Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο φαρμακα τι παιρνετε?

Recommended Posts

Εγω παιρνω σιδηρο και ασβεστιο απο τον 3ο μηνα και τωρα που πηγα σε εναν αλλο γιατρο μου εδωσε και μαγνησιο για να δυναμωσει η μητρα μου ειπε θα το παιρνω για λιγο καιρο ομως.εσεισ παιρνετε μαγνησιο?το φοβαμαι λιγο.

• Like 1

Διαφημίσεις

γεια σου ευδοκια και με το καλο το μωρακι σου!!εγω στιν πρωτο μου ξεκινησα μαγνησιο γιατι ειχα λιγες συσπασεις,το σταματησα στην 36 wk!επισης επαιρνα και φολικο !στον δευτερο δεν χρειαστηκε να παρω μαγνησιο και το φολικο ηταν μαζι με το σιδηρο.φιλακια

ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΓΝΗΣΙΟ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ 1 ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ. ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΣΠΑΤΑΙ Η ΜΗΤΡΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΙΔΗΡΟ ΜΙΑ ΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΙΑ, ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Kαλησπέρα.Ευδοκία το μαγνήσιο εγώ το παίρνω απο την αρχή της εγκυμοσύνης και θα το παίρνω μάλλον μέχρι το τέλος.Μάλλον τα trofocard θα σου έχει δώσει.Εγώ πάιρνω 6 την ημέρα.Είναι για να μην κάνει συσπάσεις η μήτρα.Διανύω τη 19 βδομάδα τώρα και δεν έχω νιώσει το παραμικρό με τη μήτρα και έτσι πρέπει.Ακόμα πάιρνω filicine 1 την ημέρα 1 centrum πολυβιταμίνη την ημέρα και σίδηρο 3 την ημέρα.Τώρα πάιρνωκαι κάτι άλλα αλλά δεν τα γράφω γιατί αυτά φαντάζομαι είναι ανάλογα το πρόβλημα.Για θυροειδή και κάτι άλλα για την υψηλή crp που έχω.Κάνω ακόμα και ηπαρίνες 2 την ημέρα.

Εγώ πίνω το χαπάκι του θυρεοειδή μου... Και από βιταμίνες μόνο φυλλικό οξύ (από πριν να μείνω έγκυος) και μου έδωσε και σίδηρο από τη Δευτέρα. Ασβέστιο μου είπε αν πίνω γάλα και τρώω γαλακτοκομικά δεν είναι απαραίτητο. Το έχω διαβάσει αυτό και το ξέρω κι από διαιτολόγο οπότε δεν είχα καμιά αντίρρηση. Μαγνήσιο δε μου έχει δώσει (δεν ξέρω αν δίνουν αργότερα...) Θα τον ρωτήσω όμως αν μπορώ να πάρω ανά κάποια διαστήματα Ω3 λιπαρά που βοηθούν να αποκτήσεις έξυπνο μωρό!! :lol: Ρώτησε το γιατρό σου για το μαγνήσιο, ψάξε και στο ίντερνετ. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι κάτι. Αν ενημερωθείς θα εξαφανιστούν οι φόβοι σου... Εμένα πάντως ελπίζω να μη χρειαστεί να μου δώσει και ασβέστιο ή μαγνήσιο κάποια στιγμή γιατί ήδη πίνω 4 χάπια την ημέρα και άντε να περάσει μισή ώρα να φας, άντε να μην τα πίνεις κοντά το ένα με το άλλο.... αν μου γράψει κι άλλα θα τα κάνω σαλάτα!! :lol:

• Like 1

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα.Ευδοκία το μαγνήσιο εγώ το παίρνω απο την αρχή της εγκυμοσύνης και θα το παίρνω μάλλον μέχρι το τέλος.Μάλλον τα trofocard θα σου έχει δώσει.Εγώ πάιρνω 6 την ημέρα.Είναι για να μην κάνει συσπάσεις η μήτρα.Διανύω τη 19 βδομάδα τώρα και δεν έχω νιώσει το παραμικρό με τη μήτρα και έτσι πρέπει.Ακόμα πάιρνω filicine 1 την ημέρα 1 centrum πολυβιταμίνη την ημέρα και σίδηρο 3 την ημέρα.Τώρα πάιρνωκαι κάτι άλλα αλλά δεν τα γράφω γιατί αυτά φαντάζομαι είναι ανάλογα το πρόβλημα.Για θυροειδή και κάτι άλλα για την υψηλή crp που έχω.Κάνω ακόμα και ηπαρίνες 2 την ημέρα.

Ποπο!! Πώς δεν τα μπερδεύεις κοπελιά μου τόσα φάρμακα! Και μου αρέσει που παραπονιέμαι εγώ με 4 την ημέρα! Για θυρεοειδή τι παίρνεις; Μήπως ξέρεις αν χρειάζεται να περνάει κάποια ώρα για να πιεις το σίδηρο ας πούμε; Εγώ το πίνω του θυρεοειδή στις 7 το πρωί και 3 ώρες μετά καλού-κακού πίνω το σίδηρο. Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο. Το euthyrox πίνω ενημερωτικά...

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια ολες!!Με καθησυχασατε.απλα επειδη ειναι και καινουργιος ο γιατρος γιαυτο φοβηθηκα λιγο!δεν ξερω παντως τι ακριβως μαγνησιο μου εγραψε δεν καταλαβαινω τα γραμματα του!!ευχαριστω και παλι!

Γεια σας κοριτσια . Εγω επερνα 1φορα την ημερα σιδιρο και φυλλικο οξυ και μετα μου το εκανε 2φορες την ημερα, παιρνω και 2φορες την ημερα μαγνησιο και 1φορα ασβεστιο οποτε ακουστε προγραμμα..

οταν σηκωθω το πρωι πινω γαλα, γιατι χωρις αυτο δεν μπορω μετα απο δυο ωρες παιρνω το σιδηρο+φυλλικο οξυ μετα απο κανα δυωρο παιρνω το μαγνησιο το απογευμα παιρνω το ασβεστιο και μετα το βραδυ το σιδηρο+φυλλικο οξυ και μετα το μαγνησιο αφηστε σαλατα γινονται......

Διαφημίσεις

επαιρνα απο την αρχη σιδηρο( αμπουλα,φολικο οξυ ( τα επαιρνα σε διαφορετικα χαπακια γιατι δεν αντεχα το σιδηρο με το φολικο μαζι),μαγνησιο,μια πολυβιταμινη...(για πολυ λιγο γιατι μετα με τους τρελους εμετους δε την αντεχα)...αυτα μεχρι το τελος ,,,το μαγνησιο οταν αρχισα να εχω και συσπασεις το φτασαμε στα 2 την ημερα μαζι με το χαπακι κατα των συσπασεων (το πρεπαρ ) πολλες φορες την ημερα...στον ογοο μετρησα θυμαμαι ακομη και ειχα φτασει να παιρνω χαπια συνολικα 9 την ημερα!!!

αλλα κλο κανανε κακο δε κανανε...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΓΝΗΣΙΟ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ 1 ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ. ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΣΠΑΤΑΙ Η ΜΗΤΡΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΙΔΗΡΟ ΜΙΑ ΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΙΑ, ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ζητα αν δεν αντεχεις το σιδηρο να σου δωσει καποιο αλλο..εγω αλλαξα 3 μεχρι να καταληξω σε καποιο που να μπορω να το ανεχτω...στο λεω γιατι το μωρο τωρα στην εγκυμοσυνη αποθηκευει σιδηρο για τους πρωτους 6 μηνες της ζωης του οποτε σου το αφαιρει ολο....μη κατεβασεις αιματοκριτη και τρεχεις.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

evdokia86 απο την αρχή έπαιρνα 1 σίδηρο + 1 filicine το πρωί, 1 μαγνήσιο το μεσημέρι ( μη σε ανησυχεί κάνει καλό στους σπασμούς της μήτρας) και απο τον 4ο μήνα 1 ασβέστιο το απόγευμα. Όλα αυτά τα έπαιρνα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Ποπο!! Πώς δεν τα μπερδεύεις κοπελιά μου τόσα φάρμακα! Και μου αρέσει που παραπονιέμαι εγώ με 4 την ημέρα! Για θυρεοειδή τι παίρνεις; Μήπως ξέρεις αν χρειάζεται να περνάει κάποια ώρα για να πιεις το σίδηρο ας πούμε; Εγώ το πίνω του θυρεοειδή στις 7 το πρωί και 3 ώρες μετά καλού-κακού πίνω το σίδηρο. Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο. Το euthyrox πίνω ενημερωτικά...

Kαλημέρα.Οντως τώρα παίρνω 20 χάπια την ημέρα.Αστα να πάνε.Ευτυχώς τα 2 είδη χαπιών που είναι 8 στο σύνολο την ημέρα θα τα παίρνω μόνο για 21 μέρες.Οσο για το χαπάκι του θυροειδή παίρνω το Τ4 των 15mg.Είναι το πιο μικρό σε mg.Εμένα μου είπαν οτι πράπει να περνάνε 4 ώρες απο το σίδηρο.Οπότε το παίρνω κάθε πρωί στις 6,μετά στις 10 παίρνω το σίδηρο και μετά απο 1/2 ώρα μπορώ να φάω το πρωινό μου.

Εμενα παλι ο γιατρος μου δεν τα παει καλα με τα φαρμακα οπως κι εγω δηλαδη. μου δινει περισσοτερες συμβουλες για την διατροφη μου και οχι τοσα συμπληρωματα. Το 1ο τριμηνο πηρα μονο φυλλικο οξυ το 2ο τριμηνο μου το εκοψε και μου εδωσε 1 σιδηρο και ενα ασβεστιο την ημερα. και με αυτα συνεχιζω πατολο που εχω αιματικριτη 32(ου λεει οτι ειναι φυσιολογικο για την εγκυμοσυνη). Μαγνησιο δεν πηρα ποτε και ηαληθεια ειναι οτι και το ασβεστιο τις μισες μερες το ξεχναω!

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Διαφημίσεις

απο φαρμακα παιρνω, ουτρεζεσταν, πρεπαρ, μαγνησιο,σιδηρο και ασβεστιο!!

μην φοβασαι το μαγνησιο, ειναι για καλο, ειναι για ποναλακια, μικροσυσπασεις και τετοια!!

Εγώ στο πρώτο τρίμηνο έπινα χαπάκια φυλλικού οξέως και μόλις μπήκα στον 4ο μήνα μου έκοψε τα χαπάκια και μου έδωσε αμπούλες σίδηρο με φυλλικό οξύ μέσα που τις πίνω το μεσημέρι και αναβραζόμενο ασβέστιο για το βράδυ....

Μέχρι στιγμής τα αντέχω..να δω τι άλλο θα μου δώσει..

MRIip3.png

xnmwp3.png

Ο δικός γιατρός κορίτσια μου γίνει από την 19 εβδομάδα ένα χαπάκι με σίδηρο και φυλλικού οξέος (σε ένα χάπι μαζί) το Fero-Folic-500 και τα απόγευμα ένα μασώμενο χάπι για το ασβέστιο το Calcioral.

Η λίστα των... φαρμάκων ανά ημέρα:

Ferrum fol kausman (2) (σίδηρος - φολλικό οξύ)

Ένεση αντιπηκτική (Innohep 0.45)

Ινσουλίνη (3 προ γεύματος)

Aldomed (1 πρωι πίεση)

Trofocard (2 μαγνήσιο)

αυτά προς το παρόν :lol::lol::lol::lol:

εγω ξεκινησα με προγεστερονη (για μια εβδομαδα) και φυλλικο οξυ. γυρω στη 12η-13η εβδομαδα αλλαξα γιατρο και μου εδωσε σιδηρο μαζι με φυλλικο οξυ(fysiofol) 2 την ημερα και ασβεστιο(calcioral) 1 την ημερα και μετα την 19η εβδομαδα μου εδωσε και μαγνησιο(trofocard) 2χαπακια 2 φορες την ημερα. επισης λογω καποιου προβληματος που βρεθηκε στην papp-a θα παιρνω ασπιρινη μεχρι το τελος.

Απ'οτι βλεπω δηλαδη εγω παιρνω τα λιγοτερα!!!1 σιδηρο FERO-FOLIC 500 το πρωι και 1 ασβεστιο αναβραζον MEGA CALCIUM SANDOZ το απογευμα και το μαγνησιο που θα παω να το παρω αυριο!Εγω το σιδηρο το επαιρνα και απο πριν γιατι ειχα ελειψη σιδηρου παρολο που τρωω τα παντα!!

Απ'οτι βλεπω δηλαδη εγω παιρνω τα λιγοτερα!!!1 σιδηρο FERO-FOLIC 500 το πρωι και 1 ασβεστιο αναβραζον MEGA CALCIUM SANDOZ το απογευμα και το μαγνησιο που θα παω να το παρω αυριο!Εγω το σιδηρο το επαιρνα και απο πριν γιατι ειχα ελειψη σιδηρου παρολο που τρωω τα παντα!!
Αν δεις πιο πανω εγω πέρνω λιγοτερα...

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

εγω πινω 1 fero - folic- 500 το πρωι και ενα το βραδυ/ το πρωι πίνω ενα filicine και το απογευμα πινω 1 ασβεστιο calc-vita. επισης κανω 1 ενεση ηπαρινης 0,45 innohep.

Καλημέρα κορίτσια! Απ΄ότι βλέπω, εμένα ο γιατρός μου είναι "μαλωμένος" με τα φάρμακα!! Έπαιρνα από την αρχή φυλλικό οξύ, αν και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο. Εγώ όμως το έπαιρνα γιατί παντού διάβαζα ότι χρειάζεται και όλες οι φίλες μου στις εγκυμοσύνες το έπαιρναν επίσης. Μετά τον τρίτο μήνα, μου έδωσε σίδηρο που περιέχει και φυλλικό οξύ, οπότε σταμάτησα το Felicine και παίρνω μέχρι και τώρα που μπήκα στην 21η εβδομάδα ένα χαπάκι σίδηρο+φυλλικό (Gyno-Tardyferon). Πάντως και ο αιματοκρίτης μου είναι 35,2 που όπως μου είπε ο γιατρός είναι πολύ καλός για εγκυμοσύνη. Το ασβέστιο πότε το ξεκινήσατε;

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Και για μενα δεν διαφέρει πολύ η συνταγή από τις δικές σας.

-2 gyno-tardyferon (σιδηρος με φολλικό οξύ) και ο αιματοκρίτης είναι στο 30,1....δεν ξέρω που ακόμα θα πέσει...

-1 calcorial (ασβέστιο που συνήθως το ξεχνάω....)

-2 trofocard (μαγνήσιο)

T9oHp3.png