Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσο καιρο χρειαζεται προετοιμασια μια βαφτιση?

blue

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας...ηθελα να σας ρωτησω τα εξης:

σκεφτομαστε να βαφτισουμε το ζουζουνι μας γυρω στον Οκτωβρη. Ξερω που θελω να τη βαφτισω (εκκλησια εννοω) αλλα δεν εχω κλεισει ημερομηνια. Επισης δεν ξερω αν θα κανω τραπεζι, κι αν κανω σιγουρα δε θα κανω ανοιχτο, πολυ οικογενειακο με λιγους φιλους.

Ποσο καιρο πριν πρεπει να ξεκινησω διαδικασιες?

Η μικρη μου τωρα ειναι 4 1/2 μηνων.

Ευχαριστω :P:P:P

Διαφημίσεις

Mην πάρεις παράδειγμα από εμένα, απλώς να αναφέρω ότι βαφτίζω την μπέμπα μου σε ένα μήνα και άρχισα προετοιμασίες μόλις εδώ και μια βδομάδα :lol::lol::lol:

Νομίζω πως έχεις άπλετο χρόνο (καλά, εγώ είμαι και περιπτωσάρα βέβαια)!

Mην πάρεις παράδειγμα από εμένα, απλώς να αναφέρω ότι βαφτίζω την μπέμπα μου σε ένα μήνα και άρχισα προετοιμασίες μόλις εδώ και μια βδομάδα :lol::lol::lol:

Νομίζω πως έχεις άπλετο χρόνο (καλά, εγώ είμαι και περιπτωσάρα βέβαια)!

μπααααααα και απο δω τα ιδια εμεις αποφασισαμε να τη βαφτισουμε τοτε αρχες οκτωβρη και καναμε 2 βδομαδες...δεν εχεις και πολλα να οργανωσεις εκτος απο το να κλεισεις νωρις την εκκλησια να εισαι σιγουρος για την ωρα κλπκλπ...εμεις μονο εκει τη πατησαμε γιατι θελαμε αλλου και σαφως δεν ειχε....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εξαρτάται υπάρχουν κοπέλες που την προετοιμάζουν για εξι μήνες . Εγώ χρειάστηκα δύο μήνες και όχι καμία εντατική προσπάθεια και μεσολαβούσε και Αύγουστος που ήταν όλα κλειστα και πήγαμε και διακοπές.

σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις. Αυτο που σκεφτομαι ειναι η εκκλησια, θα τη βαφτισουμε στην Αγια Μαρινα, Πορτο Ραφτη, γιατι εκει μενουμε βασικα, και γενικα σ'αυτη την εκκλησια πρεπει να κλεισεις εγκαιρα γιατι γινεται χαμος. Αλλα βεβαια σκεφτομαι απο την αλλη οτι θα το κανουμε μαλλον Οκτωβρη οποτε θα ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα. Εσεις τι πιστευετε για Οκτωβρη? Θα ειναι οκ ο καιρος για στυλ καλοκαιρινης βαφτισης? Αν κρινω απο φετος ηταν πολυ καλα και απο αποψη θερμοκρασιας επισης.Οχι τιποτα αλλα η εκκλησια ειναι μικρη και σιγουρα δε θα χωραει ολο τον κοσμο μεσα, οποτε αναγκαστικα καποιοι θα κατσουν εξω.

Διαφημίσεις

μακαρι να ειναι ετσι πραγματικα, θελω ολα να πανε καλα!!

το επομενο θεμα μου ειναι ποιος θα ειναι κουμπαρος/α.

Σκεφτομααστε αυτον που μας παντρεψε αλλα δε ξερω, σκεφτομαι πως ειναι αντρας, και δεν βλεπω και να εχει την τρελα και τη γλυκα με το ζουζουνι μου. Πιστευω δηλαδη πως θα ειναι πολυ τυπικος νονος και δε το θελω αυτο. Απο την αλλη ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, φοβαμαι να το πω και σε κανεναν αλλο/η λογω των πολλων εξοδων που εχει η κουμπαρια και ο αλλος το σκεφτεται πολυ σοβαρα πλεον, δεν ειναι οπως παλια....

ουφ απο τωρα αρχισα να αγχωνομαι, φανταστειτε οσο πλησιαζει ο καιρος τι θα κανω! :D:D:D

5/10/08 που καναμε τη βαφτιση ητανε ωραια αλλα ετυχε εκεινη τη βδομαδα να φυσαε σαν ...μη πω τιποτα πρωι πρωι..ειχε μια μικρη ψυχρα.....γενικοτερα αφου ξερεις την εκκλησια καλο ειναι αφου ξερεις οτι γινεται χαμος να τη κλεισεις νωρις γιατι και ο οκτωβρης ειναι μηνας γαμων και βαφτισεων γινεται πανικος...εμεις θυμαμαι ειχαμε εκεινο το μηνα αλλες 3 βαφτισεις και 3 γαμους .... :wink:

οσο για το νονο...δε σας εχει ζητησει κανεις αλλος το παιδι???γιατι αν ηθελε αυτος που σας παντρεψε θα επρεπε να στο ειχε αναφερφει...παντως οσο για το αντρας ή γυναικα....εμεις εχουμε και αντρα και γυναικα σε πληροφορω ο αντρας ειναι γλυκυτατος και εγω ειχα τις ιδιες αναστολες αλλα τελικα αν δεν την δει 2 βδομαδες αρχιζει τα τηλεφωνα.........να ερθωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω????????/

επειδη το θεμα του νονου δεν ειναι τα δωρα αλλα να ειναι στο παιδι διπλα καλο ειναι να το σκεφτειτε καλα....ξεκινα μια βολιδοσκοπηση στους κοντινους συγγενεις (ξαδερφια,αδερφια κλπ κλπ κπ) μετα καποιοι καλοι φιλοι ισως??

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οσο για το νονο...δε σας εχει ζητησει κανεις αλλος το παιδι???γιατι αν ηθελε αυτος που σας παντρεψε θα επρεπε να στο ειχε αναφερφει...παντως οσο για το αντρας ή γυναικα....εμεις εχουμε και αντρα και γυναικα σε πληροφορω ο αντρας ειναι γλυκυτατος και εγω ειχα τις ιδιες αναστολες αλλα τελικα αν δεν την δει 2 βδομαδες αρχιζει τα τηλεφωνα.........να ερθωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω????????/

επειδη το θεμα του νονου δεν ειναι τα δωρα αλλα να ειναι στο παιδι διπλα καλο ειναι να το σκεφτειτε καλα....ξεκινα μια βολιδοσκοπηση στους κοντινους συγγενεις (ξαδερφια,αδερφια κλπ κλπ κπ) μετα καποιοι καλοι φιλοι ισως??

εχεις απολυτο δικιο καλη μου, αυτο ακριβως εννοω, και οχι δεν μας εχει αναφερει τιποτα δε ξερω ισως περιμενει απο μας να του πουμε κατι. Παντως αυτο που σας κανει εσας αν το κανε και σε μας, δηλαδη τηλεφωνα για να δει τι κανει η μπεμπα κλπ δεν θα ειχα κανεναν ενδοιασμο. Σαν ανθρωπος ειναι πολυ καλος, και αδερφικος φιλος του αντρα μου αλλα θελω να εχει μια πιο ιδιαιτερη σχεση με το παιδι. Και σιγουρα δε θελω τα τυπικα...

Δύο μήνες προετοιμασίας απο το μηδέν πιστεύω οτι ειναι υπέραρκετο. Ξεκίνα οπωσδήποτε με την εκκλησία, αυτό και από τώρα για να εισαι ήσυχη, εφόσον το τραπέζι θα ειναι οικογενειακο στην ουσία δεν κλεινεις μαγαζί οποτε ενα τραπέζι θα μπορεσεις να βρεις και 2-3 εβδομαδες νωριτέρα και ο φωτογράφος στις πρωτες μέρες για να μην ειναι κλειστος αλλού. Τα γλυκά θέλουν περίπου 15-20 μέρες πριν και οι μπομπονιέρες σίγουρα ενα μήνα για να μπορέσεις να εισαι σίγουρη οτι τίποτα στραβό δεν θα πάει.

Συμβουλή μου: επιβεβαιώνεις κρατήσεις τραπεζιου-φωτογράφου μια εβδομάδα πριν και μία μέρα πριν, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Οπως επίσης τις μπομπονιέρες αν δεν τις πάρεις νωριτερα στο σπίτι που δεν υπάρχει λόγος, επιβάλλεται μια επισκεψη στο μαγαζι που θα τις παρεις 2 μερες πριν για αποφυγη οποιουδηποτε λάθους.

Με το καλό η βάπτιση...

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ευχαριστω..

θα ηθελα τη γνωμη σας για τα παρακατω...

Τραπεζι τελικα δε θα κανουμε λογω οικονομικου, μετα τη βαφτιση ο καθενας σπιτι του. Απλα σκεφτομαι μετα τη βαφτιση με τον κουμπαρο/κουμπαρα να παμε καπου να φαμε μαζι με το παιδι και τιποτα αλλο.

Προσκλητηρια επισης σκεφτομαι να μη κανω καθολου, Ουτως η αλλως δεν υπαρχει χρονος για να τρεχω στον καθενα να δινω προσκλησεις και με ενα τηλεφωνο, εμαιλ, facebook ολα κανονιζονται. Τα προσκλητηρια ειναι παρα πολυ απαραιτητα?? η' να φτιαξω καμια 20αρια μονο για τους πολυ δικους μου?

Blue η νώμη μου είναι να φτιάξεις προσκλητήρια....Μπορείς να βρεις πολύ ωραίες ιδέες κ οικονομικές μέσα από το φορουμ(φτιάξτο μόνη σου δηλ.)....Και κράτα ένα κ για την κορούλα σου...είναι τόσο όμορφο ενθύμιο!!!!!!

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

Προσκλητηρια επισης σκεφτομαι να μη κανω καθολου, Ουτως η αλλως δεν υπαρχει χρονος για να τρεχω στον καθενα να δινω προσκλησεις και με ενα τηλεφωνο, εμαιλ, facebook ολα κανονιζονται. Τα προσκλητηρια ειναι παρα πολυ απαραιτητα?? η' να φτιαξω καμια 20αρια μονο για τους πολυ δικους μου?

Δεν έχω γεννήσει ακόμα αλλά σκέφτομαι τη βάφτιση του γιού μου (μόνο θεωρητικά όμως προς το παρόν) μιας και δεν έχω τι άλλο να κάνω.

Θα σου πω τι σκεφτομαι εγώ για τα προσκλητήρια: όντως είναι λίγο τρέξιμο το μοίρασμα και με ένα τηλέφωνο μια χαρά είναι νομίζω για τους περισσότερους, δεν είναι πια και γάμος. Άλλα σκέφτομαι όπως λες και εσύ να φτιάξω μερικά 20-30, για τους πολύ κοντινούς αλλά ακόμα περισσότερο για να μείνει και σαν ενθύμιο από την βάφτιση του παιδιού. Θα μπεί πχ στο άλμπουμ κτλ..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

• 3 weeks later...

Εμένα μου πήρε μόνο 3 μήνες !

Η εκλλησία είναι το παν και αν θα κάνεις δεξίωση μετά.

Φωτογράφο είχα τον ίδιο που έιχα και στον γάμο μου,

όπως και τα προσκλητήρια τα έκανα πάλι στην Τυπογραμμή.

Μην ανχώνεστε λοιπόν!

Και εγω ξεκινησα σχετικα νωρις να ψαχνω..αλλα ηθελα να κανω και τα προσκλητηρια μονη μου. Βεβαια τελιωσα και πολυ πιο νωρις απ οτι περιμενα..Ολη η διαδικασια με το ψαξιμο δηλαδη δεν χρειαζεται πανω απο 2-3 εβδομαδες πιστευω..Εγω την εκανα με διαλειμματα! :lol:

Και συμφωνω οτι καλυτερα να φτιαξεις προσκλητηρια..Προσωπικα τυπωσα ενα ωραιο χαρτι που πηρα απο το πλαίσιο ένα κειμενο στο word, μην φανταστεις δηλαδη κάτι το πολυ ιδιατερο απλά εβαλα ένα πλαίσιο με λουλουδια και προσεθεσα καποιες πεταλουδες απο ενα προγραμμα που επεξεργαζεσαι φωτογραφίες κειμενα κτλ. και το τυλιξα στην συνεχεια σε ρολο και εβαλα 2-3 κορδελιτσες με μία μεταλλική πεταλουδίτσα μιας και αυτο ηταν το θεμα μου. Πολυ απλο και καθολου χρονοβορο. Αλλωστε σε αντιθεση με τις μπομπονιερες στελνεις απο ενα στην καθε οικογενεια και δεν ειναι τοσα πολλα. Επισης να σου πω οτι εχω παει σε βαφτιση Οκτωμβρη και ηταν μια χαρα!Και εγω την εκανα προσφατα δεν εγινε και τιποτα..Οσο για νονο εγω διαλεξα την αδερφη μου που τη λατρευει και η μικρη και η αδερφη μου φυσικα τρελενεται μαζι της..Δεν είναι άλλωστε υποχρεωτικό να εχεις τον κουμπαρο του γαμου..Γιατι δεν κοιτάς απο τους συγγενεις σου αν καποιος ενδιαφερεται?

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Διαφημίσεις

ενταξει δεν ειναι τραγικο το κοστος των προσκλητηριων αν κανω γυρω στα 30, θα κοιταξω κατι ετοιμο, δε θελω να τα κανω μονη μου γιατι δεν εχω τοσο καλη φαντασια.

Για τραπεζι μετα το αποκλεισαμε. Το μονο θεμα που με απασχολει ειναι του κουμπαρου, καθως δεν βλεπω κανεναν να το προτεινει, απο συγγενεις δε θελω, και δεν ξερω μηπως πρεπει εγω να προτεινω πρωτα ...

Δεν ειναι κακο το να προτεινεις εσυ..Στην τελική για να μην νιωθεις οτι τους φορτωνεις εξοδα μπορεις να λες οτι μπορειτε να τα μοιραστειτε..Η οτι θελεις κάποια βαφτιση οικονομικη και δεν σε ενδιαφερουν αυτα οσο το αν θα αγαπανε το μπουμπουκι σου! :wink:

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Μόλις εχθές κανονίσαμε το ποιοι θα είναι οι νονοί του μικρού μας. Το συγκεκριμένο θέμα με απασχολούσε πολύ καθώς εγώ δεν είχα καμία επαφή με τη νονά μου και πάντα ένιωθα πολύ άσχημα γι'αυτό. Εμείς το προτείναμε στους νονούς μας -οι οποίοι παρεπιπτόντως νόμιζαν ότι θα βαφτίσει το παιδί το ζευγάρι που μας πάντρεψε, κι έτσι δέν μας είχαν κάνει κάποια νύξη-. Είναι ξαδέρφια του άντρα μου, στην ηλικία μας, μας αγαπάνε και επειδή "συμπεθέροι και κουμπάροι ένα χρόνο έχουν χάρη" όπως λέει κι ο λαός θελήσαμε συγγενείς κι όχι φίλους...

Οπότε blue βολιδοσκόπησε αρχικά τους κοντινούς σας ανθρώπους και μην ντραπείς να το προτείνεις εσύ. Σκέψου τιμή που θα κάνεις στο νονό να γίνει πνευματικός γονέας του παιδιού σου :D:D

10eb551645.png

.png

εγώ έχω βάφτιση 22 μαρτίου και επειδή ήθελα να μην αγχώνομαι το πήρα χαλαρά και ξεκίνησα μετά τα χριστούγεννα, αλλά ακόμη έχω εκκρεμμότητες αλλά οκ έχω 1 μήνα ακόμη... :wink:

δυστυχως πλεον εχει γινει συνηθεια οταν προτεινεις σε καποιον να γινει κουμπαρος σου, να λεει απο μεσα του ωχ..λογω των εξοδων.

Το θεμα ομως δεν ειναι εκει...

περα απο τις οικογενειες μας δηλαδη που αγαπανε παρα πολυ τη μπεμπα, οι πολυ κοντινοι μας φιλοι εχουν ψιλοχαθει και συναντιομαστε πολυ πιο αραια και συνηθως σ/κ. Θα ηθελα ενα ατομο το οποιο να δειχνει πραγματικο ενδιαφερον για το μωρο μου.

• 1 year later...

Γεια σας κοριτσια ,

Τον Μαιο που θα μας ερθει , πρωτα Ο Θεος , λεμε να βαφτισουμε το χταποδακι μας ...

για να μην βρεθουμε προ εκπληξεων θα ηθελα να ξερω απο εμπειρες μανουλες , ποσο καιρο πριν ειχατε ξεκινησει τον σχεδιασμο και το κλεισιμο της εκκλησιας ..

ευχαριστω

12/7/10 my princess was born !!!

εξαρτάται ...

πόσα λεφτα θα διαθέσεις ...

αν εργάζεσαι ..

αν θα κάνεις πράγματα μόνη σου ή θα τα αγοράσεις όλα (μπομπο προσκλητήρια κλπ)

την εκκλησία με τον καινούριο έτος (αν θες για ΜάΙο του 11)

εγω χρειαστηκα περιπου 6 μηνες πριν και τις δυο φορες,χωρις το τελευταιο μηνα να κανω τιποτα απολυτως.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εγώ θα σου πρότεινα να κλείσεις το συντομότερο την εκκλησία και το χώρο της δεξίωσης (εάν φυσικά κάνετε) γιατί είναι τα πιο σημαντικά και να ξεμπερδεύεις. Τα υπόλοιπα ξεκίνα τρεις μήνες πριν για να είσαι άνετη και υπολόγισε να στείλεις τις προσκλήσεις 1 μήνα πριν τη βάφτιση. Τα ρουχαλάκια πάντως πριν τα μέσα Απριλίου έτσι κι αλλιώς δεν θα έχουν βγει, εννοώ τα καλοκαιρινά, αφού θα βαφτίσετε Μάιο.

βετα:lol: