Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΝΙΔΩΣΗ


Recommended Posts

Θέλω να μοιρασθώ το πρόβλημά μου μαζί σας γιατί πλέον έχω αρχίσει και τα παίζω. Εδω και ενάμισυ μήνα έχω αναφυλαξία (κόκκινες κηλίδες σε όλο το σώμα) που μεταναστεύει σε διάφορα μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης έμφανίζεται πρήξιμο κυρίως στα χείλη (που μετά από λίγες ώρες φεύγει) και στα πόδια (σαν της εγκυμοσύνης). Φυσικά μπορείτε απλά να φανταστείτε την φαγούρα!!!:?

Παίρνω αντισταμινικά (δύο την ημέρα) και περιμένω τα αποτελέσματα των αιματολογικών ΄που μου έγραψε ο αλλεργιολόγος.

Ο λόγος όμως που θέλω τη γνώμη σας είναι ο εξής: τέτοια κνίδωση είχα εμφανίσει πάλι το καλοκαίρι που ακολούθησε τη γέννηση της πρώτης μου κόρης (7-9 μήνες μετά τις γέννες). Κράτησε περίπου 4 μήνες και πήρα μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης.

Εχω αρχίσει να ψυλιάζομαι τις τρελές γυναικολογικές μας ορμόνες. Εχετε συναντήσει-ακούσει ανάλογη περίπτωση;

Οσο περιμένω τις απαντήσεις σας, θα ρίχνω ένα ηδονικό ξύσιμο!!!:lol:

1ciWp3.pngnEMKp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Eίμαι κι εγώ συμπάσχουσα, πέρασα τα ίδια και η διάρκεια των συμπτωμάτων ήταν 1 χρόνος και έπαιρνα καθημερινά μέχρι 4 xozal, εξετάσεις αμέτρητες μέχρι και καρκινικούς δείκτες μου είχαν κάνει και η απάντηση ήταν αυτοάνοσο. Κάπου εκεί και αφού πλέον είχαν περάσει αρκετοί μήνες αποφάσισα κι εγώ οτι δεν πάει άλλο και αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει οπότε πίστεψα οτι μπορώ να το σταματήσω εγώ μόνη μου χωρίς φάρμακα και αυτό έκανα. Εκοψα σταδιακά τα χάπια και κάθε φορά που εμφάνιζα εξάνθημα απλά προσποιούμουν οτι δεν υπήρχε, κάθε φορά που πρηζόμουν έκανα τον "κινέζο" και τελικά δικαιώθηκα το ξεπέρασα. Απο τότε έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και κάθε φορά που νιώθω να με πιάνει απλά λέω στον εαυτό μου οτι δεν πρόκειται να συμβεί και έτσι γίνεται. Το επιμύθιο λοιπόν στην δική μου περίπτωση είναι οτι πέρα από τον ίδιο τον οργανισμό ακριβώς επειδή πρόκειται για αυτοάνοση κατάσταση μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με την δύναμη του εαυτού μας. Είναι ψυχοσωματικό νόσημα και μπορούμε έως ένα βαθμό να το ελέγξουμε, χωρίς βέβαια να αποφύγουμε τις εξετάσεις για να αποκλείσουμε τον οποιονδήποτε παθολογικό παράγοντα σου εύχομαι δύναμη και περαστικά γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία που περνάς.

Link to comment
Share on other sites

THEODOSI, συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω αλλά είχα θεωρήσει οτι μόνο σε μένα έχει συμβεί, και δεν ύπάρχει άλλη παθούσα.

Πλέον έχει αρχίσει να τελειώνει η υπομονή μου και είμαι μόλις στους δύο μήνες. :( Ο αλλεργιολόγος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Από Σεπτέμβριο σειρά έχουν δερματολόγος και ενδοκρινολόγος. Κατά τα άλλα για την ημέρα της βάπτισης στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πάρω μια περιποιημένη κορτιζόνη, γιατί θέλω όταν μεγαλώσει η κόρη μου να βλέπει τις φωτογραφίες και να χαίρεται, όχι να διαπιστώνει οτι η μάνα της είναι ροζ πουά. Για να μην σου πω οτι ο φωτογράφος θα ζητήσει παραπάνω αμοιβή αν του ζητήσω να μου σβήσει με photoshop τις κοκκινίλες:wink:.

1ciWp3.pngnEMKp3.png
Link to comment
Share on other sites

3 φορες στη ζωη μου το επαθα και εκανε καθε φορα απο το φθινοπωρο και μου εφευγε το καλοκαιρι με τα μπανια! Προσευχομουν να μη μου συμβει στις εγκυμοσυνες....ευτυχως δεν συνεβη!! Εκανα κι εγω εξετασεις σε περιπου 150ουσιες που διαλεξα και πιθανον να με πειραζαν.....δεν βρηκαν τιποτα........δυσκολο αν εισια αλλεργικος να βρεις τι σε πειραζει......μπορει να ειναι και αγχος και να βγαινει σε κνιδωση! Δεν μπορεις να ξερεις οποτε κανε κανενα μπανακι κι εσυ χαλαρωσε και υπομονη.......αυτο θα κανει το κυκλο του και θα φυγει! Οι κορτιζονες ειναι για να ανακουφιζουν εσενα και οχι να θεραπευσουν το προβλημα.......αλλα ειναι απαραιτητες ......το ξερω......καλη δυναμη και υπομονη!

Link to comment
Share on other sites

κνιδωση εχω κ εγωστο ψυχοσ στο κρυο νερο και απο σεμπευριο τρελη φαγουρα το αντιμετοπιζω νε ισοθερμικα ρουχα και ζεστα κασκολακια και γαντια σκουφια κτλ ακομη κ στο σπιτι ;););)

.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αυτες οι κοιλιδες που λες ειναι στο κεντρο περιπου του σωματος στο κορμο και λιγα στα χερια και ποδια??αν ναι ειχα και εγω πανω απο δυο μηνες πηγα σε δερματολογο και μου ειπε πως λεγετε ροδοχος πυτιριαση μου εδωσε μια αλοιφη για την φαγουρα για 17 μερες και μου ειχε πει αν δεν φυγουν να ξαναπαω πηγα παλι τα ξαναειδε και ειπε θα φυγουν μονα τους και να μην βαλω παλι αλοιφη.....τελικα εκανε τον κυκλο του.....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......

Link to comment
Share on other sites

εγω ξεχασα να σας πω οτι αμα ημουν στο σπιτι ειχα ....αν εβγαινα εξω ....πηγαινα σχολειο ....γενικα εκτος σπιτιου εξαφανιζοντουσαν........τι ψαξιμο καναμε με τη μαμα μου οταν ημουν μικρη να δουμε τι εφτιαγε..........μεχρι και τα ψευτικα λουλουδια ειχαμε βγαλει απο το σπιτι μη τυχον και με πειραζαν ακομα κι αυτα..........αλλα τιποτα.....πρεπει να κανει το κυκλο του αυτο να ηρεμησει και να φυγει.......ειναι αλλεργικη κνιδωση κι δεν θεραπευεται παρα μονο αν βρεις τι σε ενοχλει........ενα γνωστο μου τον ενοχλει η μπυρα με χοιρινο μαζι αμα τα φαει......το βρηκε!! ηταν τυχερος!!Αν τα φαει ξεχωριστα δεν εχει προβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας κορίτσια. Είμαι ακόμα πουά και με πόδια νταμιτζάνες. Πάντως ο γιατρός (αλλεργιολόγος) μου είπε οτι από κάτι δείκτες του αίματος δεν είμαι αλλεργική σε κάτι.

1ciWp3.pngnEMKp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω παθούσα είμαι ,εμφανίστηκε ξαφνικά μετα απο διακοπές,ξεκίνησε απο ενα σημείο πίσω απο το αυτι και μετα εξαπλώθηκε παντου,οταν λεω παντου εννοώ παντού!Δεν υπήρχε χιλιοστό δέρματος που να ηταν φυσιολογικο.Εμένα κράτησε περίπου μια βδομάδα, το πρόσωπο μου είχε παραμορφωθεί εντελώς.Αφού εκανα κι εγω τη θεραπεία με κορτιζόνες και τα σχετικά γυρω στο Νοέμβρη ξαναεμφανίστηκε πάλι τα ίδια αυτη τη φορα μονο στις παλάμες και ένιωθα οτι θα συνεχίσει να εξαπλώνεται.Είπα οτι θα το αγνοήσω πήρα αρκετή δόση φενιστίλ σιρόπι μόνη μου για να μου φύγει η ιδέα απο το μυαλό και αυτο ήτανε.Νομίζω οτι ή ητανε ψυχολογικό ή κάποια αλλεργία που ενας θεός ξέρει μόνο σε τι.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...