Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν γυρίζει προς την πηγή του ήχου


Recommended Posts

Γεια σας και να χαιρεστε τα παιδάκια σας.

Είμαι καινουργια στο forum αν και μπαίνω και διαβάζω απο τότε που ήμουν έγκυος. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη.Γέννησα πρόωρα στην 35 εβδομαδα ένα αγοράκι που τώρα είναι 4 μηνών.Αντιμετοπίζω όμως κάποια προβλήματα και πάω να τρελλαθώ. Εκτός από τα κλασικα όπως παλινδρομηση και αλλά τέτοια που μέσα απο εδώ βρίκα πολλές λυσεις αυτο που μ έχει αναστατωσει είναι οτι ενώ το μωρό φαίνεται οτι ακουει δεν γυρίζει το καφάλι του προς την πηγή του ήχου.Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό και σε ποια ηλικία το κάνουν. Το άλλο θέμα μου είναι οτι ακόμα ενω του βαζω παιχνιδάκια μπροστα του δεν απλώνει τα χερακια να τα πιασει ( τον εχω δει κανα δυο φορες μονο να προσπαθει να πιασει αυτά που ειναι πανω απο το relax του αλλα μετά τίποτα) του τα βάζω στα χερια τα κουνάει για λίγο και μετά τα αφηνει. Να σημειώσω οτι μας χαμογελαει :eek:όταν του μιλαμε μας παρακολουθεί,εχει πει αγκου :Dστα κινητικά παμε καλά μεχρι στιγμής γυρίσαμε και από μπρουμιτα ανάσκελα. Το μωρό βέβαια είναι πρόωρο αλλά εγώ ανησυχώ μίπως είναι σημάδι κάποιας ασθένειας.Θέλω να τον πάω σε ειδικό γιατρό αλλά είπα να γράψω πρώτα εδώ.

Σας ευχαριστω πάρα πολύ

ΥΓ Ελπίζω να έγραψα στο σωστό μέρος

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καταρχας καλως ηρθες στη παρεα μας και να χαιρεσαι το μωρακι σου.εμενα φυσιολογικα μου ακουγονται αυτα.και μενα τα ιδια εκανε,ασε που εμεις γυρισαμε απο μπρουμητα ανασκελα μετα τους 5 μηνες,αν σε προβληματιζει τοσο πολυ καο θα ηταν να το πας να το δει καποιος ετσι για να σου φυγει και σενα η ιδεα περισσοτερο.ελπιζω να μην εχει καποιο προβλημα.ο δικος μου δε θυμαμαι ποτε γυρισε στη πηγη του ηχου αυτο που θυμαμαι ειναι οτι του μιλαγαμε και μας εγραφε κανονικοτατα!!!και μετα ερειχνε και ενα χαμογελο για να μας δειξει οτι μας κοροιδευει!ελπιζω να πανε ολα καλα.:)

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Στο μαιευτήριο δεν του έκαναν τον έλεγχο ακοής?

Στον μηνιαίο έλεγχο του παιδιάτρου έχεις αναφέρει αυτές τις ανησυχίες σου? Αν όχι, καλό είναι να το κάνεις, για να σου φύγει το άγχος!

 

Διάβασε αυτό για αρχή και αν θέλεις μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο (εμένα με βοήθησε πολύ στο πρώτο μου παιδί) ή μπορείς να διαβάσεις για την ανάπτυξη των παιδιών στο διαδύκτιο (οικονομικότερη λύση)!

 

Σταθμοί στην ανάπτυξη της ακοής και της ομιλίας στο τέλος της περιόδου (1ος μέχρι και 3ος μήνας)

- χαμογελάει στο άκουσμα της φωνής σας

- αρχίζει να αρθρώνει φωνήεντα και συλλαβές

- αρχίζει να μιμείται ορισμένους ήχους

- γυρίζει το κεφάλι προς την κατεύθυσνη του ήχου

απο το βιβλίο: Η φροντίδα του μωρού και του μικρού σας παιδιού Εκδ.Ποταμός

 

όμως να έχεις πάντα υπ'όψιν ότι υπάρχουν ατομικές διαφορές στην ανάπτυξη κάθε παιδιού!

Επιπλέον το μωρό σου σαν πρόωρο δεν πρέπει να το υπολογίζεις με την διορθωμένη ηλικία?

Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!!!!:P

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

κοπελα μου σταματα να βαζεις τετοιες σκεψεις στο μυαλο σου μια χαρα ειναι το παιδακι σου.και εγω νομιζα μια περιοδο πως το μωρο δεν ακουει για τους ιδιους λογους οταν το ειπα στον παιδιατρο γελασε και μου ειπε πως σαυτην την ηλικια ακουνε καλα αλλα αγνοουν τους ηχους και δεν τους τραβανε την προσοχη ετσι ωστε να γυρισουν.οσο για το δευτερο που σε ανησυχει να σου πω πως τα μωρα δεν πιανουν τιποτα 4 μηνων(εκτος απο μερικες εξαιρεσεις φυσικα)μη βιαζεσαι και καθε μηνα ολο και κατι καινουργιο θα συμβαινει και θα σε γεμιζει χαρα οταν θα βλεπεις το υγειεστατο μωρο σου να μεγαλωνει φυσιολογικα!!!!!!να σου ζησει:D

Link to comment
Share on other sites

επειδη το ενστικτο της μανας ειναι το πιο δυνατο καμπανακι που χτυπαει...να πας κοριτσι μου σε εναν ειδικο γιατρο για να κανεις ακουγραμμα....και ολα θα πανε καλα γιατι απο οτι διαβαζω το μωρακι σου μια χαρα αναπτυξη εχει σε ολα.....αλλά το θεμα της ακοης οντως να σε προβληματισει λιγο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Ηρθε στην ζωη μας ενα μικρο θαυμα 27-8-2010

Με τον αντρούλη μου είμαστε μαζί από 26-3-2008

8cb77eec73ea8ded8efbb8757f6cb8c0.jpg

 

14/9/2014... δεν ξεχνω

Link to comment
Share on other sites

Να σας ευχαριστήσω για τις γρήγορες απαντήσεις σας και να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα.

Το παιδί οπως είπα ακουει γιατι τρομάζει και όταν κλαίει και κανεις κάποιον ήχο σταματάει απλά δεν γυρίζει το κεφάλι προς την πηγή απ όπου έρχεται ο ήχος. Ακουόγραμμα έχουμε κάνει και βγήκε καλό. Αυτό που είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου είναι οτι ο άντρας μου έχει πολύ κοντινή συγγένεια με αυτιστικό παιδάκι και μάλιστα αγοράκι και επειδή ο αυτισμός είναι γονιδιακό θέμα φοβάμαι μίπως και το παιδάκι μου είναι αυτιστικό. Δεν ξέρω από τι γιατρό να αρχίσω. Από βδομάδα έχουμε ραντεβού με την παιδίατρο να δουμε τι θα μας πει.

Link to comment
Share on other sites

εισαι σιγουρη οτι ο αυτισμος σχετιζεται με την κληρονομικοτητα?για να μη βασανιζεσαι αδικα δηλαδη.επισης νομιζω πως ο αυτισμος δσ γινεται να διαγνωστει πριν απο καποια ηλικια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Καλημέρα σε όλες τις αγχομενες μανουλες.Μανουλα σημαινει για μενα αγαπη, φροντιδα και ΑΓΧΟΣ. Κάποιες μανούλες λοιπον μου εστειλαν πμ για το πια ηταν η εξεληξη της δικιάς μας περιπτωσης και σκευτηκα οτι επειδη και εμενα δεν μου αρεσει οταν δεν βλέπω τελικα τι εγινε με καποιο θεμα να ενημερωσω και απο δω εστω και μετα τοσα χρονια για την εξεληξη μας. Αφου καναμε ακουογραμμα και ηταν καλο πήγαμε σε ανεπτυξιολογο ο οποιος και αυτος προσεξε αυτο που προσεξα και εγω αλλα δεν θορυβηθηκε ιδιαιτερα αφου προσεξε οτι το παιδι εβλεπαι τελεια παραπανω απο το κανονικο για να το εξηγησω καλυτερα τα παιδια μου ειπε οταν ειναι μηνων βλεπουν μεχρι μια συγκεκριμενη αποσταση η οπια ειναι σχετικα μικρη (δεν θυμαμαι ποσο) ο δικος εβλεπε μετρα μακρυα δηλαδη τον ειχα στο σαλονι και με παρακολουθουσε που αλλαζα δωματιο στην αλλη μερια του σπιτιου πιθανων αυτη η γρηγορη εξεληξη της αισθησης της ορασης αφησε πισω την εξελιξη του ανατανακλαστικου της ακοης μου ειπε να περιμενουμε λιγο ακομα 1 μηνα και μετα θα το ψαχναμε πιο πολυ σ αυτο το μηνα το παιδι αρχισε να γυρναει στον ηχο και ετσι εγω βρηκα αλλα πραγματα να ανησυχω οπως το γιατι αργησε να δειξει με το δαχτυλο:D το γιατι αργει να πει μαμα:D το γιατι αντι για μπαμπα λεει νταντα:D και ετσι το πηγα ξανα 18 μηνων ο οποιος την ωρα που μιλουσα εγω και ελεγα τις ανησηχιες μου παρακολουθουσε το παιδι πως κινουνταν στο χωρο και με το που τελειωσα μου εδειξε την πορτα να φυγω και μου ειπε "στα δυο θα παρακαλας να το κλεισει και δεν θα το κλεινει" τα αγορια εχουν πιο αργη αναπτυξη και εσυ δεν λες να το καταλαβεις και σταματα να επιρεαζεσαι απο αλλες μαμαδες που εχουν αλλα παιδια.

Οντως μετα τα δυο δεν εβαλε γλωσσα μεσα του τωρα ειναι τεσσερα στον παιδικο μου λενε τα καλυτερα και ειναι αυτος που συμμετεχει σε ολα και βοηθαει τις δασκαλες του ειναι αγαπητος σε ολους και τον καμαρωνω λεω "με εσκασε αλλα χαλαλι ας με ειπαν και υπερβολικη"

Σαν συμπερασμα θελω να πω ενα πραγμα εαν για καποιο λογο κατι σας ενοχλει απο το να ακουτε τη μια και την αλλη μαμα να σας λεει εμενα κανει αυτο εσενα γιατι δεν το κανει και να καθεστε να σκατε καλυτερα ο ειδικος και ας σας πουνε και υστερικες εσεις θα ειστε ομως καλα με την συνειδηση σας αλλα πρωτα δωστε τους χρονο υπαρχει και ενα πολυ καλο βιβλιο στο εμποριο που αμα το ειχα αγορασει απο την αρχη ισως να μην αγχωνομουν τοσοσ πολυ.

Να χαιρετσε ολες τα παιδάκια σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...