Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS!!! Στερεές τροφές στα...όρθια

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 6μηνών και 3 εβδομάδων. Έχουμε ξεκινήσει στερεές, τις οποίες υποτίθεται τρώμε πρωί και μεσημέρι, χωρίς θηλασμό μετά. Και ενώ στην αρχή καθόταν μια χαρά στο καρεκλάκι της και έτρωγε ό,τι και της έδινα, τώρα θέλει να τρώει μόνο αγκαλιά. Δεν είναι ότι δεν πεινάει ή δεν της αρέσει το φαΐ, απλά δε θέλει να κάθεται στο καρεκλάκι, αλλά ούτε κι εγώ να κάθομαι και να την έχω καθιστή στα πόδια μου. Μόνο όρθιες και οι 2. Ή στην καλύτερη εγώ καθιστή και να την κρατάω εκείνη όρθια. Μπορεί να τύχει να φάει 5 κουταλιές στο καρεκλάκι και μετά ουρλιάζει. Παρατήρησα κάποιες φορές ήθελε κακάκια (πιεζόταν ο πωπός καθιστή, δεν ξέρω 😂)  ή νύσταζε. Την έχω ταΐσει και διαφορετικές ώρες και πάλι εκείνη την ώρα θα την πιάσουν τα κακά ή η νύστα ή μπορεί να μη φταίει τίποτα από τα 2, απλά δε θέλει να τρώει στο καρεκλάκι. Δοκίμασα κι άλλο καρεκλάκι, μήπως δεν τη βολεύει αυτό, αλλά πάλι τα ίδια. Τι παιχνιδάκια, τι τραγουδάκια, τον "Καραγκιόζη" κάνω, τίποτα δεν πιάνει, πολύ σπάνια και για λίγο. Η παιδίατρος είπε να μην τη μάθουμε να τρώει αγκαλιά, οπότε, το έκοψα, άντε να της δώσω 1-2 κουταλιές αγκαλιά μπας και την καλοπιάσω και σιγά σιγα τη βάζω πάλι στο καρεκλάκι και πριν προλάβω να την αφήσω, αρχίζει και ουρλιάζει πάλι. Και είχαμε ξεκινήσει τόσο ωραία τις στερεές... Σήμερα είναι νηστική απ' τις 8μιση το πρωί που τη θήλασα. Έχουν παίξει τα νεύρα μου!!! Τι να κάνω;

Διαφημίσεις