Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σιγα τις σερπαντινες!!!

NANA

Recommended Posts

την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε σε ένα πάρτι γενεθλίων με το σύζυγο και τα 2 μου παιδάκια. Το ζευγάρι που μας κάλεσε ήταν πολύ φιλικό στην αδερφή του άντρα μου αλλά και μαζί είχαμε βγει έξω 3-4 φορές. Επίσης τους είχαμε αναθέσει και δουλειά σχετική με το επάγγελμα τους. Από την αρχή που πήγαμε στο πάρτι τα παιδάκια μάζευαν από το πάτωμα γυαλιστερές σερπαντίνες. Μάζεψε και η κόρη μου μια χουφτιτσα και ξαφνικά ένα άλλο κοριτσάκι στην ηλικία της άρχισε να την κυνηγά, να την τραβά και να κλαίει για να πάρει τα δικά της. :? Μάζευαν μπροστά στα μάτια μας, δεν είναι οτι της πήρε κάποια δικά της η κόρη μου και θύμωσε. Ολα τα παιδάκια υποστήριζαν την κόρη μου. Την έπιασε η μαμά της και της εξήγησε οτι όλα τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να μαζέψουν και την στρίμωξε δίπλα της. Ευτυχως η μαμα ηταν λογικη αλλιως θα ξεκηνουσε απο δω η ιστορια. Μετά από 2 λεπτά και όσο ακόμα την συμβούλευε η μαμά της και αυτή τσίριζε σηκώνεται η γιαγιά του παιδιού που είχε γενέθλια και της λέει χωρίς να προσέξει οτι την βλέπω οτι θα πάει και θα της φέρει αμέσως και τα υπόλοιπα. Πάει λοιπόν μέσα στο δωμάτιο και από πίσω ακολούθησε η μαμά με το κοριτσάκι της που σταμάτησε πλέον να κλαίει. Φυσικά σαν μάνα με κεραίες σηκώθηκα και γω γιατί από εκεί που καθόμουν δεν είχα οπτική επαφή. Ρίχνω μια ματιά από την πόρτα μέσα στο δωμάτιο και τι να δω. :?: Ψιθύρισε κάτι στο αυτί της κόρης μου η γιαγιά και αυτή τράβηξε κατά πίσω το χέρι της με τις σερπαντίνες σαν να λέει όχι δεν θέλω να τις δώσω αφού εγώ τις μάζεψα... και τότε τι λέτε οτι γίνεται? :?: άρχισε η γιαγιά να την στριμώχνει και σχεδόν κάνοντας της κεφαλοκλειδωμα της τραβούσε βάζοντας κόντρα και στριμώχνονται της στον τοίχο τα χαϊμαλιά από το χέρι... :shock::shock::shock: Μιλάμε έπαθα black out. :shock::shock: Ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι μου. Αν δεν ήταν στα ποδιά μου διάφορα παιδάκι καθισμένα και παιχνίδια θα πηδούσα πάνω της και θα γινόμασταν μαλλιά κουβάρια. :evil: Άρχισα να φωνάζω και να λέω "Δώσε Εύη γρήγορα αυτά που κρατάς και πάμε να φύγουμε ΤΩΡΑ" :!::!: . Πετάχτηκε στο ταβάνι η γιαγιά ευτυχώς που δεν έμεινε στον τόπο και άρχισε να τα μασάει και να την χαϊδεύει. Ήθελα λέει να τα μοιραστούν όλα τα παιδάκια. Δεν ακουγα τιποτα :!::!::!: Πιάνω τον άντρα μου του λέω «Σήκω φεύγουμε». :!::!::!: Με κοιτάει απορημένα και με ρωτάει «τώρα? Αμέσως? :?: » «Ναι» :!: του λέω και πιάνω όλα μας τα μπουφάν. Μέχρι να ντυθούμε ψιλοηρεμησα γιατί με είχε πιάσει τρέμουλο και ανέφερα χωρίς φυσικά να γίνω πιστευτή σε αυτούς που ξέρουν (γιαγιά-μαμά κοριτσιού-κοριτσάκι και στον άντρα μου) οτι είχαμε ήδη κλείσει σε ταβέρνα (αλήθεια ήταν) και οτι δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουν για τις σερπαντίνες εφόσον εμεις φεύγουμε και θα τις αφήναμε πίσω έτσι και αλλιώς.

Με τον άντρα μου μίλησα μόνο για το θέμα και συμβούλεψα την κόρη μου οτι την επόμενη φορά που η μαμά θα πει «φεύγουμε» να μην φέρνει αντιρρήσεις.

Με την πρώτη ευκαιρία μπορει να μιλήσω στην κουνιάδα μου αλλά δεν θέλω για μια γιαγιά παράξενη που στο τέλος πλήρωσε (αν δει κανείς το κοκκίνισμα και την προσπάθεια της να επανορθώσει) να δημιουργηθεί θεμα με την φίλη της που στο κάτω κάτω δεν φταίει.

Πιστεύω οτι έπραξα σωστά επειδή δεν το άφησα να περάσει αλλά ούτε έκανα και φασαρία. Αλλά θέλω να ξέρω σε παρόμοια περίπτωση τι θα κάνατε και τι θα συμβουλεύατε το παιδί σας.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Διαφημίσεις

Αν εξήγησες και στο παιδί το γιατί φύγατε, έτσι ώστε να μην το πάρει ότι τιμωρείται εκείνη επείδη δεν έδινε τις σερπαντίνες, τότε.... ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Bρε Νανα μου ξερεις κατι?

Σας διαβαζω καμια φορα που λετε τετοια περιστατικα κ βαζω τον εαυτο μου στην θεση σας κ σκεφτομαι πως δεν θα μπορουσα να το ζησω ολο αυτο ουτε δευτερολεπτο. Νομιζω πως θα εφτανα στα ακρα...

Σκεφτομαι οτι ερχετε ο καιρος που κ εμεις με το καλο θα μεγαλωσουμε κ αλλο κ θα συναναστραφουμε με αλλα παιδια κλπ κ θα εχουμε τετοιες περιπετειες κ με πιανει τρελα.

Φυσικα κ καλα εκανες, εγω μπορει να ειχα κανει κ αλλα...

Τις προαλλες πηγαμε σε μια καλη φιλη η οποια εχει ενα αγορακι 4 χρονων, η δικη μου ειναι σχεδον 12 μηνων, το οποιο αγορακι της εφερνε ενα παιχνιδι, της το εδειχνε, κ υστερα μολις η μικρη απλωνε τα χερακια να το πιασει, της το τραβαγε επιδεικτικα κ το επαιρνε στο δωματιο του κ το εκρυβε. Επειδη ημασταν μπροστα κ εγω κ η μαμα του δεν ντραπηκα καθολου να του πω με ομορφο τροπο οτι δεν ειναι σωστο να το κανει αυτο σε ενα κοριτσακι μικροτερο, αυτος που ειναι μεγαλος κ αντρας κλπ για να τον καλοπιασω. Η φιλη μου συμφωνησε κ του ειπε τα ιδια.

Ευτυχως με την κοπελα εχουμε ιδιες γραμμες στην διαπαιδαγωγηση.

Οταν σας διαβαζω να λετε αυτα τα απιστευτα.. οτι απλωνουν χερι στα παιδια σας κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο... πωπω ποσο φοβαμαι οτι θα χρειαστει να τα αντιμετωπισω...

Για αλλη μια φορα καλα εκανες κουκλα μου!

Νανά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν τρεις τρόποι να αντιδράσεις. Από τον πιο ήπιο στον πιο δυναμικό:

1. Δεν κάνεις τίποτα

2. Φεύγεις

3. Δημιουργείς πανικό

Μπορούν να γίνουν και συνδιασμοί των παραπάνω διαδοχικών μόνο καταστάσεων. π.χ. Δεν κάνεις τίποτα και φεύγεις και δημιουργείς πανικό και φεύγεις :)

Λογική μου φαίνεται η επιλογή του 2 για την περίπτωσή σου, η 1 είναι απορριπτέα και η 3 σκόπιμη κρίνεται μόνο σε περιπτώσεις κινδύνου.

Και για να μην ξεχνάμε:Έλεος με τις γριές που δεν έχουν κουκούτσι μυαλό!

Διαφημίσεις

Νανά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν τρεις τρόποι να αντιδράσεις. Από τον πιο ήπιο στον πιο δυναμικό:

1. Δεν κάνεις τίποτα

2. Φεύγεις

3. Δημιουργείς πανικό

Μπορούν να γίνουν και συνδιασμοί των παραπάνω διαδοχικών μόνο καταστάσεων. π.χ. Δεν κάνεις τίποτα και φεύγεις και δημιουργείς πανικό και φεύγεις :)

Λογική μου φαίνεται η επιλογή του 2 για την περίπτωσή σου, η 1 είναι απορριπτέα και η 3 σκόπιμη κρίνεται μόνο σε περιπτώσεις κινδύνου.

Και για να μην ξεχνάμε:Έλεος με τις γριές που δεν έχουν κουκούτσι μυαλό!

ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ :evil::evil::evil::evil:

Μπραβο,κουκλα μου,χαρα στην ψυχραιμια σου.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Αν εξήγησες και στο παιδί το γιατί φύγατε, έτσι ώστε να μην το πάρει ότι τιμωρείται εκείνη επείδη δεν έδινε τις σερπαντίνες, τότε.... ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!

Βέβαια στη θέση σου,κάτι θα έλεγα στη γιαγια με το δικό της τρόπο πριν φύγω.Ξέρεις ,στη ζούλα και στριμωγμένη κάπου... :evil::evil:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Υποκλινομαι στην ψυχραιμια σου! Θα την ειχα κανει τη γιαγια ξεφτιλα μπροστα σε ολους και θα την υποχρεωνα να ζητησει συγνωμη στο παιδι! :evil::evil: Και ολα αυτα αν τα καταφερνα να αντιδρασω ψυχραιμα (ψυχραιμα με τα δικα μου μετρα εννοω) αλλιως μπορει και να την εβριζα λεγοντας κατι του στυλ: παρτα χερια σου απο το παιδι μου μην στα κοψω απ' τη ριζα! :evil:

Υποκλινομαι στην ψυχραιμια σου! Θα την ειχα κανει τη γιαγια ξεφτιλα μπροστα σε ολους και θα την υποχρεωνα να ζητησει συγνωμη στο παιδι! :evil::evil: Και ολα αυτα αν τα καταφερνα να αντιδρασω ψυχραιμα (ψυχραιμα με τα δικα μου μετρα εννοω) αλλιως μπορει και να την εβριζα λεγοντας κατι του στυλ: παρτα χερια σου απο το παιδι μου μην στα κοψω απ' τη ριζα! :evil:

αυτό ακριβώς είπα σε μια κ@$γρια που έσπρωξε το Δημήτρη μου στην ουρά για τα "σπιτάκια" στον Εθνικό κήπο τις γιορτές. Του 'δωσε μια του παιδιού (ήταν πρώτο στην ουρά και περίμενε να μπει σε ένα σπιτάκι), παραλίγο να το γκρεμίσει, για να βάλει μπρστά απ' όλους :mad: την εγγόνα της.

... ακόμα τρέχει μ'αυτά που άκουσε...

ΝΑΝΑ μια χαρά αντέδρασες... εγώ θα είχα στριμώξει τη γιαγιά....

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Νανά αντέδρασες σωστά. Απορώ βέβαια πως τα κατάφερες και συγκρατήθηκες αλλά από την άλλη και με αυτή την αντίδραση σου της έδωσες να καταλάβει της συγκεκριμένης <<κυρίας>> πόσο άσχημο ήταν αυτό που έκανε και της προκάλεσες τύψεις... Ξέρεις αν της είχες δώσει τη χαρά να την βρίσεις το πιο πιθανόν είναι να μη στεναχωρόταν καθόλου με αυτό που έκανε στο αγγελούδι σου. Ο θυμός της προς το πρόσωπό σου δε θα της άφηνε χώρο για κανένα άλλο συναίσθημα όπως τύψεις ή ντροπή , ενώ τώρα το κατάλαβε και την έτσουξε από ό,τι καταλαβαίνω από όσα γράφεις. Βέβαια τώρα θα μου πεις σημασία έχει να νιώσει τύψεις ή που πίκρανε ένα μικρό παιδάκι για ασήμαντη αφορμή; Εεεε ελπίζω πως αυτό θα της γίνει μάθημα για να φέρεται καλύτερα στα πιτσιρίκια. Αν είναι δυνατό μεγάλη γυναίκα να κάνει το μυαλό των μικρών παιδιών, Αν είναι δυνατόν να απλώνει τα χέρια της πάνω σε ένα παιδάκι... Τι να πω...

Μόνο που πρέπει να εξηγήσεις στη μικρή σου πως φύγατε από το πάρτι όχι εξαιτίας της δικής της συμπεριφοράς αλλά γιατί έπρεπε και στο παιδί η γνώμη μου είναι να να μην τονίσεις πολύ το γεγονός γιατί είναι κρίμα να το κάνεις επιφυλακτικό και και να χάσει τον αυθορμητισμό του. Προειδοποιήσε το όμως πως αν ποτέ ξανασυμβεί κάτι τέτοιο να βάλει τις φωνές ώστε να σπεύσει κάποιος να δει τι συμβαίνει γιατί κανείς δεν επιτρέπεται να την ακουμπάει ή να της φέρεται άσχημα.

Απίστευτο μου φαίνεται... άνθρωποι που έχουν και οι ίδιοι παιδιά να φέρονται έτσι σε παιδιά. Θα τους άρεσε να συμβεί αυτό στα δικά τους παιδιά ή εγγόνια; :evil:

*

επρεπε να ημουν εγω εκει να δεις που θα στριμωνα την γρια.πως μου την δινουν στα νευρα τετοια πραγματα γιατι τα παιδακια τι φταινε?οπως μαθουν....

Nrdkp3.png

Νανα εγω δεν θα εκανα το ιδιο,γιατι δεν θα μπορουσα να συγκρατηθω, μπραβο σου παντως επραξες πολυ σωστα,εμενα δυστυχως θα με ειχε ακουσει ολο το σπιτι :oops:

Δεν έχω παιδιά, αλλά θα συμφωνήσω με κάτι που ειπώθηκε:

Πρέπει να εξηγήσεις στην κορούλα σου για ποιο λόγο φύγατε.

Μήπως το παιδί θεωρήσει ότι όποτε το στριμώχνουν, πρέπει να κάει τουμπεκί κ να φεύγει?

Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να νιώσει "δικαίωση"-κ δεν εννοώ μέσω της σωματικής τιμωρίας του άλλου παιδιού (καλύτερα της...γιαγιάς :lol::lol::lol: ). Μήπως να του έλεγες ότι μίλησες στη γιαγιά και της...εξήγησες το όνειρο? :wink:

Φιλικά,

Ελίνα

Διαφημίσεις

Παιδια αυτες οι γιαγιαδες ειναο φοβερες!!Εγω πιστευω οτι επρεπε να ξεχεσεις και την γιαγια...με το γαντι αλλα που ψυχραιμια....

Εχω πιασει και γω τετοιες περιπτωσεις και εχουν αναψει τα λαμπακια μου!!Να δω εγω πως θα αντιδρασω με το δικο μου παιδι...

Καλα εκανες και εφυγες ας ελπισουμε οτι επιασε το υπονοουμενο η γιαγια...

ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σήμερα κι ολας θα ξανανοίξω συζήτηση με την κόρη μου για να μην έχω την παραμικρή αμφιβολία οτι παρανόησε. Δεν θέλω να νιώθει ενοχή για το περιστατικό ούτε να μην αντιδράσει την άλλη φορά. Απλά θέλω να κατανοήσει οτι εγώ θέλω πάντα το καλό της και οτι όταν λέω πρέπει να φύγουμε τώρα υπάρχει λόγος και είναι έτσι το σωστό. Εξάλλου δεν συμβαίνει και συχνά μπορεί να ήταν και η πρώτη ή η δεύτερη φορά. Δεν έχω γενικά παράπονο οτι δεν ακούει αλλά φυσικά σαν παιδάκι μπερδεύεται όταν τα θέλω μου συγκρούονται με τα δικά της θέλω.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Κούκλα μου επίσης να της πεις ότι οποτεδήποτε νοιώσει "στριμωχμένη" και σωματικά και συναισθηματικά να έρθει να σου το πει. Επίσης στην περίπτωση την συγκεκριμένη να της πεις (εύχομαι να ξανασυμβεί ποτέ ποτε) να βάζει δυνατή φωνή του στυλ "ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!" έτσι ώστε να ακουστεί και να τραβήξει την προσοχή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πολλά παιδάκια ντρέπονται και νομίζουν οτι φταίνε εκείνα... Ασε που μερικές μανάδες δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία (όπως καλά έκανες εσύ και το θεώρησες σοβαρό) και τα παιδια φοβούνται να αντιδράσουν.

Ούτε θέλω να μου παιρνάει απο το μυαλό οτι θα μπορουσανε να συμπεριφερθούν έτσι στο παιδί μου και ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα... :mad:

Κούκλα μου επίσης να της πεις ότι οποτεδήποτε νοιώσει "στριμωχμένη" και σωματικά και συναισθηματικά να έρθει να σου το πει. Επίσης στην περίπτωση την συγκεκριμένη να της πεις (εύχομαι να ξανασυμβεί ποτέ ποτε) να βάζει δυνατή φωνή του στυλ "ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!" έτσι ώστε να ακουστεί και να τραβήξει την προσοχή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πολλά παιδάκια ντρέπονται και νομίζουν οτι φταίνε εκείνα... Ασε που μερικές μανάδες δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία (όπως καλά έκανες εσύ και το θεώρησες σοβαρό) και τα παιδια φοβούνται να αντιδράσουν.

Ούτε θέλω να μου παιρνάει απο το μυαλό οτι θα μπορουσανε να συμπεριφερθούν έτσι στο παιδί μου και ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα... :mad:

παρα πολύ σωστόοοο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...