το βράδυ? Και του δίνεις ξανά γάλα στις 12 ?

Νομίζω πως αν κοιμάται το πρωί μισή ώρα και το μεσημέρι πάλι άλλη μια με δύο ώρες είναι αρκετό. Μετά να τον κάνεις μπάνιο κατά τις 8 το βράδυ για να τον κρατάς ξύπνιο να πίνει το γάλα του στις 9 και τέλος!!!

Να πέφτει δηλαδή για τον βραδινό ύπνο στις 9!!!

Αυτό το γάλα στις 12 το βράδυ δεν το καταλαβαίνω

:roll::roll:

Ολα τα μωράκια από οτι διαβάζω έχουν πάνω κάτω το ίδιο πρόγραμα όσο αφορά τα γεύματα! Δηλαδή γάλα, φρουτόκρεμα, φαί, κρέμα, γάλα! Δύο γάλατα τη μέρα!

Συμφωνω οτι δεν χρειαζετε το γαλα στις 12 αλλα και αυτο το εχω κανει τον εχω βαλει για υπνο στις 9 και σε 2 ωρες ειναι παλι ξυπνιος....Και αν δεν τον ταισω δεν ησυχαζει και δεν κοιμαται με τιποτα. 1 φορα προσπαθησα να μην τον ταισω και μειναμε ξυπνιοι μεχρι τις 5 το πρωι :shock::shock:

DsRyp3.png

Αμα δωσεις χαμομηλακι αντι για γαλα ? Οχι οως δεν θα πεινασει μετα καμια ωρα παλι, αλλα μηπως μετατεθει σιγα σιγα η συνηθεια ?

ειναι σχεδον 16 μην κ ξυπνα ακομα τη νυχτα :? εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τιποτα!εγω ξυπναγα 6 χρονια ετσι μου εχει πει η μαμα μου!

ο παιδιατρος ειπε οτι ισως ειναι κληρονομικο κ καποια στιγμη θα το κοψει!για να δουμε

Διαφημίσεις

Βρε, τι μου θυμίζει;;; Μέχρι τώρα είμαστε και εμείς κάπως έτσι αλλά σε πιο light έκδοση, μιας και εμείς δεν κοιμόμαστε πριν τη 1.00. Πήγαμε χθες στην παιδίατρο (για εμβόλιο) και με τα πολλά μας τα "έχωσε" που η μικρή κοιμάται τόσο αργά. Γιατί όπως είπε αν τώρα κοιμάται 1.00 ενός έτους θα κοιμάται 3.00. Στο θέμα μας... Σου μεταφέρω μια περίληψη της συζήτησης και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Η κούνια πλέον πρέπει να'ναι στο δωμάτιό του (για λίγο καιρό θα μας φάει το πήγαινε έλα...), την κρέμα να την τρώει λίγο πιο αργά κατά τις 21.00 (για να χορτάσει καλά), 21.30 ένα γρήγορο ντουζάκι (όχι, πολλά πολλά γιατί ξεσηκώνονται) και 22.00 στο κρεββάτι. Χαμηλός φωτισμός και μουσικούλα (αν θες) αλλά σε καμία περίπτωση δεν παίζετε μαζί. Αν ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας απλά το χαϊδεύεις μέχρι να το πάρει ο ύπνος... Δεν του μιλάς ούτε συμμετέχεις στα "δρώμενα". Μωρέ στη θεωρία όλα καλά είναι, να δω στην πράξη :roll: . Από σ/κ θα αρχίσει η "άσκηση", που θα μεταφέρουμε και εμείς την κούνια... ΥΠΟΜΟΝΗ & ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Είμαστε πολλές :roll: ...

0kEJp3.pngCsbXp3.png

Καλημέρα!εγώ αυτα τα είχα έως 2,5-3 μηνών.είχαμε όμως παράλληλα κ τους κολικουσ.μου είχαν πει να τον κρατάω ξύπνιο μέρα.δεν γινόταν όμως TIΠOTA.ακόμα κ ανάποδα τον γύρισα για να ξυπνήσει αλλά δεν ξυπνούσε.οπότε αποφάσισα να τον αφήσω να κάνει ότι θέλει κ να ακολουθώ εγώ τους δικούς του ρυθμούς.επίσης κατάλαβα ότι κάποια μωρα δεν μπορείς να τα βάλεις σε πρόγραμμα ότι κ αν κανείς.περάσαμε επίσης φάσεις που για 2-3 βδομάδες κοιμόταν οοολο το βράδυ,φάσεις που ξυπνούσε 1 Φορά για να φάει κτλ.τον τελευταίο καιρό κοιμόταν 12 κ βαλε κ ξυπνούσε με τρέλα κλάματα πολλές φορές την νύχτα.κ ΞAΦNIKA από την

Κυριακή έγινε πάλι αλλαγή!κοιμάται απ τις 11(δηλαδή 2 ώρες νωρίτερα διότι άλλαξε η ώρα)ξυπνάει 1-2 φορές με κλάματα αλλά με μερικά λεπτά αγκαλιά ,γλυκόλογα κ τραγουδάκια κοιμάται κατευθείαν.μην συγκρίνεις το μωρακι σου με αλλά γιατί το καθένα έχει τους δικούς του ρυθμούς.βόλτα με αυτοκίνητο δοκιμασατε;εμένα πριν κοιμηθεί θέλει να τον πάρω αγκαλιά κ να τον κάνω βόλτες μέσα στο σπίτι.βλέπουμε τι έχουν μέσα τα ντουλάπια,το ψυγείο.βλέπουμε τους πίνακες κ ότι υπάρχει στον τοίχο από κοντά.επίσης πότε δεν υπάρχει απόλυτη ησυχία στο σπίτι.αν έχει δεν μπορεί να κοιμηθεί.κατι πρέπει να ακούγετε.ξέΡεισ πόσα βράδια τον ζαλίσε ο ήχος απ το πιστολακι όταν δεν έπιανε κανένα άλλο κόλπο;ακόμη είχα διαβάσει-ακούσει ότι πριν τον ύπνο πρέπει να του μιλάμε σιγά,να μην παίζουμε κ διαφορά τέτοια δηλαδή για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα ύπνου. Ούτε αυτα πιάνουν σ εμάς.μέχρι κ 5 λεπτά πριν τον ξαπλώσω για ύπνο τον παίζω με έντονουσ ρυθμούς.δηλ χορεύουμε τραγουδάμε καταλαβαίνεις.κ μετά πέφτει ξερός.

Προσπαθήστε να περνάτε μερικές ώρες την ημέρα έξω από το σπίτι, στο φως της ημέρας, ιδιαίτερα στο μέγιστο, δηλαδή περίπου μεταξύ 12-4. Το φως της ημέρας βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με τον ύπνο.

Αποφεύγετε τα βράδυα να είστε σε δωμάτιο με ανοιχτή τηλεόραση, αν δεν έχει καθόλου επαφή, ακόμα καλύτερα. Και τα υπόλοιπα που είπαν τα κορίτσια για τη ρουτίνα πριν τον ύπνο.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4032225.stm

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png