Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμός μετά τους πρώτους 6 μήνες

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ. Είμαι μητέρα μιας μπεμπούλας 7 μηνών και 6 ημερών. Θήλασα αποκλειστικά τους πρώτους 6,5 μήνες και τώρα συνεχίζω παράλληλα με την είσοδο των άλλων τροφών στο διαιτολόγιό της. Ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι που το ευχαριστιόμαστε και εγώ, αλλά και το μωρό. Ο γυναικολόγος μου είναι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό με τη χρήση χαπιού, καθώς αν συνεχίσω σε αυτό το στάδιο, επειδή πολλές φορές το γάλα μένει στο στήθος μου όταν η μικρή χορταίνει από τα άλλα γεύματα, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΣΤΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ ΜΟΥ. Να σημειώσω εδώ ότι είμαι 37 ετών κια μητέρα για πρώτη φορά. Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία τη δική μου και του μωρού μου από τη συνέχιση του θηλασμού; (Το μωρό μου έχει κανονική ανάπτυξη και η εισαγωγή των στερεών τροφών στο διαιτολόγιό της γίνεται με επιτυχία)

Ευχαριστώ πολύ :?

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα Cristy κανενας κινδυνος δεν υπαρχει ουτε για σενα ουτε για το μωρακι σου (να το χερεσε), το οτι χορταινει απο τις αλλες τροφες και εχει ως αποτελεσμα να σου κανει κυστες το γνωριζω οπως και οτι κατι τετοιο ειναι πολυ επωδυνο. Αυτο που θα ελεγα εγω βαση της δικης μου γνωμης παντα ειναι πως το μωρακι σου εχει μεγαλωσει πλεον, εχετε ξεκινησει και τις υπολοιπες τροφες κανονικα τις ουσιες και τις πρωτεινες που επρεπε να παρει τις εχει παρει. Οποτε πιστευω πως ειναι μια καλη στιγμη για να σταματησεις τον θυλασμο τοσο για σενα αλλα και για την μπεμπουλα σου οπου πρεπει να απογαλακτιστει σιγα-σιγα. Γιατι και για σενα καποια στιγμη θα ειναι προβλημα αλλα και για το μωρακι σου οπου θα εχει μαθει με αυτο. Οπως και να εχει ο καθενας εχει την δικη του γνωμη. Εσυ ως μητερα ξερεις καλυτερα απο τον καθενα τι ειναι το καλυτερο.

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ. Είμαι μητέρα μιας μπεμπούλας 7 μηνών και 6 ημερών. Θήλασα αποκλειστικά τους πρώτους 6,5 μήνες και τώρα συνεχίζω παράλληλα με την είσοδο των άλλων τροφών στο διαιτολόγιό της. Ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι που το ευχαριστιόμαστε και εγώ, αλλά και το μωρό. Ο γυναικολόγος μου είναι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό με τη χρήση χαπιού, καθώς αν συνεχίσω σε αυτό το στάδιο, επειδή πολλές φορές το γάλα μένει στο στήθος μου όταν η μικρή χορταίνει από τα άλλα γεύματα, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΣΤΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ ΜΟΥ. Να σημειώσω εδώ ότι είμαι 37 ετών κια μητέρα για πρώτη φορά. Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία τη δική μου και του μωρού μου από τη συνέχιση του θηλασμού; (Το μωρό μου έχει κανονική ανάπτυξη και η εισαγωγή των στερεών τροφών στο διαιτολόγιό της γίνεται με επιτυχία)

Ευχαριστώ πολύ :?

Εγω θα σου προτεινα να περασεις απο το θεμα ΘΗΛΑΣΜΟΣ οπου πολλες μαμαδες εχουν τις ιδιες αποριες.

Σημασια δεν εχει τι θεωρουν οι αλλοι σωστο για μας αλλα τι νιωθουμε εμεις...

.png.png

Cristy γεια σου και να χαίρεσαι το μωράκι σου και το θηλασμό σας!

Μπορείς να ρωτήσεις την Αγλαΐα για το θέμα που σε απασχολεί, η οποία είναι ειδικός στο θέμα του θηλασμού.

Όπως μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις, στο φόρουμ αυτό πάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες οι οποίες θηλάζουν τα παιδιά τους περισσότερο από 6 μήνες και είναι όλες υγιείς!!

Σ'αυτές συγκαταλέγομαι και εγώ.

Η συμβουλή του γυναικολόγου σου είναι απαράδεκτη!

Η "συμβουλή" που σου έδωσε άλλο μέλος αυτού του φόρουμ σ'αυτό το τόπικ να σταματήσεις το θηλασμό, είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ!!! Είμαι σίγουρη οτι το μέλος αυτό ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ, οπότε και δεν είναι σε θέση να εκφράσει άποψη!

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά θηλασμό τουλάχιστον για 2 χρόνια! Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει!

Γεια σου Cristy ,δεν έχω παιδιά ούτε είμαι γιατρός, έχω τελειώσει βρεφονηπιοκόμος και η πτυχιακή μου είχε να κάνει με τον θηλασμό και έχω ένα πράγμα να σου πω στην σχολή, μας έλεγαν συνεχεία θηλασμός είναι το παν θηλάστε όσο πιο πολύ μπορείτε πάνω από όλα το παιδί επίσης και στην πτυχιακή μου αυτό τονίζω δεν είναι από το μυαλό μου αυτά αλλά από βιβλία και διάφορες πυγές όλοι αυτό λέγανε θηλάστε όσο πιο πολύ μπορείτε!!!

i97Sp2.png

Διαφημίσεις

Καταρχήν καλως μας ήρθες και να σου ζήσει το νινάκι!!

Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία τη δική μου και του μωρού μου από τη συνέχιση του θηλασμού;
αν υπήρχαν κύνδινοι... πως θα είμασταν όλες εμείς και τα μωρά μας που θηλάζουμε τόσο καιρό;;; (εγώ πχ 19 μήνες και συνεχίζουμε!!)

ο πραγματικός κύνδινος είναι τα άσχετα που θα ακούς από επίσημα και μη χειλη :wink:

συνέχισε για όσο ευχαριστεί εσένα και το μωρό σου!

είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και για τους δυό σας!

καλη σας συνέχεια!

και όπως είπαν και οι κοπέλες... για ότι χρειαστείς πέρνα και από την ενότητα θηλασμός!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

αν και θήλασα αποκλειστικά το μωρό μου για 6 μήνες το σταμάτησα αμέσως μετα γιατί επέστρεψα στη δουλειά. Τότε ένιωθα καλά με την απόφαση μου..τώρα όμως το σκέφτομαι και μετανιώνω που δεν θήλασα περισσότερο..ισως αν συμμετείχα ενεργά στο φόρουμ εκείνη την περίοδο να μην σταματούσα..θεωρώ αξιέπαινες όλες τις μανούλες που θηλάζουν τα παιδιά τους τα πρώτα χρόνια της ζωής τους..ο θηλασμός είναι ανεκτίμητο δώρο για τους θησαυρούς μας..όσο για το στήθος σου υπάρχουν κόλπα για να ανακουφίζεσαι οταν το νιώθεις πρησμένο..συμβουλέψου το τόπικ Θηλασμός.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Η "συμβουλή" που σου έδωσε άλλο μέλος αυτού του φόρουμ σ'αυτό το τόπικ να σταματήσεις το θηλασμό, είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ!!! Είμαι σίγουρη οτι το μέλος αυτό ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ, οπότε και δεν είναι σε θέση να εκφράσει άποψη!

Εγω απλα την γνωμη μου ειπα και τιποτα παραπανω. Γιαυτο και στο τελος ειπα πως στην πραγματικοτητα ο καθενας εχει την δικη του γνωμη και πως ως μητερα ξερει καλυτερα απο τον ΚΑΘΕΝΑ τι θελει να κανει. Απο εκει και περα ουτε εσυ θα μπορουσες να βγαζεις ετσι ευκολα συμπερασματα katrin γιατι και εγω θυλασα το παιδι μου μεχρι 6,5 μηνων γιατι πηγα στην δουλεια και μαλιστα επειδη δεν ειχα την τελεια ευκολια με πολυ προσπαθεια! Θα μπορουσες να μην εισαι τοσο επιθετικη. και εχω θυλασει και την αποψη του μπορει να πει ο καθενας χωρις να προσβαλει κανεναν.

qZmyp3.pngZmFZp3.png

θηλάστε όσο πιο πολύ μπορείτε!!!

μόνο αυτό να σκέφτεσαι και τίποτα άλλο... όταν θα έρθει η ώρα να σταματήσεις να θηλάζεις θα στο "δείξει " το μωρό σου... έχει φροντίσει η φύση και για αυτό το στάδιο...

θα σου πει και η Αγλαΐα...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Εγω απλα την γνωμη μου ειπα και τιποτα παραπανω.

Γιαυτο και στο τελος ειπα πως στην πραγματικοτητα ο καθενας εχει την δικη του γνωμη και πως ως μητερα ξερει καλυτερα απο τον ΚΑΘΕΝΑ τι θελει να κανει. Απο εκει και περα ουτε εσυ θα μπορουσες να βγαζεις ετσι ευκολα συμπερασματα katrin γιατι και εγω θυλασα το παιδι μου μεχρι 6,5 μηνων γιατι πηγα στην δουλεια και μαλιστα επειδη δεν ειχα την τελεια ευκολια με πολυ προσπαθεια! Θα μπορουσες να μην εισαι τοσο επιθετικη. και εχω θυλασει και την αποψη του μπορει να πει ο καθενας χωρις να προσβαλει κανεναν.

Το γεγονός ότι αποφάσισες να αποθηλάσεις στους 6,5 μήνες δεν σου δίνει το δικαίωμα να δίνεις συμβουλές για μετά από αυτό το διάστημα, καθώς δεν έχεις καμία εμπειρία.

Οι λανθασμένες συμβουλές (η "γνώμη σου", όπως λές), μπορεί να βλάψουν το θηλασμό κάποιου μωρού!

Διαφημίσεις

τις πρωτεινες που επρεπε να παρει τις εχει παρει. Οποτε πιστευω πως ειναι μια καλη στιγμη για να σταματησεις τον θυλασμο τοσο για σενα αλλα και για την μπεμπουλα σου οπου πρεπει να απογαλακτιστει σιγα-σιγα. Γιατι και για σενα καποια στιγμη θα ειναι προβλημα αλλα και για το μωρακι σου οπου θα εχει μαθει με αυτο

Χρυσα Νικολας θα μου επιτρέψεις να πω, πως ναι! ο καθένας μπορεί ελεύθερα να λέει τη γνώμη του όχι όμως δίνοντας αβάσιμες και εσφαλμένες συμβουλές που μπορούν να βλάψουν μητέρες και μωρά που θηλάζουν!!

λες πως ότι ήταν να πάρει το μωρό από το μητρικό γάλα το πήρε ήδη, άρα τί; τώρα πιά είναι άχρηστο; το πίνει δεν το πίνει κάνει το ίδιο;

ΛΑΘΟΣ! συνεχίζει να είναι θρεπτικό και αναγκαίο για τον οργανισμό του μωρού για όλο το χρονικό διαστημα που διαρκεί ο θηλασμός!

λες πως η μπέμπα πρέπει να απογαλακτιστεί σιγά σιγά πλεον...

με τί κρητήριο; με ποιά λογική; δεν υπάρχουν "πρέπει" στο θηλασμό! η φύση και δει τα μωρά ξέρουν καλύτερα κι από εμας πότε είναι η κατάλληλη ώρα!

λες πως θα της είναι κάποια στιγμή πρόβλημα ο θηλασμός; γιατί τόσους μήνες δεν ήταν και ξαφνικά θα γίνει; :roll:

θα είναι πρόβλημα και για το μωρό που θα έχει συνηθίσει σε αυτό...

γιατί να είναι πρόβλημα στο μωρό;;;, τα μωρά που συνηθίζουν στο μπιμπερό; αυτά έχουν πρόβλημα κάποια στιγμή ή όχι;

Η κάθε μαμά μπορεί να κρίνει από μόνη της τί θα κάνει αλλά όλες οι υπόλοιπες είτε έχουμε προσωπική εμπειρία είτε όχι... καλά θα κάνουμε να είμαστε ποιό προσεχτικές και να δείχνουμε ευαισθησία στο θέμα!

Αν δώσεις λάθος συμβουλή για μια συνταγή φαγητού, το πολύ πολύ να βγεί πχ ανάλατο και να ρίξεις λίγο αλατάκι από πάνω! το να δώσεις όμως λάθος συμβουλή σχετικά με το θηλασμό... μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες... είναι τουλάχιστον κρίμα!

φιλικά πάντα και χωρίς καμία διάθεση επίθεσης!

καλημέρα! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Τελικά, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κάποιες θηλάζουσες μητέρες μετά τον 6ο μήνα θηλασμού;

Για τί είδους κύστες μιλάμε; Θα σου πρότεινα να πιέσεις τον γυναικολόγο σου να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Μιλάει για γαλακτοκήλες (εγκλωβισμένο μητρικό γάλα σε κλειστό πόρο) ; Αυτό θεωρείται καλοήθης όγκος και εμφανίζεται ακόμα και σε μη θηλάζουσες γυναίκες!

(ΥΓ: Την επίθεση προς την Χρύσα Νίκολας τη θεωρώ απαράδεκτη).

Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού τόσο για το παιδί, όσο και για τη μητέρα, είναι αδιαμφισβήτητα. Είναι νομίζω περιττό και το να προσπαθήσει έστω κανείς, σ'αυτό το τόπικ, να τα αναφέρει.

Τα μειονεκτήματα ανύπαρκτα!

Η απόφαση για το θηλασμό του παιδιού της ανήκει - ή πρέπει να ανήκει - αποκλειστικά στην κάθε μητέρα.

Αν αποφασίσει να θηλάσει το παιδί της, θα ξέρει ότι έπραξε το καλύτερο δυνατό γι'αυτό.

Αν αποφασίσει να το θηλάσει για αρκετό καιρό, θα ξέρει ότι έπραξε το καλύτερο δυνατό για μεγαλύτερο διάστημα.

Αν αποφασίσει να μην το θηλάσει, θα ξέρει ότι έπραξε αυτό που ήθελε.

Αν αποφασίσει να πείσει κι άλλες μητέρες να μη θηλάσουν, ή να σταματήσουν το θηλασμό σε χρόνο που η ίδια θεωρεί κατάλληλο, θα πρέπει να ξέρει ότι διαπράττει όχι απλώς λάθος, αλλά έγκλημα, ενάντια σε κάποιο παιδάκι.

Ο γυναικολόγος μου είναι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό με τη χρήση χαπιού,

To χάπι αυτό δεν συστήνεται για διακοπή θηλασμού εδώ και δεκαετίες. Τα προβλήματα υγείας που μπορείς να δημιουργήσει είναι ακόμη και ο θάνατος.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ο γυναικολόγος σου ιδιαίτερα ανεύθυνος.

Γράφω επώνυμα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα τυπώσεις αυτά και να του τα δείξεις.

Εδώ η άποψη του ΕΟΦ για το ένα από τα δύο ευρέως χρησιμοποιούμενα σκευάσματα.

http://www.eof.gr/web/guest/announcements;jsessionid=bb4378bd483b70ac61b74acb3451?p_p_id=62_INSTANCE_SGLn&p_p_action=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_62_INSTANCE_SGLn_struts_action=%2Fjournal_articles%2Fview&_62_INSTANCE_SGLn_groupId=10102&_62_INSTANCE_SGLn_articleId=12993&_62_INSTANCE_SGLn_version=1.0

Η διακοπή του θηλασμού, ακόμη και αν είναι απαραίτητη δεν υπάρχει λόγος να γίνει με χάπια. Το ότι ο γυναικολόγος σου είναι ανίκανος να διαχειριστεί τη γαλουχία θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

καθώς αν συνεχίσω σε αυτό το στάδιο, επειδή πολλές φορές το γάλα μένει στο στήθος μου όταν η μικρή χορταίνει από τα άλλα γεύματα, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΥΣΤΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ ΜΟΥ.

Ο γυναικολόγος σου λέει αυθαιρεσίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αυτά που λέει δεν τα έχει διαβάσει και δεν τα έχει ακούσει πουθενά.

Η δημιουργία κύστεων δεν συνδέεται με τη γαλουχία, οι περισσότερε γυναίκες τις αποικτούν πριν τη γαλουχία και συχνά στη διάρκεια της γαλουχίας υποχωρούν.

Στο βιβλίο της Lawrence είναι συγκεντρωμένα όλα τα σχετικά.

Breastfeeding, a guide for the medical profession,

by Ruth A. Lawrence

9780323028233.gif

Να σημειώσω εδώ ότι είμαι 37 ετών κια μητέρα για πρώτη φορά. Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία τη δική μου και του μωρού μου από τη συνέχιση του θηλασμού;

κινδύνους για την υγεία τη δική σου και του μωρού σου θα αντιμετωπίσεις με τι διακοπή του θηλασμού, όχι με τη συνέχισή του

Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει αυτά τα πλεονεκτήματα για τη μητέρα

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Maternal Health Benefits

Important health benefits of breastfeeding and lactation are also described for mothers.83 The benefits include decreased postpartum bleeding and more rapid uterine involution attributable to increased concentrations of oxytocin,84 decreased menstrual blood loss and increased child spacing attributable to lactational amenorrhea,85 earlier return to prepregnancy weight,86 decreased risk of breast cancer,87–92 decreased risk of ovarian cancer,93 and possibly decreased risk of hip fractures and osteoporosis in the postmenopausal period.94–96

Αυτά για το παιδί:

Child Health Benefits

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding.12 Exclusive breastfeeding is the reference or normative model against which all alternative feeding methods must be measured with regard to growth, health, development, and all other short- and long-term outcomes. In addition, human milk-fed premature infants receive significant benefits with respect to host protection and improved developmental outcomes compared with formula-fed premature infants.13–22 From studies in preterm and term infants, the following outcomes have been documented.

Infectious Diseases

Research in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases23 including bacterial meningitis,24,25 bacteremia,25,26 diarrhea,27–33 respiratory tract infection,22,33–40 necrotizing enterocolitis,20,21 otitis media,27,41–45 urinary tract infection,46,47 and late-onset sepsis in preterm infants.17,20 In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.48

Other Health Outcomes

Some studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life49–55 and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,56–59 lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease,60–62 overweight and obesity,19,63–70 hypercholesterolemia,71 and asthma36–39 in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

Neurodevelopment

Breastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development.14,15,72–80 Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.81,82

Επίσης, οι συστάσεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, το λινκ παρατίθεται παραπάνω, εδώ το βάζω και σε pdf για να το τυπώσεις και να το πας στο γιατρό σου

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

λέει ότι

10. Pediatricians and parents should be aware that

exclusive breastfeeding is sufficient to support

optimal growth and development for approximately

the first 6 months of life‡ and provides

continuing protection against diarrhea and respiratory

tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding

should be continued for at least the first year of

life and beyond for as long

Ο γιατρός σου θα έπρεπε να ενημερώνεται για το θήλασμό από πιο αξιόπιστες πηγές και όχι από τα φυλλάδια της Νεστλέ... :?

Increased duration of breastfeeding confers

significant health and developmental benefits

for the child and the mother, especially in

delaying return of fertility (thereby promoting

optimal intervals between births).196

• There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

• Infants weaned before 12 months of age

should not receive cow’s milk but should receive

iron-fortified infant formula.198

Ο γιατρός σου λοιπόν λέει ότι για τη δική σου υγειά είναι καλύτερα να διακόψεις το θηλασμό κάτι που δεν ισχύει και προτείνει να συνεχίσει το παιδί σου να μεγαλώνει με γάλα ακατάλληλο για ανθώπους γιατί έτσι του κάπνισε, γιατί έτσι επέλεξε η γυναίκα του, γιατί έτσι θα ήθελε να είναι αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Διαφημίσεις

το οτι χορταινει απο τις αλλες τροφες και εχει ως αποτελεσμα να σου κανει κυστες το γνωριζω οπως και οτι κατι τετοιο ειναι πολυ επωδυνο.

το ότι η μητέρα μπορεί να έχει παραπανίσιο γάλα δεν έχει καμία σχέση με κύστες

Αυτο που θα ελεγα εγω βαση της δικης μου γνωμης παντα ειναι πως το μωρακι σου εχει μεγαλωσει πλεον, εχετε ξεκινησει και τις υπολοιπες τροφες κανονικα τις ουσιες και τις πρωτεινες που επρεπε να παρει τις εχει παρει.

δεν τις έχει πάρει και η προσωπική γνώμη περιττεύει σε ιατρικά θέματα που είναι σοβαρά για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού

Για τα ιατρικά θέματα υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις, έχουν δημοσιευτεί κατόπιν χρόνιας έρευνας.

Το μητρικό γάλα έχει πρωτεΐνες κατάλληλες για τον άνθρωπο και μόνο γι αυτόν. Είνει εξειδικευμένο για το είδος και κάθε υποκατάστατο διαφέρει αξιοσημείωτα από αυτό και το κάνει μοναδικά ανώτερο από κάθε άλλο υποκατάστατο.

Human milk is species-specific, and all substitute

feeding preparations differ markedly from it, making

human milk uniquely superior for infant feeding.12

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Όταν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις δημοσιευμένες, οι προσωπικες εκτιμήσεις καλό είναι να μένουν για προσωπική χρήση και όχι να δίνονται ως συμβουλές.

Οποτε πιστευω πως ειναι μια καλη στιγμη για να σταματησεις τον θυλασμο

τοσο για σενα αλλα και για την μπεμπουλα σου οπου πρεπει να απογαλακτιστει σιγα-σιγα.

Αυτό που κάνεις είναι ιατρική πράξη με μεγάλη ανευθυνότητα.

Προτείνεις αποθηλασμό χωρίς να έχεις στοιχειωδώς συναίσθηση πόσο κακό μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Θα επαναλάβω ότι το πότε είναι καλή στιγμή να αποθηλάσει ένα παιδί έχει ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, τα υπόλοιπα περιττεύουν...

Γιατι και για σενα καποια στιγμη θα ειναι προβλημα αλλα και για το μωρακι σου οπου θα εχει μαθει με αυτο.

:? Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Ότι το μωρό θα έχει πρόβλημα να αποθηλάσει αν θα θηλάσει κι άλλο; Τι νομίζεις οτι είναι ο θηλασμός; Ναρκωτικό που προκαλεί εθισμό μετά από κάποια ποσότητα;

Φυσικά τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον αποθηλασμό είναι εκτός συζήτησης...

Οπως και να εχει ο καθενας εχει την δικη του γνωμη. Εσυ ως μητερα ξερεις καλυτερα απο τον καθενα τι ειναι το καλυτερο.

Για κάποια θέματα πάρχουν προσωπικές εκτιμήσεις και προτιμήσεις οι οποίες είναι σεβαστές. Το να θέλει μια μητέρα να αποθηλάσει στον 1ο ή στον 3ο ή στον 7ο μήνα είναι θέμα προτίμησης και είναι σεβαστό. Αυτά είναι τα όρια της προσωπικής γνώμης.

Τα υπόλοιπα που γράφεις για το πότε είναι καλό να αποθηλάσει λόγω πρωτεϊνών, κύστεων, άλλων τροφών, ψυχολογικών θεμάτων κλπ είναι αυθαιρεσίες και δεν έχουν καμία σχέση με τους λόγους που επιθυμεί μια μητέρα να αποθηλάσει.

Τελικά, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κάποιες θηλάζουσες μητέρες μετά τον 6ο μήνα θηλασμού;

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ...

(ΥΓ: Την επίθεση προς την Χρύσα Νίκολας τη θεωρώ απαράδεκτη).

απαράδεκτο είναι να νομίζει ο καθένας ότι τα ιατρικά θέματα μπορούν να συζητούνται όπως οι συνταγές μαγειρικής και να προτείνεται αποθηλασμός μιλώντας για πρωτεΐνες και προτείνοντας τις αγελαδινές πρωτεΐνες ως πιο κατάλληλες για τη διατροφή του παιδιού,

μιλώντας για κύστες που δημιουργούνται εξαιτίας της γαλουχίας ενώ δεν δημιουργούνται,

μιλώντας χωρίς κανέναν σεβασμό για τις ψυχολογικές και σωματικές ανάγκες του παιδιού, αντιμετωπίζοντάς το σαν ένα πράγμα πόυ δημιουργεί προβλήματα αν καλομάθει...

Οι προσωπικές επιλογές είναι σεβαστές, Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ

• 6 months later...

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες που θηλαζουν και τη καλησπερα μου και στην Αγλαια που εχω ακολουθησει τις συμβουλες της σε αυτο το site.Ηθελα να ρωτησω για το χαπι αυτο διοτι ειμαι πολυ χαλια καθως η καλυτερη μου φιλη και κουμπαρα μου πριν κανα 15νθημερο γεννησε διδυμα και μετα απο 10 μερες πεθανε στο σπιτι της καθως αλλαζε παμπερς τον μεγαλο της.Αφησε 3 παιδακια ορφανα και εφυγε νεοτατη στα 31 της χρονια.Απ'οτι ξερω μου ειχε πει οτι δε θα μπορουσενα θηλασει και γιάυτο θα ζητουσε απο το γιατρο και κατοπιν συζητησης μαζι του να διακοψει τον θηλασμο κατευθειαν μετα τη γεννα με χαπι.Υπαρχει περιπτωση αυτο το χαπι να προκαλεσε και τον θανατο της τοσο ξαφνικα?

Μπορεις να με ενημερωσεις τι μπορει να προκαλεσει αυτο το χαπι?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Ωχ τι ειναι αυτα που γραφεις happymummy,σοβαρολογεις πεθανε η γυναικα και αφησε 3 ορφανα??

Η νεκροψια τι εδειξε???

Εγω επαιρνα αυτα τα χαπια 2 χρονια,γιατι ειχα προβλημα με την προλακτινη μου και δεν εμενα εγκυος,δοκιμασα και 3 διαφορετικα χαπια parloden -dostinex- dipergon. Τα πρωτα τα εκανα εμετο μολις τα καταπινα,τα dipergon μεχρι να τα συνιθησω τα εκανα και αυτα εμετο,ειδικα αν επινα καφε μαζι,τα dostinex επειδη επινα 1 χαπι την εβδομαδα δεν ειχα ιδιαιτερες ενοχλησεις,αλλα παντα ειχα ταχυπαλμιες.

Εδω διαβασα ποσο επικυνδυνα ειναι αυτα τα χαπια, πριν κανενας απο τους 3 γυναικολογους που αλλαξα δεν με ενημερωσε.....

Αυτο που γραφεις ειναι τραγικο,δυστυχως η κοπελα δε γυριζει πισω,κριμα που μενουν τα παιδακια χωρις τη μαμα τους,τωρα αν φταινε τα χαπια,υποθετω ο ιατροδικαστης θα ξερει.

Τι να σου πω κουραγιο,και στον συζυγο που εμεινε μονος...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μας ενημερωσαν οτι εσπασε η κεντρικη αρτηρια της καρδιας,απλως θελω να ενημερωθω αν υπαρχει περιπτωση εστω και σε μικρο ποσοστο να φταιει και αυτό.Η αληθεια ειναι οτι την αγαπουσα τοσο πολυ που ψαχνω και το παραμικρο αν φταιει και πανω στη συζητηση αναφερθηκε και αρπαξα την ευκαιρια να το ρωτησω.Με ποναει πολυ και μας λειπει πολυ γιατι ηταν μια μητερα που καλυτερη δεν ειχα ξαναδει και περιμενε τα διδυμακια της πως και πως.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

• 2 months later...

Καλησπέρα. Εδώ και τρεις βδομάδες περίπου έχουμε αρχίσει τις στέρεες (φρουτάκια και δύο απόπειρες λαχανικών). Φυσικά ο θηλασμός συνεχίζεται. Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες μέρες αργεί να ξυπνήσει το πρωί κι αντί για τις 5 ή 6 θηλάζει στις 8.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπεργεμίζει το στήθος και να τρέχει (πράγμα που έχει να μου συμβεί 2 με 3 μήνες). Απ' ό,τι ξέρω αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την παραγωγή (καλά ξέρω;). Τί να κάνω; Να "επέμβω" με ένα νυκτερινό θηλασμό;

• 1 year later...

Κορίτσια σας οφείλω ένα πολύ μεγάλο (όσο και καθυστερημένο) ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω τις απαντήσεις σας όταν χρειάστηκε, ήμουν πολύ πολύ νέα στο φόρουμ, πολύ πολύ άσχετη στη χρήση του και πολύ μα πάαααρα πολύ απασχολημένη με τη μικρούλα μου.

Ας σας πω περιληπτικά τη συνέχεια:

Τελικά θήλασα μέχρι 11 μηνών (ίσως λίγο περισσότερο).

Ο βασικός λόγος που επέμενε ο γιατρός να το κόψω, ήταν κυρίως για επάνοδο της γονιμότητάς μου: Η περίοδός μου εμφανίστηκε έναν ολόκληρο μήνα μετά τον τελευταίο θηλασμό και ήμουν ήδη 38 ετών, όχι ιδιαίτερα μικρή θα έλεγε κανείς. Ακολούθησαν κ άλλα θέματα υπογονιμότητας και τώρα, στα 40 μου προσπαθώ ακόμη για 2ο παιδάκι.

Από εκεί και πέρα, η διακοπή του θηλασμού δεν έγινε με όμορφο τρόπο, κάποια στιγμή βίωσα και μια ψιλοκαταθλιψούλα, κάτι σαν επιλόχειο που όμως δεν την είχα βιώσει όταν γέννησα.

Αν γύρναγα το χρόνο πίσω, πάλι τόσο θα θήλαζα κι ακόμη παραπάνω κι ας "βγήκε σωστός" ο γιατρός μου...

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Καλή συνέχεια, ότι και αν αποφασίσετε.

s-age.png

pAfOp2.png

Κορίτσια σας οφείλω ένα πολύ μεγάλο (όσο και καθυστερημένο) ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω τις απαντήσεις σας όταν χρειάστηκε, ήμουν πολύ πολύ νέα στο φόρουμ, πολύ πολύ άσχετη στη χρήση του και πολύ μα πάαααρα πολύ απασχολημένη με τη μικρούλα μου.

Ας σας πω περιληπτικά τη συνέχεια:

Τελικά θήλασα μέχρι 11 μηνών (ίσως λίγο περισσότερο).

Ο βασικός λόγος που επέμενε ο γιατρός να το κόψω, ήταν κυρίως για επάνοδο της γονιμότητάς μου: Η περίοδός μου εμφανίστηκε έναν ολόκληρο μήνα μετά τον τελευταίο θηλασμό και ήμουν ήδη 38 ετών, όχι ιδιαίτερα μικρή θα έλεγε κανείς. Ακολούθησαν κ άλλα θέματα υπογονιμότητας και τώρα, στα 40 μου προσπαθώ ακόμη για 2ο παιδάκι.

Από εκεί και πέρα, η διακοπή του θηλασμού δεν έγινε με όμορφο τρόπο, κάποια στιγμή βίωσα και μια ψιλοκαταθλιψούλα, κάτι σαν επιλόχειο που όμως δεν την είχα βιώσει όταν γέννησα.

Αν γύρναγα το χρόνο πίσω, πάλι τόσο θα θήλαζα κι ακόμη παραπάνω κι ας "βγήκε σωστός" ο γιατρός μου...

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Καλή συνέχεια, ότι και αν αποφασίσετε.

νομιζω οτι ο γιατρος σου προσπαθησε πολυ και τελικα βρηκε την πιο ''πιασαρικη'' δικαιολογια για να σε πεισει να κοψεις τον θηλασμο..

θηλαζω ακομα 15 μηνες μετα και 5 μηνες τωρα εχω περιοδο..παρα πολλες γυναικες παρ'οτι θηλαζουν μενουν εγκυος.. ακομα και σε αυτο φανηκε οτι ο ανθρωπος ειναι ασχετος.. οσο επιλοχεια καταθλιψη μπορει να περασει μια μητερα οταν κοψει τον θηλασμο ''βιαια'' αλλο τοσο μπορει να περασει και ενα μωρο..

σου ευχομαι γρηγορα ενα δευτερο μωρακι,γερο και δυνατο και να το θηλασεις αυτην την φορα για οσο πραγματικα εσυ θες, χωρις να υπαρχουν εξωτερικοι παραγοντες που θα σου ''επιβαλλουν'' κατι αλλο..αν και ειμαι πολυ σιγουρη οτι και παλι κατι θα βρει ο γιατρος σου σαν δικαιολογια!!!

83hKp3.png