Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Mύθος του 8ου μήνα ή πραγματικότητα?

DALIA

Recommended Posts

Κορίτσια ήθελα να ρωτήσω..όλες θα έχετε ακούσει ότι αν γεννήσεις στον 8 είναι πιο επικίνδυνο με το εάν γεννήσεις στον 7…αυτό ισχύει? Ξέρετε κάτι παραπάνω? Για πιο λόγο ας πούμε συμβαίνει αυτό. Σίγουρα τα μέσα έχουν εξελιχθεί ή λογική λέει όσο περισσότερο τόσο καλύτερα αλλά…

Η διπλανή μου και πολύ καλή μου φίλη ( έγκυος στον 3ο γιο ) θα έκλεινε το μήνα στις 25/3 αλλά την Κυριακή σπάσαν τα νερά και είναι σε πλήρη ακινησία στην κλινική, θα δούμε…σήμερα θα δει ο γιατρός της τα χθεσινά αποτελέσματα και θα της πει ανάλογα. Αυτό που λέει μέχρι τώρα ο γιατρός είναι « όσο μπορούμε να το κρατήσουμε αυτό θα κάνουμε».

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ στον 8ο γέννησα. Εβδομάδα 35+0 με αναγκαστική κτ γιατί δεν ειχα υγρά στο σάκο και θα στέγνωνε το παιδί. Δεν ξέρω αν ειναι πιο επικύνδινο (λένε για την ανάπτυξη των πνευμόνων αλλά εγώ ειχα κάνει 15μέρες πριν γεννήσω ενέσεις κορτιζόνης για να επιταχυνθει η διαδικασία και αναπνευστικά δεν ειχε κανένα πρόβλημα). Τα προωράκια όλο και κάτι προβληματάκια έχουν αλλά όσο αργότερα γεννιεται ένα παιδί κατά τη γνώμη μου τόσο καλύτερα. Δεν πιστευω δηλ. οτι αν γενναγα πχ την 30 εβδ. θα ήταν καλύτερα.

s-age.pngs-age.png

ΛOIΠON OTAN HMOYN EΓKYOΣ ΣTON 8 MHNA ΓΝΩΣΤΟΊ MOY MOY EΛEΓAN NA ΠPOΣEXΩ ΠAPA ΠOΛY.ΓIATI AN ΠΆΘΕΙΣ KATI ΣTON 8 ΔEN ΣΏΖΕΤΕ TO ΠAIΔI.EΔΩ OMΩΣ ΔIABAΣA ΠPIN KAIPO AΠO KAΠOIA KOΠEΛA ΠOY THΣ EIΠE Ο ΓIATPOΣ THΣ OTI Κ 1 MEPA ΠAPAΠANΩ NA MEINEI TO MΩPO ΣTHN KOIΛIA EINAI MEΓAΛO KEPΔOΣ.

Κι άλλη Σερραία εδώ!

Είχα ρωτήσει τη γιατρό μου και μου απάντησε πως είναι μύθος και αυτό φυσικά είναι το λογικό.΄Οσο περισσότερο έχει προχωρήσει η ανάπτυξη του παιδιού, τόσο το καλύτερο.

και η μαμα μου 8 μηνων γεννηθηκε το 59 και ηταν στην θερμοκοιτιδα οπως και πολλα παιδια και ηταν γερη οπως και τωρα και βρισκεται και μαζι μας στο parents καθημερινα :wink:

σιγουρα καθε μερα ειναι κερδος αλλα οπως ειπατε εχει να κανει με τους πνευμονες.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

εννοειται οτι οσο περισσοτερο μεινει το μωρο στην κοιλια τοσο το καλυτερο...ειχα ρωτησει και εγω τον γιατρο μου και με διαβεβαιωσε, οπως και για ενα αλλο που ακουγεται πολυ, οτι και καλα μια κοπελα ειχε κανει επισκληρηδιο και εμεινε αναπηρη απο αυτο...μου ειχε πει τοτε ο γιατρος μου..."δε φανταζεσαι ποσες μου το εχουν πει αυτο με την κοπελα, και εγω παντα τις ρωταω, ποια ειναι αυτη η κοπελα;;;κανεις δεν ξερει..ετσι γινεται με τα μυθικα προσωπα..."

Εμενα μου εσπασε τα νερα 35+1, εκανα ενεσεις για τους πνευμονές της και τελικά γεννήθηκε 35+2!

Ολα καλα ευτυχως και δεν μπηκε ουτε μια ωρα στην θερμοκοιτιδα!

Απλα ήταν μικρούλα (48εκ και 2450κιλά)!

Όταν ήμουν έγκυος στην πρώτη μου κόρη και διάβαζα, έψαχνα και λοιπά επικρατούσε η άποψη καλύτερα στον 7 παρά στον 8 για το λόγο του οτι τότε αναπτύσσονται τα πνευμόνια. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη είχα κάπου διαβάσει ένα άρθρο που κατέρριπτε αυτόν τον μύθο και υποστήριζε πως όσο περισσότερο στην κοιλιά τόσο το καλύτερο. Όπως και να χει εγώ είμαι 7μηνιτικη και είμαι μια χαρά και επίσης έχω φίλες που γέννησαν στον 8ο με καισαρική και με την ένεση ταχτοποίησαν το θέμα με τα πνευμόνια. Στην τελική είναι μην σου τύχει αλλά αν είναι υγιές το μωρό δεν νομίζω να παίζει ρόλο η 32-34-36-39εδβ. πέρα από το θέμα των κιλών.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Koρίτσια σας ευχαριστουμε πολυ...

τα νεα εχουν ως εξης..σημερα της βγαζουν τον ορο και περιμενουν τους πονους από αυριο....ειναι στην 34 εβδομαδα..μιλησαν απο την κλινικη με τον νεογνολογο ο οποίος ειπε ότι δεν χρειαζεται η ενεση που προαναφερατε, την κανουν όταν ειναι μεχρι την 32 βδομαδα περιπου.

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

κατά τα άλλα είμαι πανέξυπνη και πανέμορφη....άκουσα γελάκια;;;;;; :D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: oχι καλέ ιδέα σου είναι.

αααααααααα ξέχασες κάτι : είμαι και μετριοφρον :lol::lol::lol:

χωρίς πλάκα τωρα..προχθες της βγαλανε τονορό και από σημερα ξημερωματα περιμενει απο στιγμη σε στιγμη..θα σας πω νεοτερα

rQGhp3.png