Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρέθηκε στην Ιρλανδία...


Recommended Posts

Μοναδικό πορτρέτο του William Shakespeare

 

sexpir.jpg

 

Το μοναδικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που φιλοτεχνήθηκε, όταν ο σπουδαίος δραματουργός ήταν ακόμη εν ζωή, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Βρετανοί ειδικοί σε σπίτι της ιρλανδικής επαρχίας...

Επί περίπου 300 χρόνια ο εξαίρετος πίνακας άλλαζε χέρια από γενιά σε γενιά στους κόλπους της αριστοκρατικής οικογένειας Κομπ, οι ρίζες της οποίας φτάνουν έως τον μοναδικό γνωστό πάτρωνα του Σαίξπηρ, τον 3ο Έρλ του Σαουθάμπτον.

Η ταυτότητα του προσώπου που απεικονίζεται στον πίνακα αποτελούσε πάντοτε μυστήριο για την οικογένεια, αν και υποψιάζονταν ότι πρόκειται για τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ. Ο Στάνλεϊ Γουέλς, όμως, μια από τις μεγαλύτερες αυθεντίες του Σαίξπηρ παγκοσμίως, δηλώνει «90% βέβαιος» ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1610 απεικονίζει τον μεγαλύτερο βάρδο όλων των εποχών σε ηλικία 46 ετών.Μια σειρά επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων υποστηρίζουν την...

εν λόγω άποψη, όπως η δενδροχρονολόγηση –ο προσδιορισμός της ηλικίας του καμβά από βελανιδιά, η ανάλυση ακτίνων Χ και η υπέρυθρη φωτογραφία. Πολλές από τις ρέπλικες που δημιουργήθηκαν από τον εν λόγω έχουν αναγνωριστεί έως σήμερα ως πορτρέτα του Σαίξπηρ που θεωρήθηκε ότι φιλοτεχνήθηκαν με βάση τις «ζωντανές μνήμες» από το δραματουργό λίγο μετά το θάνατό του, αναφέρει ο Δρ. Γουέλς.

Εάν η ταυτοποίηση είναι ακριβής, ο πίνακας θεωρείται ότι παρέχει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του Σαίξπηρ, καθώς ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας απεικονίζεται ως ένας ευκατάστατος άνδρας που ανήκει σε υψηλή κοινωνική τάξη, με αποτέλεσμα να διαψεύδονται οι ισχυρισμοί «συνωμοσίας» ορισμένων θεωρητικών που υποστηρίζουν ότι ο Σαίξπηρ δεν διέθετε στην πραγματικότητα την απαραίτητη δεξιότητα για να γράψει τα θεατρικά έργα που του αποδίδονται σήμερα.

(Πηγή: Times - http://trifylianews.blogspot.com/2009/03/william-shakespeare.html

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγώ από τα λίγα που είχα διαβάσει είχα την εικόνα μάλλον φτωχού ανθρώπου

... ή ήταν φτωχός στην αρχή και με τα έργα του έγινε πλούσιος

πάντως αυτό που λέει:

με αποτέλεσμα να διαψεύδονται οι ισχυρισμοί «συνωμοσίας» ορισμένων θεωρητικών που υποστηρίζουν ότι ο Σαίξπηρ δεν διέθετε στην πραγματικότητα την απαραίτητη δεξιότητα για να γράψει τα θεατρικά έργα που του αποδίδονται σήμερα.

εγώ δεν το καταλαβαίνω, και αν δεν την είχε την δεξιότητα ο Σαιξπηρ τότε ποιός την είχε;;; και αφού την είχε κάποιος (αφού τα έργα υπάρχουν) τότε γιατί να μην είναι του Σαίξπηρ;;;

 

... σας μπέρδεψα;;; :roll: γιατί εγώ τα έχασα λίγο :lol:

age.png
Link to comment
Share on other sites

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CE%AF%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BC_%CE%A3%CE%B1%CE%AF%CE%BE%CF%80%CE%B7%CF%81

 

"Ο Σαίξπηρ γεννήθηκε στην πόλη Stratford-upon-Avon (ή απλά Stratford) τον Απρίλιο του 1564. Πατέρας του ήταν ο John Shakespeare, πετυχημένος έμπορος και μητέρα του η Mary Arden, κόρη εύπορης οικογένειας."

 

 

------------------------------------------

 

Είναι πράγματι αυτή η όψη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ;

 

Ένα πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που δημιουργήθηκε όσο ο δραματουργός ήταν ακόμη ήταν εν ζωή υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ομάδα Βρετανών.

 

Ο πίνακας ζωγραφίστηκε το 1610 και απεικονίζει τον Σαίξπηρ σε ηλικία 46 ετών. Ανήκει εδώ και δεκαετίες στην οικογένεια Κομπ.

 

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν σειρά μετρήσεων με ακτίνες Χ και υπέρυθρες ακτίνες για να εξακριβώσουν την αυθεντικότητά του. Τώρα θεωρούν ότι αποτέλεσε την έμπνευση για πολλά μεταγενέστερα πορτρέτα, δηλώνουν πάντως κατά 90% βέβαιοι ότι ο γενειοφόρος άνδρας είναι όντως ο Σαίξπηρ.

 

Η ακριβής μορφή του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ είναι ένα ζήτημα που ακόμη απασχολεί τους ειδικούς. Υπάρχουν μόνο δύο πορτρέτα που θεωρείται ότι τον απεικονίζουν με σχετική πιστότητα αλλά και τα δύο δημιουργήθηκαν μετά το θάνατό του, το 1616.

 

Ο πίνακας θα εκτεθεί στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον, την γενέτειρα του Σαίξπηρ από τις 23 Απριλίου.

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=993773&lngDtrID=253

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CE%AF%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BC_%CE%A3%CE%B1%CE%AF%CE%BE%CF%80%CE%B7%CF%81

 

"Ο Σαίξπηρ γεννήθηκε στην πόλη Stratford-upon-Avon (ή απλά Stratford) τον Απρίλιο του 1564. Πατέρας του ήταν ο John Shakespeare, πετυχημένος έμπορος και μητέρα του η Mary Arden, κόρη εύπορης οικογένειας."

 

άσχετή εγώ ε;;;;;;; :oops:

thanxxxxx κούκλα μου :wink:

age.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...