Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτα βήματα! Βοήθεια

Recommended Posts

Μανούλες θέλω τα " φώτα" σας!!

Ο μικρός μου, 11 μηνών τώρα, δεν εχει μπουσουλήσει καθόλου και κατευθείαν προσπαθεί να περπατήσει. Όμως φοβάται να μου αφήσει τα χέρια, ούτε καν το ένα. Θέλει να τον κρατάω και απο τα δύο. Πιάνεται απο τα έπιπλα και πάει γύρω γύρω , αλλά επειδή έχει πέσει κάτω, φοβάται πλέον να είναι μόνος του. Τι να κάνω? Τι πρέπει να κάνω για να τον ενθαρρύνω και να περπατήσει γρήγορα? Επίσης κρατιέται απο την πλάτη της στράτας και την κάνει βόλτα. Αυτό τουλάχιστον το κάνει μόνος του!! :D

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

Διαφημίσεις

γεια σου αγχωμένη μανούλα...

όλα αυτά που κάνει το μικρό σου είναι και τα αναμενόμενα!

καλές προσπάθειες..

να προσέχεις να μην χτυπήσει πολύ.. ατυχηματάκια θα έχετε!

μέχρι να σταθεροποιηθούν είναι μια άχαρη και επικύνδυνη περίοδος σας εύχομαι να βγείτε σύντομα από αυτήν !

καλό δρόμο λοιπόν !

είναι καλό να ΄μαθαίνεις οτι δεν είσαι μόνη σου :D

απλά δεν ξέρω τι να κάνω...κάτω έχουμε ξύλινο πάτωμα, αλλά με τις τούμπες που τρώει δεν ξέρω αν πρέπει να τον ενθαρύνω ή να τον προσέχω πολύ πολύ. Τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να στρώσω το σπίτι? Πρέπει να στρώσω κάτι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού που έχει γωνίες? Εσυ τι είχες κάνει?

dev272prs__.png

τις γωνίες τις πρόσεχα πολύ.... τις έντυσα με κουβερτούλες παιχνίδια του και τις κόλλησα με μονωτική ταινία...

στην αρχή πρέπει να είσαι κοντά του.. χειμώνας είναι ακόμα δεν έχετε στρώσει ?

καλά μην νομίζεις ότι μόλις πέφτουν κάτω παθαίνουν και τίποτα τρελό... σιγά το ύψος που πέφτουν !!! :lol::lol::lol::lol::lol:

ασε, έχουμε στρώσει εδω και μήνες αλλά αναγκάστηκα και τα έβγαλα όλα διότι φούσκωσε το παρκέ απο διαρροή του καλοριφέρ :cry::cry:

Οπότε είναι σκέτο το πάτωμα...

Ότι μπορώ να καλυψω , θα το καλύψω... και θα τον προσέχω πολύ!

Ελπίζω να περπατήσει συντομα! ο ζουζούνης...

dev272prs__.png

Διαφημίσεις

μην γεμίσεις τον τόπο χαλάκια θα είναι χειρότερα γιατί θα σκοντάφτει..

Καλή επιτυχία σας εύχομαι.. είναι γλύκες όταν κάνουν αυτές τις πρώτες προσπάθειες!

Το καλοκαίρι θα τρέχετε !

είναι καλό να ΄μαθαίνεις οτι δεν είσαι μόνη σου :D

απλά δεν ξέρω τι να κάνω...κάτω έχουμε ξύλινο πάτωμα, αλλά με τις τούμπες που τρώει δεν ξέρω αν πρέπει να τον ενθαρύνω ή να τον προσέχω πολύ πολύ. Τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να στρώσω το σπίτι? Πρέπει να στρώσω κάτι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού που έχει γωνίες? Εσυ τι είχες κάνει?

Καλησπέρα, Boubouz!

Πρέπει να κάνεις και τα δύο. Δηλαδή να τον ενθαρρύνεις και να τον προσέχεις. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι οι εκφράσεις του προσώπου σου και η αντίδραση σου γενικότερα. Πολλές φορές τα μικρά μας όταν πέφτουν στέκονται για λίγο παγωμένα σαν μη ξέρουν πως να αντιδράσουν. Αν δουν λοιπόν μια μαμά πανικόβλητη, βάζουν τα κλάματα και φοβούνται. Αν δουν μια μαμά με χαμόγελο που λέει ότι δεν έγινε και τίποτα, χαμογελάνε κι αυτά και ξαναπροσπαθούν. :D Και φυσικά όπως ισχύει για ολα τα κατορθώματα των θησαυρών μας, όταν καταφέρει κάτι (έστω 2 βηματάκια), δείξε ενθουσιασμό, χτύπα παλαμάκια, πάρτο αγκαλιά κλπ :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Λοιπον μαμαδουλες εχω κ εγω το ιδιο προβλημα, αρχισαμε να περπαταμε αλλα τελειως ατσαλα, στραβοπαταμε κ τετοια...

Ολη μερα κλαιει να την κραταμε κ να περπαταει.

Κρατιεται απο το τραπεζι, προσπαθει να σηκωθει, τρωει τουμπες κλπ

Τι μπορω να κανω να βοηθησω?

Και τελοσπαντων να βρουμε την υγεια μας, γιατι σκυψε σκυψε θα παθουμε τιποτα... Ασε που δεν μπορουμε να κανουμε δουλεια πλεον!

Διαφημίσεις

Μανούλες θέλω τα " φώτα" σας!!

Ο μικρός μου, 11 μηνών τώρα, δεν εχει μπουσουλήσει καθόλου και κατευθείαν προσπαθεί να περπατήσει. Όμως φοβάται να μου αφήσει τα χέρια, ούτε καν το ένα. Θέλει να τον κρατάω και απο τα δύο. Πιάνεται απο τα έπιπλα και πάει γύρω γύρω , αλλά επειδή έχει πέσει κάτω, φοβάται πλέον να είναι μόνος του. Τι να κάνω? Τι πρέπει να κάνω για να τον ενθαρρύνω και να περπατήσει γρήγορα? Επίσης κρατιέται απο την πλάτη της στράτας και την κάνει βόλτα. Αυτό τουλάχιστον το κάνει μόνος του!! :D

Ακριβώς το ίδιο συνέβει με την Ηλέκτρα μου και "έφυγε" τελείως μόνη της 14,5 μηνών. Ας κρατιόταν και από μια βεργούλα που νόμιζε ότι την κράταγε κάποιος, αρκεί να αισθανόταν σιγουριά, μέχρι σκάλες ανέβαινε. Μην σε ανησυχεί και σε τρομάζει, ούτε να το πιέσεις, μόλις είναι έτοιμος θα φύγει από μόνος του

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές σας.

Χθες τον άφησα να περπατάει και ξυπόλητος και χαιρόταν περισσότερο γιατί είχε καλύτερη ισσοροπία. :D

Άντε να δούμε :D

dev272prs__.png