Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πυωδης αμυγδαλιτιδα

Recommended Posts

Γεια σας..Η μικρη μου εκανε πυωδη αμυγδαλιτιδα, την ξεπερασε βεβαια με 2,5 μπουκαλακια αντιβιωση και χωρις πυρετο...Τι να περιμενω απο εδω και περα?Τις εμπειριες σας...Τι να προσεχω κτλ..

6bMYp2.png

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Καταρχην χρονια πολλα και καλή χρονια σε όλους!

Η μικρή μου κόρη έχει πυώδη αμυγδαλίτιδα! Σήμερα είναι η τρίτη μέρα της αντιβίωσης και η τέταρτη με πυρετό. Ειναι φυσιολογικό να έχει πυρετό τόσες μέρες? Ο γιατρός μου είπε οτι με τα την δευτερη μέρα αντιβίωσης πεφτει ο πυρετός αλλα είμαστε στην τρίτη! Εχει φτασει μεχρι και 39 δυο φορές!!

Η μεγαλη δεν έχει παρει ποτε αντιβίωση και δεν ξέρω τι να περιμένω. Αφηστε που ο παιδιατρός μας δεν εξηγει και πολλα!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

ΠΕραστικά στο κοριτσάκι σου..Εγώ εχω χρόνια πυωδη αμυγδαλίτιδα, κάθε χρόνο με ταλαιπωρεί τουλάχιστον για 7 μέρες με πολύ υψηλό πυρετό που δεν πέφτει εύκολα...

Επρεπε βεβαια να τις εχω βγάλει εδω κι χρόνια - ένεκα ο φόβος των νοσοκομείων...

ΘΑ σου έλεγα να ξαναμιλήσεις με το παιδιατρο σου, και να ζητήσεις διευκρινήσεις.. είναι καθηκον του να σε κατατοπισει...

Αν δεις οτι συνεχίζεται η σταση αυτη ίσως θα πρεπει να αλλάξεις γιατρό ή εστω να πας για μια δευτερη γνωμη!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Και όλες αυτές τις μέρες παιρνεις και αντιβίωση?

Ο γιατρός είναι πρόθυμος να βοηθήσει και παιρνει και τηλ και ρωτάει απλα δεν εξηγεί και πολλά πράγματα.

tBTkp3.png

Nαι 7 μέρες...

Φαντασου ότι τα τελευταία χρόνια απλά δεν έπαιρνα τίποτα, διότι τόσα φάρμακα (αντιβιώσεις) επί τόσα έτη δεν είναι και οτι καλύτερο...

Παιρνω μόνο αντιπυρετικά... Ευτυχως δυο χρονια τωρα με εχει ξεχάσει και δεν εχω αρρωστησει με πυωδη αμυγδαλίτιδα!

Ισως να προσπαθουσες να εξηγησεις στο γιατρό ότι δεν καταλαβαινεις (λογικό, δεν είσαι γιατρός!) και ότι θα ήθελες διεκρινησεις για να ηρεμήσεις και να καθυσυχαστείς κι εσύ!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Διαφημίσεις

χαμομήλι κάνει θαύματα στην αμυγδαλίτιδα !!!!!!!!!

αν μπορείς να πιεις 3 χαμομήλια την ημέρα τις ημέρες που είσαι άρρωστη τότε βοηθάς τον οργανισμό σου να καθαρίσει με φυσικό τρόπο.

το χαμομήλι όμως να το φτιάχνεις χωρίς ζάχαρι.

είτε με λεμόνι σκέτο (εμένα ετσι μου αρέσει )

είτε αν δεν μπορείς με λιγο μέλι.

και για την μικρή σου δώσε της χαμομήλι φυσικό οχι το kiden και θα την βοηθήσεις πολύ.

το χαμομήλι λιγο δυσκολο το βλεπω να το πινει σκέτο. Το kinderte δεν το εχω δωσει ποτε.

Το αλλο προβλημα ειναι οτι ηπανα της δεν εχει σχεδον καθολου τσιτσ. Δυο βραΔΥΑ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΡΑ ΤΕΓΝΗ. ΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗς αλλ πινει πολυ νερ και θηλαζει σνεχεια γιατι δεν θελει να αει και ππολλα

tBTkp3.png

καταλαβαινω τι παιρναει η μικρουλα σου και ευχομαι να ειναι ολα περαστικα!κι εγω απο μικρη εχω ταλαιπωρηθει πολυ με τισ αμυγδαλεσ μου(5φορεσ το χρονο αρρωσταινα)μην ανησυχεισ σιγα σιγα η αντιβιωση θα κανει τη δουλεια τησ και θα πεσει ο πυρετοσ.ευχομαι γρηγορη αναρρωση!!!:wink:

μολις γυρισα απο την παιδιατρο.Πυωδης ΚΑΙ ΠΑΛΙ...Πριν τα χριστουγεννα πηρε αντιβιωση, πριν 20 μερες περιπου, σημερα ξανα.Μου ειπε η δικη μου οτι παιζει μεγαλο η κληρονομικοτητα και οτι ενα κανει 1 φορα μετα θα κανει συνεχως σε ολα τα μικροβια.Μου ανεβασε και πυρετο αυτη την φορα ενω την προηγουμενη οχι.Δεν υπαρχει τροπος να ξεπεραστει αυτη η κατασταση?Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεχω?Σημειωτεον δεν την φερνω σε επαφη με παιδια, δεν την παω σε παιδοτοπους, σκεφτομαι μηπως κανω κατι λαθος.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ!! Δεν έχει πυρετο ηδη από χτες ο μεσημέρι. Οι πανες τις με ανυσηχούν όμως.

Στο γιατρό της το είπες αυτό για τις στεγνές πάνες; Τί σου είπε σχετικά;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Στο γιατρό της το είπες αυτό για τις στεγνές πάνες; Τί σου είπε σχετικά;

Μου είπε να της δίνω πολλά υγρά και χαμομήλι και να το παρκολουθήσουμε. Ξυπνησε πριν μια ώρα και ήταν πάλι ταίδια σχεδόν στεγνη! ΔΕν μπορώ να το καταλάβω. Κατα τη διάρκεια τς νύχτας θηλάζει 2 φορές τουλάχιστον. Ειναι η πρώτη φορά στους 11 σχεδόν μήνες που θηλάζω που αμφιβαλω για την επαρκεια του γαλατος μου.

tBTkp3.png

μολις γυρισα απο την παιδιατρο.Πυωδης ΚΑΙ ΠΑΛΙ...Πριν τα χριστουγεννα πηρε αντιβιωση, πριν 20 μερες περιπου, σημερα ξανα.Μου ειπε η δικη μου οτι παιζει μεγαλο η κληρονομικοτητα και οτι ενα κανει 1 φορα μετα θα κανει συνεχως σε ολα τα μικροβια.Μου ανεβασε και πυρετο αυτη την φορα ενω την προηγουμενη οχι.Δεν υπαρχει τροπος να ξεπεραστει αυτη η κατασταση?Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεχω?Σημειωτεον δεν την φερνω σε επαφη με παιδια, δεν την παω σε παιδοτοπους, σκεφτομαι μηπως κανω κατι λαθος.

Αυτο ειναι εντελώς αποκαρδιωτικό που λες. Το οτι θα είναι επιρρεπής απο δω και στο εξής. Κι οσο γι αυτο με τους παιδοτοπους, ουτε εγω την πηγαινω, ουτε την μεγαλη φυσικα. Νομιζω οτι δεν ειναι ιογενη η αμυγδαλιτιδα.

Μου έχει Κανει πυρετό από μια φορα κάθε φορά που εβγαλε δόντι. 3 δόντια 3 πυρετοι. Και σκέφτομαι μήπως είναι ευαισθητες οι αμυγδαλές της και γιαυτο κάθε φορα που βγαζει δόντι την χτυπάει εκει. Μπορεί να είναι και εντελώς άστοχο αυτό που λέω αλλά οι γιατροι δεν σχετίζουν τον πυρετό με τα δόντια. Ετσι πως λέω μπορεί να σχετίζεται κάπως

tBTkp3.png

Αυτο ειναι εντελώς αποκαρδιωτικό που λες. Το οτι θα είναι επιρρεπής απο δω και στο εξής. Κι οσο γι αυτο με τους παιδοτοπους, ουτε εγω την πηγαινω, ουτε την μεγαλη φυσικα. Νομιζω οτι δεν ειναι ιογενη η αμυγδαλιτιδα.

Μου έχει Κανει πυρετό από μια φορα κάθε φορά που εβγαλε δόντι. 3 δόντια 3 πυρετοι. Και σκέφτομαι μήπως είναι ευαισθητες οι αμυγδαλές της και γιαυτο κάθε φορα που βγαζει δόντι την χτυπάει εκει. Μπορεί να είναι και εντελώς άστοχο αυτό που λέω αλλά οι γιατροι δεν σχετίζουν τον πυρετό με τα δόντια. Ετσι πως λέω μπορεί να σχετίζεται κάπως

τι να σου πω?...Μεταφερω και γω οτι μου ειπε η παιδιατρος για να κανω συγκρισεις και να δω πως θα κινηθω.Εννοειται οτι ειναι αποκαρδιωτικο.Εγω ταλαιπωρηθηκα μεχρι 7 ετων περιπου, μετα το ξεπερασα.Ηταν δυσκολα καθε λιγο και λιγακι αρρωστη με πυρετο και εμετους.Με την μικρη τωρα ειχα μαχη. Κλαμα, δεν ηθελε τα αντιπυρετικα με τιποτα, αναγουλιαζε και εκανε εμετο.Αναγκάστηκα να της βαζω υποθετα, τα οποια ομως δεν ειναι αποτελεσματικα οσο το πονσταν.

6bMYp2.png

οσο γιάυτο που λες για τα δοντια .....οπως λες και συ κανενας γιατρος δεν λεει οτι ο πυρετος ειναι απο δοντια, ουτε οδοντιατροι.Παρολα αυτα εχω διαβασει και εχω ακουσει πολλες μανουλες να λενε οτι κανει πυρετο υψηλο 38.5-39 απο δοντια...

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Περίεργο, αλλά ένας οδοντίατρος που ρώτησα μία φορά μου είχε πει ότι δεν προκαλούν τα δοντάκια αυτά καθ'αυτά πυρετό, αλλά επειδή "ανοίγουν" τα ούλα για να βγει το δοντάκι, τα παιδάκια όπως βάζουν δαχτυλάκια ή διάφορα άλλα αντικείμενα μέσα στο στοματάκι τους πάνε μικρόβια στα σημεία που σκάνε τα ούλα κι αυτό προκαλεί τους πυρετούς. Τώρα, αν όντως είναι έτσι, μπορεί και να ισχύει. Πάντως ταλαιπωρούνται, τα καημενούλια.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Περίεργο, αλλά ένας οδοντίατρος που ρώτησα μία φορά μου είχε πει ότι δεν προκαλούν τα δοντάκια αυτά καθ'αυτά πυρετό, αλλά επειδή "ανοίγουν" τα ούλα για να βγει το δοντάκι, τα παιδάκια όπως βάζουν δαχτυλάκια ή διάφορα άλλα αντικείμενα μέσα στο στοματάκι τους πάνε μικρόβια στα σημεία που σκάνε τα ούλα κι αυτό προκαλεί τους πυρετούς. Τώρα, αν όντως είναι έτσι, μπορεί και να ισχύει. Πάντως ταλαιπωρούνται, τα καημενούλια.

να και αλλη μια εκδοχη!!!!....ΕΙναι πιθανον να ισχυει...Εχουμε να μαθουμε πολλα ακομα.

6bMYp2.png

• 1 χρόνο μετά...

καλησπέρα, αν και παλιο το θέμα..... την προηγούμενη εβδομάδα εγώ (η μαμά) με πυώδη αμυγδαλιτιδα, μετά από 4 ημέρες ο γίος μου (5 χρονών) μετά από 3 ημέρες ο μπαμπάς ... και είμαστε σε αναομονή για το μικρότερο μέλος της οικογένειας 1,5 χρονών... περαστικά μας.... χα!χα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...