Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι να φτιαξω???? (Τσικνοπεμπτη)

Elenna

Recommended Posts

Κοριτσια, την τσικνοπεμπτη θα ερθει κοσμος στο σπιτι να τσικνισουμε.Θα ειναι περιπου 8-9 ατομα. Ο αντρας μου εχει αναλαβει το ψησιμο τον κρεατικων. Εγω πρεπει να φτιαξω τα υπολοιπα, σαλατες, συνοδευτικα, δυο γλυκακια κ.λ.π

Δεν μου ερχεται καμια ιδεα :?:oops: !!!

Εντομεταξυ θα εχω και το μωρο και θελω να ειναι σχετικα γρηγορες συνταγες.

Καθε γνωμη ευπροσδεκτη :D:D:D

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Διαφημίσεις

Εlenna από σαλάτες μπορείς να φτιάξεις μια ωραία πατατοσαλάτα που συνοδεύει και τα κρεατικά και μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι. Όσο για γλυκάκι, μετά την κρεατοφαγία ωραίο είναι ένα ελαφρύ γιαουρτογλυκό που είναι και πανεύκολο.

Λοιπον, το σκεφτηκα και λεω να φτιαξω πατατοσαλατα,κοτοσαλατα και μια πρασινη δεν ξερω ακομα ποια), τζατζικι και τυροκαυτερη η μελιτζανοσαλατα, κανενα σουφλε πρασο η σουφλε μακαρονια, και ριζοτο η πατατες στο φουρνο. Δυο γλυκα, ενα σοκολατα και ενα αλλο.

Νομιζω ειχα δει μια πολυ ωραια συνταγη ταρτα σοκολατας καπου εδω.

[/url]

s-age.png

Διαφημίσεις

Elenna είπε:

Παράθεση
Λοιπον, το σκεφτηκα και λεω να φτιαξω πατατοσαλατα,κοτοσαλατα και μια πρασινη δεν ξερω ακομα ποια), τζατζικι και τυροκαυτερη η μελιτζανοσαλατα, κανενα σουφλε πρασο η σουφλε μακαρονια, και ριζοτο η πατατες στο φουρνο. Δυο γλυκα, ενα σοκολατα και ενα αλλο.

που να μην είχες και το μωρό τι θα έφτιαχνες :lol::lol: μου θυμίζεις εμένα που όταν μπαίνω στην κουζίνα για ένα πράμα κάνω δέκα :P

καλά να πέρασετεεεε!!!

Ελενα , εγω θα έφτιαχνά ...

ένα ριζότο με λαχανικά ανάμεικτο (αρακά , φασιλακια , καρότα ..κτλ)

μια σαλάτα ζυμαρικών ... φτιάχνεις μια ντοματοσαλάτα κανονικά και προσθέτεις ζεστά ζημαρικά , πένες ή κοχύλια

πατάτες φούρνου με μουστάρδα.

τυροσαλάτα ή τυροκαυτερή ή τζατζίκι ή ενα ντρέσιν γιαουρτιου.

διάφορα τυράκια ....

απο γλυκά μάλλον ένα γαλακτομπούρεκο , επίκαιρο και πεντανόστημο

α! και μπανάνες ψητές ... θα χρειαστείς ...

Μπανάνες ,ελάχιστο βούτυρο ,ελάχιστη άχνη αν θέλουμε ,ελάχιστη κανέλα

Παίρνουμε τις μπανάνες όπως είναι με το φλούδι, να μην έχουν ανοίξει πουθενά.

Όπως έχουμε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου κι έχουμε ψήσει το κρέας μας τέλος πάντων, βάζουμε στη σχάρα τις μπανάνες.

Ψήνω και από τις δύο πλευρές περίπου 7 λεπτά, αναλόγως τα κάρβουνα.

Τις βάζουμε σε πιατέλα και στο πάνω μέρος κάνουμε μια τομή στο μάκρος της φλούδας χωρίς να τις γδύσουμε.

Ρίχνουμε λίγο βούτυρο, λίγη άχνη αν θέλουμε και κανέλα.

Τις τρώμε ζεστές με το κουταλάκι.

Καλή Τσικνοπέμπτη ! να περάσετε πολύ καλά :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Προσωπικά θα έφτιαχνα:

~ Πατάτες φούρνου με μουστάρδα (με δεντρολίβανο ή θυμάρι μιαμ - απλή επάλειψη)

~ Τζατζίκι

~ Σαλάτα πράσινη με: μαρούλι, ρόκα, λίγο σπανάκι, ντομάτες λιαστές, κρουτον και λίγο καλαμπόκι και από πάνω τριμμένη παρμεζάνα (τρομερή σαλάτα)

~ Ντομάτα-ελιές- παξιμάδια και φέτα (ντάκο)

~ Κολοκύθια και μελιτζάνες τηγανητές

~ Πιπεριές (κέρατο) γεμισμένες με φετούλα σε τρίμα ανακατεμένο με αλατοπίπερο (Στο στόμιο βάζεις ψωμί για να μην χυθεί μέσα στο ταψί η γέμιση)

~ Παντζάρια σε κομματάκια (όχι τα χόρτα μόνο τη ρίζα) ανακατεμένο με γιαούρτι σακούλας (με μέτρο) 1 σκελίδα σκόρδο και χοντροκομμένα καρύδια

Γενικότερα προτίμησε ορεκτικά χωρίς κρέας γιατί όταν εμφανιστεί το κυρίως πιάτο θα παρατήσουν όλα τα παραπάνω.

ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ :shock:

Διαφημίσεις

Ntimi είπε:
  Elenna είπε:

Παράθεση

που να μην είχες και το μωρό τι θα έφτιαχνες :lol::lol: μου θυμίζεις εμένα που όταν μπαίνω στην κουζίνα για ένα πράμα κάνω δέκα :P

καλά να πέρασετεεεε!!!

:lol: ετσι ακριβως κανω 10 και μετα τρεχω σαν το Βεγγο να τα προλαβω ολα!! :lol::lol: Αλα χαλαλι!Μου αρσει να κανω τραπεζια!

[/url]

s-age.png

nat-left είπε:
Προσωπικά θα έφτιαχνα:

~ Σαλάτα πράσινη με: μαρούλι, ρόκα, λίγο σπανάκι, ντομάτες λιαστές, κρουτον και λίγο καλαμπόκι και από πάνω τριμμένη παρμεζάνα (τρομερή σαλάτα)

Σε αυτη τη σαλατα θα πηγενε και ενα ντρεσινγκ?Βινεγρετ ας πουμε?

nat-left είπε:
~ Παντζάρια σε κομματάκια (όχι τα χόρτα μόνο τη ρίζα) ανακατεμένο με γιαούρτι σακούλας (με μέτρο) 1 σκελίδα σκόρδο και χοντροκομμένα καρύδια:

Γιαουρτι σακουλας που θα βρω?

[/url]

s-age.png

Τα ψητά είναι ξεροφαγιά που λέμε εδώ στην Κρήτη δλδ δεν έχουν σάλτσα οπότε θέλουν κάτι δροσερό.

Εγώ κάνω πάντα μπόλικες σαλάτες: τζατζίκι, παντζαροσαλάτα και μια χωριάτικη και ανάμεικτη με μπόλικη φαντασία (μαρούλι, λάχανο άσπρο και κόκκινο, πιπεριές πολύχρωμες, λίγο ρόδι) ή σαλάτα πράσινη (σπανάκι, μαρούλι, λόλα, ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι). Η σαλάτα τραβιέται πολύ!!

Καμιά φορά βάζουμε λαχανικά όπως κρεμμύδια ροδέλες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες στην ψησταριά και ψωμάκι και γίνονται μούρλια συνοδευτικά...!!! Επίσης πατάτες λεμονάτες με μουσταρδίτσα και μπαχαρικά.

Δεν κάνω άλλα μπιχλιμπίδια. Εδώ στην Κρήτη φτιάχνουμε το Πάσχα πολλά καλιτσούνια με σπανάκι και μυζήθρα, τα φυλάμε στην κατάψυξη και σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζουμε στο τέλος ένα ταψί και ψήνουμε. Μόνο σαλάτες και πατάτες δλδ έχω στο κεφάλι μου.

Γλυκό κάτι δροσερό όπως λένε τα κορίτσια, αν και συνήθως φέρνουν οι καλεσμένοι καμιά τουρτίτσα, κανένα παγωτό, οπότε και να μην φτιάξεις σίγουρα θα σου φέρουν 2-3 λογιών!

Διαφημίσεις

Στην πράσινη σαλάτα εγώ θα έβαζα αλάτι, λάδι και ξύδι μπαλσάμικο.

Το γιαούρτι σακούλας το βρίσκεις και στα σούπερ-μάρκετ και στα γαλακτοπωλεία.

Εγώ την παντζαροσαλάτα την κάνω ως εξής: Παντζάρια, αλατάκι, ξυδάκι, σκορδάκι και γιαούρτι σακούλας ανακατεμένο με μαγιονέζα αναλογία 2 γιαούρτι/1 μαγιονέζα. Μούρλια!!

voulam είπε:
Κορίτσια καμιά συνταγή για τυροκαυτερή?

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tirokayteri-axaias.html

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Elenna είπε:
  nat-left είπε:
Προσωπικά θα έφτιαχνα:

Σε αυτη τη σαλατα θα πηγενε και ενα ντρεσινγκ?Βινεγρετ ας πουμε?

nat-left είπε:
~ Παντζάρια σε κομματάκια (όχι τα χόρτα μόνο τη ρίζα) ανακατεμένο με γιαούρτι σακούλας (με μέτρο) 1 σκελίδα σκόρδο και χοντροκομμένα καρύδια:

Γιαουρτι σακουλας που θα βρω?

Στη σαλάτα φτιάχνω βινεγκρετ με λάδι, ξύδι, μέλι και τα χτυπάω πολύ καλά στο μπλεντερ.

Γιαούρτι σακούλας έχει στα σούπερ μάρκετ εκεί στον μπάγκο των τυριών, αν δε βρεις πάρε total

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...