Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

4 αποβολές - 3 παλλίνδρομες

Recommended Posts

Η γυναίκα μου είχε δύο διαδοχικές αποβολές, λόγω παλλινδρόμησης. Ο γιατρός μας πρότεινε εξετάσεις για αντιπατρικά αντισώματα. Οι εξετάσεις έγιναν, μαζί με τα αντίστοιχα εμβόλια. Στην 3η εγκυμοσύνη, έγινε διακοπη κύησης στον 6ο, λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο (τραγική εμπειρία, 24 ώρες ξαπλωμένη και γέννα με τεχνητούς πόνους).

Έμεινε έγκυος ξανά το Γενάρη, και πάλι παλινδρόμησε. Τα εμβόλια έγιναν όταν διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη, όχι πριν.

Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στους γιατρούς αυτούς. Ανησυχώ πολύ για τη γυναίκα μου (η ψυχολογία της είναι χάλια).

Ξέρετε γιατρούς με ειδίκευση στην παθολογία κυήσεων;

Διαφημίσεις

Δεν ξερω καποιον γιατρο με ειδίκευση στην παθολογία κυήσεων.Απλα ειχα και γω πριν 3 χρονια μια παλλινδρομη κυιση, που τα δυσαρεστα τα εμαθα αποιον γιατρο,οταν πηγα για την εξεταση στον 3μηνα ,δεν ειχα ουτε αιμα,ουτε πονους για να το καταλαβω απομονη μου,ητανε 2 εβδομαδες πεθαμενω μεσα μου, απλα τοτε ο γιατρος μου,μου ειχε πει οτι δυσκολα να ξανα συμβει κατι τετοιο.ασχετα που με πηρε 3χρονια για να ξανα προσπαθησω.Με σοκαρες ομως τωρα!Η δικη μου η γνωμη ειναι να αλλαξετε γιατρο.Και μην σταματισεις ποτε να την δειχνεις ποσο την αγαπας,εισαι ο μονος που χρειαζετε πλαι της!

Η δικη μου η γνωμη ειναι να αλλαξετε γιατρο.Και μην σταματισεις ποτε να την δειχνεις ποσο την αγαπας,εισαι ο μονος που χρειαζετε πλαι της!

Συμφωνώ απόλυτα...στάσου δίπλα της.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Δίπλα της είμαι και θα είμαι ότι και να γίνει, το θέμα είναι πως να προχωρήσουμε. Είναι 42 ετών, και κάθε μας κίνηση πρέπει πλέον να είναι πολύ προσεχτική. Δεν εμπιστευόμαστε κανένα γιατρό πλέον, και πολύ φοβόμαστε ότι θα μας βάλουν σε διαδικασίες εξετάσεων για να πάρουν λεφτά.

καλο ειναι να κανετε εξετασεις,γιατι στην τελικη το κανετε για σας,οχι γιαυτους,καλω ειναι να ξερουμε αν εχουμε κατι,Αλλα εχεις και δικιο η πιο πολυ γιατροι μας κοιτανε σαν χρημα,εσεις παντως παρτε και μια δευτερη γνωμη απο αλλον γιατρο.Εγω αν θες μπορω να σου δωσω το τηλ. του γιατρου μου ,να μιλησετε τηλεφωνικα

Διαφημίσεις

τα αντιπατρικα δεν προτεινονται πλεον..

στο νοσοκομειο "Ελενα" υπαρχει ειδικο τμημα καθ'εξιν αποβολων, οπου απευθυνεται σε ζευγαρια σαν εσας.

Ανοσολογικο ελεγχο εχετε κανει ή κατευθειαν αντιπατρικα?

(εγω σου γραφω απο προσωπικη εμπειρια,με αποβολες,εκανα θεραπεια με ανοσοσφαιρινες)

Σιγουρα στα ανοσολογικα κρυβεται η λυση

Στα μεγαλα δημοσια νοσοκομεια οπως το ΕΛΕΝΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ αλλα και σε ιδιωτικα μαιευτηρια υπαρχει τμημα καθ΄εξιν αποβολων. Εκει κανεις καποιες εξετασεις.

Υπαρχει διχογνωμια για το αν βοηθουν ή οχι τα αντιπατρικα αντισωματα.

Πολλοι γυναικολογοι θεωρουν οτι δεν βοηθουν καθολου ή οτι ειναι ξεπερασμενη θεραπεια.

Ειχα κανει τα εμβολια και γεννησα ενα παιδι μετα απο 2 παλινδρομες. Μετα ομως παρόλο που τα ξαναεκανα δεν βοηθησαν γιατι ειχα παλι παλινδρομη.

Σημερα εχω 3 παιδια. Πολλες γυναικες εχουν προβλημα με μια δυο ή και περισσοτερες παλινδρομες και γινονται μετα μητερες χωρις κανεναν προβλημα.

Η ψυχολογια της γυναικας σου ειναι απολυτως φυσιολογικη . Αυτη την στιγμη πενθει την απωλεια. Τι να πουμε ειναι επωδυνη η περιοδος αυτη οχι μονο γι΄αυτην αλλα και για σενα. (Εχω περασει 3 φορες ).

Θα εστιασετε στο γεγονος οτι η γυναικα σου μενει εγκυος που σημαινει οτι εχει λυσει το μισο προβλημα. Ειναι πολυ σημαντικο το οτι μενει εγκυος και ακομα το οτι ειχε μια εκυμοσυνη μεχρι τον 6 εστω αν μετα εγινε προκληση τοκετου.

Μετα απο καποια περιοδο που θα νιωσετε και οι δυο δυνατοι θα ξεκινησετε τις εξετασεις και θα δεις που συντομα θα μας γραφεις εδω τα της γεννησης του παιδιου σας.

Πιστεψε με θα τα ξεχασετε ολα οταν θα κρατατε με το καλο το μωρακισας και θα το κρατησετε να εισαι σιγουρος.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Η Marilia12 τα ειπε πολυ ωραια. :D

Εγω μονο να προσθεσω πως ανοσολογικες κλπ εξετασεις (πχ για θρομβοφιλια), στα πλαισια της διερευνησης των καθ'εξιν αποβολων, γινονται και στο ΛΑ'Ι'ΚΟ Νοσοκομειο, οπου λειτουργει συγκεκριμενο τμημα.

Παντως απ'ολους αυτους τους παραγοντες, ο πιο συχνα σχετιζομενος με παλινδρομησεις ειναι η θρομβοφιλια, οποτε αξιζει να διερευνηθει με μια απλη εξεταση αιματος.

Το καλο ειναι πως σε αρκετες περιπτωσεις τετοιοι παραγοντες ειναι αντιμετωπισιμοι -πχ η θρομβοφιλια αντιμετωπιζεται με αντιπηκτικες ενεσεις, με πολυ καλο συνηθως αποτελεσμα.

Αξιζει ,λοιπον, να κανετε ολο το πακετο των συγκεκριμενων εξετασεων, στις οποιες ισως θα πρεπει να περιλαμβανεται και ο καρυοτυπος ζευγους.

:D

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Διαφημίσεις

Κάναμε ενέσεις και για θρομβοφιλία. Μας παρακολουθούσε το τμήμα καθ'εξιν αποβολών του ΙΑΣΩ. Το θέμα είναι ότι μας χρωστάνε μια επαρκή και καθαρή εξήγηση για τις αιτίες. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε σε άλλο γιατρό.

Εχετε κανει ποτε καρυοτυπο ζευγους?

Ιστολογικη εξεταση εμβρυου?

Το πακετο των ανοσολογικων εξετασεων ηταν πληρες (πχ περιλαμβανε και τα ΝΚ κυτταρα)?

Καταλαβαινω πως θα εισαι πολυ θυμωμενος που δεν παιρνεις μια οριστικη απαντηση στο τί φταιει για την ταλαιπωρια που περνατε... :roll:

Η διερευνηση των καθ'εξιν αποβολων χρειαζεται συστημα και σοβαροτητα και οχι σκορπιες εξετασεις.

Ισως θα ηταν σκοπιμο ν'αλλαξετε γιατρο, αφου ο νυν δεν σας ικανοποιει.

Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις, εκτός του καρυότυπου ζεύγους.

Μας είπαν ότι η ηλικία (είμαι 39 και η σύζυγος είναι 42), δεν έχουν σημασία.

Φοβάμαι για τη γυναίκα μου. Δείχνει δυνατή αλλά της στοίχισε πάρα πολύ, επειδή ήταν πλέον πεποίθηση ότι είχαμε καλύψει κάθε πιθανότητα αποτυχίας.

Μια φιλη μου, 36 ετων σημερα, με ενδομητριωση και πολυκυστικες ωοθηκες, εχει κανει μεχρι τωρα 4 εξωσωματικες -ολες κατεληξαν σε εγκυμοσυνη και ,κατοπιν, σε αποβολη.

Τελικα, μετα απο πολυ ψαξιμο, βρεθηκε πως οι παραγοντες που οδηγουν στην κακη εκβαση της κυησης ειναι τα αυξημενα ΝΚ κυτταρα (που αντιμετωπιζουν το εμβρυο σαν ξενο σωμα και του επιτιθενται) και κυριως η βαρια ενδομητριωση που επηρεαζει την ποιοτητα των ωαριων αλλα και το ορμονικο μικροπεριβαλλον της μητρας.

Της προταθηκε ανοσοθεραπεια για τα ΝΚ και λαπαροσκοπικη αντιμετωπιση των ορατων εστιων ενδομητριωσης ή χρηση δανεικου ωαριου.

Προς το παρον η κοπελα δεν προχωραει σε θεραπεια και 5η εξωσωματικη, γιατι εχει εξαντληθει ψυχολογικα αλλα και οικονομικα -περισσοτερο σκεφτεται το ενδεχομενο της υιοθεσιας.

Σε μια αλλη περιπτωση γνωστης μου, βρεθηκε πως τελικα υπηρχε προβλημα με τον καρυοτυπο ζευγους. Με προεμφυτευτικη διαγνωση ξεπερασαν το προβλημα και η εγκυμοσυνη εξελιχθηκε φυσιολογικα.

Αυτο που χρειαζεται ειναι να βρειτε τον καταλληλο επιστημονα-ανθρωπο που θα σας καθοδηγησει σωστα.

Η γυναικα σου ειναι τουλαχιστον τυχερη στο οτι εχει διπλα της εναν αντρα που της προσφερει κατανοηση, αγαπη και στηριξη.

Μπραβο για τη σταση σου και το ενδιαφερον που δειχνεις.

Σας ευχομαι συντομα να τα καταφερετε!

Διαφημίσεις

καλησπέρα fokis καρυότυπους εμβρύων κάνατε; και εγώ είχα τρεις παλλίνδρομες πριν τον μπέμπη μου. Ήταν όλες λόγω χρωμοσωμικών ανωμαλιών εμβρύων. Και μάλιστα συγκεκριμένης χρωμοσωμικής ανωμαλίας. Κουράγιο και καλή τύχη. Σας καταλαβαίνω απολύτως.

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

bravo foki!!!

agapas pragmatika tin gineka sou kai ayto einai poli kalo!!!!eimai sigouri oti syntoma tha parei ta pano tis afou exei esena dipla tis!!!! :)

karyotypo ekana ki ego me ton antra mou stin bioiatriki...den eixa apovoles alla den meno egyos .... :?

pantos na alaksete giatro kai giati den sas exei voithisei alla kai gia psixologikous logous!!!!

good luck!!!!! :)

inka

dev042bp___.png

καλησπερα fokis

δεν ξερω τι να σου συστησω εχοντας προσφατη την δικη μου τριτη αποβολη στην 22ηεβδ.εγω δεν μπηκα ακομη στον χορο των εξετασεων για να ξερω αλλα ξερω σιγουρα οτι ολοι λιγο πολυ πληρωνουμαι λαθη γιατρων.Επισης δεν ξερω ποιος επιλεγει να μας στερει το ονειρο αλλα προσπαθησε τουλαχιστον να σταθεις βραχος διπλα σε αυτη την γυναικα που ποναει για κεινη,για τα παιδια που εχασε,για σενα...

ευχομαι να βρειτε τη λυση γιατι σιγουρα καπου υπαρχει και συντομα να εχετε πολλα πολλα παιδακια.

τελος,να ξερεις οτι το τρενο μπορει να ξεκιναει χωρις εμας αλλα παντα κανει στασεις σε επομενους σταθμους,δεν μπορει καπου θα το προλαβουμε και εμεις :)

οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια,ο Θεος γελαει...

ξερω σιγουρα οτι ολοι λιγο πολυ πληρωνουμαι λαθη γιατρων.

Καλη μου fiore, καταλαβαινω πως αυτη η περιπετεια σε εχει πληγωσει πολυ, ομως δε θεωρεις πως αυτο το αυθαιρετο συμπερασμα αδικει πολλους ευσυνειδητους επαγγελματιες και ανθρωπους...? :roll:

Η γενικευση ποτε δεν ωφελει.

Σου ευχομαι ν'αποκτησεις συντομα το παιδακι που επιθυμεις.

δεν διαφωνω,σιγουρα υπαρχουν καλοι γιατροι,γιάυτο αλλωστε συνεχιζω να πιστευω στην επιστημη.οταν ομως,μιλαω παντα για την δικη μου περιπτωση,το ιατρικο team της μαιευτικης κλινικης που με παρακολουθουσαν αποδιδει τισ αποτυχιεσ μου στον Θεο και δεν μου δινουν καποιες σαφεις απαντησεις για το τι μου συμβαινει τοτε εγω τι να πω?και ακομη χειροτερα γιατι με αφηνουν να ξαναπροσπαθησω?

οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια,ο Θεος γελαει...

Σε σχεση με την υπογονιμοτητα και τις αυτοματες αποβολες υπαρχουν καποια σημεια που η επιστημη δεν εχει ακομα διαλευκανει, και σε καποιες (λιγοστες ευτυχως) περιπτωσεις δεν ανευρισκεται ποτε ο υπευθυνος παραγοντας, παρα την πληρη εργαστηριακη διερευνηση.

Καποιοι φτανουν μεχρι και καρυοτυπο ζευγους αλλα ακρη δε βρισκουν.

Ετσι, οταν κατι δε μπορουμε να το ερμηνευσουμε επιστημονικα, το αποδιδουμε απλως στο Θεο.

Απο την αλλη μερια, ενας γιατρος δυσκολα θα πει σε ασθενη του να σταματησει τις εξωσωματικες -εχουν υπαρξει περιστατικα που το ποθητο αποτελεσμα ηρθε μετα απο ακομα και 10-11 προσπαθειες.

Φυσικα, παντα υπαρχει και το ενδεχομενο να εχεις οντως πεσει σε κακους επιστημονες ή κερδοσκοπους.

Σ'αυτο η λυση ειναι η αλλαγη γιατρου.

Δεν είναι μόνο οι παραλήψεις των γιατρών, οι οποίες μας κοστίζουν σε φθορά ψυχολογική και οικονομική.

Δε μπορείτε να φανταστείτε τι κακία βγάζει ο περίγυρος.

Κουραστήκαμε και οι δύο από τη βλακεία και την κακία.

kinder, γεια σου. Διάβασα ότι είσαι γιατρός. Διαφώτισέ με ,σε παρακαλώ στο εξής.. Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα είχα την 3η μου παλίνδρομη, αν και η 'τεχνική υποστήριξη' ήταν εντατικότατη! Ηπαρίνη, κορτιζόνη, ασπιρίνη, σφαιρίνη, γιατι τα ΝΚ ήταν διεγερμένα και είχα υποψία θρομβοφιλίας. Παρ ΄'ολα αυτά δεν τα κατάφερα πάλι..και μαζεύω τα κομμάτια μου.. πάντα ελπίζω βέβαια , γιατί συλλαμβάνω πάρα πολύ εύκολα.

Να μη σε κουράζω, ήθελα να σε ρώτήσω..έστειλα το υλικό της απόξεσης για ιστολογικές εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική μεγάλη στην αθήνα. Εχω καμία ελπίδα να πάρω καμιά απάντηση,έστω στο περίπου ή πιθανότητες; ή κακώς δεν κράτησα τα χρήματα μου να πάω κάπου όμορφα το 3ήμερο, που τόσο το έχω ανάγκη..; Εσύ κάτι περισσότερο θα ξέρεις..ευχαριστώ προκαταβολικά..!!

gena, κοριτσακι μου, λυπαμαι πολυ για την κακη εκβαση και της τριτης σου εγκυμοσυνης.... :(

Να σου πω την αληθεια, θεωρω πως οι αποβολες ειναι πολλες ωστε να θεωρηθουν ολες ως τυχαιο γεγονος..

Οντως, η φαρμακευτικη υποστηριξη ηταν πληρεστατη.

Μπορει αυτη η αγωγη, που τωρα δεν εμποδισε την κακη εξελιξη, την επομενη φορα να προστατευσει την εγκυμοσυνη -δεν αποκλειεται δηλ. ο υπευθυνος παραγοντας να ειναι οντως η θρομβοφιλια ή τα ΝΚ επειδη τα φαρμακα δεν τον αντιμετωπισαν.

Η ιστολογικη εξεταση παντα εχει νοημα και αξιζει να γινεται -ακομα και αν δεν αποκαλυψει τον υπευθυνο παραγοντα, μπορει να αποκλεισει καποιους αλλους -ιδιαιτερα σε περιπτωσεις επανειλημμενων αποβολων.

Βεβαια, σε εγκυμοσυνες που τερματιστηκαν πολυ προωρα ειναι πιθανο να μην παρεχει παρα μονο ελαχιστες πληροφοριες για τις συνθηκες της αποβολης.

Το κοστος της εξετασης παντως ειναι αρκετα μεγαλο και καταλαβαινω το σκεπτικο σου.

Κοπελα μου το καλο ειναι πως μενεις εγκυος ευκολα.

Σου ευχομαι γρηγορα με το μωρο σου! :D