Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρχίσαμε πάλιιιιιιιιιιιιιιιι

tzoutzouka

Recommended Posts

Το φeλeκι μου δηλαδή...

Μα δε γίνεται να περάσει κανείς ευτυχισμένος τις προσωπικές στιγμές του στα Βαλκάνια... Βρε παιδία πείτε μου τη γνώμη σας... Είναι πολύ γυφτιά να κάνουμε τα βαφτίσια του παιδιού μας σε ξωκλήσι στην Ανάβυσσο και μετά να μην κάνουμε τραπέζι παρά μόνο στους γονείς, αδέρφια και νονούς? Να καλέσουμε δηλαδή πρωτοθειάδες και πρωτομπαρμπάδες στην εκκλησία αλλά μετά να μην τους τραπεζώσουμε - διότι ούτε φράγκα παίζουν, ούτε και όρεξη τους έχουμε, έγιναν αυτά στον γάμο μας και το έχουμε δει το παραμύθι.

Απο τη μία σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό να τους κουβαλήσεις τόσα χιλιόμετρα, να φέρουν δώρα και μετά να τους διώξω χωρίς φαγητό κι απο την άλλη νευριάζω και λέω "αμάν πια, όποιος θέλει έρχεται, όποιος βαριέται δεν πειράζει και στο κάτω κάτω δεν θα πει και κανένας ευχαριστώ, όλοι θα σχολιάσουνε γιατί βγαζουμε άσχετο όνομα στη μικρή κλπ κλπ". Είναι 2 άτομα ανάμεσά τους που δεν θα είχα πρόβλημα να παραβρίσκονται στο τραπέζι αλλά ξέρετε πως είναι αυτά, άμα καλέσεις τον έναν πρέπει να καλέσεις και τους υπόλοιπους..

Στο καλό δηλαδή, γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω πάααλι τραπέζι σε όλο το συρφετό??

Διαφημίσεις

δε ξερω που ειναι η αναβυσος και που μενεις εσυ!

παντως αν ειναι μακρια ειναι οντως ασχημο.

κ στη τελικη αφου δε τους γουσταρεις μη τους καλεσεις καθολου!

Μωρέ εσύ δίκιο έχεις, αλλά έλα που αυτό το πρότεινε ο άντρας μου και υποψιάζομαι ότι είναι ο δάχτυλος της πεθεράς μου και δεν θέλω να τσακωθώ μαζί του. Βέβαια με βλέπω να αναγκάζομαι να το κάνω τελικά αλλά ουφφφφ, ρε παιδιά βαριέμαι, θα ήθελα αυτή τη στιγμή να τη ζήσω όπως θέλω εγώ.

Υ.Γ. το θέμα είναι όχι που μένουμε εμείς αλλά που μένουν αυτοί, εμείς έχουμε εξοχικό και θα μείνουμε εκεί κάποιες μέρες - στην ανάβυσσο - αυτοί όμως θα έρθουν απο Αθήνα κι απο διάφορες περιοχές της Αθήνας ο καθένας.

Α και ξέχασα να αναφέρω ότι αυτά τα 2 άτομα που δεν έχω πρόβλημα μαζί τους είναι 2 θείες μου απο τις οποίες η μία μου κράτησε 2-3 φορές το παιδί για κανά δίωρο όταν χρειάστηκε και ντρέπομαι να μην την καλέσω (και στα γενέθλια της μικρής που τα κάναμε μόνο με γονείς και νονά στράβωσε που δεν την καλέσαμε) και η άλλη θεία μου με αγαπάει και την αγαπάω τόσο πολύ που στενοχωριέμαι και μόνο με την σκέψη ότι δεν θα δει την κόρη μου να βαφτίζεται..

Διαφημίσεις

και κάτι άλλο: στην Ανάβυσσο έχετε σπίτι, άρα την βάπτιση δεν την κάνετε μακρυά από "βίτσιο". Υπάρχει διαφορά. Αφού εκεί έχετε σπίτι/εξοχικό εκεί θα γίνει και η βάπτιση και όποιος θέλει ας πάει.

κοιταξε να δεις....εμεις καναμε τηβαφτιση και μετα στο τραπεζι καλεσαμε τους πολυ κοντινους και αυτους που θελαμε,,,,

οποιος θελει ερχεται...στη τελικη ειναι βαφτιση και δε καταλαβαινω γιατι ντε και καλα να τους τραπεζωνω ολους λες και ειναι γαμος......τωρα για τις 2 θειες σου μηπως να τις καλεσεις και μετα???

οι υπολοιποι αν θελουν ερχονται...γιατι να σκεφτεσαι τη δικια τους βολη και οχι τη δικια σου???αυτοι μετα ρωτανε εσυ αν θα εχεις να φας τον υπολοιπο μηνα (τροπος του λεγειν ) αν δωσεις λεφτα να τους τραπεζωσεις μονο και μονο για να μη πουν τιποτα???ασε που θα λενε και διαφορα....

κανε τη βαφτιση οπως θελεις εσυ ......και αστους να λενε.....δηλαδη αν το ειχες το παιδι ταμενο και επρεπε να πας σε νησι θα τους πληρωνες ολους να ερθουν ????μη τρελαθουμε.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ναι βρε παιδι μου.....κανε ενα μπουφε εξω, βαλε διαφορα σνακς και γλυκα και μια χαρα θα ειστε.......κουβεντα δεν θα πουν.......αλλωστε θα ναι ωραιο και το μερος......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ναι βρε παιδι μου.....κανε ενα μπουφε εξω, βαλε διαφορα σνακς και γλυκα και μια χαρα θα ειστε.......κουβεντα δεν θα πουν.......αλλωστε θα ναι ωραιο και το μερος......

ετσι! συμφωνω!

κ ρε παιδια δειτε το κ απο την αλλη....δεν ειναι μονο η δικη μας η βολη!

σκεψου κ τον αλλο που εχει 2 γαμους κ 2 βαπτισεις το μηνα!! (εδω στη κρητη καπως ετσι παει!) κ οσο κ αν δε το υπολογιζετε ειναι εξοδο το να πας σε μια βαπτιση! κ αν ειναι κ στου διαολου...(ειναι τελικα μακρια αυτη η αναβυσος?)

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι πως σε αυτά τα τυπικά είναι πολύ κουραστικά. Άσε που σε τέτοιες περιστάσεις το κουτσομπολιό είναι ανυπόφορο! Κάνε ότι σε πέρνει οικονομικά, απλά γνώμη μου είναι να τηρήσεις κοινή γραμμή προς όλους τους παρατρεχάμενους προς αποφυγή παρεξηγήσεων και γρουσουζιάς!!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Κι επειδη θα σαι σε ωραιο μερος, παρε μερικα πτυσσομενα τραπεζια ενωσε τα , βαλε γαζες χρωματιστες πανω απο τα λευκα τραπεζομαντηλα (εμεις που το καναμε βαλαμε απλα σεντονια) και στησε εκει ενα ωραιο μπουφε.......αν τα κανεις εξυπνα και με διακοσμηση ειναι τοσο ωραιο το αποτελεσμα που θα θαμπωθουν και θα τους κοπει η ορεξη για κουτσομπολιο.... :lol:

Βαλε μερικα γλυκακια, αγοραζεις κι απο φουρνο τυροπιτοειδη, πιτσακια, μερικα αναψυκτικα και κανα κρασι χυμα και εισαι οκ........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Συμφωνω απολυτα με τη vera..για να κάνεις κάτι σε μπουφε που στην τελική φέρνεις και δικα σου πραγματα θα σου κοστιζε πολυ λίγο παραπανω απ οσο αν τραπεζωνες τα άτομα που λες..Και θα μενανε και όλοι ευχαριστημενοι αφου θα ερθουν απο μακρια..Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι γλυτωνεις κουτσομπολια γιατι μερικα οοοοτι και να κανεις δεν τα γλυτωνεις συνηθως :P αλλα τουλαχιστον θα νιωθεις και εσυ καλα και ο αντρας σου. Αλλιως θα προτεινα να μειωσεις τον αριθμο των καλεσμενων..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Κορίτσια αυτό με το μπουφέ το έχω σκεφτεί αλλά μετά μου κόπηκε η χαρά. Γιατί αν κάνω μπουφέ δεν θα έχουμε λεφτά αλλά και ώρα να κάνουμε και τραπέζι μετά μεταξύ μας και πολύ θα θέλαμε με τον άντρα μου να πάμε να φάμε κάπου παραλιακά οι γονείς, αδέρφια και νονοί. Και το παιδί τόσες ώρες τί θα γίνει? Θα μας βγεί το λάδι απο την κούραση κι εκεί που θα πάμε να διασκεδάσουμε και να το χαρούμε θα γίνουμε κομμάτια απο την κούραση.

Διότι δεν μπορείς να τους διώξεις και μια συγκεκριμένη ώρα απο τον μπουφέ. Τί θα τους πεις, φύγετε τώρα γιατί έχουμε κλείσει και τραπέζι στην τάδε ταβέρνα και πρέπει να φύγουμε?

Αφήστε που κι ο χώρος εκεί στο εκκλησάκι είναι πολύ μικρός δεν χωράει τραπέζια και τέτοια πράγματα, είναι τελείως ξωκλήσι, μία να κάνεις έπεσες στη θάλασσα, πράγμα που πολύ με σκανδαλίζει όταν το σκέφτομαι μπας και κάνω ένα τσουπ και σπρώξω τον πεθερό απο κάτω γιατί πολύ μας τα έχει ζαλίσει και δεν του αρέσει ποτέ τίποτα κι όλα τα βρίσκει χάλια χαχαχαχαχαχα!

sofia_nefeli η Ανάβυσσος απο Αθήνα είναι γύρω στα 40 χιλιόμετρα κανά 45λεπτο δηλαδή.

'Οσο για να μειώσω τον αριθμό των καλεσμένων αυτοί που σκεφτόμαστε είναι μόνο οι πολύ στενοί συγγενείς, αδέρφια των γονιών μου και των γονιών του άντρα μου αλλά είμαστε μεγάλο σόι κι απο τις 2 μεριές.

Δεν υπάρχει σωτηρία σας λέω χαχαχαχαχ

Διαφημίσεις

Τότε να σου προτείνω αυτό που είχα σκεφτει να κάνω εγω στη δικια μας τη βάφτιση αλλά τελικά δεν το έκανα :lol::lol::lol: ...

Μπουφέ με σαμπάνια και γλυκάκι εξω στο προαυλιο της εκκλησίας και το βραδάκι ποτάκι με νονούς και ελάχιστους φίλους ... και το μωράκι θα ξεκουράζεται στο σπιτι και εσεις θα διασκεδάσετε με τους κολλητούς σας :wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

ζουζουκα

για τη χαρα του μωρου σου καλεσε τουσ κανε το καλο και ριχτο στο καλο!!!

Συμφωνώ με την ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ. Εμείς βαπτίζουμε τον μπόμπιρά μας 28 Ιουνίου. Θα έχουμε 200 άτομα τραπέζι. Ναι καλά διαβάσατε 200. Μέσα σ΄αυτά τα άτομα είναι και άτομα που δεν θέλουμε ( από τους συγγενείς), αλλά αφού θα πούμε μερικούς θα τους πούμε όλους.Το ίδιο είχα κάνει και στην βάπτιση της κόρης μου πριν 5 χρόνια. Στο κάτω κάτω είναι χαρά και είναι μια ευκαιρία να γλεντήσουμε.

Μπουφέ με σαμπάνια και γλυκάκι εξω στο προαυλιο της εκκλησίας και το βραδάκι ποτάκι με νονούς και ελάχιστους φίλους ... και το μωράκι θα ξεκουράζεται στο σπιτι και εσεις θα διασκεδάσετε με τους κολλητούς σας :wink: !!!

Χμμμμμ δεν είν' κακόοοοοοοοοοοοοοοοο

ζουζουκα

για τη χαρα του μωρου σου καλεσε τουσ κανε το καλο και ριχτο στο καλο!!!

Συμφωνώ με την ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ. Εμείς βαπτίζουμε τον μπόμπιρά μας 28 Ιουνίου. Θα έχουμε 200 άτομα τραπέζι. Ναι καλά διαβάσατε 200. Μέσα σ΄αυτά τα άτομα είναι και άτομα που δεν θέλουμε ( από τους συγγενείς), αλλά αφού θα πούμε μερικούς θα τους πούμε όλους.Το ίδιο είχα κάνει και στην βάπτιση της κόρης μου πριν 5 χρόνια. Στο κάτω κάτω είναι χαρά και είναι μια ευκαιρία να γλεντήσουμε.

Συγγνώμη, αλλά η εποχή είναι δύσκολη, και δεν μπορούμε να έχουμε από όλους την απαίτηση να μας τραπεζώνουν. Ο οικονομικός προγαμματισμός κάθε οικογένειας είναι λεπτό θέμα

Εμείς σκεφτόμαστε να είμαστε και στην εκκλησία μόνο όσοι θα είμαστε και στο τραπέζι μετά. Δηλ. οι γονείς μας, τα δικά μας αδέρφια με τις οικογένειές τους και οι νονοί.

Για να πω τη γνώμη μου θα μου φαινόταν άσχημο αν με καλούσαν σε βάπτιση στην Ανάβυσσο και δεν με είχαν καλέσει στο τραπέζι. Επίσης βαθιά στο μυαλό μου θα σκεφτόμουν ότι το κάνουν για να πάρουν το δώρο.

Εγώ με την πρόσκληση αυτή θα έπρεπε να διανύσω 40 χμ. (δε θα φάω τουλάχιστον μία ώρα στο αυτόκίνητο με τα φανάρια-κίνηση-παρκάρισμα; ) να παρεβρεθώ σε μια βάπτιση που κρατάει περίπου μισή ώρα για να ξαναμπω στο αυτοκίνητο της επιστροφής για να διανύσω άλλα 40 χμ..... μάλλον δε θα την έχω ευχαριστηθεί και πολύ αυτή τη βάπτιση... άσε που μπορεί να πω αφού εκανα τόσο δρόμο για την Ανάβυσσο και με πήρε το μεσημέρι δεν πάω να φάω και σε κανένα ταβερνάκι εδώ κάτω... και τσουπ να τους πετύχω να τρώνε κι εγώ να κάτσω στο διπλανό τραπέζι....

Θα προτιμούσα να μου λέγανε ότι η βάπτιση θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

tzoutzouka είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Ο άντρας μου έχει μεγάλο σόι το οποίο είχαμε τραπεζώσει κανονικά στο γάμο. Τώρα στη βάφτιση θα είναι όλοι καλεσμένοι στο μυστήριο αλλά τραπέζι θα παραθέσουμε για τους γονείς, νονούς & οικογένειές τους και τρία ακόμα φιλικά ζευγάρια (σύνολο ατόμων:32!!). Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε και πάλι τραπέζι αλλά δεν παίζει...

Μήν ξεχνάμε κορίτσια ότι η βάφτιση συνήθως δέν έχει το γλέντι του γάμου (κοινώς έρχονται, τρώνε και φεύγουνε). Και στην τελική άν δέν θέλουν να έρθουν στην Ανάβυσσο, it's ok! Εγώ πάντως θα ερχόμουνα και μετά θα πήγαινα για ένα ουζάκι - ευκαιρία για μονοήμερη! Η μέρα ανήκει στο παιδάκι σου, μή χολοσκάς με το τί θα πει ο καθένας.

10eb551645.png

.png

θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες chrysaki (είμαι της γνώμης ότι δεν είναι πρέπον να καλείς 100-300 και να τραπεζώνεις 30! ή όλους ή κανέναν. Κάνε τη βάφτιση σε κλειστό κύκλο με αυτούς που θα τραπεζώσεις -εγώ στη βάφτιση μας έκανα τραπέζι σε όλους, με κριτήριο όλους όσους με τίμησαν και ήρθαν να δουν το μωρό μας στην κλινική και στο σπίτι και έφεραν δωράκι χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, έτσι απέκλεισα συγγενείς που δεν ήρθαν να μας δουν, γιατί μαζευτήκαμε πολλοί γύρω στα 430 άτομα με τα παιδιά -έχουμε μεγάλο κύκλο γνωριμιών και ίσως επειδή ήταν πρώτο παιδί δεχτήκαμε πολλές ευχές και το θεώρησα υποχρέωση μου) και vera (για τον μπουφέ)

Στην τελική η βάφτιση είναι ένα μυστήριο προσωπικό, κάντο με του δικούς σου ανθρώπους, βάλε και τις 2 θείες σου που έχετες σχέσεις και μη νοιάζεσαι τι θα πουν οι άλλοι (πάντα θα χουν να πουν). Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τραπέζι κανένας δε θα σε παρεξηγήσει, αλλά δεν είναι και σωστό να τους κάνεις να διανύσουν 45 λεπτά απόσταση και μετά να τους πεις τζάσετε τώρα πάμε να αράξουμε στην ταβέρνα εμείς (αυτό είναι παρεξηγήσιμο δικαιολογημένα)

Posa ατομα υπολογιζεις τζουτζουκα?

Εγω συμφωνω με την Ολγα....ισως ειναι καλυτερα το πριβε τραπεζι να το κανετε το βραδυ. Ετσι δεν θα χεις το αγχος του χρονου.......η εστω την επομενη μερα......Μειωσε και τα εξοδα του μπουφε........καποια πραγματα μπορειτε να τα φτιαξετε μονοι σας....

Η αληθεια ειναι οτι απο τη στιγμη που τους πας εκτος Αθηνων δεν ειναι και τοσο ευγενικο να τους τζασεις μετα το μυστηριο.......

Οικογενειακως τα χετε συζητησει? Μηπως τζαμπα χολοσκας εσυ και τα πεθερικα σου εχουν ηδη δεδομενο το τραπεζι? Τι σκεφτονται δλδ.......θελουν να κουβαλησουν τα σογια και να μη κανετε τραταρισμα?

Το παιδι τωρα ολο και καποια γιαγια θα το κρατησει...εμεις που καναμε βαφτιση σε νησι, ειχαμε μετα τραπεζι και τον μικρο τον ειχαν οι παππουδες μεχρι που κοιμηθηκε στο καροτσι........δεν υπηρξε κανενα προβλημα.....

θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες chrysaki (είμαι της γνώμης ότι δεν είναι πρέπον να καλείς 100-300 και να τραπεζώνεις 30! ή όλους ή κανέναν.

Δεν θα καλέσω τόσα πολλά άτομα στην εκκλησία, υπολογίζω ότι θα θα είναι γύρω στα 40 - 45 (επαναλαμβάνω ότι πρόκειται μόνο για τους πολύ στενούς συγγενείς) το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς είναι αδιάκριτοι και κουτσομπόληδες και εγώ προσωπικά δεν θα τους ήθελα ούτε καν στην εκκλησία. Τώρα πως του προέκυψε αυτό του άντρα μου να τους καλέσει στην εκκλησία και μετά να μην τους καλέσουμε στο τραπέζι δεν ξέρω, καθότι είναι πολύ χουβαρντάς και ποτέ δεν αφήνει άνθρωπο νηστικό. Γιαυτό λέω ότι υποψιάζομαι ότι είναι κουβέντα ή της πεθεράς μου ή του εξυπνάκια του πεθερού μου. Κι ο άντρας μου που είναι τόσο πολύ στην κοσμάρα του που δεν θα θυμάται καν ότι στην βάφτιση πας και δώρο, δεν θα σκέφτηκε ότι θα είναι σαν να τους καλούμε για το δώρο. Τέλος πάντων μου φαίνεται ότι θα μιλήσω με τον άντρα μου και θα ασκήσω βέτο. 'Η όλους στο τραπέζι ή βάφτιση μεταξύ μας. 'Αμα πια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...