Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μανουλα σε απογνωση...........

Recommended Posts

Γεια σας.

Εχω εναν γιο 26 μηνων,προωρακι 32 εβδομαδων.

Το προβλημα μου ειναι το εξης:

Εδω και περιπου 10 μερες..(ισως και περισσοτερες...)

αρχισε να μην τρωει καλα με το κουταλι.......

(Βασικα ετρωγε ακομα αλλεσμενα,δεν ηθελε με τιποτα τη στερεα τροφη.)

κατι εκανε με την γλωσσα του και πετουσε την περισσοτερη τροφη εξω.

Εκει που ετρωγε ενα μπολ φρουτοκρεμα,ενα μπολ φαγητο και 2 γιαουρτακια την μερα και σε 10 λεπτα το ειχε ξεπεταξει...(το καθε γευμα)...ξαφνικα 200 γρ φαγητο εκανε να το φαει μια ωρα.........το πετουσε εξω εκεινος,το μαζευα εγω με το κουταλι..και παει λεγοντας!!!!

Ωσπου φτασαμε στο αποκορύφωμα.....προχτες δευτερα,ηταν μονο με το γαλα....

τα επαιξα φυσικα.

απο χθες αρχισα να του δινω μη αλλεσμενο φαγητο και κατι εφαγε....

μη φανταστείτε.....λιγα πραγματα.

χθες το απογευμα με αφησε καγκελο...εφαγε ενα τοστ....εκανα το σταυρο μου,βλεποντας τον!!!!

Σημερα εφαγε λιγη φρουτοκρεμα,2 μπουκιτσες μπανανα....,με το ζορι...και λιγο ψαρακι που ειχα ψησει στον φουρνο.

και τωρα χρειαζομαι τα φωτα σας....

Τι κανω απο δω και περα;

τι να τον δινω να φαει;

Τι να του μαγειρευω.......κατι που να μην χρειαζεται κουταλι...γιατι εχουμε θεμα....

δεν ξερω τι επαθε,αλλα δεν δεχεται κουταλι....:confused::confused::confused:

Καποια στιγνη θα του περασει,αλλα μεχρι τοτε τι να κανω;

Αλλα ειναι δυνατον να του αρκουν 3-4 μπουκιτσες φαη και 2-3 ψωμακι;;;

Χθες πηγαμε παιδιατρο,εχασε μισο κιλο......

αλλα ευτυχως πηρε 4 ποντους σε ηψος.

Συγνωμη για το μεγαλο μνμ,αλλα εχω πελαγώσει η δολια μανα...........

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

χμμμ ειναι στη φαση που ουτε τα αλεσμενα θα φαει αλλα και απο τα ξερα φαγητα θα φαει λιγο!οποτε να του φτιαχνεις ζουμερα φαγητα.

πχ κριθαρακι με αρκετο ζουμακι και κιμα μεσα(μοσχαρισιο.το μοσχαρι σαν κρεας δε θα μπορει να το μασησει ακομα!)

η μικρα μακαρονακια κοφτα με ντοματουλα και ζουμακι και τριμενο κοτοπουλακι.

βαλε και τυρακι τριμμενο στα φαγητα.το νοστιμιζει πολυ!

φτιαξε λαχανικα και πιεσε τα λιγο λιγο με τοο πηρουνι πχ σουπα καροτο πατατα κολοκυθακι βαλε και λιγο ψαρακι μεσα σελινο κρεμμυδακι λεμονι

η κανε γιουβαρλακια

για αρχη ζουμερα φαγητα.το ειχα περασει και εγω με τον γιο μου μεχρι 27 μηνων ετρωγε ΜΟΝΟ αλεσμενα και με ειχε σκασει!

επειδη ο μικρος δεν θελει το κουταλι, δεν θα δυσκολευτει με τα ζουμερα; λεει οτι προτιμαει τα φαγητα που τρωγονται κρατωντας τα με το χερι

ισως μπιφτεκια που θα τα κοβεις σε κομματια μαζι με πατατουλες φουρνου κομμενες. μακαρονια βιδες που μπορουν να τα πιασουν με το χερι. κοτοπουλο στηθος βρασμενο και κομμενο σε κομματια, τοστ με τυρι και κασερι, πιτουλες με τυρι και σπανακι (οχι μαζι γιατι καταστρεφεται ο σιδηρος), αλμυρα κεικ, κριτσινια με ή χωρις σουσαμι, κουλουρι θεσ/νικης που ειναι και θρεπτικο

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Σας ευχαριστω κοριτσακια.

Σε αυτη τη φαση που βρησκομαστε τωρα,με τι ποσοτητες να ειμαι ευχαριστημένη;

εσας τα παιδακια σας ποσο καιρο τα πηρε να μπουν σε κανονικο ρυθμό,με τα μη αλεσμενα;

εμενα μου φενεται βουνο........

ο ΘΕΟΣ βοηθος!!!!!!!!!!!

σε αυτη τη φαση που εισαι τωρα με καθε μπουκια να λες δοξα τω θεω :lol::lol::lol::lol:

εμεις μπηκαμε απο 13 μηνων στα μη αλεσμενα. μονο τα φρουτα αλεθα γιατι ο κυριος μονο τις μπανανες τρωει....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

εμένα που είναι 27 μηνών του αρέσουν πολύ τα κεφτεδάκια, τα βρασμένα λαχανικά με λίγο λεμονάκι πχ καρότο, κολοκυθάκι, μπρόκολο, και το ψάρι (περκα συγκεκριμένα στο φούρνο) και αυτό με το χέρι το τρώει. μπιφτεκάκια, πατατοκεφτέδες αν του αρέσουν, του δικού σου, και το συκώτι κομμενο μικρό μικρό το τρώει πολύ ο δικός μου! το βοδινό συκώτι είναι αρκετά μαλακο, προσεξε να μην έχει ίνες. και το άλλο που του κάνω για πρόγευμα συνήθως είναι αυγό βραστό πηκτό, το καθαρίζω και του το δίνω στο χέρι. Ποπ κόρν και κανελονια είναι το αγαπημένο του!

Και τα δημητριακά χωρίς γάλα για να τα πιάνει με το χέρι του για απόγευμα καλό θα ήταν. Εμένα τα ζητάει. (όχι με σοκολάτα, με μέλι ή σκεττα) Για πρωί και απόγευμα αν του καθαρίσεις και κόψεις μεγάλα κομμάτια φρούτα δεν τα τρώει??

Ελπίζω να βοήθησα! :-D Κάτι από όλα θα του αρέσει πιστεύω!:wink:

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

σε αυτη τη φαση που εισαι τωρα με καθε μπουκια να λες δοξα τω θεω :lol::lol::lol::lol:

αυτο ακριβως!! ε θα κρατησεις πανω απο 6μηνο η φαση.εκει γυρω τελος παντων.

μεχρι να μαθει να μασαει σωστα...

η μεγαλη μου πριν καν χρονισει εκοψε τα αλεσμενα.14-15 μηνων ετρωγε το κρεας κανονικα και γενικως μασουσε κανονικοτατα

ο γιος μου σου ειπα με δυσκολεψε πααααρα πολυ μεχρι 27 μηνων ΜΟΝΟ αλεσμενα και αυτα εντελως αλοιφη.ενα μικρο κομματακι να εβρισκε μεσα το εφτυνε και μετα σφραγιζε το στομα και δεν ετρωγε αλλο.

η μικρη μου ειναι πολυ φαγανη ευτυχως.10 μηνων ειναι και εχει 2-3 μηνες που αρχισε και τρωει κομματακια ψωμι ,τυρι,κριθαρακι δε το αλεθω ουτε τα αστερακια ζυμαρικα,αν της βαλω στο καρεκλακι επανω μικρα μικρα κομματακια κοτοπουλο τα παιρνει με τα χερια και τα τρωει και τρωει και την μπανανα κομματακια και το πολυ ωριμο ροδακινο.καροτα και πατατες επισης σε μικρα κομματακια.

επειδη τα ειχα παιξει με τον γιο μου ειπα να την μαθω απο νωρις για να μην εχω παλι το ιδιο προβλημα.2 χρονων παιδι ηταν και οταν πηγαιναμε καπου και πεινουσε δε μπορουσε να φαει τιποτα απεξω!αναγκαζομουν και κουβαλουσα αλεσμενα η αν τυχαινε και δεν ειχα τιποτα μαζι αγοραζα βαζακια αναγκαστηκα:shock::shock::shock:

δεν ξερω τι επαθε,αλλα δεν δεχεται κουταλι....:confused::confused::confused:

δωστου μπροστα του κομματακια να τρωει με το χερι και εσυ παραλληλα δινε με το κουταλι.σε εμενα επιανε αυτο στην μεγαλη μου

συγνωμη ρε κοριτσια αλλα 26-27 μηνων δεν ειναι αρκετα μεγαλα για αλεσμενα?εδω προσπαθουμε να μαθουμε να κραταμε κουταλι να τρωνε μονα τους...αλεσμενα ακομα-δεν ξερω μου φαινετε υπερβολικο.εμεις μετα τον χρονο αρχισαμε κομματακια και τωρα πλεον τρωμε κανονικα απο ολα τα φαγητα αλλα λιγο αλλα πολυ!

Ειναι αναλογα το παιδι.και εμενα στο πρωτο μου επειδη πριν το χρονο αρχισε να τρωει κομματια μου φαινοταν παραξενο οταν ακουγα η εβλεπα 2 χρονων παιδακια να τρωνε αλεσμενα.

ελα ομως που ο γιος μου δε δεχοταν με τιποτα τα κομματακια.του εδινα ψωμι στο χερι και μονο το κρατουσε.ουτε μια ψιχα δεν ετρωγε,του εβαζα στο στομα μια μικρη ψιχα σαν αυτες που πεφτουν οταν τρωμε ψωμι και το εφτυνε.3 μπλεντερ χαλασα μεχρι να αρχισει να τρωει κανονικα.4 φορες την ημερα αλεθα:shock: αν το παιδι δεν το δεχεται με τιποτα θα αναγκαστεις να δωσεις αλεσμενο απο το να το αφησεις νηστικο.

προσωπικα τον ειχα αφησει πολλες ωρες χωρις φαγητο μπας και φαει αλλα τιποτα.τα εφτυνε οσο και να πεινουσε!

Διαφημίσεις

δεν πρόσεξα πως μιλήσατε για αλεσμένα φαγητά και σας έγραψα πιο πάνω αυτά που τρώει ο δικός μου (27 μηνών) με το χέρι. Επειδή διάβασα πως αρνείτε να φάει με το κουτάλι. Αλλά ναι κ εμένα τα τρώει από ενός έτους τα περισσότερα που εγραψα και τους τελευταίους 6 μήνες τρώει από όλα. Αλεσμένα όμως γιατί?

Άντε καμιά φρουτόκρεμα μέχρι τους 15 μήνες οκ αλλά τα φαγητά όλα ?

Μήπως απλά βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια? εννοώ τα άλεσμένα? Γιατί πόσες διαφορετικές γεύσεις μπορουν να έχουν με τις τροφές αλεσμένες. Ίσως δεν θέλει το κουτάλι επειδή θέλει να τρώει μόνος του. εμένα ούτε σούπες δεν δέχετε να τον ταιζω εγώ! Δεν τα καταφέρνει τέλεια αλλά προσπαθεί

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Ειναι αναλογα το παιδι.και εμενα στο πρωτο μου επειδη πριν το χρονο αρχισε να τρωει κομματια μου φαινοταν παραξενο οταν ακουγα η εβλεπα 2 χρονων παιδακια να τρωνε αλεσμενα.

ελα ομως που ο γιος μου δε δεχοταν με τιποτα τα κομματακια.του εδινα ψωμι στο χερι και μονο το κρατουσε.ουτε μια ψιχα δεν ετρωγε,του εβαζα στο στομα μια μικρη ψιχα σαν αυτες που πεφτουν οταν τρωμε ψωμι και το εφτυνε.3 μπλεντερ χαλασα μεχρι να αρχισει να τρωει κανονικα.4 φορες την ημερα αλεθα:shock: αν το παιδι δεν το δεχεται με τιποτα θα αναγκαστεις να δωσεις αλεσμενο απο το να το αφησεις νηστικο.

προσωπικα τον ειχα αφησει πολλες ωρες χωρις φαγητο μπας και φαει αλλα τιποτα.τα εφτυνε οσο και να πεινουσε!

Περασες κι εσυ ζορι.....

Εμενα ο μικρος μου,αργησε πολυ να κοψει τα αλεσμενα,αλλα ειχαμε πολλα προβληματα με την υγεια του.

Οπως σας ειπα... γεννήθηκε 32 εβδ..

εμεινε πολλες μερες διασωληνωμένος και απο τις πολλες φορες που εβαλε-εβγαλε τον αναπνευστήρα επαθε τραχειομαλακια....

11 μηνων εκανε ενα χειρουργειο στην καρδια...(γεννηθικε με συγγενη καρδιοποθεια....:-(:-(:-(:-()

και ολα αυτα,συν κατι ιωσεις με εμετους....μας κολλησαν στα αλεσμενα......!!!!!!

Παντως,αν και εχω απο χθες ουσιαστικα που του δινω μη αλεσμενα.....

τρωει ολη μερα.......ολο μασουλαει......λιγο λιγο...κατι βαζει στο στομαχακι του.

Παλιοτερα ειχα κανει πολλες προσπαθειες να φαει κανονικο φαγητο,αλλα ολο κατι γινοταν....και δεν τις ολοκληρώναμε!!!!

Αυτη τη φορα νομιζω οτι ειναι ετοιμος και ο ιδιος.......:-)

σωστα αυτο ειναι το ζητουμενο να ειναι ετοιμο το παιδι!αφου μασουλαει συνεχεια μια χαρα ειναι!!απλα μη περιμενεις μεγαλες ποσοτητες για αρχη.καλυτερα ας τρωει συχνα και απο λιγο

ναι δημητρα....καλα ειναι για αρχη.

Σημερα το απογευμα εφαγε ενα τοστακι και ηπιε και 300μλ γαλα.

Ευτυχως καλα παμε.

Αυριο να δουμε τι θα κανουμε.........

Εκτος απο ολα αυτα που σο ειπε η δημητρα, μπορεις να δωσεις τραχανα, ψαρι, καρπουζι σε πολυ μικρα κοματακια, πεπονι αν και ειναι πιο σκληρο.

δες και στο τοπικ "περασμα απο την αλεσμενη στη στερεα τροφη". το εχουμε κανει επιστημη το θεμα μεχρι να κοψουε το αλεσμα:lol:

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...