Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποβολή και Εξωσωματική

Recommended Posts

Γεια σας

πριν από 1 μήνα απέβαλλα. Είχα κάνει την 1η μου εξωσωματική και το αποτέλεσμα της χοριακής ήταν θετικό.

Αυτό κράτησε λίγο. Στις 10 μέρες και συγκεκριμένα 5 μέρες πριν δούμε το ή τα έμβρυα είχαμε αποβολή.

Ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις: FSH, LH και E2 ορμονικές

Μου είπε να κάνω και άλλη μία εξετάση που αφορά τα NK λεμφοκύτταρα(Natural Killers), την οποία δεν μου την κάνουν όλα τα εργαστήρια.

Όποια κοπέλα την έχει κάνει αυτή την εξέταση ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλησπέρα. Και εγώ μετά από τρεις αποβολές έκανα αυτές τις εξετάσεις. Αν και ο γιατρός μου δε συμφωνούσε! τελικά μου είπε να τις κάνω μόνο στον Ευαγγελισμό και όχι σε Ιδιωτικό!!!!! Δε βρεθηκε τίποτε οποτε δε χρειάστηκε να κάνουμε και τίποτα!!

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

Ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις: FSH, LH και E2 ορμονικές

Μου είπε να κάνω και άλλη μία εξετάση που αφορά τα NK λεμφοκύτταρα(Natural Killers)

Η πρωτη σειρα ειναι οι στοιχειωδεις ορμονικες εξετασεις του θηλυκου αναπαραγωγικου συστηματος (θυλακιοτροπος, ωχρινοτροπος και οιστραδιολη, αντιστοιχα).

Η εξεταση των ΝΚ-κυτταρων αποτελει μερος ενος πακετου αιματολογικων εξετασεων που γινονται στα πλαισια διερευνησης των καθ'εξιν αποβολων (δηλ. 3 ή περισσοτερες αποβολες).

Βεβαια, τις περισσοτερες φορες, οι εξετασεις αυτες γινονται νωριτερα, συνηθως στις δυο αποβολες.

Το πακετο αυτο εξεταζει κυριως παραγοντες πηξεως (πχ για θρομβοφιλια) και ανοσολογικους (πχ ΝΚ κυτταρα).

Τα ΝΚ κυτταρα ειναι κυτταρα του ανοσολογικου συστηματος, δηλ. φυσιολογικα κυτταρα της αμυνας του οργανισμου.

Σε καποιες σπανιες περιπτωσεις στην εγκυμοσυνη, τα ΝΚ αυξανονται πολυ και,για αγνωστο λογο, λανθασμένα αντιμετωπιζουν το αναπτυσσομενο εμβρυο ως ξενο σωμα/εχθρικο παραγοντα και του επιτιθενται.

Για την αντιμετωπιση της καταστασης χορηγειται ανοσοθεραπεια.

Παντως απο αρκετους αμφισβητειται ως υπερεκτιμημενος ο ρολος των ΝΚ κυτταρων στην παθογενεια των αποβολων -ειναι ενα θεμα που ερευναται εντονα.

Μου κανει εντυπωση που ο γιατρος σου ζητησε μονο αυτη την εξεταση και οχι ολο το πακετο, και κυριως τις εξετασεις για θρομβοφιλια, που ειναι και ο πιο συχνα εμπλεκομενος παραγοντας...

Τελος, υπαρχει και η εξεταση του καρυοτυπου των δυο συντροφων, που γινεται σε εξειδικευμενα κεντρα και παρεχει πληροφοριες για τυχον γενετικες βλαβες του ωαριου ή του σπερματοζωαριου που εμποδιζουν την εξελιξη της εγκυμοσυνης.

:D

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Εχω μιά απορία.Γιατι δεν μας δίνουν να κάνουμε όλες τις ορμονικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουμε οποιοαδήποτε διαδικασια ,παρά χάνουμε χρονο αποκλείωντας από κατι καθε φορα και αντε πάλι μπρός -πίσω ?Ετσι κι αλλίως δεν είναι τραγικές εξετάσεις απ οτι καταλαβαίνω ,αίμα σου παίρνουν.

Βανα,εγω την εχω κανει αυτη την εξεταση.Πας ενα πρωι ετο ΕΛΕΝΑ,(αν μενεις Αθηνα,ακομα καλυτερα),πας στο υπογειο,στο μικροβιολογικο,δινεις αιμα(χωρις ραντεβου),μετα πας στον ιατρο που εχεις,η σε καποιον εκει μεσα στο νοσοκομειο,να σου τα γραψει στο βιβλιαριο,και σε 19 μερες,ειναι ετοιμη η απαντηση.

Αν εχεις δημοσιο,δεν πληρωνεις τιποτα,,αν εχεις ΙΚΑ,πληρωνεις νομιζω ενα ποσο,και μετα τα παιρνεις πισω απο το ταμειο σου.

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

Εχω μιά απορία.Γιατι δεν μας δίνουν να κάνουμε όλες τις ορμονικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουμε οποιοαδήποτε διαδικασια ,παρά χάνουμε χρονο αποκλείωντας από κατι καθε φορα και αντε πάλι μπρός -πίσω ?Ετσι κι αλλίως δεν είναι τραγικές εξετάσεις απ οτι καταλαβαίνω ,αίμα σου παίρνουν.

Γιατι,γλυκια μου, ειναι ακριβες εξετασεις και τα ταμεια δε θα μπορουσαν να στηριξουν κατι τετοιο (φανταζομαι πως, λεγοντας "ορμονικες" εννοεις το πακετο ανοσολογικων κλπ εξετασεων,μια και γι'αυτες συζηταμε..)

Εξαλλου, και επιστημονικα δεν ειναι "λογικο", γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια των αυτοματων αποβολων (>90%) οφειλεται οντως σε "τυχαιο γεγονος" (απορριψη του εμβρυου λογω ενδογενους γενετικης βλαβης), χωρις να υπαρχει καποιο οργανικο προβλημα.

Οι εξετασεις αυτες ιατρικα εχουν νοημα μονο σε περιπτωσεις επανειλημμενων αποβολων, που υποψιαζουν για τη συμμετοχη συγκεκριμενων παραγοντων στην παθογενεια της αποβολης.

Βεβαια, θα μου πεις "κι εγω ειμαι υποχρεωμενη να ζησω 2-3 φορες την απωλεια? Γιατι να μην το προλαβω..?"

Λογικο, αλλα....... :roll:

Δεν ειναι μόνο η απώλεια (προσωπικα δεν έχω καν μείνει ποτέ εγκυος ακόμα και είμαι ήδη 32 ) ,αλλά και το χάσιμο χρόνου που για τις γυναίκες πανω απο 30 νομίζω οτι και οι μήνες μετράνε.

Δεν ειναι μόνο η απώλεια (προσωπικα δεν έχω καν μείνει ποτέ εγκυος ακόμα και είμαι ήδη 32 ) ,αλλά και το χάσιμο χρόνου που για τις γυναίκες πανω απο 30 νομίζω οτι και οι μήνες μετράνε.

Τι΄να σου πω...

Ετσι ακριβως ειναι.

Ομως ,καλως ή κακως, η επιστημη λειτουργει βαση πιθανοτητων...

Παντως ,εγω, σαν γιατρος, σιγουρα θα εκανα καποιον περαιτερω ελεγχο απο το πρωτο κιολας επεισοδιο αποβολης (χτυπαω ξυλο!) -ενταξει, δε θα εφτανα μεχρι καρυοτυπο κιολας- και ας πληρωνα.

Συμφωνω ,ας εισαι ησυχος ,γιατι και οι γιατροι οσο καλοι και να ειναι δεν μπορουν να ασχοληθουν αποκλειστικα με εσενα (εκτος εαν εισαι η Μαριαννα Λατση!)και με ό,τι πιθανον μπορεις να εχεις .

Σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Την ΝΚ εξέταση λέω να την κάνω ιδιωτικά να τελειώνω κια συγκεκριμένα στο εργαστήριο που συνεργάζεται ο γιατρός μου

Κάτι άλλο εάν είναι εύκολο ο/η Kinder να μου εξηγήσεται την θεραπεία για την παραπάνω εξέταση (NK) και αν γνωρίζετε κάποιο κόστος

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Την ΝΚ εξέταση λέω να την κάνω ιδιωτικά να τελειώνω κια συγκεκριμένα στο εργαστήριο που συνεργάζεται ο γιατρός μου

Κάτι άλλο εάν είναι εύκολο ο/η Kinder να μου εξηγήσεται την θεραπεία για την παραπάνω εξέταση (NK) και αν γνωρίζετε κάποιο κόστος

Ευχαριστώ

Η βασικη αρχη της ανοσοθεραπειας ειναι πως ,με τη χορηγηση ειδικων ανοσοσφαιρινων (=αντισωματα), καταστελλεται η δραση των ΝΚ κυτταρων (τα οποια ανηκουν στην κατηγορια των λεμφοκυτταρων) ,κι ετσι αυτα δεν επιτιθενται στο εμβρυο .

Απ'οτι θυμαμαι, τις περισσοτερες φορες, παραλληλα χορηγειται και κορτιζονη.

Υπαρχουν διαφορα σχηματα ανοσοθεραπειας.

Δε γνωριζω ακριβως ποσο κοστιζει, αλλα ειναι απο τις ακριβες θεραπειες.

Παντως υπαρχουν αντικρουομενα στοιχεια σχετικα με την αποτελεσματικοτητα της θεραπειας, αλλα και τη γενικοτερη συμμετοχη της αυξησης/βλαβης των ΝΚ κυτταρων στην παθογενεια των καθ'εξιν αποβολων.

Καλη επιτυχια!

ΥΓ. Ειμαι γυναικαρα με τα ουλα μου!! :D

• 10 months later...

Βάνα καλημέρα!

Απορώ πως ξεκίνησες να μπείς σε όλη αυτή τη διαδικασία της εξωσωματικής χωρίς να έχει ελεγχεί η FSH τουλάχιστον η οποία είναι τελικά πολύ σοβαρή ορμόνη. Περνάω το ίδιο μαρτύριο με εσένα αλλά εμένα τουλάχιστον ήταν γνωστό το πρόβλημα. Υψηλή FSH πράγμα που σημαίνει κακής ποιότητας ή και καθόλου ωάρια. Και εγώ όταν τριγύρναγα στους διάφορους γιατρούς με καθυσηχάζαν λέγοντάς μου οτι είναι λάθος ή ότι δεν είναι τίποτα και κάνε αυτό και κάνε εκείνο και πλήρωνε χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Ευτυχώς τώρα ο γιατρός μου είναι καλός και ειλικρινής αλλά δεν κάνει θαύματα. Αυτά μόνο ο Θεός. Όταν πάρεις αποτελέσματα στείλε μου μηνυμα.

Μεγάλη απογοήτευση τη μια στιγμή να είσαι έγκυος και την άλλη....

Πρόσεξε μη πετάς τα χρόνια σου και τα λεφτά σου!