Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κεφαλάκι-στροφή προς μία κατεύθυνση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!!Έχω μια γλυκιά κορούλα 4,5 μηνών.Η κινητική της ανάπτυξή σύμφωνα με τον παιδίατρο είναι απόλυτα φυσιολογική.Έχουμε παρατηρήσει όμως ότι έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση να στρέφει το κεφαλάκι της προς τα αριστερά, είτε όταν είναι ξύπνια στην αγκαλιά μας,είτε στο καρότσι της ,είτε όταν κοιμάτε, και αυτή τη συνήθεια την έχει από νεογέννητο.Χεράκια και ποδαράκια τα κινεί και τα δύο με την ίδια συχνότητα και δύναμη.Να διευκρινίσω ότι μπορεί να στρίψει το κεφαλάκι της και προς τα δεξιά αλλά προτιμά σαφώς την αριστερή κατεύθυνση.Προσπαθούμε πάντα να την γυρίζουμε προς τα δεξιά για να συνηθήσει αλλά αυτή θα κρατήσει το κεφάλι της μόνο λίγα δευτερόλεπτα προς τα εκεί και θα το ξαναγυρίσει αριστερά.Όταν την βάζω στην κούνια της κοιμισμένη θα την τοποθετήσω με το κεφαλάκι προς τα δεξιά και αυτή αμέσως θα το γυρίσει αριστερά για να συνεχίσει τον ύπνο της.Επίσης προς τα αριστερά έχει τη δυνατόητα να το στρίβει πάνω από τον ώμο της κατά πολλές μοίρες ενώ δεξιά η στροφή είναι μικρή, αλλά ίσως αυτό να είναι και θέμα εξάσκησης.Ο παιδίατρος όταν του το αναφέραμε ήταν καθησυχαστικός αφού την εξέτασε και είπε ότι δεν βλέπει κάποιο ανατομικό πρόβλημα και πιθανόν αυτή η προτίμηση να είναι αποτέλεσμα εντολών του εγκεφάλου.Εμείς όμως σαν γονείς ανησυχούμε γιατί βλέπουμε ότι όσο μεγαλώνει το "πρόβλημα" παραμένει.Εγώ έχω σκεφτεί μέχρι και το ενδεχόμενο να φταίει το ότι γεννήθηκε με χρήση βεντούζας,είχα γενικά δύσκολο τοκετό ο οποίος διήρκεσε 17 ώρες.Θα ήθελα τη γνώμη σας αν έχετε παρόμοια εμπειρία ή αν έχετε ακούσει κάποια ίδια περίπτωση.Ευχαριστώ!!!!

Διαφημίσεις

Να χαιρεσαι καταρχην τη μπουμπουκα σου!!!Εμενα ο δικος μου εχει μια προτιμηση προς τα δεξια.Στο κρεβατακι του μολις αρχισε να καταφερνει να γυρναει γυριζε παντα προς τα δεξια,και τωρα ακομη το κανει!Μου εκανε εντυπωση κι εμενα,πως ειναι δυνατον τοσο μικρο πλασματακι να εχει και..."προτιμησεις" :lol::lol::lol::lol::lol: Του εβαζα μαξιλαρακι στα δεξια να μη μπορει να γυρισει και παλι τα καταφερνε :evil: Εμενα προσωπικα δεν με ανησυχησε και μαλιστα απο κινητικη αναπτυξη ο δικος μου εχει ριξει ολα τα ρεκορ (σηκωθηκε ορθιος 5,5 μηνων :lol: ) Αφου κι ο παιδιατρος σου λεει οτι ειναι οκ δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις!

Εμενα επισης στην αρχη μου φαινοταν οτι χρησιμοποιουσε πιο πολυ το δεξι του χερι απο οτι το αριστερο.Τελικα ισως να ηταν και ιδεα μου,δεν ξερω...Τωρα τα χρησιμοποιει ολα (χερια,ποδια,δεξια,αριστερα.... :wink: )

bxBwp2.png EgDTp2.png

Ρένα σε ευχαριστώ πολύ!Ανακουφίστικα που ακούω ότι υπάρχει κι άλλο μωράκι με τέτοιου ίδους προτιμήσεις...Όσες φίλες και συναδέλφους έχω ρωήσει δεν είχαν παρατηρήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο και για αυτό το λόγο είχα αρχίσει να ανησυχώ...Πάντως χτές τη νύχτα όταν ξύπνησε για να φάει και την ξαναέβαλα στο κρεβατάκι της προς τα δεξιά,έμεινε σε αυτή τη θέση για 2,5 ώρες, οπότε κι αυτό με καθησύχασε κάπως!

:):):) Σε ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση!!! :D:D:D:D

ΛΗΤΩ και εμένα η μικρή μου που είναι 4,5 μηνών επίσης έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα αριστερά... με το μαξιλαράκι όμως και τη νύχτα που κοιμάται της γυρίζω το κεφαλάκι ή της βάζω παιχνίδια και πάντα την κρατάω ή την ταίζω από δεξιά ... οπότε σιγά σιγά το ελέγχω και το έχει μετριάσει... Δεν είναι ανησυχητικό μου είχε πει η παιδίατρος.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Νίκη ευχαριστώ :!::!::!:

Ήδη με 3 μέρες καλής εξάσκησης υπάρχει βελτίωση :):):)

Σήμερα γυρίσαμε και από ανάσκελα μπρούμυτα αλλά από αριστερά... :!:

Θα προπαθήσουμε όμως να το κάνουμε και από δεξιά... :):)

Διαφημίσεις

Κοιτάξτε να δείτε,όλοι μας έχουμε κάποιες προτιμήσεις στο να κοιμόμαστε απ'τη δεξια ή αριστερή πλευρά,ή στο να στρίβουμε το κεφάλι πιο εύκολα είτε δεξιά είτε αριστερα.Όμως αυτό που αναφέρει η λητώ είναι κάτι διαφορετικό.δηλ.με το που κρατάς το παιδί αγκαλιά καταλαβαίνεις ότι το κεφαλάκι του γέρνει προς τη μια πλευρά.Έτσι δεν είναι λητώ? Το ξέρω γιατί έτσι ήταν μιας ξαδέλφης μου το μωρό το οποίο τώρα είναι μια χαρούλα.Τους είπε ο γιατρός ότι γεννήθηκε έτσι λόγω της θέσης που είχε μέσα στη μήτρα.Τίποτε το ανησυχητικό απλά έπρεπε να το βάζουν ένα μαξιλαράκι στον ύπνο για να μη στρέφει το κεφάλι.βέβαια αυτός κατάφερνε να γυρνάει πάλι αλλά αυτοί επέμεναν ξανά και ξανά και τώρα είναι όλα ο.κ.

url=http://www.xarakas.gr]line_m123_beg_40_time_1156910400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif[/url]

Σας ευχαριστώ όλες για την ανταπόκριση, οι απαντήσεις σας ήταν πολύ καθησυχαστικές για μας!!! :):):)

RAFAELA, το κεφαλάκι της η μικρή το κρατά όρθιο, δε γέρνει,αλλά προτιμά πάντα να το στρέφει κυρίως προς την αριστερή κατεύθυνση :!::!::!:

Μάλλον είναι διαφορετική περίπτωση από το μωράκι της ξαδέρφης σου γιατί ο παιδίατρος όταν την εξέτασε αυτό ακριβώς τσέκαρε :ότι το κεφάλι της είναι ίσιο και δε γέρνει...Πάντως όπως ανέφερα και στα παραπάνω post αυτές τις μέρες έχω δεί σχετική βελτίωση (στρέφεται πιο πολύ από πριν και προς δεξιά)αν και η προτίμηση της συνεχίζει να είναι η αριστερή....

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλησπερα ! Ειναι πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ ! Διαβαζω τα μηνυματα σας και μαθαινω πολλα. Εχω μια απορια που μπορει να ειναι και χαζη!!! Η μπεμπα μου ειναι 2 μηνων και 12 ημερων και εχω παρατηρησει οτι το κεφαλακι της το γυρναει συνεχεια προς μια μερια αριστερα συγκεκριμενα ειτε ειναι στη κουνια της ειτε στο ρηλαξ.Γνωριζει καποια μανουλα κατι? Ειναι το πρωτο μου παιδακι και καταλαβαινετε τωρα :-P Σας ευχαριστω πολυ

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Υποθέτω ότι καποιες φορές το γυρίζει και δεξια έτσι???

Είναι λογικό να βολευονατι κια τα μικρούλια μας σε καποια στάση όπως και εμείς.

Εγώ ας πούμε οταν πρόκειται να κοιμηθώ ότι και να κανω αν δεν γυρίσω στη δεξια πλευρά δεν κοιμάμαι.

Η κόρη μου παντως κοιμόταν με το κεφάλι προς τα πάνω.?Μου φιανόταν και περίεργο και αβολο αλλα φυσιολογικό.

dhtZp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Υποθέτω ότι καποιες φορές το γυρίζει και δεξια έτσι???

Είναι λογικό να βολευονατι κια τα μικρούλια μας σε καποια στάση όπως και εμείς.

Εγώ ας πούμε οταν πρόκειται να κοιμηθώ ότι και να κανω αν δεν γυρίσω στη δεξια πλευρά δεν κοιμάμαι.

Η κόρη μου παντως κοιμόταν με το κεφάλι προς τα πάνω.?Μου φιανόταν και περίεργο και αβολο αλλα φυσιολογικό.

Ναι το γυρναει και δεξια αλλα απο μονη της το παει κατευθειαν αριστερα !Στην αρχη και γω ειπα οτι ειναι απο συνηθεια αλλα δεν ξερω αρχισα να ανησυχω !