Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σε όλους και όλες,

Το πρόβλημά μας ξεκινά μετά τους 18 μήνες του όπου εμφάνισε δυσκοιλιότητα.

Τον Ιανουάριο ο γιατρός μας έδωσε το Nujol για ένα μήνα. Η διαφορά με τη χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου ήταν ότι τα κακάκια του έγιναν πολύ πιο μαλακά, πράγμα που συνεχίζεται και ως σήμερα παρότι το έχουμε κόψει προ πολλού.

Τώρα είναι 26 μηνών και αντιμετωπίζουμε άλλο πρόβλημα. Τα κακάκια του ούτε σκληρά είναι ούτε και φαίνεται να πονάει το παιδί. Αυτό που γίνεται είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ, δηλαδή παρόλο που αρκετές φορές την ημέρα μου λέει "κακά" και φαίνεται ότι είναι ώρα να τα κάνει, αρχίζει να σφίγγεται ολόκληρος, κλείνει τα πόδια του, φωνάζει και προσπαθεί να τα κρατήσει...

Το αποτέλεσμα είναι να ενεργείται κάθε τρίτη με τέταρτη μέρα και αφού πλέον είναι αδύνατο να τα κρατήσει άλλο.

Ο παιδίατρος μου έχει πει ότι αυτό προφανώς είναι ψυχολογικό, επειδή τους προηγούμενους μήνες πονούσε επειδή ήταν σκληρά και τότε ήταν που μας χορήγησε το Nujol με σκοπό να βγαίνουν εύκολα και να του περάσει η ιδέα. Επίσης με συμβούλεψε να προσπαθήσω να τον μάθω να κάθεται στο γιογιο κλπ.

Δυστυχώς όμως, αυτά δεν έχουν αποδώσει.

Σας έχει συμβεί εσάς κάτι παρόμοιο; Πώς θα μπορούσα να του αποβάλλω αυτή τη νοοτροπία να προσπαθεί να τα κρατά μέσα του;

Να σημειώσω ότι από διατροφή φρούτα και λαχανικά λαμβάνει σε ικανοποιητικό βαθμό, αν και επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα δεν είναι η δυσκολία αλλά η άρνηση.

Ευχαριστώ

AMl8p2.png s30Tp2.png

Διαφημίσεις

τα ιδια ακριβως μου κανε η μικρη μου περυσι που ηταν 2 και μισο.πηγαινε τρεχοντας περα δωθε κ σφιγγοταν να μην τα κανει.πραγματικα μολις την εβαλα στο γιογιο κι αλλαξα συγχρονως κ το γαλα εγινε το θαυμα....

Ακριβως μα ακριβως εχουμε το ιδιο προβλημα!Ο δικος μου ειναι σχεδον 3 και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.Μεχρι και κλισμα αναγκαστικα να του κανω γιατι υπεφερε πολυ.Τον λυπομουνα τοσο πολυ αλλα παραλληλα εκνευριζομουν κιολας γιατι οταν του ερχοτανε να τα κανει κρατιοτανε!!!Τι κολλημα ειναι αυτο τωρα δεν ξερω.Ειμαι κι εγω σε απογνωση και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω!!!Μερικες φορες οταν δεν του το αναφερω καθολου τα κανει απο μονος του.ΠΛΕΟΝ.Και αποφασισα οτι δεν θα του ξαναπω να κανει κακα και να μη κρατιεται!!!!Νομιζω βεβαια οτι ειναι και ευκαιρια να παει στην τουαλετα να τα κανει(μονο για τα τσισα του παει τουαλετα)αλλα φοβαμαι να μη παθουμε τα ιδια και χειροτερα.Ειναι τελειως αρνητικος στο θεμα:κακακια στην τουαλετα.Οποτε δεν επιμενω.Αν καποια μανουλα ξερει να μας πει κατι αλλο πολυ ευχαριστως να την διαβασουμε :lol::lol::lol::lol::lol:

τα ιδια ακριβως μου κανε η μικρη μου περυσι που ηταν 2 και μισο.πηγαινε τρεχοντας περα δωθε κ σφιγγοταν να μην τα κανει.πραγματικα μολις την εβαλα στο γιογιο κι αλλαξα συγχρονως κ το γαλα εγινε το θαυμα....

Στο γιογιο κάθεται αλλά για την εμπειρία και όχι για να κάνει...Μαζεύει τριγύρω τα παιχνίδια για κανα τρίλεπτο και μετά σηκώνεται.

Όσο για το γάλα, έχει πιεί αρκετά διαφορετικά και τελευταία πίνει το ζωής του Όλυμπου, που λογικά μια χαρά είναι καθώς δεν έχει σκληρά κακάκια.

Ακριβως μα ακριβως εχουμε το ιδιο προβλημα!Ο δικος μου ειναι σχεδον 3 και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.Μεχρι και κλισμα αναγκαστικα να του κανω γιατι υπεφερε πολυ.Τον λυπομουνα τοσο πολυ αλλα παραλληλα εκνευριζομουν κιολας γιατι οταν του ερχοτανε να τα κανει κρατιοτανε!!!

Το κλίσμα το έχω κόψει εντελώς αφενός επειδή είναι προσωρινή λύση και αφετέρου γιατί το φοβάται και έτσι του δημιουργώ επιπλέον ψυχολογικό.

Κι εγώ από τη λύπη περνάω στο εκνευρισμό. Θέλω να πιστεύω ότι είναι φάση και ότι θα περάσει με τον καιρό.

Εσάς πόσο καιρό διήρκεσε ή διαρκεί αυτό;

AMl8p2.png s30Tp2.png

maanton εχει που ξεκινησε εδω και 10 μερες και κραταει ακομα.Το ιδιο αναρωτιεμαι κι εγω:ποσο θα κρατησει;Αφου για να κανει κακακια του ολο του ταζουμε πραγματα!!!!Δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο αλλα δεν κανει αλλιως.Π.χ του λεμε αν κανεις κακα θα παμε βολτα,αν δεν κανεις θα κατσουμε σπιτι!!!!Κι ετσι κανει(οχι παντα).Τι να κανω δεν ξερω.Φαση ειναι λεω και θα περασει :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

σας γραφω για την εξελιξη μας.......Ειπα αφου εχουμε ηδη το προβλημα ειναι ευκαιρια να κανει τα κακακια του στην τουαλετα!!!!!!Το σκεφτηκα το ξανασκεφτηκα και αποφασισα να το κανω.Τι παραπανω κακο λεω θα του κανω;Με παρα πολυ υπομονη χθες και σημερα την βγαλαμε στην τουαλετα.Εκανε τα κακακια του και χθες και σημερα εκει.Τα καταφεραμε τουλαχιστον προς το παρον να τα κανουμε και ακομη καλυτερα στην τουαλετα!!!Αντε να δουμε ποσο θα κρατησει,πιστευω τωρα που καναμε την αρχη να το κρατησουμε κιολας!!!!!!!!!

και η κορη μου τη περασε αυτη τη φαση πριν απο λιγο καιρο στα 2 1/2 περιπου (μαλλον θα ειναι η ηλικια) και κρατησε για κανα 2μηνο σχεδον . Δεν τη πιεσα καθολου αν και μπορει να περναγαν και 3 μερες αλλα την τριτη μερα οταν ζηταγε τσισα της εξηγουσα γιατι πρεπει να κανει και κακα , της εδινα πραγματα που τα επερνε μονο οταν καθοταν στη τουαλετα , οχι δικα της παιχνιδια , και φυσικα οταν τα καταφερνε χορευαμε λεγαμε με θαυμασμο τι πολλα που ειναι και μεγαλα (διαφορα αηδιαστικα) την εβαζα να πατησει το καζανακι και βλεπαμε το νερο και την επαινουσα αρκετα. Ευτηχως τωρα ειμαστε και παλι μια χαρα , πιστευω οτι ειναι φαση που περναει οπως ηρθε!

της εδινα πραγματα που τα επερνε μονο οταν καθοταν στη τουαλετα , οχι δικα της παιχνιδια , και φυσικα οταν τα καταφερνε χορευαμε λεγαμε με θαυμασμο τι πολλα που ειναι και μεγαλα (διαφορα αηδιαστικα)

:lol:

Το θέμα με εμάς είναι ότι δεν έχει καμμία αντίρρηση να κάτσει στην τουαλέτα, παίζει με το χαρτί, προσπαθεί να πιάσει το καλαθάκι και άλλα πράγματα που εξοργίζουν τις μαμάδες...Απλά κάθεται για χαβαλέ, χωρίς να έχει καμμία διάθεση να προσπαθήσει...

Ευτηχως τωρα ειμαστε και παλι μια χαρα , πιστευω οτι ειναι φαση που περναει οπως ηρθε!

Κι εγώ έτσι θέλω να πιστεύω, ότι όλα τα περίεργα που κάνουν είναι φάσεις. Παραδείγματος χάριν, επί 6 μήνες δεν έτρωγε τίποτε εκτός από ψωμί, μπανάνα και τυρί, ενώ τώρα έχει γίνει περισσότερο καταδεκτικός.

AMl8p2.png s30Tp2.png

καλησπέρα κι απο μένα!!!! αντιμετοπίζω κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το γιο μου που είναι τώρα 3ων χρονών. μόνο που εμείς το έχουμε εδώ και 1 χρόνο αυτό (από τότε που γενήθηκε η μπουμπου μας). εκτός ότι μπορεί να περάσουν και 4 μέρες χωρίς να κάνει τίποτα, όταν τουρχονται (πόσο ν'αντέξει πια) κλαιει και χτυπιέται γιατί δεν θέλει να κάτσει στη λεκάνη. το γκιογκιό δεν το θεωρώ καλή λύση γιατί μετά από 4 μέρες που κρατιέται το αποτέλεσμά του........ είναι αρκετό........... οπότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γεμίζουμε όλο τον κόσμο.......... (μπλιαχ). εγώ δοκίμασα να του δώσω λίγους ξηρούς καρπούς και ομολογώ ότι είχε αποτέλεσμα απλά δεν θέλω να του δίνω κάθε μέρα. όπως και το γιαούρτι με μήλο για βραδινό. σιρόπι δυστυχώς εμένα με τίποτα δεν παίρνει και κλίσμα κι εγώ το αποφεύγω (όχι ότι δεν του έχω κάνει!!!). μου είχαν πει στο πρωινό γάλα ότι μπορώ να βάζω λίγη ζάχαρη (μισή κουταλίτσα) και τα βοηθάει. στο γιο μου δεν είδα αποτέλεσμα.θεωρώ ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα (μάλλον έχουν τσακωθεί με τη λεκάνη λέω εγώ!!!!!!!). κι εμένα ο παιδίατρος μου είπε υπομονή και θα στρώσει. αλλά πότε???