Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απυρετοι σπασμοι

matin

Recommended Posts

καλημέρα σας, ειμαι νέο μέλος

εχω και γω ενα κοριτσακι 2 χρονων και 4 μηνων (φυσικα δεν σας την περιγραφω γιατι για μενα ειναι η πιο όμορφη, η ποιο έξυπνη, η ποιο γαλιφα, ή ποιο τσακπινα κτλ...)

πριν απο ένα μήνα η Ανθη όμως μας τα χαλασε λιγο.. σε γενικές γραμμες ειναι παιδι που δεν αρρωστενει ευκολα. Την ημέρα που επαθε τα επισόδια των σπασμων ηταν αρρωστη με γαστρεντεριτιδα, ειχε εμμετους και διάρρια τεσσερεις μέρες. Ξυπνοντας πρωι πρωι απο το κρεβατι της επεσε και πανω στην πόρτα του δωματιου της και έκανε και ένα καρουμπαλο ΝΑ! εκεινη την ημέρα την κρατουσε η πεθερα μου, γενικός απ' οτι μου ειπε κοιμοτα όλη την ημερα και ειχε πολυ γκρινια.

ητανπεριπου 6 το άπογευμα που η ανθη δεν ηξερε τι ηθελε, εκλεγε σαν δεμονισμενη γιατι της ειχα φτιαξει ένα τοστ και της το έκοψα στα τεσσετα. της αφησα να κλαιει για τιμωρια και δεν της εφτιαξα δευτερο που μου ζητουσε.

την λυπιθικα όμως που εκλεγε τοσο έντονα και για άρκετη ώρα και την καλοπιασα λεγοντας της διαφορα. όταν ηρεμισε ηρθε να σταθει διπλα μου και ξαφνικα την βλεπω να πεφτει κάτω. ειχε κοκαλωσει, της ειχαν γιρισει τα ματια προς τα πανω τα χερια της προς τα μεσα. την αρπαξε ο άντρας μου και την γιρισε αναποδα, προσπαθουσε να βαλει το χερι του στο στοματης αλλα ματεα, ολο της το κορμι ειχε γιναι σνα πέτρα, να φανταστιτε για να της ανοιξουμε το στομα της μελανιασαμε τα μαγουλα απο το σφιξημο.

φυγαμε τρεχοντας για το νοσοκομιο της Χαλκιδος οπου καταγομαστε, ο άντρας ξυπύλιτος,αφησεμε το σπιτι ανοιχτο, νομιζα πως ετσι απλα ο θεος μας την πέρνει πήσω... στην διαδρομη την κρατουσα εγω άγκαλια και έχα βάλει το δαχτιλό μου στο στοματης, (παραλιγο να μου το κόψει) (λάθος κηνηση δεν επρεπε να βαλουμε το δαχτιλο στο στομα της), στα μέσα της διαδρομης το σόμα της αρχισε να χαλαρωνει και να κηνει τα ματια της.

φτασαμε στο νοσοκομειο την παρεδοσα στους γιατρους,

εκει έκανε αλλα δυο επισοδια σπασμων τα οποια δεν ειδαμε.

μας στελνουν με αστενοφορο στ παιδον, στην διαδρομη κοιμοταν.

όταν φτασαμε εκει εκανε άλλα δυο επισόδια τα οποια και ειδα, καμια σχεση με αυτο του σπιτιου, το παιδι ετρεμεκαι του γιριζε το κεφελι και τα ματι προς τ' αριστερα. του χωρισισαν κάποια φαρμακα τα οποια περνει ακομα. και ξεκινισαμε τις εξετασεις για να δουμε τι έχει. φοβιθικά και για κάταγμα απο το χτυπιμα.

τελικα μετα απο σηρα εξετασεων η Ανθη δεν ειχε τιποτα, προφανος απο την γαστρενεριτιδα μας ειπε ο νευρολογος.

προχθες καναμε και την μαγνιτικη (δεν ηταν επιλιψια γιατι γιαυτο φοβηθηκαμε)

θα ξανακανουμε ακομα ρνα εγκεφαλογραφιμα αργοτερα και έχει ο θεος..

παντος το παιδι τωρα ειναι καλα... εγω να δω πως θα συνέλθω.....

ματινα

Διαφημίσεις

μου θυμίζει το τραγικό περιστατικό που πέρασα το καλοκαίρι όταν ο μικρός μου ήταν 10 μηνών...

τον πήγα σε έναν γνωστό παιδονευρολόγο εδώ στην Θεσ/νίκη ο οποίος μου είπε οτι το παιδί ανήκει στην κατηγορία των παιδιών που έχουν το "σύνδρομο κατακράτησης αναπνοής" 8 στα 100 παιδάκια....δεν είναι επιληπτικά,δεν έχουν εγκεφαλικές βλάβες απλά μέχρι τα 5 τους χρόνια θα παθαίνουν τέτοιου είδους επεισόδεια :cry:

το μόνο που μπορείς να κάνεις εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή είναι να του βγάλεις από το στώμα ότι κι αν έχει γιατί αυτόματα θα σφραγιστεί και μπορεί να προέλθει πνιγμός αν μασάει και να το γυρίσεις στα πλάγια μέχρι να συνέλθει τελείως,ούτε ανάποδα ούτε μπρούμυτα

Κουράγιο και υπομονή.....

δεν ειναι επιλιψια, και το εγκεφαλογραφιμα και η μαγνιτική βγηκε καθαρή.

ο γιατρος λεει απο την γαστρεντεριτιδα το έπαθε.

θα κανουμε βεβαια και άλλες εξετασεις.

η μητερα μου λεει πως αυτο το παθενε και ένας ξαδελφος μου όταν ηταν μωρο απο τα νευρα του.

ματινα

θα σου πρότεινα και εγώ να το ψάξεις και παραπέρα γιατί πέντε αν δεν κάνω λάθος επεισόδια απύρετων σπασμών έστω και στα πλαίσια μιας λοίμωξης χρήζουν περισσότερης προσοχής.

Έχω εμπειρία από επεισόδια σπασμών και σε συμβουλεύω να μην το αφήσεις στην τύχη.

Μακάρι να μην υπάρχει τίποτε πέρα από την αρχική διάγνωση.

Διαφημίσεις

σαφως και το ψαχνουμε, εχουμε αγωνα μπροστά μας. καναμε και έχουμε να κανουμε αρκετες ακομα εξετασεις. την παρακολουθει και νευρολογος. προς το παρον όμως τα πάντα ειναι θετικά...

ματινα

κουράγιο και υπομονή, εσείς κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας. Από εκεί και πέρα οι γιατροί θα σας δώσουν τις εξηγήσεις, μπορεί να μην είναι και τίποτε.

Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια για οτιδήποτε έχει να κάνει με σπασμούς μην διστάσεις να ρωτήσεις, δυστυχώς έχουμε μεγάλη εμπειρία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...