Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάθε μήνα άρρωστη!


Recommended Posts

Καλημέρα...

Επειδή δε βρήκα κάποιο ανάλογο θέμα ανοίγω ένα νέο....

Η μικρή μου εδώ και αρκετό καιρό είναι κάθε μήνα (1 φορά) άρρωστη με πυρετό.

Πριν 4 μήνες ωτίτιδα....

Πριν 3 μήνες τα λαιμά της...

Πριν 2 μήνες πυώδης αμυγδαλύτιδα...

Πριν 1 μήνα ίωση πάλι με λαιμά...

Και από εχθές συνάχι και σήμερα πυρετός...

Έχει πάρει μέχρι σήμερα 2 φορές αντιβίωση και άπειρες φορές depon και algofren...

Γενικά δεν υπάρχει ίωση που να κυκλοφορεί και να μην κολλήσει...:(

Να σημειώσω ότι δεν πάμε παιδικό...

Κάνουμε κάτι λάθος?

Γιατί το μωρό αρρωσταίνει συνέχεια?

Υπάρχουν άλλες μαμάδες με το ίδιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ωχ το πουλάκι μου....... Περαστικά σας :(!!!!!!!!!!!

Η δικιά μου μια φορά μόνο αρρώστησε, δεν νομίζω πάντως πώς κάνεις κάτι λάθος, μάλλον τυχαία είναι!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε το παρακάτω κομμάτι που είναι σχετικό:

 

"Ένα φυσιολογικό παιδί μπορεί να αρρωστήσει 8-10 φορές το χρόνο και επειδή η χειμερινή περίοδος στην Eλλάδα είναι μικρή, ένα παιδί μπορεί να είναι άρρωστο κάθε 15 μέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει οργανικό πρόβλημα. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Eάν όμως βλέπετε ότι το παιδί σας παρουσιάζει συνεχώς ωτίτιδες, ταλαιπωρείται από χρόνιο διαρροϊκό σύνδρομο, κάνει βαριές λοιμώξεις (πνευμονίες, μηνιγγίτιδες, λοιμώξεις του δέρματος), δεν αναπτύσσεται καλά, δεν παίζει με κέφι και διάθεση και δείχνει γενικά κουρασμένο, τότε σε αυτό το παιδί καλό θα ήταν να γίνει ένας λεπτομερής εργαστηριακός έλεγχος. "

 

 

Γενικά θα σου έλεγα οτι εχει να κάνει με το πόσο ευαίσθητο είναι το μωράκι σου σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω όμως οτι είναι κάποια πράγματα που "περνούν" απο το χέρι μας για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού τους:

 

1. Να προσέχουμε τη διατροφή τους πάρα πολύ

2. Να τα βγάζουμε συχνά έξω -χειμώνα και καλοκαίρι.

3. Να κάνουν πολλά μπάνια το καλοκαίρι

 

Ο γιατρός σου τί λεει?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

λοιπόν η μικρή σου προφανώς δεν έχει δυνατό ανοσοποιητικό.. δεν έχω μωρά και είμαι αρκετά μικρή αλλά έχω μεγάλη και θλιβερή ιστορία με τις αμυγδαλές μου και τα λαιμά μου. συμβουλεύσου ένα γιατρό για να σου το εξηγήσει καλύτερα.. και διάβασε και το θέμα της ομοιοπαθητικής που δημιουργήθηκε χτες αν δεν είσαι ήδη ενημερωμένη σχετικά. εγώ έτσι βρήκα τη γιατρειά μου, σταμάτησα τους τόνους αντιβιώσεων και δε χρειάστηκε να τις βγάλω. φυσικά μεγαλώνοντας το πιθανότερο είναι να αλλάξει η κατάσταση που λες από μόνη της χωρίς να κάνεις εσύ κάτι σωστότερα- το λέω γιατί τα περισσότερα παιδιά που ξέρω, μικρά αρρώσταιναν πολύ συχνά αλλά αυτό άλλαξε όσο μεγάλωναν-

τί να σου πω, πάντως αξίζει να ρίξεις μια ματιά στην ομοιοπαθητική και να μιλήσεις με έναν ομοιοπαθητικό γιατρό και με μερικούς συμβατικούς( παθολόγο, παιδίατρο). (φυσικά και οι ομοιοπαθητικοί έχουν πάρει κι άλλη ειδικότητα γι' αυτό μη φοβηθείς.....)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

loukomamy η γιατρός μου δε λέει κάτι, δε φαίνεται να την ανησυχεί ακόμα ιδιαίτερα. Ίσως επειδή εκτός από την ωτίτιδα και την αμυγδαλύτιδα οι άλλες ήταν απλές ιώσεις...

Η μικρή είναι γενικά χαρούμενο παιδί που ακόμα και με πυρετό θα τρέχει και θα παίζει.

Το κακό με εμάς είναι ότι βγάλαμε ένα χειμώνα καλά και οι αρρώστιες άρχισαν από την άνοιξη μέχρι σήμερα.

Τα 3 βήματα που γράφεις προσπαθούμε να τα τηρούμε όσο μπορούμε...

Αυτό που με τρομάζει είναι τι θα γίνει σε περιπτωση που πάει παιδικό!

Chrysa θα το δω και με την ομοιοπαθητική...η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για το αντικείμενο...αλλά δε χάνω τίποτα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ!!!! η κορη μου απο 9 μηνων που αρρωστησε για 1η φορα μεχρι και 3 χρονων ηταν στην αρχη καθε 2 μηνες αρρωστη με πυρετο και απο τα 2,5 μεχρι τα 3 παθαινε καθε 15 μερες ωτιτιδα με 40 πυρετο. οπως καταλαβαινεις ειχα δεινοπαθησει και εγω αλλα και το παιδι. για 6 μηνες επαιρνε καθε μερα αντιβιωση απο 2,5 μεχρι 3 ετων για ναπερασει υποτιθεται η ωτιτιδα η οποια φυσικα δεν περνουσε ποτε!!!! μη εχοντας τιποτε αλλο να δοκιμασω αρχισαμε ομοιοπαθητικη και βρηκαμε την υγεια μας γενικως....ουτε ωτιτιδες ουτε βρογχιτιδες ουτε βηχας ουτε αμυγδαλες ουτε μυξες. αυτον τον 1,5 χρονο εχει δεν εχει αρρωστησει 2-3 φορε ακι αυτο φυσικα το περναμε χωρις αντιβιωσεις. επειδη και η δικη σου φαινεται να εχει ευαισθησια ισως σας βοηθησει. εγω ακουγα βηχα και πιανοταν η καρδια μου!!!! περαστικα σας παντως και ευχομαι ολα να πανε καλα!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Η ομοιοπαθητική θα βοηθήσει πολύ...

 

Η αλήθεια είναι οτι στον μικρό μου δεν έχω κάνει, απλώς γιατί δεν έχει χρειαστεί. Κάνω εγω χρόνια και με έχει βοηθήσει πραγματικά.

 

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Παρομοιο προβλημα εχει και μια γνωστη μου.Το παιδακι 1,5 χρονων ολη την ωρα αρρωσταινει ειδικα ωτιτιδες.Η κοπελα προσεχει τη διατροφη του παιδιου.Αν θα μπορουσα να πω οτι κατι απο αυτα που εχει κανει με βρισκουν αντιθετη ειναι το οτι μεχρι που το παιδι χρονισε δεν το αφηνε πχ να μπουσουλησει,γενικως να καθεται στο πατωμα λογω μικροβιων,να παιξει με τα χωματα κλπ.Θεωρω οτι το παιδι ισως ειχε αποκτησει περισσοτερα αντισωματα αν δεν το ειχε τοσο στην αποστειρωση...που και παλι μπορει να κανω και λαθος.Το λυπαμαι το κακομοιρο που καθε τοσο ειναι αρρωστουλι και παιρνει φαρμακα.

 

Θελω να της μιλησω για ομοιοπαθητικη αλλα δεν ξερω αν θα δεχτει κατι τετοιο και δε θελω να κανω κατι που θα το παρεξηγησει.Προσωπικα θεωρω και το γιατρο λαθος .Πιστευω πως αν ενα παιδακι ειναι τοσο αρρωστιαρικο και ο σωστος παιδιατρος θα επρεπε ισως απο μονος του να προτεινει κατι..περα απο το να γραφει φαρμακα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αν σας πω ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ την ομοιοπαθητική? Γενικά είμαι υπερ της συμβατικής ιατρικής και απέφευγα τις εναλλακτικές μορφές της...Αλλά βλέπω ότι πολλές μαμάδες έχουν κάνει ομοιοπαθητική και οι ίδιες και στα παιδιά τους οπότε δε χάνω μάλλον κάτι να το δοκιμάσω...

Απλά ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας ομοιοπαθητικός γιατρός να είναι και της κλασσικής ιατρικής γιατί δε θα ήθελα κάποιον ο οποίος να αποκλείει τα φάρμακα τελείως.

Link to comment
Share on other sites

christine η δικιά μου πηγαίνει παιδικό σταθμό από 1 έτους...

όλο τον χειμώνα δεν αρρώστησε καθόλου και από το Μάιο και μετά αρρώστησε 4 φορές με αποκορύφωμα τις διακοπές που έκανε πυώδης αμυγδαλίτιδα...

γενικά είναι πολύ ζωηρή και ακόμη και όταν έχει πυρετό δεν της φαίνεται (μόνο στο 39.5 την καταλαβαίνεις...)

η γιατρός μου είπε ότι το καλοκαίρι οι ιώσεις έχουν έξαρση και να μην ανησυχώ πάντως...

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λοιπόν μην ανησυχείς γιατί οι περισσότεροι γιατροι της ομοιοπαθητικής και διαθέτουν ειδικότητα (αν και δε χρειάζεται γιατί η ομοιοπαθητική βλέπει τον οργανισμό ως σύνολο και όχι μόνο τις αμυγδαλές ή το στομάχι γιαυτό υπόσχεται υγεία σε όλους τους τομείς) και δε διστάζουν να συνταγογραφήσουν κλασσικά φάρμακα αν χρειαστεί.

μπορείς να βρείς και παιδίατρο ομοιοπαθητικό και παθολόγο ή ωτορινολαρυγγολόγο αλλά εξαρτάται απ' τον καθένα το πόσο εύκολα θα δίνει κλασικά φάρμακα ή αντιβίωση. ο παλιός μου γιατρός δε δίσταζε να μου δώσει και τώρα που ο νέος γιατρός δίνει μονο σε μεγάλη αναγκη(δεν μου έχει δωσει ποτε)είμαι πιο υγιής. έτσι από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να σου πω πως ο συνδυασμός αντιβίωσης και ομοιοπαθητικής δεν μπορεί να έχει επιτυχία. συνήθως οι γονείς διστάζουν γιατί δε θέλουν τα παιδιά τους να ταλαιπωρούνται. προσωπικά έχω υπάρξει άρρωστη με πυρετό για 3 εβδομάδες και με πολύ ενοχλητικό βήχα για μήνες και οι γονείς μου ήθελαν να τα παρατήσω αλλά άντεξα και δεν το μετάνιωσα. η υγεία βελτιώνεται συνεχώς. το ίδιο και με τον αδερφό μου που την ξεκίνησε από μωρό και πολύ καλύτερα. αλλά θέλει υπομονή και να μη φοβασαι και δίνεις εύκολα τα κλασικά φάρμακα.

για γιατρούς στην περιοχή σου κοίτα στην παρακάτω ιστοσελίδα και δώσε μεγάλη βάση στην επιλογή γιατρού αν το πάρεις απόφαση.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε αρρωστησει 2 φορες μεχρι τωρα η μια με ωτιδιτα και αντιβιωση. Οχι αλλες. Μηπως ερχεται πολυ σε επαφη με κοσμο που ισως να εχει ιωση σε λανθανουσα μορφη? Δεν τους φαινεται αλλα παρταυτα κουβαλουν μικροβια?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ρε συ ellemphriem...ποιά είναι αυτά τα άτομα? Πώς τους ξεχωρίζεις? Κυρίως είναι με τη γιαγιά και με εμάς...Ευτυχώς που δεν αρρωσταίνετε εσείς...Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα!

Link to comment
Share on other sites

Μπαααα ποτε μην λες ποτε. Δεν ξερεις ποτε μπορει να μου κανει μπαμ και να ξεκινησει. παντως σε καταλαβαινω γιατι αυτες τις 2 φορες που αρρωστησε εφιαλτης ηταν. Ειδικα αυτη με την αντιβιωση. Δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις αυτους που ειναι αρρωστοι τι να σου πω. Εχεις δικιο εκει. Και τι να κανεις να το κλεισεις μεσα? Να σου πω μηπως ειναι ο ιδιος ιος και παει και ερχεται στο παιδι συνεχεια? Αυτο το ρωτησες τον γιατρο? Μιας και ειναι με 1 μηνα διαφορα λεω......μηηηηπως.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος ιος γιατί την τελευταία φορά η παιδίατρος έλειπε και την πήγα στο διαβαλκανικό...είναι βλέπεις και καλοκαίρι και όλοι λείπουν....τι να πω...πάντως μόλις γίνει καλά (πρώτα ο Θεός) θα ξεκινήσω εξετάσεις....θα ρωτήσω τι πρέπει να κάνω γιατί δεν πάει άλλο...στο τσακ είμαι να παρατήσω και τη δουλειά και να μείνω σπίτι! Είναι φρικτό να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι άρρωστο και εσύ να ασχολείσαι στο γραφείο με τις βλακείες του καθενός...και κατανόηση μηδέν (έχουν δεν έχουν παιδιά)....sorry αλλά μου την έχει δώσει τώρα....και ξεσπάω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπορεί να είναι ο οργανισμός του παιδιού,να είναι λίγο ευαίσθητο...

πολλές φορές αν προσέχουμε συνέχεια να μην αρρωστήσουν τα παιδιά,τότε είναι που αρρωσταίνουν.

εγώ κάνω το άλλο...δεν αγχώνομαι αν θα αρρωστήσει το παιδί,δεν φοβάμαι να το βγάλω έξω από όταν γεννήθηκε,με κρύο,με βροχή,στη θάλασσα παγωμένα να είναι τα νερά,την βάζω πάντα.

εννοείται όμως ότι δεν την πάω σε παιδικό, ούτε σε παιδότοπους.

προτιμώ στο κρύο,έξω.

και μέχρι τώρα δεν έχει αρρωστήσει ποτέ,ούτε αντιβίωση έχει πάρει.

μπορεί όμως και να έτυχε...τι να σου πω...

κάνε υπομονή να δεις και τον χειμώνα πως θα πάει...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν είμαι καθόλου υποχόνδρια με το παιδί. Και με τα χώματα θα παίξει και βόλτες βγαίνει και 10 μπάνια το καλοκαίρι έκανε...τα ρεύματα μόνο αποφεύγω. Αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει ίωση που δεν την έχουμε κολλήσει! Μόλις μου είπε μια φίλη ότι κυκλοφορεί ίωση με συνάχι! Ε λογικά αυτήν έχουμε κολλήσει πάλι! Πάντως τις εξετάσεις αίματος θα τις κάνω...και σκεφτείτε ότι ο μπαμπά της και εγώ αρρωσταίνουμε μια φορά το χρόνο και αν...!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος ιος γιατί την τελευταία φορά η παιδίατρος έλειπε και την πήγα στο διαβαλκανικό...είναι βλέπεις και καλοκαίρι και όλοι λείπουν....τι να πω...πάντως μόλις γίνει καλά (πρώτα ο Θεός) θα ξεκινήσω εξετάσεις....θα ρωτήσω τι πρέπει να κάνω γιατί δεν πάει άλλο...στο τσακ είμαι να παρατήσω και τη δουλειά και να μείνω σπίτι! Είναι φρικτό να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι άρρωστο και εσύ να ασχολείσαι στο γραφείο με τις βλακείες του καθενός...και κατανόηση μηδέν (έχουν δεν έχουν παιδιά)....sorry αλλά μου την έχει δώσει τώρα....και ξεσπάω!

 

Το ξερω πες τα να τα βγαλεις απο μεσα σου. Κανενα δεν τον νοιαζει ρε συ. Την πετσα τους και την βολη τους ολοι μην νομιζεις. Μην περιμενεις κατανοηση ειδικα απο ξενους. Δεν μπορεις να παρεις κανα δυημερο αδειουλα να κατσεις με την μπεμπα να ησυχασεις και εσυ λιγο μεχρι να γινει καλα ??? Ετσι να μην τρελλενεσαι λεω........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Το ξερω πες τα να τα βγαλεις απο μεσα σου. Κανενα δεν τον νοιαζει ρε συ. Την πετσα τους και την βολη τους ολοι μην νομιζεις. Μην περιμενεις κατανοηση ειδικα απο ξενους. Δεν μπορεις να παρεις κανα δυημερο αδειουλα να κατσεις με την μπεμπα να ησυχασεις και εσυ λιγο μεχρι να γινει καλα ??? Ετσι να μην τρελλενεσαι λεω........

 

Thanks for listening...

Δυστυχώς δεν μπορώ και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο...Γι΄αυτό λέω να τους παρατήσω όλους μια και καλή! Και σκέψου ότι από την προηγούμενη δουλεία έφυγα για παρόμοιο λόγο! Έπρεπε να πάω το παιδί στην παιδίατρο και είχαν την απαίτηση να μείνω μέχρι τις 8 το βράδυ ειδικά εκείνη τη μέρα....Γι΄αυτό τελικά ή δημόσιο ή σπίτι μου καλύτερα (τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσει η μικρή)!

Εσύ από ότι θυμάμαι άφησες τη δουλειά και είσαι σπίτι ή κάνω λάθος? Αν ναι, να ήξερες πόσο σε ζηλεύω!

Link to comment
Share on other sites

Εσύ από ότι θυμάμαι άφησες τη δουλειά και είσαι σπίτι ή κάνω λάθος? Αν ναι, να ήξερες πόσο σε ζηλεύω!

 

Καλα ειναι απο την αποψη οτι ειμαι συνεχεια μαζι της σε ολα, και το ηθελα πολυ αλλα ειναι και απιστευτα δυσκολο γιατι δεν εχεις διαλειμα απο πουθενα. Λεμε....με τιποτα. Αν εχεις επιλογη καντο αλλα να ξερεις οτι θελει γερο στομαχι.......:-( Επισης μη εχοντας δουλεια βγαινουν αλλα μπροστα.....μεγαλη κουβεντα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...