Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με την "νεα" νονά !!!

Marilena

Recommended Posts

Κοριτσάκια και αγοράκια καλημέρα...

Έχω ενα θεματακι... Ο νοννος της Αγγελιαννας δεν ειναι παντρεμενος, οταν την βαπτισε ηταν και μονος του... Τον τελευταίο ενα εναμιση χρόνο έχει μια σταθερη σχεση και μαλλον το πανε σοβαρα (πολυ χαιρομαι για αυτο !!!) ... Η κοπέλα του είναι καλο παιδι, γενικα την ηξερα απο παλαιοτερα και κανουμε πολυ καλη παρεα (ευτυχώς !!!), όμως υπάρχει ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το χειριστώ... Δεν θελω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να παρεξηγηθούμε ή βεβαια ΝΑ ΧΑΣΕΙ η μικρη το νοννο της !!!

Η... νοννά μας πλέον... έχει δυο προβληματακι, το πρώτο είναι ότι βρίζει συχνα και ενω της το λεω επανηλειμενα, ξεχνιέται (και λέει και κατι χοντραδες...) και το αλλο οτι είναι εντελως άγαρμπη με το παιδι και πάντα όταν παίζουν, εκτός του ότι χτυπάει και θυμώνει η Αγγελιάννα, είναι και γενικά απότομη στον τρόπο της και της κάνει ηλίθια πράγματα που ενώ βλεπει π.χ. ότι φοβάται και της το λεω κι εγω με τρόπο, εκέι τον χαβά της...

Έρχομαι πάντα σε πολύ δύσκολη θέση και συνήθως όταν φεύγουν είμαι πολύ εκνευρισμένη και εγώ αλλά και το παιδί...

Καμια βοήθεια - συμβουλή ?

Διαφημίσεις

Υπομονή και με όμορφο τρόπο μετέφερέ το και στον νονό (αν και έφοσον έχετε το θάρρος) να προσέχει λίγο το κορίτσι του το κορίτσι σου.

Και σιγά σιγά προσπάθησε και σύ να μην τις αφήνεις πολύ μαζί !!! Ίσως είναι και λίγο άμαθη με παιδιά γιαυτό να ναι και λίγο αγαρμπίδου.

cRGo.jpg.png

Άι καλέ σπιουνιά από μέρους σου !!!! Απλά να την βοηθήσει να μάθει πως πρέπει να συμπεριφέρονται σε μικρά παιδάκια. Και στο λέω γιατί κι εμένα του καλύτερού μου φίλου η κοπελιά είναι έτσι λίγο αγαρμπίδου, αλλά της μίλησα και του μίλησα ότι το μωρό δεν είναι κούκλα πάνινη να τον κάνει γυροβολιές.

Απλά και ξεκάθαρα!

cRGo.jpg.png

εγώ είμαι της άμεσης μεθόδου -

να της μιλήσεις εσύ.

δεν εχει ευθύνη ο νονός, δεν είναι κηδεμόνας της.

εκείνη είναι που πρέπει να λαβει υπόψη το έργο σου σαν μαμά του παιδιού σου.

πολύ απλά, θα της πείς,

"μου αρέσει πολύ που θέλεις να παίζεις με την Αγγελιάνα και ασχολείσαι μαζί της"

και εκείνης της αρέσει -

να σου πω όμως κάτι, μπορείς όμως να προσέχεις να κρατάς κάποιες λέξεις μέσα σου, για να μη τις μάθει - είπε κάποια τις προάλλες και ......

αλλά και να προσέχεις λίγο περισσότερο να μη χτυπάει? μου είπε τις προάλλες ότι κάπως δεν προσέξατε πάνω στο παιχνίδι και χτύπησε... οπότε αν μπορείς προσπαθησε λίγο να κάνετε πιο ήπια παιχνίδια - ξέρεις, έγινε και κάτι πρόσφατα σε γνωστό μου

(κακό δεν κάνει να ξέρει ότι παιχνίδια άγαρμπα μπορούν να έχον πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα - βλέπε το ατύχημα με τον ανεμιστήρα που είχε μέλος του φόρουμμ.....!!!!) και πραγματικά, δεν αντέχω να έχω το φόβο - είπα να στο πω γιατί μπορεί να μην το ξέρεις ή απο τη χαρά σου που παίζετε να επηρεάζεσαι και συ και να ξεχνιέσαι - για να σιγουρευτώ ότι θα την προσέχεις σαν τα μάτια σου... ξέρεις, είναι κομμάτι μου, και φοβαμαι πολύ. "

δίνοντας τα συναισθήματά σου, μπορείς να την ευαισθητοποιήσεις κάπως με ένα τρόπο για να μην παρεξηγηθεί και της δείχνεις ότι είναι πραγματικά και όχι λόγος για κάτι άλλο...

νομίζω ότι θα το καταλάβει και θα αισθανθεί ότι σε απασχολεί, αν το θέσεις έτσι -.

τι λες?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Ειναι πολυ παρεξηγιαρα γμτ.... φοβαμαι ...

Παντως εχθες που τις ελεγα διαφορα με χιουμορακι... δεν καταλαβαινε τιποτα !

Ή έκανε ότι δε καταλάβαινε και κοινώς σε "έγραφε"... :?

και εγω συμφωνω με τη Μαρια οτι πρεπει να απευθυνθεις σε εκεινη και οχι στο αγορι της!

Απλα νομιζω οτι δεν πρεπει να της το λες με χιουμορ αλλα πιο σοβαρα και τοτε μονο θα το λαβει υποψην της!

Να της πεις ...χωρις παρεξηγηση αλλα για να ερθετε πιο κοντα με την Αγγελιανα πρεπει να εισαι προσεκτικη στις κινησεις με το παιδι και ακομα περισσοτερο στα λεγομενα σου και να της δωσεις παραδειγματα !(Αφου την ξερεις προσωπικα,ξερεις και το τροπο να τη προσεγγιζεις)

pEmXp3.png

Πιστεύω ότι πρέπει να επιμείνεις και να της το ξαναπείς. Αυτό που είναι σημαντικό για να σε ακούσει και να μην παρεξηγηθεί, είναι να της πείς αρχικά πόσο χαίρεσαι που έρχονται και βλέπουν το παιδί, πόσο σου αρέσει που παίζει μαζί της (όπως σου είπε και η Μαρία)και όλα τα καλά τέλος πάντων και μετά να της πεις αυτά που σε ενοχλούν. Έτσι θα την μαλακώσεις και δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί. Πες της επίσης και παραδείγματα ότι το παιδί ανέφερε κάποιες λέξεις που ακουσε. Ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει. Καλά αποτέλεσματα!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω αυτα που λεει η Μαρια θα εκανα στην θεση σου ή και εχω ενεργησει παρομοια με αλλα ατομα που δεν εχουν σχεση με την νονα ή τον νονο.

Αμα ειναι καλη κοπελα και τα βρισκεται σε αλλα θεματα, κριμα ειναι να χαλασεις την σχεση σου για αυτο. Προσπαθησε ευγενικα μεχρι να το καταλαβει.

Διαφορετικα αμα δεν την συμπαθεις και ιδιαιτερα, να παρακαλας να μην την παντρευτει.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

• 2 weeks later...

Eχει καμια σχεση με τα σωματεια: Λιμενεργατων-Ταξιτζηδων-Νταλικιεριδων? :P

Οταν κανει κι αυτη παιδια,υπαρχουν δυο τεινα:

α) οταν κανει κι αυτη παιδια να καταλαβει

β) λυπαμαι τα ιδια της τα παιδια... :?

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Διαφημίσεις

Μαριλλένα καλησπέρα. Εγω θα σου έλεγα να πλάσεις μια ιστορία του στύλ: οταν μια μέρα βρεθείται και αρχίζετε να κουβεντίαζετε πες της το εξής: " Σήμερα είμαι πολύ στεναχωρημένη γίατι ένω ήμουν στην άγορα με την μικρή μου ξαφνικα εκεί που ημασταν σε τόσο κόσμο είπε μια ασχημη κουβέντα και έγω ντράπηκα τόσο πόλυ!! Συζήτησα βεβαια με την Αγγελιάννα και είπαμε οτι ποτε δεν θα πει τετοιες κουβέντες!! Ηθελα να ξερα ποιος λέει τέτοιες λέξεις!" Ίσως έτσι η κοπελα να καταλάβει και να μην το κάνει ξανά. Εγω σε καταλαβαινω πως νίωθεις γιατι και εμένα κάποιοι "έξυπνοι" ελεγαν τέτοιες κουβέντες στο αγορακι μου. Εγω όμως άστραψα και βρόντηξα. Αρχισα τις φωνές και έγινε χάμος!! Δεν φημίζομαι δυστηχώς ή ευτυχως για την διακρητικοττα μου σε θέματα που αφορουν το παιδι με αποτέλεσμα να έχω παρεξηγηθει πόλλεεεεεεες φορές!!

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Ευτυχως πουξαναηρθε το θεμα στην επικαιροτητα.. ειχα γραψει ολοκληρο ποστ και μου το ειχε σβησει ο Χαρης τοτε και μετα το ξεχασα να το ξαναγραψω.. Εγω προσωπικα θα της ελεγα το εξης που λεω στον καθενα που μαθαινει ασχημες λεξεις στο παιδι μου... (πχ παπους :twisted::twisted: )

"Αν ακουσω το παιδι μου και πει αυτο που μολις ειπες, θα σε παρει και θα σε σηκωσει..." (εννοειτε οτι το λες με το αναλογο ηφος δηλ το υφος "θα σε παρει και θα σε σηκωσει τωρα που μιλαμε")

Νομιζω κομψο, διακριτικοτατο και σαφες... χωρις υπονοουμενα ..καποιοι μονο ετσι καταλαβαινουν.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Σημερα ειναι μεγαααααααααλη μερα... θα ερθουν ολοι οι κουμπαροι μας !!! Που σημαινει οτι θα ειναι μαζι με την Αγγελιαννα και η κορη της νοννας του μπεμπη, στην ιδια ηλικια και η κοπελα του νοννου της Αγγελιαννας με το... βρωμοστομα!!!

:roll::oops::shock:

Σημερα ειναι μεγαααααααααλη μερα... θα ερθουν ολοι οι κουμπαροι μας !!! Που σημαινει οτι θα ειναι μαζι με την Αγγελιαννα και η κορη της νοννας του μπεμπη, στην ιδια ηλικια και η κοπελα του νοννου της Αγγελιαννας με το... βρωμοστομα!!!

:roll::oops::shock:

Μαριλέναααααααα,αν αρχίσει πάλι τα βρωμόλογα,χώστης τα κανονικά!Μη μασάς!Και εμάς θα είναι μεγάλη μέρα η αυριανή,αφού θα έρθει η νονά της μικρής!Έχουμε καιρό να τη δούμε,αφού δουλεύει σε νηπιαγωγείο στη Σαλόνικα και δεν έρχεται συχνά...

Λοιπον... χθες ειχαμε στο σπιτι ολους του νοννους - νοννες... Τον νοννό της Αγγελιάννας με την "νοννά του τρομου" και τον νοννο και την νοννα που ΘΑ βαπτισουν τον μπεμπη...

Γενικα περασαμε πολυ καλα, καιρο ειχαμε να ριξουμε τοοοοοσο γελιο !!!

Η θανατηφόρα νοννά σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερα (ίσως ντρεπόταν λίγο τους άλλους) !!! Εκανε βεβαια μερικες αγαρμποσυνες στην μικρη κι εκλαιγε... της ελεγα εγω "Άστην ρε παιδι μου, αφου βλεπεις οτι δεν τα γουσταρει αυτα", να της μιλησω στην γλωσσα της... αλλα τίποτα !!! Γενικα παντως καλυτερα απο αλλες φορες !!!

αντε βρε τυχερη, μονο εκλαψε μαζι της?δηλαδη να πεις και ευχαριστω που δεν την βασανισε και δεν την εβρισε :lol: χαρα που θα κανει το κοριτσακι

οταν την βλεπει ε?της εχει πει ποτε η μικρη κανενα χοντρο να την βαλει στην θεση της?καλα θα ηταν!!! :wink:

Νινεττάκι μου το παράδοξο ειναι οτι η μικρη... την λατρευει !!!!

Μολις την βλεπει χοροπηδαει.... η νοννα μου !!!! Αλλά οταν της κανει βλακειες κλαιει επειδη ειναι αγαρμπιδογλου !!! Ευτυχως που το ξερει και η ιδια και δεν θελει να πιανει τον μπεμπη !!! Δοξα το Θεο !!!

• 2 weeks later...

Εχθες παντως που ηρθαν παλι ο νονος και η νονα... όλα πηγαν καλά... Και από το στοματάκι της νονάς ακούστηκε μόνο κανα δυο φορες η λέξη "μαλ....α" που και παλι το καταλαβε απο μονη της και το μαζεψε... οπως μπορουσε...

Μακαρι να ισιωσουμε λιγακι... γιατι βλεπω να την παντρευεται ο νονος μας !! :wink: