Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπυράκια:Αλλεργία ή ανεμοβλογιά;


Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθεια σας γιατί θα τρελαθώ! Εδώ και 3 μέρες η 3,5 μηνών μπεμπούλα μου, έβγαλε κάτι κόκκινα σπυράκια με φουσκαλίτσα. Στην αρχή 1-2 στο λαιμό, αλλά τώρα έχει παντού, στα πόδια, στα χέρια, στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο σωματάκι της. Ακόμη και σημέρα συνεχίζει και βγάζει καινούρια! Το μυαλό μου πήγε σε ανεμοβλογιά γιατί 1 μήνα πριν είχα πάθει έρπη ζωστήρα (που είναι ο ίδιος ιός με της ανεμοβλογιάς) και φοβάμαι μήπως κόλλησε από μένα. Ο παιδίατρος και η δερματολόγος μου είπαν ότι δεν κολλάει από έρπη ανεμοβλογιά και ότι η ανεμοβλογιά έχει πυρετό. Η μικρή πυρετό δεν έκανε καθόλου αλλά είναι λίγο ανήσυχη, κυρίως την νύχτα. Η δερματολόγος είπε ότι μπορεί να είναι και αλλεργία ή τσίμπημα. Αν ήταν τσίμπημα δεν θα σταματούσαν τα σπυράκια να εμφανίζονται κάποια στιγμή; Θα το παρακολουθούμε βέβαια και με τους 2 γιατρούς, αλλά μήπως σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Αν είναι αλλεργία, πως θα ξέρω σε τι για να το αποφύγω; Έχω τρελαθεί από την ανησυχία μου και περισσότερο γιατί δεν μου λένε οι γιατροί στα σίγουρα τι είναι!!!

Qep5p3.pngrWtbp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα!

Η ανεμοβλογιά κάνει πυρετό περίπου 1 μέρα πριν εμφανιστούν τα σημαδάκια.

Εγώ που την είχα περάσει πολύ ελαφριά είχα κάνει περίπου 37,5 για καμια δυο ώρες μόνο.(την πέρασα στο γυμνάσιο, οπότε το θυμάμαι). Επίσης θα πρέπει να ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε ανεμοβλογιά πριν

Αυτό για το αν κολλάει ή όχι από έρπη ζωστήρα δεν το θυμάμαι.

Τσιμπήματα, τόσα πολλά και όχι συγχρόνως; δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό.

Αλλεργία σε 3,5 μηνών; Μόνο γάλα δεν πίνει;

 

Αααα, στάσου τώρα, άνοιξα την μικροβιολογία.

Γράφει επί λέξει:

Ο ζωστήρας σε παιδιά ή ενηλίκους μπορεί να είναι η πηγή ανεμοβλογιάς σε παιδιά και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων επιδημιών.

Εντάξει είναι λίγο παλιό το σύγγραμμα, αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης. Αυτό το βιβλίο μας το είχαν δώσει στη σχολή (οδοντιατρική και το ίδιο δίναν και στη ιατρική.

Αν σου έκανε χαμηλό πυρετό και δεν το κατάλαβες... Τι να πω

Επίσης χρόνος επώασης: 2-3 εβδομάδες

 

Φιλενάδα, χωρίς να σε αγχώσω, σε ποιά περιοχή μένεις;

Μήπως να πάρεις το παιδάκι να το πας νοσοκομείο ή έστω σε άλλο παιδίατρο (νομίζω υπάρχουν και εφημερεύοντες, αν είσαι Αθήνα, αλλά πάλι δεν ξέρεις που θα πέσεις) Μήπως επειδή είναι νεογνό του δώσουν κανα zovirax ή κάτι άλλο;

πάντως και ανεμοβλογιά να είναι, δεν είναι τίποτα, απλά λέω για νοσοκομείο γαιτί δεν πρέπει να το ξέρεις να σου δώσουν οδηγίες;

Περαστικά σας πάντως ό,τι κι αν είναι

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, δεν μένω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και για το νοσοκομείο της πόλης μου ούτε το συζητώ! Τον παιδίατρο μου τον εμπιστεύομαι, άλλωστε μου είπε τα ίδια με την δερματολόγο! Αυτό με το αν κολλάει από έρπη, το διάβασα κι εγώ σε παιδιατρικό site ότι μπορεί να συμβεί αλλά ήταν αρκετά παλιά η βιβλιογραφία και δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη. Οι γιατροί δεν έχουν αποκλείσει την ανεμοβλογιά, απλά επειδή δεν έκανε πυρετό (επιμένω γιατί την μετράω συνεχώς!) και τα σπυράκια δεν είναι πολύ "επιθετικά", δεν μπορούν να μου πουν με βεβαιότητα. Όσο για την zovirax είναι πολύ μικρούλα μωρέ και δεν θέλω να της δώσω αντιβίωση. Πάντως Ν76 ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα την παρακολουθούμε την μικρούλα και θα δούμε. Πιο πολύ ήθελα να δω αν κάποια κοπέλα είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο με το μωράκι της για να πάρω κουράγιο.

Qep5p3.pngrWtbp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σου εύχομαι περαστικά σας.

Νομίζω ότι αν την παρακολουθείς δεν έχεις πρόβλημα. Και ανεμοβλογιά να ναι, δεν είναι και τραγικό. Ασε που για να μην κάνει πυρετό, θα την περάσει ελαφριά. Απλά, έχε το νου σου και βλέποντας.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...