Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS: Υπάρχει περίπτωση να μη βγάλει ποτέ δόντι?????


Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 6 ετών και κάτι. Το καλοκαίρι κουνιόντουσαν τα δυο επάνω μπροστινά δοντάκια, κάποια στιγμή βγήκαν και στη θέση του ενός βγήκε κανονικά το μόνιμο, το οποίο και μεγαλώνει φυσιολογικά. Το δεύτερο όμως τίποτα ..ούτε μυτούλα! Έκτοτε άλλαξε κανονικά και ορισμένα άλλα δοντάκια, ωστόσο η εμφάνιση του πρώτου μπροστινού δεν έχει έρθει.

Μια μέρα, την είδε κάποιος παιδοοδοντίατρος ο οποίος μας είπε ότι έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα (6 μήνες και κάτι) και ίσως να πρέπει να κάνουμε πανοραμική ακτινογραφία γιατί μπορεί και να μην υπάρχει δόντι από κάτω..!

Εγώ τρελάθηκα, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ αυτό, θεωρούσα ότι όλοι βγάζουμε δόντια!

Έχω κλείσει ένα ραντεβού για ακτινογραφία και ελπίζω να μην ακούσω τα χειρότερα!

Γνωρίζει καμια από εσάς ανάλογη περίπτωση??

Σημειωτέον ότι εάν τελικά συμβαίνει αυτό θα πρέπει η μικρή μου να βάλει θήκες και όταν κλείσει τα 18 να βάλει εμφύτευμα!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ε και; να'ναι καλά το παιδάκι σου και ας είναι και φαφούτα :roll::P

υπάρχουν τόσα προβλήματα υγείας που πλήττουν τα παιδάκια που να λες δόξα τω θεώ που σε εσάς έτυχε ένα δόντι λιγότερο. δεν θα σου πω τις δικές μας περιπέτειες με τα δοντάκια της μικρής γιατί καταλαβαίνω ότι κάθε μαμά πονάει για το δικό της παιδί που έσπασε ένα νύχι παρά για ένα ξένο παιδί που έσπασε ένα κόκκαλο. απλά να ξέρεις ότι είσαι τυχερή. μια θήκη ή ένα εμφύτευμα. ε και; το παιδί σου είναι γερό και έτσι εύχομαι να παραμείνει. μην σκας για το δόντι!!!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως μακάρι η μόνη -ας το πούμε- ατυχία να είναι αυτή μόνο στη ζωή της, ωστόσο δεν παύει να είναι μια ταλαιπωρία για το παιδάκι να βάλει θήκη από τα 6 της.

Εγώ απλά ήθελα να ξέρω αν υφίσταται τέτοιο περιστατικό γενικά γιατί ειλικρινά δεν το είχα ξανακούσει μέχρι σήμερα (θα μου πεις για να το λένε γιατροί έτσι θα είναι)

Link to comment
Share on other sites

ξέρω άνθρωπο που έχει 3 δόντια περισσότερα και άνθρωπο με ένα δόντι λιγότερο και επειδή είναι μέλη της ίδιας οικογένειας αστιεύονται ότι η μια πήρε το δόντι της άλλης συν 2 ακόμα...!

το κοριτσάκι με το ένα λιγότερο δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα (είναι 13 χρονών). μάλλον θα βάλει σιδεράκια τώρα, αλλά αυτό που λείπει δεν είναι μπροστινό.

όσο για την ταλαιπωρία της μικρής σου, σε καταλαβαίνω.

εμείς σήμερα πάμε στο γιατρό να τσεκάρει αν θα χρειαστούμε και δεύτερη επέμβαση στο ούλο για να κατεβούν τα δοντάκια μας :cry:

υπομονή μανούλες! όλα θα γίνουν!!!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν γενικα αυτο μπορει να γινει....

Αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι στα περισσοτερα παιδακια (οπως και σ εμας) τα μπροστινα δοντακια καναν πανω απο 6 μηνες για να κατεβουν...(και τα πλαινα αυτων)

Τα κατω δοντακια επεσαν και βγηκαν αμεσως...τα πανω.....καναν αμαν(εχουμε ενα το πλαινο απ τα πανω..που και εμας απ το καλοκαιρι ειναι....αλλα ο οδοντιατρος δεν μας ειπε τιποτα τετοιο :wink: )

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μακάρι , η ακτινογραφία να μη δείξει τελικά κάτι τέτοιο και απλά να είναι μια καθυστέρηση. Έτσι και αλλιώς το πρώτο μπροστινό βγήκε σχεδόν αμέσως, να μη σας πω ότι μάλλον ήταν ηδη από κάτω, το δεύτερο όμως αργεί υπερβολικά.Τι να πω, ίσως φταίει και το ότι άρχισε να αλλάζει δόντια νωρίτερα από τα 6 χρόνια (ήταν μόλις 5 και κάτι μηνών)

 

Επέμβαση στα ούλα ???Αυτό και αν είναι!! και μετά μιλάω εγώ για μια θήκη.

Εύχομαι περαστικά και μακάρι τίποτα να μην τύχαινε ποτέ σε κανένα παιδάκι ! :D

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι κατι τραγικο.Εγω δεν εχω τους πανω κυνοδοντες! Υπηρχαν σαν νεογιλα δοντια αλλα μετα δε φυτρωσαν καινουρια.Ε,εχω δυο δοντια λιγοτερα,μια χαρα τρωω παντως!! Το μονο θεμα με τη δικια σου νομιζω ειναι πως επειδη ειναι μπροστα θα ειναι πιο εμφανης η απουσια(αν δεν αντικατασταθει το δοντι με καποιο τροπο)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Η ανιψιά μου είναι τώρα 7 χρόνων και 3 μηνών. Το πρώτο μπροστά πάνω δόντι της έπεσε όταν ήταν 6 χρονών και 4 μηνών και μετά από λίγους μήνες της έπεσε και το άλλο. Το πρώτο καινούργιο δόντι τώρα, έσκασε τον Φεβρουάριο και αμέσως μετά το άλλο. Δηλαδή το πρώτο δόντι είχε διαφορά από την στιγμή που έπεσε μέχρι να σκάσει 10 μήνες !!!

1317801ks41qhk7ek.gif

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που υπήρχε το νεογιλό, μου φαίνεται απίθανο να μην υπάρχει το μόνιμο. Πάντως μια ακτινογραφία θα λύσει κάθε απορία!

Σε κάθε περίπτωση (εύχομαι ολόψυχα νη μην υπάρχει θέμα), υπάρχει λύση. Μπαίνει πρόσθετο δόντι μέχρι την ενηλικίωση, ώστε να κρατηθεί το κενό του δοντιού και μετά εμφύτευμα.

Όπως καταλαβαίνετε το κατέχω το θέμα, καθώς της μεγάλης μου της λείπουν οι 2 κάτω πλάγιοι κοπτήρες (όχι τα κεντρικά, τα ακριβώς δίπλα). Δεν βγηκαν ποτέ τα νεογιλά και κάναμε και ακτινογραφία που έδειξε ότι λείπουν κα τα μόνιμα οπότε έχουμε δουλειά μπροστά μας...... :?:?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...