Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 2 ετών και πριν από λίγες μέρες πάνω στα δόντια της εμφανίστηκαν μαύρα στίγματα.Την πήγαμε σε παιδοδοντίατρο και μας είπε ότι δεν είναι τερηδόνα αλλά επίχρισμα δηλαδή χρώμα που βάφει τα δόντια και προκαλείται από μια χρωστική ουσία που εκκρίνει το σάλιο μερικών ανθρώπων.Αυτό φεύγει μόνο με καθαρισμό αλλά αυτό μπορεί να γίνει μετά τον τρίτο χρόνο.Βουρτσίζουμε δύο φορές την ημέρα τα δόντια με παιδική οδοντόκρεμα,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο προς το παρόν.Μήπως το έχετε ξανακούσει και γνωρίζετε καποια άλλη λύση;

Διαφημίσεις

το κοριτσακι μιας φιλης μου εμφανισε μαυρες γραμμουλες στα δοντια μετα τον πρωτο χρονο(τωρα ειναι δυο χρ.) κι ο γιατρος τους ειπε οτι ειναι μαλλον απο τα φρουτα που εχουν χρωμα,δεν ειναι κατι ανησυχητικο και δε χρειαζεται να κανουν κατι.Δεν τους προτεινε καθαρισμο ή κατι αλλο

Η κόρη μου είναι 2 ετών και πριν από λίγες μέρες πάνω στα δόντια της εμφανίστηκαν μαύρα στίγματα.Την πήγαμε σε παιδοδοντίατρο και μας είπε ότι δεν είναι τερηδόνα αλλά επίχρισμα δηλαδή χρώμα που βάφει τα δόντια και προκαλείται από μια χρωστική ουσία που εκκρίνει το σάλιο μερικών ανθρώπων.Αυτό φεύγει μόνο με καθαρισμό αλλά αυτό μπορεί να γίνει μετά τον τρίτο χρόνο.Βουρτσίζουμε δύο φορές την ημέρα τα δόντια με παιδική οδοντόκρεμα,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο προς το παρόν.Μήπως το έχετε ξανακούσει και γνωρίζετε καποια άλλη λύση;

Ο γιος μου έβγαλε ένα δόντι , το οποίο είναι αρκετά μπροστά και έβγαινε σχεδόν κίτρινο. Ο οδοντίατρος μου είπε ότι είναι χρωστική και όταν πήγαμε

του το κάλυψε με μια άσπρη ουσία-πως αλλιώς να το πω;-πάντως δε φαίνεται τίποτα κι έτσι λύθηκε το αισθητικό πρόβλημα

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Ο γιός μου το έχει αυτό εμεις κάανουμε τον καθαρισμό καθε εξαμηνο .Ειναι όντως απο το σάλιο και θα φύγει με την αλλαγή των δοντιών ,δεν ειναι τίποτα το ανησυχιτικο απλώς ειναι αντιαισθητικο τιποτα άλλο.Ο παιδοοδοντιατρος μας έδωσε πρίν το καθαρισμο κατι χαπακια που τα βαζεις στο νερο νμε τα οπία κανεις πλύσεις και αυτά μαλακώνουν οποτε οταν θα γινει ο καθαρισμός θα είναι πιο ευκολος οχι οτι ποναει ,απλώς τα μικρα παιδια φοβούνται τιποτα άλλο.Επίσης όταν πήγαμε στη Γερμανία ο οδοντιατρος μας εδωσε και κατι άλλα χαπάκια που τα παιρνει καθε πρωι για να μην επιταχυνονται τα στιγματα.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

• 1 month later...

Εχουμε και μεις ένα παρόμοιο πρόβλημα ! Εμάς προκλήθηκε απο την πολύ συχνή χρήση των εισπνεόμενων aerolin κλπ.

'Εχουν μαυρίσει τα δύο μπροστινά του δοντάκια και αυτό έγινε σχετικά πρόσφατα γιατί μέσα στον Γενάρη που τον πήγα σε παιδοοδοντίατρο αυτό δεν υπήρχε .

Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι τα εισπνεόμενα το προκαλούν αυτό , διότι παρόλο που τα πέρνουμε απο μηνών τώρα εμφανίστηκε . Τώρα ξεπλένουμε το στόμα μετά απο κάθε χρήση . Με το πλύσιμο των δοντιών προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ αλλά ο δικός μου θέλει να το κάνει μόνος του και γίνεται ολόκληρη μάχη για να καταφέρω ενίοτε να του τα πλύνω σωστά .

Ξέρει κανείς αν φεύγουν τελικά αυτά τα σημάδια ? Εχει συμβεί σε κάποιον άλλον ? Σίγουρα όταν αλλάξει δόντια φαντάζομαι αλλά μέχρι τότε είναι αντιαισθητικό σε παιδάκι 3,5 χρονών ! Καμμιά λύση ?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ακριβως το ιδιο εχουμε και εμεις και οντως δεν ειναι ομορφο....Εμας παλι δεν ειναι μαυρα κατι σαν μπεζακι σκουρο ,αλλα οπως και να το κανεις χτυπαει ασχηα.Πριν ενα χρονο πηγαμε σε μια παιδοδοντιατρο και με το τροχο του τα καθαρησε.Τωρα σκευτομαι να τον ξαναπαω....Τι να πω πια με αυτα τα δοντια...Εχουμε μαρτυρησει...Μωρο πραγμα και να πηγαινει στους οδοντιατρους....ΤΙ ΝΑ ΠΩ????

Να ρωτήσω για το ακριβώς αντίθετο? δηλαδή άσπρα στίγματα στο δόντια? Μήπως θα ήταν καλύτερα να ανοίξω άλλο θέμα???

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark