Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το... savoir vivre της βάφτισης

Κάτια Ντ.

Recommended Posts

Κορίτσια, επιεδή έχω και καιρό να πάω σε βάφτιση, για θυμήστε μου: Οι γονείς περιμένουν τους καλεσμένους τους στην εκκλησία για να τους καλωσορίσουν, ή φτάνουν μετά από αυτούς, όταν είναι να ξεκινήσει το μυστήριο, όπως δηλαδή γίνεται στους γάμους; Επίσης, όσο περιμένει ο κόσμος, μπορεί να σερβιριστεί κάτι - ας πούμε ένα ποτήρι κρασί - ή είναι για μετά την τελετή;

Διαφημίσεις

δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι αλλα εμείς πηγαμε απο τους πρώτους γιατι ήθελα να ελέγξω μέχρι και το νερό της κολυμπύθρας,αλλα και στο τέλος να πάς δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα .όπως αισθάνεται ο καθένας..'οσο για το τραπέζι αυτό είναι στη κρίση του καθενός ,εγώ πάντος είμαι της γνώμης οτι καλό είναι να έχετε σερβίρει τα ποτά ωστε και να αργήσετε να μην κάθονται σε ένα άδειο τραπέζι κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον.με το καλό

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Τίτη, σ' ευχαριστώ. Νομίζω ότι και εγώ θα πάω από νωρίς, το βρίσκω πιο ευγενικό. Όσο για το ποτό, δεν εννοούσα στο τραπέζι, αλλά στην εκκλησία. Αν γίνεται, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η βάφτιση να προσφέρω στους καλεσμένους ένα ποτήρι κρασί.

Εννοειται οτι περιμενουν οι γονεις αφου προσκαλουν. αν καλεσεις καποιον στο σπιτι σου θα ανοιξεις την πορτα και θα μπεις τελευταιος στο σπίτι σου?

Το αναποδο το θεωρω αγενεια αν και γινεται κατα κορον

W7hT.jpg

Τίτη, σ' ευχαριστώ. Νομίζω ότι και εγώ θα πάω από νωρίς, το βρίσκω πιο ευγενικό. Όσο για το ποτό, δεν εννοούσα στο τραπέζι, αλλά στην εκκλησία. Αν γίνεται, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η βάφτιση να προσφέρω στους καλεσμένους ένα ποτήρι κρασί.

Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο αλλά αν το θέλεις και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν .... γιατί όχι.

Θα πρέπει να μην έχει πριν και μετά βάφτιση, να βρεις άτομα να κερνάνε (γιατί εσύ φυσικά δε θα μπορείς), να κουβαλήσει κάποιος ποτήρια, κρασιά κλπ (και να κουβαλήσει και μπουμπουνιέρες, γλυκά κλπ), να τα μαζέψει κάποιος. Θα πιούνε οι καλεσμένοι όρθιοι (στο πόδι) κρασί;; Και φυσικά όλα αυτά παράλληλα με το τρέξιμο της βάφτισης!!

Διαφημίσεις

Κατια κατι τετιο που λεσ για κερασμα στην εκλησσια μονο σε μπουφε εξω μετα τη βαπτηση εχω δει

οταν γυνει η βαπτισει ειναι στρομενο (σηνηθωσ κετερικ ) τραπεζι μακροστενω και περνουν στεγνα φαγωσιμα

τιροπιτακια καναπεδακια κλπ

οσο για πριν την βαπτηση δεν ξερω αν μπορει να γηνη

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

Εννοειται οτι περιμενουν οι γονεις αφου προσκαλουν. αν καλεσεις καποιον στο σπιτι σου θα ανοιξεις την πορτα και θα μπεις τελευταιος στο σπίτι σου?

Το αναποδο το θεωρω αγενεια αν και γινεται κατα κορον

θα συμφωνησω .

σε μια βαπτιση που ειχα παει περιμεναμε μια ωρα τη μαμα με το μωρο .θεωρω οτι ηταν αγενεια.

απο τη στιγμη που καλας πρεπει να εισαι νωριτερα εκει

Συνήθως οι γονείς πηγαίνουν πρώτοι για να ελέγξουν τις τελευταιες λεπτομέριες και για να υποδεχτούν τους καλεσμένους τους.

Τώρα για το κρασί, μου ακουγεται ωραία ιδεα αλλά λίγο κουραστική όπως την περιέγραψε και η φίλη πιο πάνω. Συνήθως αυτό το κάνουν στους γάμους. Αν έχεις την δυνατότητα να το οργανώσεις, νομίζω θα είναι ωραίο. Αλλά θα είναι τόση πολή η ωρα που θα περιμένουν οι καλεσμένοι ? Γιατι δεν τον κανεις μετά την βάφτιση που και αυτό συνιθήζεται πολύ ?

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Και εγω κοριτσια πρωτη πηγα..ακρετα πριν μαζευτουν όλοι για να φτιαξω και την κολυμπηθρα.Εκτος απο αυτο σκεφτηκα οτι θα με εκνευριζε να περιμενς καποιον που με εχει καλεσει, οποτε γιατι να το κανω στους καλεσμενους μου?οσο για το τραπεζι ηταν ηδη στρωμένο και ειχε πιατα με τυροπιτάκια κτλ όπως λεει και η Αμαρυλλις..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Εγώ διαφωνω με αυτη τη λογική. Ποιό "σαβουάρ βίβρ" μου λέτε? Είναι μέρα χαράς!!! Κλείνεις την εκκλησία και το κέντρο - αν θές - καλείς κόσμο κάνεις τη βάφτηση και φροντίζεις να τα έχεις όλα σε βίντεο να τα βλέπεις όταν περάσουν τα χρόνια!!!! :)

Αλίμονο αν βρεθεί καλεσμένος - που θα είναι 99% συγγενής ή πολύ καλός φίλος - που να πεί κακή κουβέντα αν ο χ ή ο ψ ήρθε νωρίτερα, αργότερα ή σε λάθος στιγμη και δεν τήρησε το πρωτόκολλο!!!

:)

Διαφημίσεις