Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτε κανουν την καμπυλη σακχαρου?

Recommended Posts

κοριτσια μου ειπε μια κοπελα οτι την καμπυλη σακχαρου την κανουν μετα την β' επιπεδου. εμενα ο γιατρός μου μου την εβαλε για 21 εβδομαδα και την 22 εβδομαδα θα κανω β΄επιπεδου. πειραζει??

Διαφημίσεις

Γιατι να πειραζει?Εγω εκανα την μεγαλη καμπυλη την 10η εβδομαδα επειδη το ζαχαρο μου ηταν τσιμπημενο αλλα τελικα ηταν αψογη. Μια εξεταση αιματος ειναι , λιγο σπαστικη μεν , αλλα δεν εχει σχεση ο μηνας. Και οι διαβητικοι την κανουν.

lcWup3.png

Καλημέρα...να ρωτήσω κάτι???Την καμπύλη σακχάρου την κάνουν όλες???Ή μόνο αυτές που έχουν λίγο ανεβασμένο το σάκχαρο στο αίμα????

Ρωτάω γιατί δεν είμαι και πολύ φαν της αιματολογικής εξέτασης και το να με τρυπήσουν 3 φορές μέσα σε 1,5 ώρα δεν είναι και το καλύτερό μου....και το σάκχαρό μου απ'ότι ξέρω είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια...έχω κόψει και τα πολλά γλυκά τώρα πια.... :?:?:?

Θα πρέπει να το κάνω κι εγώ????? :(:(

MRIip3.png

xnmwp3.png

Ο γιατρός θα σου πει, εκείνος θα κρίνει αν τη χρειάζεσαι ή όχι.

Οι τιμές σακχάρου στις δικές μου εξετάσεις μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν φυσιολογικότατες μπορώ να πω. Αρχές Ιανουαρίου ομως που έκανα την καμπύλη δεν ήταν και τοσο καλή και τελικά ξεκίνησα ινσουλίνη.

Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο ζητάνε οι γιατροί την καμπύλη, βασικά εγώ νόμιζα ότι είναι εξέταση που την κάνουν όλες οι εγκυμονούσες, εδώ στο φόρουμ όμως κατάλαβα ότι κάνω λάθος.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ουτε εγω εχω καταλαβει ποτε την κανουν...πχ στην προηγουμενη εγκυμοσυνη ουτε ειχα ακουσει για αυτη την εξεταση -ειχα και αλλο γιατρο-... τωρα μου την ζητησε, αν και δεν εχω προβλημα με τις γενικες εξετασεις που κανω καθε φορα... ποια ειναι η διαδικασια? κατι μου'παν στο μικροβιολογικο του ΙΚΑ οτι θα πρεπει να αγορασω γλυκοζη απο το φαρμακειο κτλ... τι κανω ακριβως? λεω να παρω και την γιατρο σημερα... εχω την εξεταση την Τριτη...

me and my men...

Διαφημίσεις

καλημερα

εγω απ' οτι γνωριζω την κανουν ολες οι εγκυες. εγω θα την κανω γυρω στην 25η-26η. το ζαχαρο μου ειναι αψογο. και στις δυο εξετασεις που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι 77 και δεν εχω κοψει τα γλυκα.

MargaritaM συμφωνα με οσα ξερω, θα ρωτησω ξανα πριν την κανω, το προηγουμενο βραδυ τρως κανονικα μεχρι τις 8 και μετα μονο νερο. το πρωι πας στο μικροβιολογο σου παιρνει αιμα νηστικη, πινεις τη γλυκοζη και αναλογα σε ποση ωρα εχει βαλει ο γιατρος, συνηθως ειναι μια ωρα, πας και σου ξαναπερνουν. μετα μπορεις να ξαναφας. μεχρι τοτε μονο νερο.

Εγώ την έκανα την 28η εβδομάδα.

Η διαδικασία αλλάζει λίγο, απ' όσο έχω καταλάβει, ανάλογα το διαγνωστικό κέντρο που θα σου κάνει την εξέταση. Κάποια λένε να φας γλυκό την προηγούμενη. Εκεί που πηγα εγώ μου είπαν να είμαι νηστική 12 ώρες. Με το που πήγα, μου πήραν αίμα και μου έδωσαν να πιω ένα ποτήρι γλυκόζη (διαλυμένη σε νερό εννοείται) και μετά μου ξαναπήραν αίμα, στα 60, 90, 120 και 180 λεπτά (δηλαδή στο σύνολο 5 αιμοληψίες :? , αλλά εξαρτάται τι σου έχει γράψει ο γιατρός, ας πούμε κάποιοι δεν ζητάνε 3 ώρες, αλλά λιγότερο). Εννοείται πως όση ώρα διαρκεί η εξέταση παραμένεις καθιστή και δεν περπατάς (δεν θέλουμε να κάψεις τη γλυκόζη), είσαι νηστική και νερό πίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Το ίδιο απόγευμα πήρα τις απαντήσεις.

Τώρα στο ΙΚΑ δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς πρέπει να κάνεις (ας πουμε για τη γλυκοζη που πρέπει να αγοράσεις, εγώ δε χρειάστηκε, μου την έδωσε το κέντρο που έκανα την εξέταση).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ θα τη κάνω τη Τρίτη που μας έρχεται αν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το ζάχαρο(60-70 είχα πάντα)....έκανα όμως υποθυροειδισμό οπότε μου είπε επιβάλεται να γίνει γιατί ο θυροειδής ή τα χάπια του θυροειδή δεν θυμάμαι ακριβως έχουν την τάση να κάνουν διαβήτη κύησης!

sjCrp3.png

η εξεταση που μου εχει γραψει λεει με 75 γλυκοζης και μετρηση σε 30, 60 και 120... εμενα μου ειπε το ΙΚΑ να την αγορασω... ε, ΙΚΑ ειναι αυτο... πωπω και τι θα κανω τοση ωρα μες το ΙΚΑ? σταυρολεξα?

me and my men...

εμένα πάλι είναι 100 ανα μία ώρα αλλά θα την κάνω έξω κοντά στο σπίτι και θα πηγαινοέρχομε γιατί δεν μπορώ τη βαβούρα του Ικα και είμαι και δεν τους εμπιστεύομαι γιατί όλο και κάποια εξέταση ξεχνάνε να μου κάνουν ή τη χάνουν!!!!!!!!! Αν νοιώθεις καλά κάνε καμια βόλτα γύρω στο Ικα όλο και καμμιά βιτρίνα θα έχει να κοιτάξεις πάρε και κανα περιοδικό ε θα περάσει κ αυτο!

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

εμένα πάλι είναι 100 ανα μία ώρα με 4 επαναλήψεις αλλά θα την κάνω έξω κοντά στο σπίτι και θα πηγαινοέρχομε γιατί δεν μπορώ τη βαβούρα του Ικα και είμαι και δεν τους εμπιστεύομαι γιατί όλο και κάποια εξέταση ξεχνάνε να μου κάνουν ή τη χάνουν!!!!!!!!! Αν νοιώθεις καλά κάνε καμια βόλτα γύρω στο Ικα όλο και καμμιά βιτρίνα θα έχει να κοιτάξεις πάρε και κανα περιοδικό ε θα περάσει κ αυτο!

sjCrp3.png

εμένα πάλι είναι 100 ανα μία ώρα αλλά θα την κάνω έξω κοντά στο σπίτι και θα πηγαινοέρχομε γιατί δεν μπορώ τη βαβούρα του Ικα και είμαι και δεν τους εμπιστεύομαι γιατί όλο και κάποια εξέταση ξεχνάνε να μου κάνουν ή τη χάνουν!!!!!!!!! Αν νοιώθεις καλά κάνε καμια βόλτα γύρω στο Ικα όλο και καμμιά βιτρίνα θα έχει να κοιτάξεις πάρε και κανα περιοδικό ε θα περάσει κ αυτο!

Κοριτσάκι να ρωτήσεις πριν αρχίσεις να σουλατσάρεις.

Εμενα μου είπαν κατηγορηματικά όχι περπάτημα, γιατί θα δείξει λάθος τιμές η καμπύλη.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εγω σκεφτομουν να ερθω μεχρι το γραφειο και οταν πλησιασει η ωρα, μια επαναληψη εχω στη 1 ωρα με 50gr γλυκοζη, να ξαναπαω στο ιατρειο. τωρα το ακουω οτι δεν πρεπει να κινησε. κι εγω στο ΤΕΒΕ την πηρα απο το φαρμακειο. δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβη. εγω δεν πληρωσα ετσι μου την εδωσαν.

Ναι κανονικά δεν πρέπει να κάνεις τίποτα παρά μόνο να καθήσεις και να περιμένεις. Η πολλές δραστηριότητες αλλοιώνουν τα αποτελέσματα της καμπύλης.

Στο ΙΚΑ την αγοράζεις εσύ την γλυκόζη από το φαρμακείο και απλά εκείνη την ώρα που θα ου πουν να την πιεις την αραιώνεις με νερό και την πίνεις. Ενώ σε ιδιωτικό κέντρο ή στο Μαιευτήριο σου την δίνουν έτοιμη.

Καλά αποτελέσματα για την Τρίτη.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Διαφημίσεις

Μάλον κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και λένε διαφορετικά πράγματα οι γιατροί εμένα πχ μου είπε ότι και στο ρουλάκι ότι κ αν θελήσω να κάνω να μην κουραστώ ενώ για κάποιον άλλο γιατρό ας πούμε και η απόσταση που είναι 10-15 λεπτά το μικροβιολογικό από το σπίτι μου μπορει να θεωρείται πολύ!

sjCrp3.png

καλημέρα

Εγω την έκανα 8 εβδομαδων ήταν μέσα στις πρώτες εξετάσεις που κάνεις παρόλο που ποτέ δεν ειχα προβλημα με το σακχαρο μου ο γιατρος ήθελε να ειναι σιγουρος και ετσι μου έδωσε να κανω με 50 ml γλυκοζη.Αργοτερα εμαθα οτι μετα το Β΄επιπεδου θα μου ζητησει να κανω την ιδια εξεταση με 100 ml γλυκοζης που σημαινει παραπανω τρυπηματα. Εμαθα απο μια φιλη φαρμακοποιο οτι εχει γλυκοζη με γευση πορτοκαλι ετσι εχει πιο ηπια γευση και δεν σε πιανουν αναγουλες (αν κανεις εμετο ακυρωνεται η εξεταση και δεν πρεπει να κινησαι καθολου γιατι πεφτουν οι τιμες)

Σε ιδωτικο μικροβιολογικο εμεις δινουμε 25e μην πατε σε μεγαλο διαγνωστικο εκει ''βαρανε'' προτιμηστε ενα συνοικειακο εργαστηριο γιατι οι απο το Ικα απο σοσο ξερω αργουν τα αποτελεσματα

vXPNp3.png

QcHZp3.png

πηρα τωρα τη γιατρο να την ρωτησω.... μου ειπε απλα να παω νηστικη για την μετρηση και μετα οτι πινω τη γλυκοζη και μου ξαναμετρανε... για το φαγητο και τα γλυκα πχ την προηγουμενη μερα μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα, τρωω κανονικα, απλα ενταξει ας μην φαω γλυκα το βραδυ πριν. δεν μου ειπε κατι για φαι μεχρι τις 8 και νερο μετα ή κατι ιδιαιτερο... την ρωτησα και γι'αυτο...

την Τριτη ετσι κι αλλιως πριν τη γλυκοζη θα κανω και τη γενικη αιματος και ουρων, οποτε η διατροφη μου αποβραδυς δεν θα ειναι πολυ βαρια, ουτε θα φαω αργα...

me and my men...

Είναι τρομερό λάθος να προχωράς ενώ έχεις κάνει καμπύλη γιατί πρώτον δίνει λανθασμένα αποτελέσματα και δεύτερον γιατί λόγω της γλυκόζης μπορείς να λυποθυμήσεις σε δευτερόλεπτα.... απαγορεύεται να φύγεις από το μικροβιολογικό. Και εγώ έκανα 2 καμπύλες με 4 λήψεις ανά ώρα αλλά κάθισα φρόνιμα και περίμενα...

Καλημέρα...να ρωτήσω κάτι???Την καμπύλη σακχάρου την κάνουν όλες???Ή μόνο αυτές που έχουν λίγο ανεβασμένο το σάκχαρο στο αίμα????

Ρωτάω γιατί δεν είμαι και πολύ φαν της αιματολογικής εξέτασης και το να με τρυπήσουν 3 φορές μέσα σε 1,5 ώρα δεν είναι και το καλύτερό μου....και το σάκχαρό μου απ'ότι ξέρω είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια...έχω κόψει και τα πολλά γλυκά τώρα πια.... :?:?:?

Θα πρέπει να το κάνω κι εγώ????? :(:(

Εγώ πάντως δεν είχα κάνει (ο γιατρός δηλαδή δεν με έστειλε να κάνω) γιατί ήταν μια χαρά οι εξετάσεις μου.

Καλημερα κοριτσια, εγω ειχα κανει Β'επιπεδου στις 18/12 και ημουν 23+2 και μου ειχε γραψει τοτε και την καμπυλη ζαχαρου και μου ειχε πει να την κανω ενα 10ημερο πριν παω στο επομενο παντεβου που ηταν 23/1 αλλα εγω την εκανα 18ημερες πιο μπροστα γιατι αλλιως δεν γινοταν λογου ελλειψη χρονου, το πρωι σηκωθηκα εφαγα και μετα απο κανενα 2ωρο πηγα στην μικριβιολογο, δεν με ρωτησε αν εχω φαι η κατι τετιο μου πηρε αιμα και μετα μου εδωσε μια αδιαστικη πολυ γλυκια πορτοκαλαδα, και μετα μου ειπε οτι πρεπει να περουμενουμε μια ωρα , εφω ομοως ειχα δουλεις να κανω οποτε της λεω οτι θα παω να πληρωσω κατι τραπεζες και μου ειπε πηγαινε αλλα να μην κουραστεις πολυ, και μετα απο μια ωρα πηγα ξανα και μου πηρε παλι αιμα και ηταν πολυ καλη η καμπυλη.

Μωρέ και μένα οι εξετάσεις μου μια χαρά φαινόντουσαν, αλλά το σάκχαρο υποβοσκε :!:

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι στις εξετάσεις αίματος που έκανα την προηγούμενη Παρασκευή η τιμή του σακχάρου εξακολουθεί να βρίσκεται σε φυσιολογικά επιπεδα, παρότι οι μετρήσεις που κάνω στο σπίτι είναι στα ύψη (αν και κάνω ινσουλίνη). Περίεργο δεν είναι? :roll:

Α, το μόνο ότι μου βρήκαν ίχνη σακχάρου στα ούρα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png