Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ...

Recommended Posts

Κορίτσια, έχω ένα θέμα με το γιατρό μου!

Είναι ένας άνθρωπος πολύ καθυσηχαστικός κάθε φορά που σε εξετάζει. Στα παρουσιάζει όλα εύκολα και σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια! Τί γίνεται όμως όταν δεν είσαι μέσα στο ιατρείο για εξέταση;

Κάθε φορά παρόλο που πηγαίνουμε πάντα με προγραμματισμένο ραντεβού, αναγκαζόμαστε να περιμένουμε μέχρι και 1,5 ώρα στο σαλόνι. Επίσης παίρνει 50 ευρώ επίσκεψη ακόμη κι αν δε σε εξετάσει κι απλά σου πεί ποιες εξετάσεις πρέπει να του φέρεις!

Εγώ δεν είμαι απότις κοπέλες που θα πάρουν το γιατρό για ψήλου πήδημα, και μια φορά που τον πήρα για να του πω ότι πονάω πολύ στην κοιλιά μου μου είπε να πάρω ένα buscopan και ότι θα με πάρει τηλ αργότερα να δει πως πάω και δε με πήρε ποτέ. ο πόνος πέρασε βέβαια αλλά ένιωσα πως να σας το πω; ότι με ξέχασε :cry:

Το τελευταίο περιστατικό που με έχει ενοχλήσει πολύ είναι ότι την περασμένη εβδομάδα που με είδε, μου είπε ότι έχω το ουρικό οξύ πολύ ανεβασμένο (και γενικότερα η πίεσή μου είναι στο 14 με 9 εδώ κι ενα μήνα και το ουρικό οξύ είναι η "πηγή" της υπέρτασης - αν έχω καταλάβει σωστά πάντα), Μου έίπε την Πέμπτη στις 12/2 ότι θα μου στείλει μια ειδική διατροφή για να ρίξουμε το ουρικό οξύ, κι έχει πάει Τετάρτη 18/2, έχουν μεσολαβήσει από μένα 2 τηλέφωνα υπενθύμισης κι ακόμη τη διατροφή δε μου την έχει στείλει.

Δεν είναι ότι έχω ανάγκη το χαρτί της διατροφής - άλλωστε με το Internet μπορεις πια να βρεις ότι θέλεις - ήδη βρήκα φαγητά που έτρωγα και πιθανών να μου ανέβαζαν το ουρικό. Όμως νιώθω ότι δεν είναι συνεπής και με αγχώνει αυτό.

Σκέφτομαι ότι μπαίνω στον 5ο σε λίγες μέρες και δεν ξέρω αν είναι καλό να αλλάξω γιατρό τώρα. Τι λέτε εσεις, μήπως είμαι υπερβολική;

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Διαφημίσεις

Οχι καθόλου δεν είσαι . Απλα και εσύ θα γίνεις πλέον πιο ΄΄ενοχλητική΄΄θα τον πέρνεις για το παραμικρό τηλέφωνο. Δεν κατάλαβα τα 50 ευρώ αυτός πως τα τσεπώνει με τόση ευκολία? Τίποτα αυτό θα κάνεις γίνε και εσύ λίγο γαιδούρα

καθολου δεν εισαι κοπελα μου!!!οπωσ εχει αυτοσ το θρασοσ και σου τσεπωνει καθε φορα τα 50 ετσι κι εσυ να εχεισ απαιτησεισ απο αυτον!!!για την αυξημενη πιεση δεν σου εκανε περετερω εξετασεισ?κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα ψηλη για την εβδομαδα που εισαι. δεν θελω να σε επηρεασω αλλα ισωσ να χρειαζονται κι αλλεσ εξετασεισ και συνεπωσ κι αλλο ψαξιμο απο πλευρασ του.

εχω <καει> απο την πιεση γι αυτο και κολλησα ειδικα σε αυτο απο οσα ανεφερεσ..

Natasa-n καλημέρα,

επειδή πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για μία έγκυο να έχει άριστη σχέση με το μαιευτήρα της ώστε να αισθάνεται ασφάλεια πως ό,τι και να της συμβεί ο γιατρός της θα της συμπαρασταθεί και θα κάνει το καλύτερο γι'αυτή, το μόνο που θα σου πω είναι πως εάν δεν αισθάνεσαι πολύ καλά μαζί του ΠΟΤΕ δεν είναι αργά για να τον αλλάξεις.

Δεν έχει τόση σημασία να αναλύσουμε ένα ένα τα γεγονότα και να βρούμε αν εσύ είσαι υπερβολική ή εάν ο γιατρός σου δεν είναι συνεπής όπως οφείλει να είναι (προσωπικά συμφωνώ μαζί σου ειδικά στο θέμα της διατροφής που δεν σου έστειλε). Σημασία έχουν μόνο τα συναισθήματα σου. Πρέπει να είσαι ήρεμη και χαλαρή γιατί μας περιμένουν πολλέέέές εβδομάδες ακόμα εγκυμοσύνης :lol: , οπότε να κάνεις ό,τι αισθάνεσαι εσύ και να μην ακούσεις κανέναν.

Αυτά από μένα!

Καλή σου μέρα,

Jeanne

UmGGp3.png

Εγώ ή θα του μιλούσα στα ίσια ή θα έφευγα. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να αλλάξεις γιατρό. Δε μπορεί να σου δημιουργεί τόσο άγχος ο ίδιος σου ο γιατρός! ΄Εχεις ανάγκη κάποια πράγματα και δε σου δίνει την απαιτούμενη προσοχή. Πρέπει να σκεφτείς καλά αν θέλεις να προχωρήσεις κατ΄αυτόν τον τρόπο και να βάζεις σε κίνδυνο και το μωρό από την αμέλεια του κυρίου.

Διαφημίσεις

Νατασα να σου πω καταρχην οτι καθε αλλο παρα υπερβολικη εισαι!!

Ειναι υποχρεωμενος σα γιατρος να σου παρεχει ολα αυτα που χρειαζεσε!!!

Μπορεις να μου πεις τ΄αρχικα του γιατρου σου, γιατι ολο το σκηνικο... κατι μου θυμιζει... :?

Και εγώ νομίζω ότι δεν έχει νόημα να αναλύουμε πώς φέρθηκε σε κάθε περίπτωση ούτε έχει νόημα να τον πιέσεις να σε...προσέχει. Αφού δεν νιώθεις άνετα, καλύτερα να αλλάξεις γιατρό. Τα αισθήματα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικά. Ακολούθα το ένστικτό σου

και μια φορά που τον πήρα για να του πω ότι πονάω πολύ στην κοιλιά μου μου είπε να πάρω ένα buscopan

buscopan ενώ ήσουν έγκυος :shock: , εγώ ξέρω οτι ούτε depon δεν κάνει.

έχει γεννήσει καμία φίλη σου ή γνωστή σου με αυτόν τον γιατρό? Γιατί καμιά φορά αλλιώς είναι στο ιατρείο και αλλιώς στην γέννα.

Καλημέρα και απο μένα!

Σίγουρα έχεις δίκιο για τις ανασφάλειες και όλα τα αρνητικά που σκέφτεσαι σχετικά με τον γιατρό σου και την σχέση σου μαζί του.

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα και με τις υπόλοιπες κοπέλες, αλλά αν πράγματι εννοείς το γιατρό που σκεφτομαι, να ξέρεις ότι μπορεί εσύ να νοιώθεις ανασφάλεια μαζί του , αλλά πιστεψέ με αν ήταν κάτι ανησυχιτικό και αν έπρεπε να σε ενημερώσει, θα το έκανε όσο δουλειά και αν είχε. Για να μην σου γράφω όμως αερολογίες, θα ήθελα ή με προσωπικό μηνυμα ή γράφοντας απλά τα αρχικά του, να ήξερα για ποιιόν μιλάμε!

Ίσως να μην ισχύει τίποτα απο αυτά που αναφέρω ή και ίσως να σε κατατοπίσω καλύτερα, αν βέβαια το επιθυμείς και εσύ. Πάντως, αν μιλάμε για τον ίδιο, να ξέρεις ότι ανασφαλεια αισθάνεσαι τώρα, στον τοκετό δεν θα έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Παρόλ' αυτά μπορείς να τον αλλάξεις όποτε θέλεις, αλλά καλό θα ήταν να σιγουρευτείς για τον επόμενο!

Μερικές φορές και το πολύ μπλαμπλα από έναν γιατρό, δεν τον κάνει και καλύτερο απο κάποιον άλλο, που αρκείται στα βασικά και μόνο!

Περιμένω νέα σου .

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Natasa-n καλημέρα,

επειδή πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για μία έγκυο να έχει άριστη σχέση με το μαιευτήρα της ώστε να αισθάνεται ασφάλεια πως ό,τι και να της συμβεί ο γιατρός της θα της συμπαρασταθεί και θα κάνει το καλύτερο γι'αυτή, το μόνο που θα σου πω είναι πως εάν δεν αισθάνεσαι πολύ καλά μαζί του ΠΟΤΕ δεν είναι αργά για να τον αλλάξεις.

Συμφωνώ απόλυτα! Εγώ άλλαξα γιατρό αρχές 8ου μήνα.... its never too late... (με δίδυμα, διαβήτη, πιθανή προεκλαμψία, ενέσεις για θρόμβωση...)

Διαφημίσεις

και μια φορά που τον πήρα για να του πω ότι πονάω πολύ στην κοιλιά μου μου είπε να πάρω ένα buscopan

buscopan ενώ ήσουν έγκυος :shock: , εγώ ξέρω οτι ούτε depon δεν κάνει.

έχει γεννήσει καμία φίλη σου ή γνωστή σου με αυτόν τον γιατρό? Γιατί καμιά φορά αλλιώς είναι στο ιατρείο και αλλιώς στην γέννα.

Το απλό buscopan και το απλό depon επιτρέπονται.

Καλα ειπαμε και ο δικος μου ξεχνιεται και γω ξεχνιεμαι αλλα υπηρξε φορα που με πηρε και μου λεει "θα ερθεις να σε δω ή θα αρχισουν οι διαστολες και δε θα το καταλαβεις???" Δηλαδη υπαρχει παντα επαφη ασχετα αν δε μιλαμε πολυ γιατι δεν θελω να τον ενοχλω για ασημαντα πονακια ή τις κλασσικες συσπασεις!!! Νομιζω οτι αν νιωθεις ανασφαλης τωρα ή να του την πεις (που δε μου φαινεσαι για τετοιος ανθρωπος) ή ψαξε για αλλον τωρα που ειναι καιρος!!! :?

Οσο για τις εξετασεις κι εγω νομιζω οτι η πιεση σου θελει περαιτερο ψαξιμο!

Μην στεναχωριεσαι ολα καλα θα πανε!

Κορίτσια είχαμε εξελίξεις!

Τον πήρα πριν λίγο για να το ξαναπώ και μου είπε: εντάξει νατάσα μου, μου το έχεις ξαναπεί! Αν προλάβω θα στις στείλω απόψε!

Ενοχλήθηκα πάλι πολύ.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη κορίτσια. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου λέγατε κάποιον τσεκαρισμένο σε εγκυμοσύνη σας γιατρό στον Πειραιά ή κάπου σχετικά κοντά!

Θα το σκεφτώ πολύ να αλλάξω τελικά κι εγώ γιατρό.

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Να προσέχεις κυρίως την κατάναλωση του αλατιού. Εκτός απο το παραπάνω αλάτι στο φαγητό, να μην τρώς τυποποιημένα σνακ (γαριδάκια, πατατάκια κ.α), γιατί περιέχουν αρκετό αλάτι.

Επίσης, θα είναι καλό να μετράς την πίεση σου 2 φορές την ημέρα και τις ίδιες ώρες περίπου, μόνη σου ή σε ένα φαρμακείο.

Πάντως μην ανησυχείς, άλλωστε η πίεση στην εγκυμοσύνη ανεβαίνει λόγω του φόρτου του έργου της καρδιάς (μεγαλύτερη αιμάτωση - μεγαλύτερη πίεση). Και κάτι τελευταίο, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου, ότι η πίεση είναι πάντα σχετικό. Δηλ. αν πριν την εγκυμοσύνη η πίεση σου δεν ξεπερνούσε, 10/9 και τώρα έχει φτάσει 14/9 και όχο ως μεμονωμένο περιστατικό (1 φορά ή μετά απο κόπωση), τότε μιλάμε για αυξημένη πίεση. Αν όμως, η πίεση σου ήταν 12/7 πριν την εγκυμ. και αυξήθηκε σε 14/9, τότε μιλάμε για σχεδόν φυσιολογική αύξηση (δικαιολογημένη λόγω εγκυμοσύνης).

Επίσης, η αυξημένη τιμή του ουρικού οξύ μπορεί να είναι και εντελώς τυχαία και άσχετη με την πίεση σου. Το σέλινο είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας που αυξάνει το ουρικό οξύ. Αναφέρω το σέλινο, ενδεικτικά, γιατί είναι ένα τα μυρωδικά που βάζουμε στα φαγητά μας, κυρίως τώρα το χειμώνα που φτιάχνουμε και περισσότερες φορές σούπα.

Όλ' αυτά τα αναφέρω μόνο και μόνο για να μην ανησυχείς άδικα και συγχίζεσαι χωρίς λόγο και αιτία.

Δεν έχω πρόθεση να σε καθυσηχάσω σε σημείο τέτοιο ώστε και να αδιαφορήσεις, για τους προβληματισμούς σου, αλλά για να δεις πιο ψύχραιμα την όλη κατάσταση και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου όσο γίνεται περισσότερο, χωρίς να χάσεις την ουσία!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

εγω θα του μιλουσα στα ισια ωστε αν ειναι να φυγω στα μεσα της κυησης να ξερω οτι επραξα το καλυτερο και το σωστο και δνε υποτιμησα την κατασταση..

Διαφημίσεις

Τον πήρα πριν λίγο για να το ξαναπώ και μου είπε: εντάξει νατάσα μου, μου το έχεις ξαναπεί! Αν προλάβω θα στις στείλω απόψε!

ΟΥΔΕΙΣ αναντικατάστος. Δεν χρειάζεται να παρακαλάς. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες. Τον γυναικολόγο δεν τον "παντρευόμαστε".

Nατασσα αν θες στην Ταξιαρχων στον Κορυδαλλο στειλε μου πμ να σου συστησω το γιατρο μου..

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

αχ κορίτσια σας ευχαριστώ για τις συμβουλές όλες σας. Ακόμη δεν έχω τη διατροφή βέβαια αλλά αρχίζω να ενημερώνομαι για άλλους γιατρούς και βλέπουμε...

Τελικά διαπιστώνω από τα pm ότι πολλές κοπέλες έχουν προβλήματα στη σχέση τους με τον γυναικολόγο τους και είναι τόσο άδικο!

Να δίνεις τόσα χρήματα και το βασικότερο να εμπιστεύεσαι την υγεία τη δική σου και του μωρού σου και να μην έχεις τη μεταχείρηση που πραγματικά δικαιούσαι. Κάθε έγκυος πρέπει να νιώθει μοναδική δε νομίζετε?

φιλιά σε όλες

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Εγω δεν το συζητώ θα το άλλαζα επιτόπου . όσο για το ουρικό και την πίεση να το προσέξεις ιδιαίτερα αν μάλιστα πρηστούν χέρια , πόδια και πρόσωπο επειγόντως στο γιατρό σου . Εγώ ξεκίνησα με πρήξιμο στον 7ο μήνα , μετά ανέβασα πίεση στον 8,5ο μήνα 14/9 και αφού μπήκα στον 9ο έκανα ένα ωραιότατο 7 ουρικό οξύ και ο γιατρός να είναι καλά ο άνθρωπος που είχε υποψιαστεί για εκλαμψία γέννησα με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι την 37 . Για μένα το σημαντικότερο είναι να νιώθεις άνετα με το γιατρό σου και να μπορείς να του μιλάς ελεύθερα. Όλα να πάνε καλά και να κρατάς στα χέρια σου το παιδάκι σου :P:P

natasa-n

Σκέφτομαι ότι μπαίνω στον 5ο σε λίγες μέρες και δεν ξέρω αν είναι καλό να αλλάξω γιατρό τώρα. Τι λέτε εσεις, μήπως είμαι υπερβολική;

Και γιατί όχι????Για μένα natasa-n μου το θέμα είναι να σε κοιτάει σαν άνθρωπο όχι μόνο σαν πορτοφολι!!!Και η κουνιάδα μου στον 5ο μληνα άλλαξε γυναικολόγο και μια χαρά τα πάει!!!Δεν ξέρω αν εχεις αλλάξει τώρα που σου γράφω αλλά κοίτα να σου φέρεται σαν να σαι η καλύτερη του φίλη!

2ef2v5u.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια είχαμε εξελίξεις!

Ενοχλήθηκα πάλι πολύ.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη κορίτσια. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου λέγατε κάποιον τσεκαρισμένο σε εγκυμοσύνη σας γιατρό στον Πειραιά ή κάπου σχετικά κοντά!

Θα το σκεφτώ πολύ να αλλάξω τελικά κι εγώ γιατρό.

Αν αντέχεις την αναμονή στο ιατρείο (εχει πολύ κόσμο..) σου συστήνω με κλειστά τα μάτια τον γιατρό μου.Είχα τον τοκετό μου 1/7/2006 και σήμερα θα πάω να του πώ πώς είμαι ξανά έγκυος....

Είναι πολύ καλός και σαν άνθρωπος και σαν ιατρός και κατα την διάρκεια του τοκετού δεν χρεώνει επίσκεψη.

Πιερουτσάκος Π.

Καραίσκου 127 Πειραιας

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

natasa-n μου μην το σκέφτεσε καθόλου, αυτός είναι ικανός αν έχει πολύ δουλειά να μην σε ξεγενήσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πήγενε στο υπόμνημα που λέει "ποιους γιατρούς έχετε" και βρες κάποιον εκεί κοντά σου και στείλε pm στις κοπέλες για να δεις αν είναι ικανοποιημένες από αυτούς τους γιατρούς.

Εγώ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα 1 γιατρό που με ξεπετούσε στα 5 λεπτά, της είπα πως θα γεννήσω στο νοσοκομείο, έκανε πως δεν είχε πρόβλημα-ίσως επειδή είμουν πάντα με τον άνδρα μου- και στο φιναλε δεν με εξήγησε καθόλου ούτε για τον θηλασμό ούτε για οτιδήποτε την ρωτούσα.

Την περίμενα και κάθε φορά 1 ώρα!

Και όταν γέννησα μετά από 5 μέρες πήγα γιατί πονούσα και δεν μου έδωσε ΤΙΠΟΤΑ, ούτε 1 αλοιφή για τα ράμματα και βρήκα τελικά άλλη.

Να αλλάξεις γιατί θα τρέχεις μετά και θα έχεις προβλήματα..

433965qzur0la2nd.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...