Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΑΣ Η...ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΑΣ?

maria2

Recommended Posts

κοριτσια να τολμησω να ρωτησω που εχετε περισσοτερη εμπυστοσινη? μαμα η πεθερα?εγω παντως δεν μπορω να αφησω τα παιδια μου στην πεθερα μου ουτε μια ωρα.νιωθω οτι τ΄αφηνω σε μια ξενη.το εχει καταλαβει κ εχει παρεξηγηθει,αλλα δεν μπορω.ενω στην μανα μου εχω τυφλη εμπυστοσινη.σαν να ειμαι εγω και καλυτερα.μονο εγω ειμαι ετσι?

Διαφημίσεις

Κι εγω έτσι πίστευα μέχρι που άρχισα να τον αφήνω για να πάω στη δουλειά.Εχει πολλή καλή σχέση με το μωρό και αυτός δείχνει να απολαμβάνει τις ώρες που περνάει εκεί.Τελικά αυτό είναι που έχει ουσιαστική σημασία και όχι οι προσωπικές μας ανασφάλειες.Τη μαμά σου τη γνωρίζεις καλύτερα και μπορείς να της μιλήσεις και απότομα -δεν θα σε παρεξηγήσει.Ομως και της πεθεράς σου εγγόνι είναι και θα το προσέξει όπως πρόσεχε τον άντρα σου.Ετσι να σκέφτεσαι και θα σου φύγουν οι ανασφάλειες και θα την εμπιστεύεσαι πιο εύκολα.

url]

url]

εγώ και στις δύο! το πρωί μου το προσέχουν μαζί (μαζί και το 33μηνών ανηψάκι μου -γιος της αδερφής μου). Τα απογεύματα τον πηγαίνω στην πεθερά μου

όλα είναι μια ιδέα............. :wink: !

Στη μάνα μου.-

Ειμαι απολυτη!!!

Ενα παραδειγμα...

Η πεθερα μου, (για το Θεο δηλαδη!!!!!!!!) μαγειρεψε για το παιδι (11,5 μηνων τοτε) ... και ετριψε μέσα στην κρεατοσουπα.... ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ!!!

Το χειροτερο όλων δεν ειναι η παρμεζανα αλλα το οτι την εβαλε κρυφα μεσα στο φαι... χωρις να με ενημερωσει... ενω το παιδι της ειχα αναλυσει οτι θα τρωει ΜΟΝΟ συγκεκριμενα πραγματα.

Το εκανε μονο και μονο για να πει μετα... ΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΗς ΓΙΑΓΙΑΣ (ειναι δυσκολος γενικα στο φαι)

Οταν τη ρωτησα αν ειχε βαλει τυρι στο φαι του παιδιου... εκανε τη κινεζα.... (μαγειρεψε αναγκαστικα γιατι τον ειχα στο νοσοκομειο)

ΛΟΙΠΟΝ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ???

ουφφφφφ φουντωσα παλι...

(συγνωμη για το μεγαλο ποστ)

pszKp2.png

JHmvp2.png

Διαφημίσεις

Ασυζητητη στην πεθερα μου.

Εκτος του οτι ειναι παρα πολυ καλος ανθρωπος,η δουλεια της μεχρι πριν λιγους μηνες ηταν να προσεχει παιδακια.

Η μαμα μου,παρολο που τα λατρευει,δεν θα μπορουσε,κυριως λογω προβληματων υγειας,αλλα και αντανακλαστικων,να προσεξει τοσο μικρα παιδακια.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Καλημέρα κορίτσια.Εγώ έχω 2 αγοράκια.Ο πρώτος μου σ' ένα μήνα κλείνει τα 4.Τον έχω αφήσει και στη μαμά μου και στην πεθερά μου.Τον μικρό 2 φορές που χρειάστηκε τον άφησα στη μαμά μου.

η μαμα μου ειναι 53 και η πεθερα μου 74...

εσεις τι λετε???

εχει γενικοτερα προβληματα που με φοβιζουν.. οπως πχ. οτι την ποναν τα χερια της (φοβαμαι μη της πεσει..) , οτι ξεχναει πραγματα (το ματι της κουζινας????) και αλλα τετοια...

αλλα αυτο που με εκνευριζει πάρα μα πάρα πολύ σε αυτη ειναι οτι προτινει να ερχεται σπιτι να κραταει τη μπεμπα για να μη βγαλω το παιδι εξω και κρυωσει. Τι κανει λοιπον... Βαζει το μωρό αναγκαστικα για υπνο ή το δενει στο καροτσι για να κανει δουλειες στο σπιτι. Γιατι εγω λεει ειμαι εργαζομενη και δεν προλαβαινω.. Της εχω πει χιλιες φορες οτι δεν το θελω αυτο. Οτι δεν το κανω απο καλοσυνη αλλα απο παραξενια. Οτι με προσβαλει και με λεει αχαιρευτη με αυτο που κανει. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΗΣ!!

το αποκορυφωμα ηταν που γυρισα σπιτι μια μερα και ακουγα το μωρό να κλαιει.. Εκατσα για 2-3 λεπτα εξω απο την πορτα να δω σε πόση ωρα θα πάει να ηρεμισει το παιδι και την ακουγα να φωναζει: "περιμενε.. γκρινιαρα... εχω να πλυνω τα πιατα..." ΤΡΕΛΛΑ!!!!!!!ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΤΡΕΛΛΑ!!!!

τωρα μονο σε 2 περιπτωσεις η πεθερα κραταει το μωρό: η σπιτι της και για λιγο, ή στο σπιτι μας μονο βραδυ αν θελουμε να βγουμε που απο τις 9,30 δεν ξυπναει ποτε η μπεμπα...

Ημασταν ολοι στης πεθερας μου.η μικρη μου ηταν τοτε 2 ετων.Η πεθερα μου ηταν στο νεροχυτη και σκουπιζε τα πιατα.Το κοριτσι τριγυρνουσε αναμεσα στα ποδια της(κλασικα).Βαζει το μαχαιρι το μεγαλο κ μυτερο αφου το σκουπισε,στην μασχαλη της κ πηρε κατι αλλο.Ξεχναει οτι εχει το μαχαιρι στην μασχαλη κ της πεφτει..με την μυτη...το παιδι ηταν πιο διπλα ΕΥΤΥΧΩΣ.Τρελαθηκα....

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στη μια ούτε στην άλλη...

Η πεθερά μου είναι 73χρονών, με πρόβλημα στη μέση. Παρόλα αυτά, για να έχει τον μεσαίο γιο που ακόμα μένει μαζί τους στα όπα όπα, προτίμησε όταν γέννησα να συνεχίσει να στρώνει κρεβάτια και να μαγειρεύει και να σφουγγαρίζει το σπίτι της, παρά να ξεκουραστεί για 2 μέρες και να έρθει να δει τα μωρά στο νοσοκομείο. και όλα αυτά κρυφά από τον άντρα της, μου τα έλεγε ο κουνιάδος μου, και ακόμα έχει να λέει ότι εξαιτίας της υγείας της δεν τα είδε τότε... Άσε που δεν είναι να της έχεις εμπιστοσύνη γενικώς, έχει δώσει ληγμένα φάρμακα στον πεθερό μου(και στον άντρα μου! :evil: ) και ασπιρίνη σε παιδί!!!! Και εννοείται ότι δεν καταλαβαίνει ότι τη χαρτοπετσέτα που τους δίνει για παιχνίδι και τη βάζουν στο στόμα θα την καταπιούν, και εννοείται ότι δεν καταλαβαίνει γιατί μαζεύω το κρυστάλινο και βαρύ τασάκι από το τραπεζάκι της όταν πάμε στο σπίτι... κι άλλα πολλά πιο αθώα...

Η δε μάνα μου, είναι σαν την πεθερά της βίκης... Δουλεύει και στις λίγες ώρες που μπορεί να μας αφιερώσει, δεν καταλαβαίνει ότι θέλω να παίξει με τα παιδιά, αλλά επιμένει να θέλει να πλύνει πιάτα κλπ... Και σε γενικές γραμμές δεν ακούει όσα τις λέω σχετικά με τις συνήθειες των παιδιών, με τη δικαιολογία "είπα να δοκιμάσω..." Συνήθως σχετικά με τον ύπνο τους...

Απλά στην ανάγκη θα προτιμήσω να τα αφήσω στη μάνα μου ή στην αδελφή μου...

Ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, θα προτιμήσω να τα δέσω στην πλάτη μου και να τα πάρω μαζί μου....

kr3fp2.png

Στην πεθερά μου και μόνο!

είναι θέμα χαρακτήρα και ποσο εμπιστοσύνη εμπνέει..

κάνει ό,τι της λέω, δεν κουράζεται και το μυαλό της είναι συγκεντρωμένο στο μωρό και στις ανάγκες του.

Στη μάνα μου πια δεν το αφήνω καθόλου... όταν γεννήθηκε το άφηνα μέχρι 1 ώρα και με την ψυχή στο στόμα.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Σε γενικές γραμμές έχω εμπιστοσύνη και στις δύο και τα κρατάνε και οι δύο. Η πεθερά μου τα πάει πολύ καλά με την κόρη μου και η μικρή της έχει πολύ αδυναμία. Όταν λέει η γιαγιά μου εννοεί πάντα την πεθερά μου. Αντίθετα ο μικρός μου έχει πολύ αδυναμία στη μητέρα μου.

Η πεθερά μου φοβόταν να κρατήσει τον μικρό, ειδικά όταν ήταν πιο μικρούλης, λόγο των επεισοδίων πυρετικών σπασμών και την κατακράτηση αναπνοής. Εκτίμησα το γεγονός ότι μου το είπε και δεν ρίσκαρε το καλό του παιδιού για να το παίξει η σούπερ γιαγιά που τα ξέρει όλα. Άπλα όταν είναι άρρωστα, αν δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι μαζί τους, προτιμώ να τα έχει η μαμά μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω πάντως και στις δυο τους για τη βοήθεια.

Η ζωή μου όλη .....

Ασυζητητή στη μαμά μου.

Και αυτό γιατί η πεθερά μου λέει ναι σε ότι της λέω και αυτή μετά κάνει τα δικά της.Για παραδειγμα κραταγε για ένα χρονο τη μικρή μου τα πρωινά και ενω΄της έλεγα να μη τη βγάζει έξω μές στο χειμώνα εκεινη τη πηγαινε στη κόρη της στην αδελφή της και σαν να μην έφτανε αυτό κάπνιζε και μέσα στα σπιτια του γιατι εγω δεν την αφηνα στο δικό μου.Ποτέ δε μου έλεγε που τη είχε παει όταν τους ρωτουσα πως περασαν τη μέρα τους.

Τωρα τη πηγαινω σε σταθμό γιατι η μαμα μου μενει μακρια και επειδή αρρωσταινει το τελευταιο καιρό συχνα προτιμησα να τη στειλω στη μαμα μου για δέκα μερες να δυναμωσει λίγο και να μη τη βλέπω παρά να την αφήσω στη πεθερά μου.Κραταει όλη μερα το μωρό της κορης της και καπνιζει μεσα στο σπιτι.Εγκλημα.................................

Δε λέω και η μαμα μου κανει πραγματα που με εκνευριζουν αλλά ειμαι σιγουρη πως μου τα λεει όλα και εγω της απανταω καταλληλως και τελικα με ακουει.

Διαφημίσεις

Κι εγω έτσι πίστευα μέχρι που άρχισα να τον αφήνω για να πάω στη δουλειά.Εχει πολλή καλή σχέση με το μωρό και αυτός δείχνει να απολαμβάνει τις ώρες που περνάει εκεί.Τελικά αυτό είναι που έχει ουσιαστική σημασία και όχι οι προσωπικές μας ανασφάλειες.Τη μαμά σου τη γνωρίζεις καλύτερα και μπορείς να της μιλήσεις και απότομα -δεν θα σε παρεξηγήσει.Ομως και της πεθεράς σου εγγόνι είναι και θα το προσέξει όπως πρόσεχε τον άντρα σου.Ετσι να σκέφτεσαι και θα σου φύγουν οι ανασφάλειες και θα την εμπιστεύεσαι πιο εύκολα.

συμφωνώ απόλυτα.

rQGhp3.png

Πεθερά?????

Ο Χριστός κι ο Απόστολος!!!!!!!

Αυτή κινδυνεύει από τον ίδιο της τον εαυτό όχι να προσέξει και το παιδί μου!!!!!!!

Ούτε με σφαίρες!!!!!!Όχι βέβαια ότι προσφέρθηκε ποτέ!

Όταν δεν είχα κανέναν για βοήθεια προτιμούσα να το αφήνω στον 30χρονο εργένη κουμπάρο μου.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

• 1 month later...

Κορίτσια,η πεθερούλα μου αντιμετωπίζει πρόβλημα προσκόλλησης με το νινί μου!!!Οταν δεν τον έχει με τρελαίνει στα τηλέφωνα και ρωτάει συνέχεια τί κάνει,άσχετα αν έχει να τον δει μόνο 2 ώρες!!!!!!! :shock: Δεν παραπονιέμαι(τον προσέχει πολύ)αλλά μήπως πρέπει κάπως να το χειριστώ το θέμα από τώρα για να μην αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα αργότερα όταν το μωρό θα είναι σε θέση να καταλαβαίνει;

url]

url]

στεναχωριέμαι πάρα πολύ που το λέω,αλλά η μάνα μου δε νοιάζεται και πολύ!δυστυχώς :cry: από την άλλη πάλι η πεθέρα μου έχει μια τρομερή σχέση με τον γιο μου.ξέρω ότι αυτές τις ώρες που είναι μαζί της,τις περνάει ευχάριστα και είναι χαρούμενος :D αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο απ'όλα :D

.png

Μάλιστα , μάλιστα...εμένα λόγω του ότι η πεθερά μου είναι χιλιόοοοοοοομετρα μακριά , εκτός Κρήτης ευτυχώς! :D , αναγκαστικά τον αφήνω στη μαμά μου. Της έχω τυφλή εμπιστοσύνη! Την πεθερά μου, επειδή την βλέπουμε 2 φορές το πολύ τον χρόνο, (τυχερούλα, ε!! :P ), μέχρι και πρίν περίπου 1 χρόνο το παιδί δεν την γνώριζε γιατί δεν την θυμόταν!Δεν την ήθελε με τίποτα!Και είχαμε και αυτήν να παρεξηγιέται, λές και θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! :twisted:

Απο εμπιστοσύνη όμως δεν της έχω καθόλου..επειδή τα παιδιά της τα έχει μεγαλώσει σε χωριό και τα είχε αμολυτά απο 2 χρονών με τις ώρες να παίζουν έξω, χωρίς να της κόψει ότι μπορούν να πάθουν κάτι, νομίζει ότι έτσι μεγαλώνω και εγώ το δικό μου!Μα τότε ήταν πρίν 35 χρόνια γμτ!!Ο ίδιος κόσμος είναι?? :twisted: Επίσης δεν την εμπιστεύομια και στο φαγήτο. Θύμαι ότι ήταν 16 περίπου μηνών, και θεώρησα αυτονόητο ότι το ζουμί απο το κοτόπουλο θα το σούρωνε...Και ότι τίποτα άλλο, θα τον ταιζα εγώ αλλά είχα χωθεί (ως συνήθως ) στο νεροχύτη! Αποτέλεσμα??παρολίγο να πνιγεί απο κόκκαλο..κοκκίνισε και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα! :twisted:

Περιτό να σας πω το τι ακολούθησε!!Ασχτρ..συγχήστηκα βραδιάτικα στην κατάστασή μου!! :evil:

στην μανούλα μου, αλλά δυστυχώς είναι στην γερμανία κι έτσι βοήθεια δεν υπάρχει. η πεθερά γενικά την βλέπω οτι δεν τον κρατάει με πολύ όρεξη.

πηγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα στο χωριό κι αντί να τον έχει στα ώπα ώπα από την ώρα που θα πάμε μέχρι την ώρα που θα φύγουμε γκρινιάζει..."πω πω τι αύπνο παιδί" ..."πω πω τι ζημιάρης" ..."πω πω τι κακι παιδι, όλα κάκο τα ρίχνει" κτλ.

και πρόσφατα αρχίσαμε άλλη καραμέλα...όταν πειράζει κάτι ο μικρός που αυτή δεν θέλει να το πειράζει λέει "την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα φας πολύ ξύλο" ή "ντα θα σε κάνω στα χέρια"

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

σαρδελακι πες της μετα θα σε κανω εγω ντα

έτσι έτσι ...αυτό θα πρέπει να κάνω!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

μαλλον και εγω στη μαμά μου θα ελεγα!

ειναι και οι δυο μακριά οπότε δεν εχω συνεχεια αυτο το δείλιμμα!

η μαμά μου εχει καθημερινή σχεση με παιδάκια οπότε και την εμπιστευομαι περισσότερο!

η πεθερά μου οταν ειναι στο σπιτι μας με το μόνο που την απασχολεί είναι μονο τα παιχνιδια που της εχει φερει αυτη (και τίποτα άλλο!!!) και την παει στην κουζίνα και της λέει : "ελα να δουμε τι εχει η μαμα μεσα στο ντουλάκι!" ....................

αφήστε που το καλοκαίρι που ήμασταν στο χωρίο το πέρασε το παιδί από όλα τα σπίτια .... για να το δουν! λες και δεν ειχαν ξαναδει μωρό οι άνθρωποι!

και όταν εκνευρίστηκα εγω και της την είπα .... μου απάντησε : εεεε....τι να κάνουμε! ετσι το εχουμε εμεις στα χωριά!!!!!!!!!!!!!!"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...