Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επενδυτικά προγράμματα

maria

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μου. Το ξέρω ότι το επιτόκιο δεν είναι πολύ ψηλό και ότι το μηνιαίο μας εισόδημα θα μειωθεί κατά ένα ποσό που στα επόμενα χρόνια ίσως και να μας φανεί μεγάλο, όμως σκέφτομαι ότι με αυτό τον τρόπο θα βάζω στην άκρη χρήματα τα οποία από μόνη μου δεν θα μάζευα (π.χ. να πήγαινα εγώ στην τράπεζα και να έβαζα ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα). Σκέφτομαι ότι όταν έρθει ο καιρός για σπουδές π.χ. τότε το να υπάρχει ένα ποσό διαθέσιμο ίσως να μας διευκολύνει.

Έχετε κάνει παρόμοια κίνηση για τα παιδιά σας? Πιστεύετε ότι είναι καλό κάτι τέτοιο?

Διαφημίσεις

Εμεις Μαρια εχουμε κανει στην Αγγελιαννα ενα συνδυαστικο ιατρικο - επενδυτικο !

Για τον μπεμπακο πρεπει να περιμενουμε να γινει 6 μηνων (απο τοτε ξεκιναει).

Γενικά είμαι υπέρ, απλά και ως αποταμίευση... και ας μην εχουν καλες αποδοσεις... ένα ποσακι θα το εχουν...

Εγώ έχω κάνει τέτοιο πρόγραμμα στη μικρή... Πιστεύω ότι και τόπο θα πιάσει και βουνό δε θα μου φανεί γιατί είναι λίγα λίγα κάθε μήνα...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

εμείς προς το παρόν του έχουμε ανοίξει ένα λογαριασμό σε γνωστή ελληνική τράπεζα στο όνομά του στον οποίο επιτρέπονται μόνο οι καταθέσεις και όχι αναλήψεις και του βάλαμε μέσα όσα χρήματα συγκεντρώσαμε. Είπαμε και τους γονείς μας αν θέλουνε αντί για δώρα μπορούν εκεί να καταθέτουν ένα ποσό ώστε ο Δημήτρης όταν ενηλικιωθεί να έχει ένα ποσό στη διάθεσή του.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

Μπορείς να μου πεις με πμ ποια είναι αυτή η τράπεζα?

Εγώ εκεί που ρώτησα (έχω το λογαριασμό μισθοδοσίας μου) για να ανοίξω απλό λογαριασμό για το παιδί μου είπαν ότι θέλουν αρχική κατάθεση 5000 ευρώ!!! Η άλλη επιλογή είναι να μου κρατάνε μηνιαίο ποσό, που για να το κάνω και για τα 2 παιδιά μου φαίνεται πολύ μεγάλο!

5000 Ευρώ?? :shock: Εμείς κάναμε της μικρής ασφάλεια ζωής για νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, και όταν γίνει 18 έχει κάι ένα ποσό που θα μπορεί να εισπράξει.. Της έχουμε ανοίξει και λογαριασμό στην τράπεζα, αλλά η αποταμίευση δεν έιναι πάντα έυκολη.. :cry:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ναι, και εγώ τρελλάθηκα όταν μου το είπαν. Θα ρωτήσω και σε άλλη τράπεζα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει εγώ κάθε μήνα να βάζω κάποιο ποσό...

Αλλιώς το πολύ πολύ να ανοίξω απλό λογαριασμό και να βάζω χρήματα όταν το θυμάμαι ή όταν μου δίνουν λεφτά για τα παιδιά.

Ασφαλεια τους έχω λόγω της δουλειάς μου οπότε δεν χρειάζομαι. Μάλλον θα πρέπει να το ψάξω καλύτερα το θέμα..Απλά πλέον δεν εμπιστεύομαι εύκολα τράπεζες αν δεν διαβάσω όλους τους όρους γιατί έχουν πολλά "ψιλά γράμματα" τα οποία σου βγαίνουν στην πορεία...

Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μου. Το ξέρω ότι το επιτόκιο δεν είναι πολύ ψηλό και ότι το μηνιαίο μας εισόδημα θα μειωθεί κατά ένα ποσό που στα επόμενα χρόνια ίσως και να μας φανεί μεγάλο, όμως σκέφτομαι ότι με αυτό τον τρόπο θα βάζω στην άκρη χρήματα τα οποία από μόνη μου δεν θα μάζευα (π.χ. να πήγαινα εγώ στην τράπεζα και να έβαζα ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα). Σκέφτομαι ότι όταν έρθει ο καιρός για σπουδές π.χ. τότε το να υπάρχει ένα ποσό διαθέσιμο ίσως να μας διευκολύνει.

Έχετε κάνει παρόμοια κίνηση για τα παιδιά σας? Πιστεύετε ότι είναι καλό κάτι τέτοιο?

MARIA , εγω τι δουλεια κάνω εδω καλέ??????

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Ασφαλεια τους έχω λόγω της δουλειάς μου οπότε δεν χρειάζομαι.

Κι εγώ έχω ασφάλεια, αλλά είπα να πληρώσω κάποια χρήματα για να μπορώ να την πάω δωρεαν σε ιδιωτικό για νοσηλεία αν χρειαστεί (χτύπα ξύλο!).. Για μένα δε με νοιάζει αλλά για το παιδί χαλάλι...

Πάντως κι εμάς τα περισσότερα λεφτά στην τράπεζα στο λογαριασμό της μικρής από τους παππούδες είναι :roll:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

ας μας πει η Αφροδιτη να ξερουμε ολες.......εγω ανοιξα λογαριασμο στην NOVA οπου καθε μηνα βαζω ενα ποσο..nova ΠΑΙΔΙ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς 8011195500 210 95575500 NOVA LINE

MILENIUM ΛΕΓΕΤΕ ΤΩΡΑ

Αυτό που εχω κάνει εγω για τον Χαράλαμπο (ανοίγοντας του κωδικο-εχει περίεργη διαδικασία ) είναι να του αγοράζω ΜΤΧ (μονο της Τράπεζας της Ελλάδος) η οποία σήμερα στοιχίζει 90,80€ η μία , Χριστούγεννα - Πάσχα - Καλοκαίρι (οταν δηλ. πέρνω δώρα κ επίδομα απο την δουλειά μου ). και τα χρήματα που μας κάνουν δώρο οι γιαγιάδες -παπούδες κυρίως!!!Πέρνουμε κάθε χρόνο μέρισμα το οποίο κόβει η μετοχη,και κάποιες επιπλέον δωρεάν μετοχές που μπ ορεί να δώσει.

Στον κωδικό αυτό μπορόυμε να κάνουμε ΜΟΝΟ αγορές και οταν ο χαραλαμπάκος μας γίνει 18χρονών θα μπορεί να τα διαχειρίζεται και μονος του!Το περίεργο είναι πως αν χρειαστεί να πουλήσουμε ΔΕΝ γίνετε!και αυτη ειναι η ουσια οτι ετσι αποταμιεύονται τα χρήματα χωρίς να μπορούμε να τα κάνουμε ανάληψη οπως γίνετε με τους τραπεζικούς λ/γ.Ασε που ο τόκος του δίνουν πια είναι για κλάματα.

Υπογραμμίζω το ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ γιατι θεωρώ πως οσο υπάρχει ηΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ θα υπάρχει και Ελληνικό Χρηματιστήριο! :D

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟ ΜΟΥ

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις