Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

TH BOHΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

Recommended Posts

Καλημέρα,

πώς ειναι σημερα ολες οι μέλλουσες μανούλες; Θα ήθελα την πολυτιμη βοήθειά σας σ'ενα πολυ ευαίσθητο θεματάκι που με αγχώνει τις τελευταίες μέρες. :roll:

Πριν απο 1,5 χρονο ειχαμε πει με μια πολυ καλη μου φιλη να της βαφτήσω το πρωτο μωρο που θα εκανε, ο μπουμπουκος γεννηθηκε το καλοκαιρι και ισχυαν ολα κανονικα. εν τω μεταξυ ομως εγω το Σεπτεμβριο εμεινα ξανα εγκυος μετα απο μια ατυχια και τωρα ειμαι στον 5ο.

Αρχικα λεγαμε για τη βαφτιση το Μάιο οποτε ειπα οκ θα ειμαι σαν τη φαλαι να αλλα τουλαχιστον το μωρουλι μου θα ειναι ασφαλες στην κοιλιτσα και αν κουραστω θα βοηθησει ο συζυγος :P:wink: . Τωρα ομως μου το γυρισανε και λενε για Σεπτεμβριο, οποτε η πριγκιπισσουλα μου θα ειναι 2,5 μηνων και με το σκεπτικο οτι θελω σιγουρα αν τα καταφερω να θηλασω αποκλειστικα και ειναι το πρωτο μου οποτε δεν ξερω τι θα αντιμετωπισω, το να εχω και τη βαφτηση μου φαινεται βουνο (προετοιμασια, μυστηριο, τραπεζι κτλ) :shock::shock::shock: .

να σημειωσω οτι η "κουμπαρα" περυσι που ειχε γεννησει ηθελε να ειναι μονο με το μωρο και με κανεναν αλλο (απολυτα λογικο) αλλα τωρα δεν βλεπω να δειχνει καμια κατανοηση στις ανησυχιες μου.

Πώς θα το χειριζοσασταν αν ήσασταν στην θέση μου βρε κοριτσια γιατι εχω αγχωθει τρομερα μην παρεξηγηθω, αλλα παρολο που θελω πολυ να ειμαι νονα πιστευω οτι ειδικα για εκεινη την περιοδο θα θελω να δινω την απολυτη προσοχη και αφοσιωση στο κοριτσακι μου :P .

σας παρακαλω ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!

(SORRY AN ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ :oops::oops::? )

Διαφημίσεις

νομίζω ότι όταν οι γονείς αποφασίζουν για βάπτιση ρωτούν και τη νουνά πότε τη βολεύει. Εσένα προφανώς δε σε ρώτησαν. Θα μπορούσες να τους πεις ευγενικά ότι η πρώτη ημερομηνία σε βόλευε καλύτερα γιατί το μωρό θα είναι ακόμη μέσα στην κοιλίτσα σου ενώ το φθινόπωρο θα έχει απαιτήσεις και δε θα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα όπως θα επιθυμούσες. Ούτως ή άλλως τα ίδια πέρασαν και αυτοί και ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση.

Είσαι διατεθιμένη να μη το βαπτίσεις αν δεν αλλάξουν την ημερομηνία;

Καλημέρα,

πώς ειναι σημερα ολες οι μέλλουσες μανούλες; Θα ήθελα την πολυτιμη βοήθειά σας σ'ενα πολυ ευαίσθητο θεματάκι που με αγχώνει τις τελευταίες μέρες. :roll:

Πριν απο 1,5 χρονο ειχαμε πει με μια πολυ καλη μου φιλη να της βαφτήσω το πρωτο μωρο που θα εκανε, ο μπουμπουκος γεννηθηκε το καλοκαιρι και ισχυαν ολα κανονικα. εν τω μεταξυ ομως εγω το Σεπτεμβριο εμεινα ξανα εγκυος μετα απο μια ατυχια και τωρα ειμαι στον 5ο.

Αρχικα λεγαμε για τη βαφτιση το Μάιο οποτε ειπα οκ θα ειμαι σαν τη φαλαι να αλλα τουλαχιστον το μωρουλι μου θα ειναι ασφαλες στην κοιλιτσα και αν κουραστω θα βοηθησει ο συζυγος :P:wink: . Τωρα ομως μου το γυρισανε και λενε για Σεπτεμβριο, οποτε η πριγκιπισσουλα μου θα ειναι 2,5 μηνων και με το σκεπτικο οτι θελω σιγουρα αν τα καταφερω να θηλασω αποκλειστικα και ειναι το πρωτο μου οποτε δεν ξερω τι θα αντιμετωπισω, το να εχω και τη βαφτηση μου φαινεται βουνο (προετοιμασια, μυστηριο, τραπεζι κτλ) :shock::shock::shock: .

να σημειωσω οτι η "κουμπαρα" περυσι που ειχε γεννησει ηθελε να ειναι μονο με το μωρο και με κανεναν αλλο (απολυτα λογικο) αλλα τωρα δεν βλεπω να δειχνει καμια κατανοηση στις ανησυχιες μου.

Πώς θα το χειριζοσασταν αν ήσασταν στην θέση μου βρε κοριτσια γιατι εχω αγχωθει τρομερα μην παρεξηγηθω, αλλα παρολο που θελω πολυ να ειμαι νονα πιστευω οτι ειδικα για εκεινη την περιοδο θα θελω να δινω την απολυτη προσοχη και αφοσιωση στο κοριτσακι μου :P .

σας παρακαλω ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!

(SORRY AN ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ :oops::oops::? )

Επειδή ειμαι προσφατη μανούλα αναρωτιεμαι τα εξής:

a) Τι πειραζει που η μπεμπα σου θα ειναι 2,5 μηνών??Ακόμα και αν δεν θελεις να την παρεις στη βαφτιση, δεν μπορεί να στην κρατησει καποιος για λίγες ωρες??

β) Το οτι θες να θηλασεις δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναβγεις από το σπίτι χωρίς το μωρό. Μπορείς αν δεν θες να δωσεις ξένο γαλα για τις ωρες που θα λείπεις, να βγάλεις το δικό σου με θήλαστρο και να της δωσεις αυτό.

γ)Μηπως αλλαξανε την ημερομηνία για οικονομικους λόγους??Μια βαφτιση ειναι πολλά εξοδα

νομίζω ότι όταν οι γονείς αποφασίζουν για βάπτιση ρωτούν και τη νουνά πότε τη βολεύει. Εσένα προφανώς δε σε ρώτησαν. Θα μπορούσες να τους πεις ευγενικά ότι η πρώτη ημερομηνία σε βόλευε καλύτερα γιατί το μωρό θα είναι ακόμη μέσα στην κοιλίτσα σου ενώ το φθινόπωρο θα έχει απαιτήσεις και δε θα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα όπως θα επιθυμούσες. Ούτως ή άλλως τα ίδια πέρασαν και αυτοί και ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση.

Είσαι διατεθιμένη να μη το βαπτίσεις αν δεν αλλάξουν την ημερομηνία;

ναι τη ρωτάς τη νονά αλλά προφανώς για να άλλαξαν ημερομηνία μήπως οι άνθρωποι έχουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να μαζέωουν λεφτά; δες και τη δική τους πλευρά πάντως αυτό σηκώνει συζήτηση! εξήγησέ τους και βλέπετε!

EPLX.jpg.png

.png

ούτε καν να το σκέφτεσαι . άνοιξε την καρδιά σου στην κουμπάρα σου άν είναι και φίλη σου παράλληλα και εξήγησε της αυτό που νοιώθεις. άν δεν το καταλαβαίνει τότε καλύτερα να βρεί άλλους κουμπάρους. Ετσι κι αλλιώς εσ'υ συμφώνησες εξ αρχής στην πρώτη ημερομηνία. Οπότε άν σε παρεξηγήσει κι όλας νομίζω ότι οι σχέσεις σας ώς φίλοι δεν θα είχαν έτσι κι αλλιώς μέλλον ...

Εσύ πάντως μη στενοχωριέσαι καθόλου

xbeTp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ λέω και το εξής -αν τελικά γίνουν τον Σεπτέμβριο, να τους πεις ότι επειδή δεν θα μπορείς να τρέχεις εσύ, ας διαλέξουν αυτοί αυτά που θα έπαιρνε η νονά (σταυρό, διακόσμηση εκκλησίας, λαδόπανα κα. ) και εσύ θα τα πληρωσεις. Φυσικά και θα τους δώσεις ένα μπάτζετ χρημάτων -παιδιά, μέχρι τόσα μπορώ..Τώρα για την εκκλησία είναι δουλειά μιας ώρας, όσο για τη δεξίωση μετά μπορείς να μην πας καθόλου ή να πας λίγο και να φύγεις. Και δεν θα σε παρεξηγήσει και κανένας. Απλά ξεκαθάρισε τα πάντα μαζί της, όλες αυτές τις λεπτομέρειες, οι καλοί λογαριασμοί κανουν τους καλούς φίλους και δεν θα παρεξηθεί. Όλα αυτά σε περίπτωση που όντως θέλεις να βαφτίσεις το πιτσιρίκι.

Καλημέρα και απο μένα μανούλες! Θα συμφωνήσω και εγώ με τις υπόλοιπες μανούλες, σχετικά με το ξεκαθάρισμα.

Εμένα για παράδειγμα, όταν ήρθε ο καιρός να βαφτίσω το μωρό μου, η κουμπάρα μου, μου είπε ότι δεν θα μπορέσει να έρθει στη βάφτιση και ας ήταν και πέντε μηνών έγκυος (έγινε στην Τήνο).

Τελικά, το μωρό μας το βάφτισε μόνο ο κουμπάρος μας (ο άντρας της) και στο τραπέζι που το κάναμε την επόμενη μέρα το μεσημέρι, ήρθαν για κανα δυο ώρες και φύγανε!

Όλα καλά! Έτσι ένιωθε, έτσι έπραξε! :?

Όσον αφορά για τη δική σου περίπτωση mpali, μπορείς να κάνεις τη σχετική συζήτηση μαζί τους και μην ξεχάσεις με όμορφο και διακριτικό τρόπο, να τους θυμίσεις τη δική τους συμπεριφορά, όταν γεννήθηκε το μωρό τους.:lol:

Άλλωστε μέχρι εκείνη την ώρα, μπορεί να έχεις αλλάξει γνώμη και να θες να ξεφύγεις και λίγο απο την καθημερινότητα!

Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι θα αλλάξεις και λίγο παραστάσεις και όχι ότι θα ξεφύγεις απο το μωρό σου, που τόσο λαχταράς!!!!! :lol:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Εγω συμφωνω με τη despoina100 παντως οτι προφανως οι ανθρωπο θα εχουν καποιο λογο που αλαξανε την ημερομηνια και εσυ θα μπορεις να βρει μια λυση για μια ημερα. Ζητα τους 1 μηνα επιπλεον αν θελεις ωστε η μικρουλα σου να ειναι λιγο μεγαλυτερη. Παντως και η λυση του θηλαστρου ειναι πολυ καλη.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

ολα αυτα που λες σε μας, γιατι δεν τα λες κ στην ιδια!!

την ημερομηνια, σε σενα εχουν πει για ποιο λογο την αλλαζουν? για εσενα δεν ξερουν οτι εισαι εγκυος κ το ιστορικό σου?

μετα ειναι κ το οικονομικο στην μεση!! εμενα η βαφτηση, σαν νονα, πριν 6 χρονια μου ειχε κοστισει 1800€

μπορεις να την κανεις κ με λιγοτερα, αλλα ειδη θα εχεις πολλα εξοδα λογο γεννας κ μωρου. δεν θα πρεπει να το σκεφτουν κ να το συζητησετε?

η νονα ειναι το τιμωμενο προσωπο στην βαπτιση!! το μωρο ειναι το επικεντρο!! η κουμπαρα σου , εκτως απο φιλη, πρεπει να σε σεβαστει κ ως νονα!!! οποτε καποια πραγματα πρεπει να γινουν κ συμφωνα με τις δικιες σου επιθυμιες. το να γινεις νονα , δεν ειναι μονο η προετοιμασια της βαπτισης ή η στιγμη της!!! αλλα ειναι μια σχεση ζωης!

αν θα κανεις κουβεντα μαζι της, θα καταλαβεις τι πρεπει να κανεις!!

αν παλι οχι, εδω ειμαστε κ το ξανασυζηταμε

εχω βαφτισε κ εγω, ηταν τιμη μου που με επελεξαν, το δεχτηκα με πολυ χαρα, εχω αριστες σχεσεις με τον βαπτιστικο μου κ την οικογενεια του, ειμαι σαν δευτερη μητερα του(αυτη ειναι η σημασια της λεξης νονα νονος)!

η κουμπαρα μου ηταν κ ειναι αψογη απεναντι μου, κ αυτο εχει περασει κ στο παιδι. περα που τον λατρευω , κ με λατρευει, οι γονεις του του εχουν μαθει κ τον σεβασμο που πρεπει να εχει απεναντι σε μενα!

ο βαφτιστικος μου σημερα ειναι 7 ετων, κ ειναι αντιγραφο των γονειων του κ η συμπεριφορα του προς εμενα εξαρτατε απο αυτους.

προσπαθω να σου πω πως το προβλημα δεν ειναι, αν βαφτισεις το μωρο ή οχι!!! αλλα η λεπτομερια, της σχεσης σου μετα!

Εγινα περηφανη νονα του ανιψιου μου 4 μηνες μετα τη γεννηση της μπουμπους. Η κουνιαδα μου ειχε προσφερθει να το αναβαλουμε γι'αργοτερα, ομως προτιμησα να το αφησουμε οπως το ειχαμε κανονισει. Στην περιπτωση μου η ολη φαση λειτουργησε πολυ θετικα. Ειχα ενα επιπλεον πολυ ισχυρο κινητρο για να χασω αμεσα τα κιλα της εγκυμοσυνης και βρηκα ευκαιρια να ξεσκασω, καθως κι εγω ημουν (και ειμαι :lol: ) κολλημενη με το μωρο μου! Εραψα ενα κατακοκκινο φορεμα στυλ φλαμενγκο, εκανα σουπερ μαλλι και μακιγιαζ και ενιωσα ξανα γυναικα! Επιπλεον, περασαμε τελεια με το ζουζουνι μας και κατα τη διαρκεια του μυστηριου φαντασιωνομουν τη δικη μας βαπτιση που θα ακολουθουσε σε λιγους μηνες. Βεβαια, μετρησε πολυ για μενα η σταση της κουνιαδας μου, η οποια σε καθε σταδιο προσφερθηκε να με διευκολυνει -και στο οικονομικο. Στη δικη σου περιπτωση μαλλον ειναι λιγο στην κοσμαρα της ... :?

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Διαφημίσεις