Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι γνωριζετε για την ατοπικη δερματιτιδα


Recommended Posts


Διαφημίσεις


εμένα είχε λίγο στις γάμπες και ακόμα έχει και χρησιμοποιούμε aderma exomega και αφρόλουτρο της frezyderm, αν χρησιμοποιείς την κρέμα δύο φορές την ημέρα νομίζω οτι θα δείτε σύντομα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

στο μπανάκι του ρίξε λίγο ελαιόλαδο και μετά βάλε στα χερια σου και κάντου μία επάλειψη...η διπλανή μου είχε δοκιμάσει τα πάντα...και πήγε σε μια δερματολόγο και της συνέστησε αυτό και πραγματικά είχε αποτελεσματα θεαματικά...είναι οικογένεια που τη ζω καθημερινα..

απότι βλέπω είσαι θεσ/νικη αν θες πες μου να σου δώσω στοιχεία της δερματολόγου...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα αυτό το πρόβλημα με τον μεγάλο μου γιό από τότε που γεννήθηκε έως την ηλικία των 5 ετών. Είχα δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Έως και σε ομοιοπαθητικό απευθύνθηκα αλλά μου είπε να κάνω υπομονή έως την ηλικία των 5 ετών. Κατέληξα λοιπόν στα εξής : απέφευγα οτιδήποτε του ανέβαζε την θερμοκρασία όπως τη fleece επένδυση που έχουν τα περισσότερα χειμερινά ρούχα ή τα jean και του φορούσα απο μέσα πυζάμα βαμβακερή. Αγόρασα και spray και κρέμα με aloe vera, τον έπλενα με όσο το δυνατόν δροσερό νερό, σκούπισμα πάντα ταμποναριστά και ιδίως για το πρόσωπο δεν άφηνα κανέναν να τον φιλήσει και ειδικά άντρες αξύριστους!!! Το καλοκαίρι όσο το δυνατόν περισσότερα θαλάσσια μπάνια και τώρα εδώ και έναν χρόνο δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Από όταν γεννήθηκε ο γιος μου κατά καιρούς έχει ατοπική δερματίτιδα,από 10 ημερών μέχρι και τώρα που σου μιλάω με τις κρέμες παλεύω,πλέον τη βάζει μόνος του.Τώρα είναι λόγω άνοιξης,σκάει το δέρμα γύρω απ τα μάγουλα και κοκκινίζει.Την aderma της exomega του βάζω από νεογνό ως σήμερα και μετά από 2 μέρες το δέρμα επανέρχεται.Με τη μόλυνση πολλά παιδάκια έχουν δερματικά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια μου..

οι δερματοπαθιεσ τετοιου τυπου ειναι αλλεργικησ φυσησ αλλα και ψυχολογικησ..δηλ.επιρεαζονται απο το αγχοσ

 

εγω εχω βαριασ μορφησ ψωριαση και εδω και 3μιση χρονια ειμαι απολυτα καλα..με ομοιοπαθητικη

 

ριξτε μια ματια μανουλεσ..

 

http://www.classical-homeopathy.gr/dermatical.htm'>http://www.classical-homeopathy.gr/dermatical.htm

 

http://www.classical-homeopathy.gr/

MZw9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια μου..

οι δερματοπαθιεσ τετοιου τυπου ειναι αλλεργικησ φυσησ αλλα και ψυχολογικησ..δηλ.επιρεαζονται απο το αγχοσ

 

εγω εχω βαριασ μορφησ ψωριαση και εδω και 3μιση χρονια ειμαι απολυτα καλα..με ομοιοπαθητικη

 

ριξτε μια ματια μανουλεσ..

 

http://www.classical-homeopathy.gr/dermatical.htm'>http://www.classical-homeopathy.gr/dermatical.htm

 

http://www.classical-homeopathy.gr/

 

 

eczema-face-baby-1.jpg

 

eczema-face-baby-2.jpg

MZw9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα ο γιος μου 5 1/2 χρονών σήμερα ταλαιπωρείται με ατοπική δερματίτιδα. Με το παραμικρό γίνεται χάλια το δέρμα του, ειδικά το χειμώνα. Τον πήγα σε δερματολόγο πέρισυ και με την aderma exomega βοηθήθηκε πολύ και μου είπε επίσης να χρησιμοποιούμε αφρόλουτρο που να περιέχει λάδι. Αυτό που μου έδωσε το αφρόλουτρο δεν έκανε πολύ σαπουνάδα και δεν εξυπηρετούσε και τόσο, αλλά με της bepanthol το αφρόλουτρο και την exomega σε 2 μερούλες είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

η ατοπικη δερματιτιδα προερχεται οντως λογο αλλεργικων συμπτωματων και κυριως στις τροφες ωστοσο κυριες μου υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορειτε να κανετε για να βελτιωσετε την κατασταση των παιδιων σας.

αποφυγετε ολες τις τροφες που περιεχουν χρωστικες ουσιες και συντηριτικα, χρησιμοποιηστε κρεμα ενυδατικη με ψευδαργυρο(βοηθαει παρα πολυ), αποφυγετε τα συνθετικα ρουχα-χρησιμοποιηστε μονο βαμβακερα, συχνο πλυσιμο και ενυδατωση αλλα και πολυ καλο στεγνωμα(η υγρασια στην ατοπικη δερματιτιδα δεν βοηθαει καθολου), αποφυγετε δια ροπαλου τα μωρομαντιλα...το χαμομηλι ειναι ενα πολυ καλο αντισηπτικο(μπορειτε να εχετε ετοιμο σε θερμο και με ενα βαμβακερο υφασμα τυπου γαζας μπορειτε να καθαριζετε το μουτρακι του μωρου σας μετα το φαγητο ή το γαλα), επισης το ελαιολαδο βοηθαει παρα πολυ στην επιδερμιδα(οταν το δερμα του ειναι σκληρο με λεπια και στεγνο αλλειψτε λιγο λαδακι στις παλαμες σας και χαιδεψτε απαλα το ευαοσθητο σημειο...ανακουφιζει αφανταστα!!!

επισης προσεξτε τα απορυπαντικα που χρησιμοποιητε...προτιμηστε τα υποαλλεργικα, κυκλοφορουν διαφορες εταιριες...πειραματιστητε πια σας ταιριαζει καλυτερα!

παντως απο ολα αυτα την μεγαλυτερη προσοχη θα την εδινα στην διατροφη....αν σταματηστε τα σοκολατακια, γλυφιτζουρακια και τους ετοιμους χυμουλιδες καθως και τις αγοραστες κρεμες και τσαγια, η βελτιωση θα ειναι τρομερη....τα υπολοιπα ειναι απλως συμπλωρηματικα για ακομα πιο καλα αποτελεσματα.

η κορη μου εκτος οτι ειχε ατοπικη δερματιτιδα στο προσωπο και σε διαφορα σημεια του σωματος ειχε και στα γεννετικα οργανα...οπου με την χρηση των παμπερς η κατασταση γινοταν τραγικη...αιμοραγουσε αφανταστα διοτι εφτιαχνε πληγες απο τα σπυρακια...εχω κανει διατριβη στο θεμα...χα! χα! (τωρα γελαω....τοτε εκλαιγα...)

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Ο μικρός μου πλέον εμφανίζει "μπαλοματάκια" στην περιοχή των αγκώνων και στα μπουτάκια. Και λίγο στα βλέφαρα. Και λέω "πλέον" γιατί από νεογέννητο εμφάνιζε και στον κορμό και στο πρόσωπο (μάγουλα). Ευτυχώς δεν ήταν, ούτε είναι βαριάς μορφής. H ατοπική δερματίτιδα θέλει πολύ καλή ενυδάτωση. Χρησιμοποιώ βαζελίνη (την παιδική), δεν τον κάνω μπάνιο κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα με αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι, ποτέ δεν χρησιμοποιώ μωρομάντηλα και όταν είναι σε έξαρση βάζω ελάχιστη elocon μαζί με βαζελίνη, για να απλωθεί, για 1-2 μέρες, 1 φορά την ημέρα. Πάντως στην αρχή είχα δοκιμάσει και ελαιόλαδο σκέτο και με χαμομήλι, αλλά δεν είχε γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο τότε κατέφυγα στην elocon, με βαριά καρδιά... αλλά η ποσότητα που βάζω είναι ελάχιστη και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

dudu με τα παμπερς ζησαμε την απολυτη φρικη...πρωτα ξεκινησα με το να δοκιμασω ολες τις εταιριες που υπηρχαν και αφου καταλληξαμε σε μια εταιρια καναμε πολυ συχνα αλλαγη των παμπερς και μετα ολη την ιεροτελεστεια που περιγραφω:καθημερινο μπανιο, με καθε αλλαγη πλυσιμο με χαμομηλι, ελαιολαδο ή καποια αλοιφη και μετα φτου απο την αρχη...το δραματικο της ολης ιστοριας ηταν πως λογο της αλλεργιας στο γαλα η μικρη ειχε διαρροιες και εμμετους ....οποτε ολη την ημερα και τη νυχτα ασχολουμουν με το να την ταιζω και να την ξεσκατιζω...μετα απο μια τεραστια φρικη και σε ηλικια μολις 18 μηνων κοψαμε τα παμπερς και ηρεμησαμε...τουλαγχιστον με την δερματιτιδα στα γεννετικα οργανα.

Η μικρη ενοιωσε τετοια μεγαλη ανακουφιση που εμαθε σχεδον αμεσως να κανει την αναγκη της στο γιογιο και αν τολμουσε καποιος να την μιλουσε να ξαναβαλει παμπερς εβγαζε σπυρακια μονο που ακουγε την λεξη...χα!χα!

Βεβαια τοτε δεν ειχα ασχοληθει με το ιντερνετ...θα ειχα μαθει πως η θεραπεια ειναι πιο απλη και ξεχασα να το αναφερω ΜΕΛΑΝΙ απλο μελανι κυριες μου κανει εξαιρετικη δουλεια, δειτε αυτο http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=22&id=609&st=2 και θα καταλαβετε

ΜΕΛΑΝΙ

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα! Ο μικρός μου, 20 μηνών, έβγαλε για δεύτερη φορά έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) σε όλο του το σώμα. Κοκκινίλες με τρελή φαγούρα ειδικά στο λαιμό, κάτω από τα μάτια, πίσω απο τις κλειδώσεις... Του κάναμε χλιαρά ντουσάκια, ταμποναριστό στέγνωμα, πολύ ενυδάτωση με το Exomega ή το Creme de Soin της Aderma και Atarax για τη φαγούρα. Τον πήγαμε σε δύο δερματολόγους και μας σύστησαν Κορτιζόνη. Τώρα απο χθες του βάλαμε flixotide και δίνουμε fenistil και φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα. Δε μου αρέσει όμως που του δίνω φάρμακα και, επειδή έχω ακούσει για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής στα δερματικά, σκέφτομαι να τον πάω σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο να τον δει μόλις συνέρθει. Το ξέρω ότι η Κορτιζόνη δε θεραπεύει...και θέλω απεγνωσμένα να βοηθήσω το μικρό μου. Το μόνο που με καθυσηχάζει είναι ότι διαβάζω ότι αυτό θα περάσει με την ηλικία και ότι δεν είναι ασθένεια αλλά "κατάσταση". Αυτό που είναι σημαντικό είναι να το προλαβαίνουμε και να τον προφυλάζουμε το μικρό πριν κάνει έξαρση η δερματίτιδα. Είναι κληρονομικό και αλλεργικό οπότε μπορεί να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η γύρη την άνοιξη ή σε κάποιο φαγητό, πχ. το αγελαδινό γάλα, το αυγό, το ψάρι. Αυτό που θέλω πάντως είναι να γίνει πρώτα καλά ο μικρούλης μου και μετά να το ψάξω περαιτέρω για να το προλαβαίνω!

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να θεωρηθω γραφική αλλά εγω τα εβγαλα περα χωρις φαρμακα μονο με χαμομηλολαδο. Ειχε βγαλει νεογεννητη στο προσωπο και στο μπουτάκι της. Μου εδωσε μια κρεμα η γατρος δεν θυμάμαι πως την λεγαν αλλά μου ειπε αρχικά να της βαλω λιγο χαμομηλολαδο και να δω και συνεχιζει (δεν ηρεμει) να προχωρησω στην κρεμα. Εφερε αποτελεσματα απο την 2η ημέρα. Το συνέχισα για 10 ημέρες και τελος. Δεν ηταν ομως μεγάλο ουτε και εξαιρετικά ερεθισμένο.

Link to comment
Share on other sites

Το μελάνι είναι Gentian violet και το παραγγέλνουμε στο φαρμακείο. Συνήθως το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία συγκάματος στην περιοχή της πάνας το οποίο έχει προσβληθεί με μύκητες. Το μελάνι αυτό σκοτώνει τους μύκητες. Απο πείρα, όμως, στο μικρό μου διαπίστωσα ότι χειροτερεύει την ατοπική δερματίτιδα. Η παιδοδερματολόγος μου είπε ότι δεν το συστήνει για σύγκαμα αφού βάφει πολύ και η περιοχή γίνεται τόσο μπλέ (φαντάσου στρουμφάκι και βάλε...) όπου δεν φαίνεται η χειροτέρευση/βελτίωση της κατάστασης. Εγώ το κατήργησα πολύ γρήγορα και προχώρησα καλύτερα -- με τη συμβουλή γιατρού -- στο daktarin/daktador. Προσοχή, όμως, αυτά πάλι δεν είναι για ατοπική δερματίτιδα αλλά για σύγκαμα/σύγκαμα με μύκητες (nappy rash/nappy rash with yeast infection).

Link to comment
Share on other sites

Το μελανι ειναι πολυ καλο για τα συγκαμματα, δεν το αγαπανε οι παιδιατροι γιατι δεν κανουν τζιρο οι φαρμακευτικες.......οι daktarin/daktador δεν πρεπει αν χρησιμοποιουνται για πανω απο 3 μερες (που δεν αρκουν για να λυθει το προβλημα ειδικα οταν υποτροπιαζει) και παλι δεν διασφαλιζεται η βελτιωση......θα ακουσετε μαλιστα περιπτωσεις που χειροτερεψαν την κατασταση (το παθαμε κι εμεις και πονουσε φριχτα το μωρο-το μελανι μας εσωσε!)

 

 

 

Λοιπον για την ατοπικη δερματιτιδα εχετε υποψη οτι βοηθα πολυ ο θηλασμος........εμεις ειχαμε απο γεννησιμιου ατοπικο δερμα και παμε πολυ καλα λογω θηλασμου οπως λεει και η παιδιατρος, θα ηταν πολυ χειροτερα τα πραγματα αν δεν θηλαζαμε....

 

 

..τωρα απλα παθαινουμε καποια ελεγχομενα εκζεματακια αναλογως τροφης........περνανε με απλη μπεπανθολ αρκετες φορες την μερα, η ελοκον βοηθαει τις πρωτερς φορες, αφου εθιστει το δερμα δεν κανει σπουδαια πραγματα.........προτιμηστε τις φυσικες λυσεις για τετοια προβληματα που υποτροπιαζουν συνεχεια....

 

 

Επισης τα παιδια με ατοπικο δερμα εχουν ταση να παθαινουν συχνοτερα προβληματα στο αναπνευστικο και χρειαζονται προσοχη.......ειναι και επιρρεπη στο ασθμα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...