Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS!!! ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ!

mama tou kostantinoulh

Recommended Posts

Το μωρό μου ειναι 6 μηνών και από 5 μηνών ξεκινήσαμε σταδιακά τη στερεά τροφή με φρουτόκρεμα, ρυζάλευρο αρχικά και τώρα βανίλια. Το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:

8.00 Γάλα 150ml

11.00 Φρουτοκρεμα

14.00 Γάλα 180- 200ml

18.00 Βανίλια 150ml

21.00 Γάλα 150ml-200ml

Η γιατρός μου είπε παρά το ότι ξεκινήσαμε στερεές τροφές να μην κοψουμε το γάλα - καλυτερα μικρότερα γεύματα και συμπλήρωμα με γάλα- αλλα το μικρό δεν ανταποκρίνεται. Φαίνεται ότι χορταίνει με τα στερεά. Βεβαια να πω ότι ξεκινήσαμε και γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας που γενικά είναι πιο βαρυ. Και έχω τις εξής απορίες.

1ον Μήπως είναι λίγο το γάλα που παίρνει; Πόσο γάλα πρέπει να πίνει γενικά σε αυτή την ηλικία μια που δε δεχεται συμπλήρωμα μετά τα στερεά. Και ανησυχώ γιατί τί θα γίνει σε 15 μέρες που θα ξεκινήσει χορτοσουπες; Θα κόψει και το μεσημεριανό γάλα;

2ον Μετά τη φρουτόκρεμα που του βάζω πορτοκάλι-μηλο-αχλάδι να πίνει και γάλα? Σα συνδιασμός δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα καλός. Μάλλον για αδυνάτισμα μου κάνει παρα για βρεφική τροφή.

Τί γνώμη έχετε για όλα αυτά?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Χωρίς να έχω και καμιά φοβερή εμπειρία, νομίζω οτι όλα τα μωράκια περίπου μετά τους 6,5 - 7 μήνες πίνουν γάλα μόνο στο πρωινό και στο βραδινό γεύμα.

Αφού σιγά σιγά αντικαθιστάς το γάλα με φρούτα/φαγήτα.

Ο δικός μου πίνει 240ml το πρωί και 300ml το βράδυ, σύνολο 540, αλλά νομίζω οτι πίνει πολύ!!! Εσένα πίνει περίπου 450 με 500, ε δεν μου φαίνεται και λίγο, μήπως να του έβαζες και στη κρέμα βανίλια γάλα αντί για νερό?

Τα φρούτα τους πέφτουν κάπως βαριά πως να πιει και γάλα μετά θα σκάσει το μωρό,τρώει 3 φρούτα ολόκληρα? αν ναι είναι μια χαρά σκέψου και έσυ να φας 3 φρούτα θα σκάσεις!!!!

Και εγώ το ίδιο έχω καταλάβει ότι μετά από κάποιους μήνες τα μωρά τρώνε πρωί βράδυ γάλα και τα υπόλοιπα γεύματα στερεες τροφές, η παιδίατρος με έχει μπερδέψει λέγοντάς μου να συμπληρώνουμε με γάλα. Η βανιλια από ότι έχω δει περιέχει γάλα. Θα μπορούσα να τη φτιάξω και με γάλα λες? Δεν θα αναμιγνύονταν 2 διαφορετικά γάλατα? Γιατί όντως αν μπορώ να το κάνω αυτό είναι καλή ιδέα θα παίρνει άλλα 150 ml γάλα!

s-age.pngs-age.png

Εχω διαβάσει εδώ στο forum οτι το κάνουν και μάλιστα και με μητρικό γάλα!

Νομίζω οτι υπάρχει ρυζάλευρο βανίλια χωρίς γάλα, ρίξε μια ματιά στο super market ή στο φαρμακείο που έχουν βιολογικές κρέμες!

Προς το παρόν του παίρνω Nutricia γιατί στο φορουμ διαβασα ότι έχει τη λιγότερη γλυκ. ουσία από όλες τις άλλες και του αρέσει πολύ κιολας. Θα δοκιμάσω το απογευμα κιολας να του κάνω με γάλα. Ελπίζω να μην υπαρχει πρόβλημα.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Και εγώ δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, γάλα είναι, αλλά αφού επιμένει έτσι η παιδίατρος με το γάλα γιατί δεν την ρωτάς αν μπορείς να το βάζεις στην κρέμα.

Αν παίρνει και από εκεί άλλα 150 ml γάλα, πιστεύω οτι είναι πια υπέραρκετα :wink:

Εμένα η παιδίατρος μου είχε πει οτι απο τη στιγμή που μπαίνουν τροφές σιγά σιγα θα ελλατωθεί το γάλα αφού το παιδί θα είναι χορτάτο. Εμείς πλέον πίνουμε μόνο το πρωί 150-200 μλ και το βράδυ δεν το θέλει με τίποτα! Απο τον 7ο μήνα ξεκινήσαμε γιαουρτάκι το απόγευμα για το ασβέστιο, αφού δεν πίνει για βραδυνό. Έχω δοκιμάσει και αυτό με την κρέμα, αλλά και πάλι δεν του αρέσει.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Νομίζω ότι με το γάλα στη βανίλια θα είναι αρκετό το γάλα που παίρνει. Και εγώ με όλα αυτά τα στερεα τρόφιμα χορτάτο το βλέπω. Κων κων έχεις δίκιο αργότερα θα βάλουμε και γιαούρτι γιατί αυτό δεν το είχα σκεφτεί και φοβόμουν για το ασβέστιο. Αχ αυτή η διατροφή ρε κορίτσια!!! Ίσως θα πρέπει απλά να ακολουθούμε το δρόμο που τα παιδιά μας δείχνουν.

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...