Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

οι περιπέτειές μας - επίδομα νοσ.περίθαλψης


dimidana

Recommended Posts

γειά σας μαμάδες και μπαμπάδες!

θα σας πω όσο πιο συνοπτικά γίνεται τι πέρασα προσπαθώντας να πάρω κάποια λεφτά από το ΙΚΑ...

είμαι η dimidana (όπως μπορείτε να δείτε) και έχω μια κορούλα σχεδόν 9 μηνών (όπως επίσης μπορείτε να δείτε).

η μπέμπα γεννήθηκε με σχιστεία προσώπου στο ιασώ όπου και χειρουργήθηκε μόλις έκλεισε 24 ώρες ζωής. είχαμε προγραμματίσει να γεννήσω εκεί γιατί αυτή η επέμβαση σε τόσο μικρό μωράκι δεν γίνεται σε κρατικό νοσοκομείο. στο παίδων γίνεται μετά τον πέμπτο μήνα και εμείς αν και δεν είχαμε και ούτε έχουμε οικονομική άνεση επιλέξαμε ως καλύτερο για την μπέμπα μας να γίνει η επέμβαση στο ιασώ. έτσι επιτύχαμε καλύτερη επούλωση λόγω του ότι όσο πιό μικρός σε ηλικία είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο εύκολα αναπλάθεται ο ιστός του και το γεγονός ότι ο γιατρός που κρίναμε εμείς καλύτερο να χειρουργήσει το μωρό έκανε αυτές τις επεμβάσεις στο ιασώ. επίσης το μωρό μας ήταν σε θέση να τραφεί κανονικά αμέσως μετά το χειρουργείο (αλλιώς μέχρι τον 5ο μήνα θα θέλαμε ειδικά μπιμπερό κ.λ.π.)

στο θέμα μας τώρα: μόλις επέστρεψα σπίτι μου κατέθεσα τα χαρτιά μου στο ταμείο ασφάλισης ξενοδοχουπαλλήλων όπου και ήμουν ασφαλισμένη.

για κακή μου τύχη όμως λίγες μέρες μετά το ταμείο μας συνενώθηκε με του ΙΚΑ. περίμενα το επίδομα τοκετού (δηλ. 1000 ευρώ) και άλλα περίπου 1000 για τα νοσήλεια της μπέμπας στην εντατική όπου χρειάστηκε να παραμείνει λίγες μέρες για παρακολούθηση.

πήρα τα λεφτά 6 μήνες μετά και αφού έπερνα τηλέφωνο συνεχώς στα κεντρικά του ι.κ.α και του τ.α.ξ.υ.

κανείς δεν ήξερε τίποτα! το ικα με έστελνε στο ταξυ και το ταξυ στο ικα!!!

κάποια στιγμή παίρνω τηλ. στο ικα και μου λένε ότι έχουν βγει κάποια λεφτά στο όνομά μου και να περάσω να τα πάρω.

πήγα και ήταν 50 ευρώ. με έπιασαν τα κλάματα μέσα στα γραφεία του ικα.

έλεγα αποκλείεται. αυτά είναι μου είπαν. επέμενα ότι έχει γίνει λάθος.

μετά από 2 μέρες έντονης πίεσης από πλευράς μου, μου είπαν ότι βρέθηκε ο φάκελός μου που ήταν χωμένος κάτω από άλλους φακέλους με τα σωστά δικαιολογητικά και ευτυχώς τα πήρα την επόμενη μέρα.

εν τω μεταξύ μισό μήνα πριν από αυτό το περιστατικό κάναμε και δεύτερο χειρουργείο στην μπέμπα για το ούλο της στο ιασώ παίδων. και πάλι τα οικονομικά μας χάλια αλλά δεν θέλαμε να αλλάξουμε γιατρό γιατί είχαμε απογοητευτεί από τα δημόσια και τον τρόπο που χειρίστηκαν την μπέμπα και εμάς...

μόλις ο γιατρός τελείωσε το χειρουργείο μας δήλωσε ότι χρειάστηκε να της τοποθετήσει ένα μόσχευμα στο ούλο (είχαμε συνεννοηθεί νωρίτερα ότι μόλις θα ξεκινούσε την επέμβαση θα ήταν σε θέση να δει αν το χρειάζεται η μπέμπα που τελικά ήταν απαραίτητο).

ο αντιπρόσωπος της εταιρίας που εισάγει το μόσχευμα στην ελλάδα μας είπε με απόλυτη βεβαιότητα ότι καλύπτεται πλήρως από το ικα.

έτσι λοιπόν καταθέσαμε για άλλη μια φορά τα χαρτιά μας στο ικα αμαρουσίου. εκεί μας είπαν ότι θα αργήσουμε λιγάκι να πάρουμε τα λεφτά γιατί θα είναι πολλά. εδώ να σημειώσω ότι το μόσχευμα στοίχισε 980 ευρώ.

περίμενα 3 μήνες. πριν 10 μέρες πήγα στο υποκατάστημα της περιοχής μου να ρωτήσω και μου είπαν ότι έχει εκδοθεί η εντολή να πληρωθώ και ότι πρέπει να πάω στα κεντρικά του νομού να πάρω τα λεφτά. ρώτησα πόσα θα πάρω και η απάντηση ήταν 117 ευρώ.

μου κόπηκαν τα πόδια.

ξανά έσκιζα τα ρούχα μου και έλεγα ότι έχει γίνει λάθος. τελικά τα στείλαμε για επανέλεγχο γιατί δεν μου είχαν δικαιολογήσει το μόσχευμα.

επικοινώνησα και με τον εισαγωγέα του μοσχεύματος. αυτός με την σειρά του μίλησε με το τμήμα παροχών του ικα και έτσι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα πάω - πρώτα ο Θεός - να εισπράξω 1100 ευρώ.

από τα 117 καλύτερα είναι.

τελειώνοντας να πω ότι τα 2 χειρουργεία μας έχουν στοιχίσει περίπου 10.000 ευρώ και έχω πάρει πίσω 2.000 και αυτά μετά από αγώνα.

συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να τα πω για να ξελαφρώσω και για να έχετε τον νου σας...!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πω πω....Περαστικα σας να ειναι...Ενα μεγαλο μπραβο για ολα οσα κανατε και την ταλαιπωρια που περασατε. Περαστικα και αγυριστα! Η μικρη σου ειναι κουκλιτσα!!! Και εχει και πολυ ομορφο ονοματακι :D

Ειναι πραγματικα απιστευτο αυτο που γινεται. Εχω αναλογο περιστατικο στο συγγενικο μου περιβαλλον και το ζευγαρι κοντευει να τρελλαθει! Εκτος το οτι ειναι ψυχοφθορο να βλεπουν το παιδακι τους να ταλαιπωρειται, οι γιατροι τους εχουν ζητησει ενα σωρο λεφτα! Ιδιωτικη ασφαλεια δεν μπορουν να του κανουν, λογω του προβληματος και το ΙΚΑ απο οτι τους ειπαν θα τους δωσει πισω πανω κατω τα χρηματα που αναφερεις κι εσυ. Μακαρι να υπηρχε περισσοτερη βοηθεια απο το κρατος. Τι να πω....

Link to comment
Share on other sites

ευχομαι οτι καλυτερο για την μικρη σας,οσο για το ικα πρεπει να το ξερεις οτι εαν δεν κανεις ενσταση δεν περνεις ποτε λεφτα.Ωστοο τα μοσχευματα παντα τα καλυπτουν 100%,εκει οντως πρεπει να ειχαν κανει λαθος,για μενα ξανα πηγαινε κ δωσε παλι ολες τις αποδειξεις κ κανε παλι ενσταση

Link to comment
Share on other sites

Πολλη ταλαιπωρια!!! :?

 

Αν δεν φωναζεις τελικα στο ικα δεν βγαζεις ακρη!!!!

 

Τελειωσατε τουλαχιστον με τα χειρουργεια? Η μικρουλα πως ειναι? Εχει ακομα ουλες? Δοντακια εβγαλε?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελειωσατε τουλαχιστον με τα χειρουργεια?

μένει ακόμα ένα -πρώτα ο Θεός- το οποίο μάλλον θα γίνει κατά τον οκτώβρη.

 

Η μικρουλα πως ειναι?Εχει ακομα ουλες?

όχι ευτυχώς δεν έχει καθόλου σημάδια :P

 

Δοντακια εβγαλε?

έβγαλε 2 κάτω-κέντρο και ένα πάνω στην "καλή" πλευρά (στα δεξιά που βάλαμε το μόσχευμα δεν κατέβασε δοντάκι και γι' αυτό θα γίνει το τρίτο χειρουργείο. για να ανοίξουμε δρόμο στο δοντάκι να κατέβει και αφού θα μπούμε στη διαδικασία της επέμβασης θα φτιάξουμε και τη μύτη γιατί το κόκκαλο είναι στραβό και πεσμένο :?

δηλαδή με λίγα λόγια η μυτούλα μας είναι λίγο "πλακουτσωτή", λίγο μεγάλη και λίγο στραβή :shock::lol::lol:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

κουραγιο με το ΙΚΑ και σιδερενια η μικρουλα σας!

 

 

αν ηξερα και εγω οτι με ενστανσεις το ΙΚΑ επιστρεφει περισσοτερα...... ειχα δωσει αποδειξεις 1500 για αφαιρεση πολυποδα και μετα απο 3 μηνες πηρα 75 ευρω! αχρειοι!!!!

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

ουσιαστικά το ικα δεν μου επέστρεψε περισσότερα...

αυτά που δικαιούμουν πήρα.

κακώς θεώρησε κάποιος υπάλληλος ότι το συγκεκριμένο μόσχευμα δεν δικαιολογείται.

μετά από προφορική δήλωση μου (και όχι ένσταση) και βεβαιότητα από πλευράς μου ότι έχει γίνει λάθος (τη βεβαιότητά μου αυτή μπορούσα να την στηρίξω στο γεγονός ότι ο εισαγωγέας του μοσχεύματος θα μου χορηγούσε βεβαίωση ότι δικαιολογείται το μόσχευμα από το ικα) λοιπόν μετά την άρνησή μου να εισπράξω τα ψίχουλα (ψίχουλα μπροστά στα έξοδα που είχαμε κάνει) έστειλε μόνος του ο προιστάμενος του υποκαταστήματος του ικα της περιοχής μου τον φάκελλό μου στα κεντρικά.

αυτά ως διευκρυνήσεις...! :wink:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

κουραγιο με το ΙΚΑ και σιδερενια η μικρουλα σας!

ευχαριστώ! και εσένα να σου ζήσουν τα παιδάκια - γατάκια σου :lol:

σημ: πριν μείνω έγκυος και πριν μάθουμε ότι περιμένουμε μπέμπα πάντα έλεγα ότι θα ήθελα να κάνω δίδυμα αγοράκι-κοριτσάκι.

να τα χαίρεσαι...!!!!!!!!!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...