Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ !ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ 4,5ΜΗΝΩΝ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΙΒΟΓΟΝΙΑ(ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ). ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ?

ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ .

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ. :?:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 2 months later...

Διαφημίσεις

:-Pη κορη μου ειναι 16 μηνων την πηγαμε στον ορθοπεδικο και μας ειπε για την ωρα δεν κανουμε τιποτα μετα απο 6 μηνες να τη ξαναδει.για την ωρα να μην γονατιζει και να μην κοιματε μπρουμητα και σωστο ορθοπεδικο παππυτσι.:!::oops:

ελπιζω να βοηθησα......:razz:8-):cool::mrgreen::confused:

• 7 months later...

Έχουμε ένα αγοράκι 19 μηνών και μόλις το πήγαμε σε παιδοορθοπεδικό. Έκανε διάγνωση νηπιακή ραιβογονία, η οποία είναι έντονη και στα δύο γόνατα. Έχει γωνία μηριαίου κνήμης 20 μοίρες δεξιά και 18 μοίρες αριστερά. Μας είπε ότι είναι μεγάλη απόκλιση, διότι συνήθως εμφανίζεται απόκλιση το πολύ 15 μ., η οποία κατά ποσοστό άνω του 90 % αυτοϊάται μέχρι τα 3,5 με 4 χρόνια. Στην περίπτωσή μας είπε πως πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι τα 4, με πρώτο επανέλεγχο σε ένα 8μηνο με 10μηνο από σήμερα. Είπε επίσης ο γιατρός ότι, εάν το παιδί ήταν σήμερα 4 ετών και είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, θα προέβαινε σε άμεση επέμβαση ασυτητητί. Προς το παρόν μας σύστησε να τοποθετηθούν κηδεμόνες (= νάρθηκες) στον ύπνο, οι οποίοι δεν θεραπεύουν, αλλά πιθανόν υποβοηθούν στη δόρθωση της ραιβογονίας.

Παρακαλώ, όποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο θα ήθελα λεπτομέρειες.

Οι γονείς που έγραψαν τα δύο προηγούμενα μηνύματα έχουν νεότερες εξελίξεις να μας αφηγηθούν;

Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζουν νάρθηκες τέτοιου τύπου. Εμάς μας φάνηκε εξωφρενική η τιμή που μας είπαν στο σχετικό κατάστημα που τους πουλάνε.

Περιμένω απάντηση. Ευχαριστώ.:P:p

• 3 weeks later...

Καλημέρα και από εμένα. Εγώ έχω ένα αγοράκι 2,5 ετών που όταν γεννήθηκε και τα δύο του πόδια ήταν σαν παρένθεση. Ειδικά το αριστερό είχε πολύ έντονο πρόβλημα. Αυτό , όσο μεγάλωνε το παιδί και ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα ήταν πολύ έντονο. Έβλεπες το παιδί από πίσω και ήταν εμφανές πως το αριστερό του πόδι έκανε μία εντονότατη παρένθεση.

Εμάς μας παρακολουθεί ακόμη γιατρός στο Παιδων. Δεν έχουμε κάνει τίποτα μέχρι τώρα , απλά με την πάροδο του χρόνο φτιάχνει μόνο του το πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάρετε και μία δεύτερη γνωμη . Γιατί υπάρχουν και γιατροί οι οποίοι προκειμένου να επωφεληθούν οικονομικά από νάρθηκες και τα ειδικά παπουτσάκια συνταγογραφούν αμέσως. Και με εμάς έτσι έγινε όταν ήταν 1 έτους ο μικρός , ένας άλλος γιατρός μας είπε πως αμέσως πρέπει να φτιάξουμε παπούτσια και μας έγραψε και πού να πάμε να τα φτιάξουμε. Όμως ο γιατρός που μας παρακολουθεί πλέον, μας είπε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα ακόμη και πως ορθοπαιδικά παπούτσια τα παιδιά βάζουν όταν φτάσουν 3-4 ετών , νωρίτερα όχι. Να σημειώσω πως το παιδί δεν είχε ούτε πλατυποδία. Δεν ξέρω, ίσως να παίρνατε και μία 2η γνώμη πριν κάνετε ο,τιδήποτε. Πάντως εμάς το πρόβλημα έφτιαξε μόνο του.

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

Το αγορακι μου είχε το ίδιο και ηταν κληρονομικό απ τον αντρα μου. Η πεθερα μου το έψαχνε τότε και τις είχαν πει τα απίστευτα. Τώρα τα ποδια του άντρα μου είναι πιο ίσια και απο τα δικά μου. Συνήθως το πρόβλημα γίνεται ακομα πιο έντονο όταν αρχίζουν να περπατάνε, μαλλον τότε φαίνεται ακόμα περισσότερο. Ο μικρός μου μέχρι 1,5 χρονών φαινόταν πολυ. Θυμαμαι πήγαμε στην παιδιατρο και μου λέει Δομάζος μην ανησυχεις μου λεει μέχρι τα 2 χρόνια θα στρώσει τώρα τον εμποδίζουν και οι πανες. Ετσι και έγινε όσο απιστευτο και να ακούγεται μεχρι τα 2 έιχε στώσει. Τώρα κοντεύει τριών κα τα πόδια του είναι μια χαρα σαν να μην το είχε ποτε. Μην ανησυχεις ασενα περασει ο καιρος και θα δεις πως θα εξελιχτεί.

Διαφημίσεις