Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μυθομανια

angi

Recommended Posts

Μετα απο ολα κουφα που συναντησαμε στο φορουμ τους τελευταιους μηνες,σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι εχουν αρχισει και μου μπαινουν ψυλλοι στα αυτια..

Εχουμε κοντινο μας ατομο το οποιο τοσα χρονια νομιζαμε οτι ηταν απλα υπερβολικο για να τρβηξει την προσοχη μας με ψεματα και αλλα κουλα.Το τελευταιο χρονικο διαστημα ομως η κατασταση εχει ξεφυγει αφου αντιληφθηκα οτι ραδιουργει και απιστευτο τροπο εχοντας τρομερη ηρεμια.

Διαβασα στο ιντερνετ οτι αυτα τα ατομα ειναι διαταραγμενα,δεν εχουν αυτοεκτιμηση και πιστευουν οτι δεν μπορουν να αγαπηθουν και για αυτο λενε ψεματα προκειμενου να προκαλεσουν συναισθηματα ακομη και αν αυτα ειναι λυπηση.

Σκεφτηκαμε να βαλουμε κατω τα πραγματα και να την ξεμπροστιασουμε αλλα διαβασα επισης οτι αυτα τα ατομα πιστευουν ακραδαντα οτι αυτο που λενε (το ψεμα) οτι ειναι αληθεια και πως εαν τους αποδειξεις οτι λενε ψεματα,ειναι ικανοι για απιστευτα πραγματα.

Γνωριζει καμια το θεμα;Εχουμε καποιον με ειδικοτητα ψυχιατρου στο φορουμ να μου στειλει εστω pm;

Προκειται για προσωπο (εξ αγχιστειας συγγενεις απο την πλευρα του συζυγου) το οποιο δεν μπορουμε να αποφυγουμε κλεινοντας την πορτα μας.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

angi μου ψυχιατρος δεν ειμαι αλλα ειναι λεπτη η θεση σου σε καταλαβαινω τι να πεις και πως θα γινει να μην πληγωσεις.αν εχει φτασει στα ορια της μυθομανιας δυστηχως μονο γιατρος χρειαζεται.υπαρχουν και διαταραγμενοι ανθρωποι μα και ανθρωποι που ειναι πολυ μονοι και το κανουν μονο και μονο για να κρατανε το ενδιαφερον των γυρων τους πανω τους.το να φτανουν σε σημειο ομως να προκαλουν η να κανουν κακο στους αλλους τοτε καποιος πρεπει να μιλησει.ειναι πολυ δικος σας ανθρωπος?εχετε κανει νυξη περι του θεματος?

Nrdkp3.png

Αστα Ανγκι...και εγω εχω στο περιβαλλον τετοιο ατομο χρονια τωρα..

Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει σωτηρια!! Για γιατρο δεν το εχω συζητησει ποτε γιατι δεν γνωριζει ή μαλλον δεν μπορει να καταλλαβει τι ακριβως του συμβαινει!!

Ειναι πολυ ενοχλιτικο καποιες φορες και νομιζεις οτι υποτιμαει την νοημοσυνη σου...αλλα εχω διαπιστωσει οτι δεν το κανει με κακο σκοπο...ετσι σκευτεται και ετσι πιστευει...τραγικο ισως αλλα συμβαινει :(

Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ αξιαγαπητο και καλοκαρδο ατομο που γινεται θυσια για να τους βοηθησει ολους!!

Υπομονη!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

ΜΕ το να τα ξεμπροσταισεις αυτα τα ατομα δεν παθαινουν τιποτα

ειναι μια ψυχοπαολικη κατασταση η οποια χρηζει παρακολουθησης....

οτνα θα χασουν τους παντες γυρω τους (συνηθως) τοτε στρεφονται σε καποιον ειδικο !

δε μπορεις να κανεις τιποτα!

τα κρουσματα παντως της μυθομανιας εχουν αυξηθη μετα την εισαγωγη του ινετρεντ στην ζωη μας

και ο νοον .....νοητο!

angi μου ψυχιατρος δεν ειμαι αλλα ειναι λεπτη η θεση σου σε καταλαβαινω τι να πεις και πως θα γινει να μην πληγωσεις.αν εχει φτασει στα ορια της μυθομανιας δυστηχως μονο γιατρος χρειαζεται.υπαρχουν και διαταραγμενοι ανθρωποι μα και ανθρωποι που ειναι πολυ μονοι και το κανουν μονο και μονο για να κρατανε το ενδιαφερον των γυρων τους πανω τους.το να φτανουν σε σημειο ομως να προκαλουν η να κανουν κακο στους αλλους τοτε καποιος πρεπει να μιλησει.ειναι πολυ δικος σας ανθρωπος?εχετε κανει νυξη περι του θεματος?

Ειναι απο την πλευρα του συζυγου,συγγενης εξ'αγχιστειας.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε κανει ποτε νυξη στον εξ αιματος συγγενη του αντρα του γιατι απλα το βλεπει αλλα δεν πραττει τιποτα.

Ολοι το εχουμε καταλαβει αλλα ανοιχτα δεν εχει αναφερει κανεις τιποτα.

Απλα λεμε: ....ε..ενταξει,τωρα αυτο ειναι υπερβολη...Τα φουσκωνει και λιγο τα πραγματα....κτλ.

Λυπαμαι πολυ,αλλα δεν ξερω πως μπορω να το χειριστω.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

Αστα Ανγκι...και εγω εχω στο περιβαλλον τετοιο ατομο χρονια τωρα..

Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει σωτηρια!! Για γιατρο δεν το εχω συζητησει ποτε γιατι δεν γνωριζει ή μαλλον δεν μπορει να καταλλαβει τι ακριβως του συμβαινει!!

Ειναι πολυ ενοχλιτικο καποιες φορες και νομιζεις οτι υποτιμαει την νοημοσυνη σου...αλλα εχω διαπιστωσει οτι δεν το κανει με κακο σκοπο...ετσι σκευτεται και ετσι πιστευει...τραγικο ισως αλλα συμβαινει :(

Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ αξιαγαπητο και καλοκαρδο ατομο που γινεται θυσια για να τους βοηθησει ολους!!

Υπομονη!

Αυτο ακριβως λεμε ολοι!Δεν το καταλαβαινει αυτο που κανει...

Ειναι φιλοτιμο ατομο αλλα τωρα τελευταια δολοπλοκει προσπαθωντας να μας εμπλεξει ολους σε ιστοριες σκηνοθετημενες και σε γεγονοτα που δεν εχουν συμβει ποτε.

FWusp3.png

ΜΕ το να τα ξεμπροσταισεις αυτα τα ατομα δεν παθαινουν τιποτα

ειναι μια ψυχοπαολικη κατασταση η οποια χρηζει παρακολουθησης....

οτνα θα χασουν τους παντες γυρω τους (συνηθως) τοτε στρεφονται σε καποιον ειδικο !

Ελα ομως που λυπομαστε την κατασταση του και δεν το εγκαταλειπουμε..

Το γνωριζω οτι χρηζει παρακολουθησης.Το θεμα ομως ειναι οτι δεν κινητοποιειται κανεις.Δεν με νοιαζουν τα ψεματα και οι εμπλοκες που δημιουργει..

Φοβαμαι μηπως ξαφνικα δει τα πραγματα αλλιως και αρχιζει να κανει κακο.

Ειναι ικανα αυτα τα ατομα να φτασουν σε αυτο το σημειο;

FWusp3.png

ευτυχως που δεν εχω παρομοια εμπειρια γιατι πανικοβαλομαι.πραγματικα δεν ξερω τι να συμβουλεψω αλλα εχω την αισθηση οτι μαλλον ειναι κατι σαν αρρωστια που δεν αποβαλεται ευκολα.

ευτυχως που δεν εχω παρομοια εμπειρια γιατι πανικοβαλομαι.πραγματικα δεν ξερω τι να συμβουλεψω αλλα εχω την αισθηση οτι μαλλον ειναι κατι σαν αρρωστια που δεν αποβαλεται ευκολα.

Ειναι..τραβαμε ζορι και η κατασταση δυστυχως ειναι πολυ λεπτη.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

Ειναι δυστυχως μια κατασταση εν δυναμει επικινδυνη (για το περιβαλλον ομως).

Προ καιρου εβλεπα στον Οπρα μια τυπισσα η οποια σκηνοθετουσε διαφορα με σκοπο να προκαλεσει τον οικτο. Επαιρνε τηλεφωνο τις φιλες της κι ελεγε οτι πηρε φαρμακα και τρεχαν αυτες πανικοβλητες, μετα τους ειπε οτι ειχε νευρικη ανορεξια, μετα ειπε σε ολον τον κοσμο οτι ειχε καρκινο προχωρημενης μορφης...

Αυτο που με συγκλονισε ειναι που παραδεχτηκε οτι "ξεσηκωσε" συμπτωματα σοβαρης παιδικης ασθενειας (απο το ιντερνετ) και εκανε εισαγωγη στο νοσοκομειο της μολις 5 μηνων κορης της, πειθοντας ολους τους γιατρους για τα συμπτωματα και υπεβληθη το βρεφος σε δυσκολες και επιπονες εξετασεις για να διαπιστωθει η ασθενεια. Καλεσε και ολους τους γνωστους να της συμπαρασταθουν. Αυτο το εκανε 3 φορες στο ιδιο παιδι σε 3 διαφορετικα ομως νοσοκομεια. Την σκουγα και δεν ηξερα αν επρεπε να γινω εξαλλη ή να τη λυπηθω γιατι ηταν πραγματικα αρρωστη. Τα ελεγε με δακρυα στα ματια...Κι εκει μου μπηκε η ιδεα...ΜΗΠΩΣ υποκρινεται και αυτη τη στιγμη; :shock::shock::shock: Δεν ξερεις ποτε...

Ειναι δυστυχως μια κατασταση εν δυναμει επικινδυνη (για το περιβαλλον ομως).

Προ καιρου εβλεπα στον Οπρα μια τυπισσα η οποια σκηνοθετουσε διαφορα με σκοπο να προκαλεσει τον οικτο. Επαιρνε τηλεφωνο τις φιλες της κι ελεγε οτι πηρε φαρμακα και τρεχαν αυτες πανικοβλητες, μετα τους ειπε οτι ειχε νευρικη ανορεξια, μετα ειπε σε ολον τον κοσμο οτι ειχε καρκινο προχωρημενης μορφης...

Αυτο που με συγκλονισε ειναι που παραδεχτηκε οτι "ξεσηκωσε" συμπτωματα σοβαρης παιδικης ασθενειας (απο το ιντερνετ) και εκανε εισαγωγη στο νοσοκομειο της μολις 5 μηνων κορης της, πειθοντας ολους τους γιατρους για τα συμπτωματα και υπεβληθη το βρεφος σε δυσκολες και επιπονες εξετασεις για να διαπιστωθει η ασθενεια. Καλεσε και ολους τους γνωστους να της συμπαρασταθουν. Αυτο το εκανε 3 φορες στο ιδιο παιδι σε 3 διαφορετικα ομως νοσοκομεια. Την σκουγα και δεν ηξερα αν επρεπε να γινω εξαλλη ή να τη λυπηθω γιατι ηταν πραγματικα αρρωστη. Τα ελεγε με δακρυα στα ματια...Κι εκει μου μπηκε η ιδεα...ΜΗΠΩΣ υποκρινεται και αυτη τη στιγμη; :shock::shock::shock: Δεν ξερεις ποτε...

Δηλαδη ενδεχεται να δουμε και χειροτερα;Δεν παει αλλο..κατι πρεπει να γινει.

FWusp3.png

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν ΑΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν ΑΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ

Οταν ειδα και αποειδα,ειπα ΤΕΛΟΣ!Τελος ρε παιδι μου με τον καθε διαταραγμενο.Εχω χασει τον υπνο μου.

Ελα ομως που ειναι κοντινο προσωπο ρε γ@@@@τω.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

Πως μπορει να ειναι καποιος ηρεμος οταν αυτες οι καταστασεις αγγιζουν ολοκληρη την οικογενεια;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠ¨ΟΛΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ. ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...