Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

IKTEΡΟΣ SOS SOS


Recommended Posts

Είμαι ένας νέος μπαμπάς και ψάχνω μέσα στο διαδίκτυο απαντήσεις σε ένα πρόβλημα με το μωρό μας που με έχει τρελάνει.

Γεννήθηκε πριν 5 ημέρες,αγοράκι βάρους 4100.

Επειδή μόλις γεννήθηκε και δεν έκλαψε αμέσως το πήγαν αμέσως στην εντατική με μικρό πρόβλημα αναπνευστικού.

Καθ' οδόν για την εντατική το μωράκι έκλαψε πάρα πολύ όπως μας είπαν και δεν χρειάστηκε τελικά βοήθεια οξυγόνου.

Έμεινε στην εντατική για 2 μέρες για παρακολούθηση,και μετά μας το έδωσαν κανονικά να το θηλάσει η μαμά του.

Δεν προλάβαμε να το πάρουμε στα χέρια μας ούτε 10 λεπτά.

Μας το πήραν για εξέταση επειδή η παιδίατρος του θαλάμου μας δεν το είχε ακόμα εξετάσει λόγο του ότι ήμασταν πριν στην εντατική.

Μας είπαν πως έχει ίκτερο και με τιμή 16,5.

Μετά από νέα εξέταση ανέβηκε ο ίκτερος στην τιμή 20,5.

Το πήγαν πάλι στην εντατική το παιδάκι για να του δώσουν όπως μας είπαν ορό και να το βάλουν στην λάμπα όπως κάνουν στον ίκτερο.

Μετά από 1 μέρα κατέβηκε στο 16 και την ίδια ημέρα το βράδυ ανέβηκε ξανά στο 18,5.

Έχουμε τρελαθεί εντελώς.

Ακόμα το παιδί μας δεν το έχουμε ακούσει πως κλαίει.

Τι σημαίνει ίκτερος σε αυτές τις τιμές?

Κάθε απάντηση σας θα μας βοηθήσει απίστευτα.

Και κάτι ακόμα.

Υπάρχει ασυμβατότητα ρέζους στο αίμα μας είπαν.

Η γυναίκα μου έχει αρνητικό και το παιδί θετικό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nα σας ζησει το μωρακι σας.Και η δικη μου μπεμπα εκανε ικτερο γυρω στο 13,1.Δεν ξερω τι μπορει να σημαινουν οι υψηλοι δεικτες ικτερου αλλα κι εμας μας ειπαν οτι μπορει να οφειλεται στην ασυμβατοτητα ρεζους αφου εγω εχω αρνητικο ρεζους και η μικρη θετικο.Ευχομαι πολυ γρηγορα να παρετε το μωρακι σας αγκαλια και να το ακουτε να κλαιει συνεχεια!!!!!!

Κραταω επιτελους το ονειρο της ζωης μου στην αγκαλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

pepvag να σας ζήσει το μωράκι σας !!!! :D

 

Δεν ξέρω σε ποιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μαευτηριο ειστε αλλά θα πρέπει να αναλάβεται δράση αν θελετε το μωράκι σας να θηλάσει .

Ο ικτερος ειναι κατι φυσιολογικό στα βρέφη . Εμεις φυγαμε απο το νοσοκομειο με 16 ικτερο . Αυτο που χρειαζεται το μωρό ειναι φως ( λαμπα οσο ειναι στο νοσοκομειο ) και πολλά υγρα (θηλασμός ).

 

Στην θεση της γυναίκας σου θα απαιτούσα να δω και να αγκαλιάσω το μωρό μου . Θα το έβαζα στο στηθος για οση ώρα θέλει και μολις θα αποκοιμιόταν θα το έδινα να το βάλουν στην λάμπα . Παράλληλα θα ζητουσα να μου φέρουν νοσοκομειακο θήλαστρο να αντλώ και να δίνω το γαλατάκι μου στο μωράκι μου που το έχει ανάγκη . Ετσι δεν θα υπαρξει και πρόβλημα με την παραγωγή .

 

Οσο για την ασυμβατότητα απορω ...Δεν κανατε εξετάσεις ? Εμενα ο γυναικολογος μου , μου πηρε αιμα στον 3ο μηνα γιαυτην την εξέταση . Δεν ξερω κατι παραπάνω ομως γιατι δεν υπήρχε τετοιο θέμα σε εμας .

 

Σας εύχομαι να πανε ολα καλά και συντομα στο σπιτι σας με το μωράκι σας

:D

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και ο γιος μου γεννηθηκε 4100 (πριν 4 χρόνια βέβαια) με ΦΤ. Ήταν δυσκολη γέννα και δεν ανέπνεε όταν βγήκε. Αργησε να κλάψει... Ανέβασε ικτερο περίπου 18 απο την πρώτη μέρα και εκανε φωτοθεραπεια αμέσως και σχεδόν συνέχεια. Την 5 μέρα επεσε στο 12 και βγήκαμε από το νοσοκομείο. Πήγαμε βέβαια για επανέλεγχο την επόμενη και είχε πέσει στο 11,8 την έκτη μέρα. Δε θα αναφερθώ στην ψυχολογία μας.. (Εγω δε μιλιομουν) Ο μικρός ήταν ανησυχος σπίτι και πεινούσε συνέχεια, διψουσε συνέχεια. Πήραμε παρκοκρεββατο με στρώμα για να τον έχουμε στο σαλόνι που ειχε περισσότερο φως. Το δερμα του ήταν σκουρο κοκκινοκίτρινο και τα μάτια του κιτρινα. Αργησε να καθαρίσει εντελώς, μετά τον πέμπτο μήνα το δέρμα του εγινε φυσιολογικό. (Επινε μητρικό γάλα και άργησε γι αυτό το λόγο άλλα θεωρώ οτι τα οφέλη ειναι περισσοτερα). Το ίδιο πρόβλημα είχα και με το δευτερο παιδί μου, αλλά σε μικρότερο βάθμό, ίσως επειδή ήταν κορίτσι (έτσι μου ειπαν). Τότε μάθαμε ότι υπήρχε ασυμβατότητα στο αιμα μας στον παράγοντα ΑΒΟ αναμεσα σε μένα και τον συζυγό μου και τα παιδια ειχαν το αίμα του και για αυτό το λόγο παρουσιάζοταν ο ικτερος. Στο δευτερο παιδί δεν τρελαθηκαμε από την ανησυχία μας γιατί ξέραμε τι θα ακολουθούσε! Και η μικρή ήταν μαυρη τους πρώτους μηνες !!

Αν υπάρχει παρακολουθηση δεν ειναι σοβαρό το πρόβλημα με τον ικτερο. Βοηθάει η φωτοθεραπεια και μετά χρειάζεται φως και πολλά υγρά και η χολερυθρινη αποβάλλεται σταθερά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να πω βρε παιδιά!!

Στο τέλος θα τρελαθούμε.

Στο ΙΑΣΩ γεννήσαμε και στο ίδιο είχαμε γεννήσει και την πεντάχρονη τώρα κορούλα μας.

Στο πρώτο μας παιδί δεν είχαμε τέτοια προβλήματα.

Αυτό είναι σχετικό και το γνωρίζουμε και οι δύο μας.

Αλλά σχετικά με το μητρικό γάλα μας είπαν πως δεν πρέπει να το δώσουμε γιατί θα επιβαρύνει την κατάσταση ποιο πολύ.Και έτσι αναγκάζεται η σύζυγος μου να το παίρνει με θήλαστρο και να το πετάμε μετά.

Σχετικά με την ασυμβατότητα το ξέραμε και έκαναν στην σύζυγο μου μια ένεση γι αυτό τον λόγο.

Σε μια μικρή μου έρευνα στο internet σχετικά με τον ίκτερο διάβασα πως σε τιμές άνω του 24 είναι επικίνδυνο να περάσει η χολερυθρίνη στον εγκέφαλο με καταστροφικές συνέπειες για το παιδί.

Εμάς μας κυμαίνεται ανάμεσα στο 18 με 20 εδώ και 2 ημέρες.

Και σε πολλές απαντήσεις που πήρα από γιατρούς που ρώτησα στο μαιευτήριο,μου είπα τα ίδια για το μητρικό γάλα.

Δηλαδή στον ίκτερο δεν πρέπει να δίνουμε το μητρικό γάλα γιατί δημιουργεί παρενέργειες.

Και εμένα αυτό μου φαίνεται εντελώς χαζό και δεν το καταλαβαίνω.

Το γεγονός πως ενώ είναι στην εντατική με ορό και αντί να πέσει ο ίκτερος από την τιμή 16,5 να ανεβαίνει στο 18,5 μας τρομάζει πάρα πολύ.

Είμαι μόνος στο σπίτι και η γυναίκα μου κοντά στο μωρό μας και η τρέλα μου χτυπάει την πόρτα δεν αντέχω άλλο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όλα θα πάνε καλά! Από τη στιγμή που ειναι σε φωτοθεραπεια ο ικτερος θα αρχίσει να πέφτει! Νομίζω ότι απο τη δευτερη μέρα αρχίζει και ανεβαίνει αλλά με τη φωτοθεραπεια ελέγχεται.

Όλα θα πάνε καλά!

Να σου ζήσει ο γιος σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή φίλη Ζωγια σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το κουράγιο που μας δίνεις και ο Θεός να έχει εσένα και όλη σου την οικογένεια πάντα καλά και με υγεία.

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις στη γεννα ειχαμε επιπλοκες, μπλεχτηκε το ποδαρακι της μπεμπας στον λωρο και δεν εβγαινε με τιποτα, τελικα την βγαλανε αλλα δεν εκλαψε... Μου ειπαν οτι εκλαψε καθως εμπαινε στην εντατικη νεογνων. Εμεινε εκει καποιες ωρες και στη συνεχεια μου την εφεραν στο δωματιο. Παρουσιασε ικτερο κατευθειαν αλλα μας αφησαν να παμε σπιτι. Το μωρο ηταν κατακιτρινο για καποιες μερες και ο παιδιατρος που ηρθε σπιτι μας ειπε να την βαζουμε ετσι ωστε να την χτυπαει το φως αλλα οχι να την χτυπαει απευθειας ο ηλιος. Τελικα μετα απο μερες της περασε. Ομως κανεις στο νοσοκομειο δεν την μετρησε ουτε και μας ειπαν οτι χρειαζεται... Επισης το μωρο μου θηλαζε αλλα και επαιρνε και συμπληρωμα απο ξενο γαλα γιατι εχω δεν ειχα αρκετο.

Η Αναστασια μου γεννηθηκε 07/08/08...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να μας έχουν πει ψέματα πως το παιδί έκλαψε στο δρόμο προς την εντατική?

Γιατί αυτός ήταν και ο λόγος που το πήγαν εκεί.

Το ότι δεν έκλαψε μόλις γεννήθηκε με αποτέλεσμα να μην αναπνέει καλά στην αρχή.

Αλλά αφού μετά ήταν όλα καλά σύμφωνα με τα δικά τους λόγια,γιατί δεν μας το έδωσαν αμέσως?

Πολύ μπέρδεμα ρε γαμώτο μου και μιλάμε για παιδικές ψυχούλες και γονείς στα πρόθυρο νευρικού κλονισμού.

:(:(:(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

pepvag να σας ζησει το μωρακι σας!Ολα θα πανε καλα,θα το δεις...Προσπαθησε να ηρεμησεις οσο μπορεις.

Παρομοια εμπειρια δεν εχω για να σε βοηθησω.

να μας λες νεα και να μην διακοψετε τον θηλασμο σε καμια περιπτωση.

Αν θες στειλε ενα πμ στην Αγλαια,θα σας βοηθησει πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Ασυμβατότητα Rhesus.

Το Rhesus είναι ένα σύστημα ταξινόμησης ομάδων αίματος. Αν το ερυθρό αιμοσφαίριο έχει το συγκεκριμένο αντιγόνο, τότε λέγεται Rhesus θετικό. Σε περίπτωση που η μητέρα είναι Rhesus αρνητική και το μωρό είναι Rhesus θετικό, τότε λέμε ότι υπάρχει ασυμβατότητα Rhesus και μπορεί να προκληθεί ίκτερος. Ο ίκτερος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αποτέλεσμα της αιμόλυσης (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Έστω και λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού που είναι Rh+ να περάσουν στην κυκλοφορία της μητέρας, τότε ο οργανισμός της μητέρας θα παράξει αντισώματα εναντίον τους. Αυτά τα αντισώματα όταν περάσουν στο παιδί θα καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού. Για να προληφθεί το φαινόμενο αυτό, για τις επόμενες εγκυμοσύνες, γίνεται με τη γέννηση του παιδιού ένεση έτοιμων αντισωμάτων στη μητέρα. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού που μπήκαν στην κυκλοφορία της μητέρας και δεν ευαισθητοποιούν την μητέρα. Η ένεση πρέπει να γίνει μέσα στις πρώτες 3 μέρες από τη γέννηση του παιδιού.

 

http://night-flights.pblogs.gr/tags/ikteros.html

 

Απο την στιγμη που μπηκατε λαμπα ολα θα πανε καλα πιστευω. Γρηγορα σπιτακι σας ευχομαι

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Ασυμβατότητα Rhesus.

Το Rhesus είναι ένα σύστημα ταξινόμησης ομάδων αίματος. Αν το ερυθρό αιμοσφαίριο έχει το συγκεκριμένο αντιγόνο, τότε λέγεται Rhesus θετικό. Σε περίπτωση που η μητέρα είναι Rhesus αρνητική και το μωρό είναι Rhesus θετικό, τότε λέμε ότι υπάρχει ασυμβατότητα Rhesus και μπορεί να προκληθεί ίκτερος. Ο ίκτερος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αποτέλεσμα της αιμόλυσης (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Έστω και λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού που είναι Rh+ να περάσουν στην κυκλοφορία της μητέρας, τότε ο οργανισμός της μητέρας θα παράξει αντισώματα εναντίον τους. Αυτά τα αντισώματα όταν περάσουν στο παιδί θα καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού. Για να προληφθεί το φαινόμενο αυτό, για τις επόμενες εγκυμοσύνες, γίνεται με τη γέννηση του παιδιού ένεση έτοιμων αντισωμάτων στη μητέρα. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού που μπήκαν στην κυκλοφορία της μητέρας και δεν ευαισθητοποιούν την μητέρα. Η ένεση πρέπει να γίνει μέσα στις πρώτες 3 μέρες από τη γέννηση του παιδιού.

 

http://night-flights.pblogs.gr/tags/ikteros.html

 

Απο την στιγμη που μπηκατε λαμπα ολα θα πανε καλα πιστευω. Γρηγορα σπιτακι σας ευχομαι

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου,

Λοιπον εγώ γέννησα την κορούλα μου πριν 2,5 χρόνια στο Αλεξάνδρας... Στην αρχή δεν γνώριζα καθόλου για ίκτερο και πάλευα να την θηλάσω γιατί έρχονταν οι μαίες μέσα και μου το "επέβαλαν" (πραγματικά έδωσα μάχη)... Τη δεύτερη μέρα ήρθε μια "παλιά" μαία και μου λέει το μωρό σου είναι κίτρινο και θα σου ανεβάσει ίκτερο θήλασέ το συνέχεια.... Όμως τα μωρά με ίκτερο κοιμούνται συνέχεια και δεν τρώνε ιδιαίτερα... Την τέταρτη μέρα ανέβασε κι άλλο (με κρατήσαν μια μέρα παραπάνω μήπως και πέσει αλλά τίποτα δυστυχώς) και την έβαλαν για φωτοθεραπεία στον νεογνολογικό... Πάλι όμως πήγαινα 2 φορές την μέρα και τη θήλαζα και άφηνα δικό μου γάλα...

 

Οι νεογνολόγοι στο τμήμα του Αλεξάνδρα μου είπαν ότι το σηκώτι της μικρής ήταν "ανώριμο" και δεν μπορούσε να μεταβολήσει το εμβρυικό αίμα σε κανονικό.... Εγώ ούτε αρνητικό αίμα είχα ούτε και η μικρή... Είχα κάνει και την έξέταση εμμεση Coombs (την οποία έκανα και πριν 2 βδομάδες για την δευτερη εγκυμοσύνη μου) και είχε βγει αρνητική. Ρώταγα συνέχεια έψαχνα να βρω μια άκρη, έβαλα και την γιατρό μου και ρώτησε μήπως είχε σχέση το γεγονός ότι ο σύζυγός μου έχει το στίγμα αλλά τίποτα....

 

Απλά θέλει πολύ προσοχή απο την αρχή και συγγνώμη που θα στο πω αλλά στο ΙΑΣΩ δεν το αντιμετωπίσανε σωστά απο την αρχή. Ακουσα εγώ η ίδια τον μεγαλογιατρό του Αλεξάνδρα (κ. Δασκαλάκη) να λέει ότι και το δικο του το παιδάκι που γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ το αφήσαν να βγεί με 18 ίκτερο και παραλίγο να χρειαστεί μετάγγιση (άμα φτάσει το 24+) γιατί δεν του είπαν τίποτα :shock:

 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά όπως είπε και μια άλλη κοπέλα, παλέψτε για θηλασμό, όπως επίσης και το φως του ηλίου (γι'αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα βέβαια) θα του κάνει πραγματικά καλό....

 

Σύντομα θα είναι περαστικά!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις γύρισα από το μαιευτήριο και ο ίκτερος από 20,8 που είχε φτάσει τελικά και όχι 20,5 όπως λάθος μου είχαν πει,έχει πέσει στο 15,5.

Σήμερα το παιδί ήταν πάρα πολύ ζωηρό και συνέχεια ήθελε να φάει.

Λόγο του ότι είναι μεγάλο(4100 γεννήθηκε και είναι 3900 τώρα),δεν μπορεί άλλο την θερμοκοιτίδα και δεν νιώθει άνετα και είναι όλο ανησυχία και κλαίει συνέχεια μας είπαν οι νοσοκόμες της εντατικής.

Ρώτησα ξανά για το μητρικό γάλα και μου το απαγόρευσαν κατηγορηματικά διότι θα του ανεβάσει πάλι την χολερυθρίνη.

Απλά θα πρέπει να μείνει εκεί λίγες ακόμα ημέρες για να του πέσει εντελώς ο ίκτερος και να το πάρουμε στη συνέχεια στο σπίτι.

Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να μην του ανέβει πάλι τόσο πολύ.

Φτάσαμε σε οριακές τιμές και λίγο ακόμα θα είχαμε άλλα....

Η ανησυχία μου είναι γιατί έφτασε 20.8???????

Δεν μπορεί κανείς να μου πει τελικά εκεί με σιγουριά.

Άλλος λέει λόγο ασυμβατότητας ρέζους και άλλος επειδή γεννήθηκε πολύ μεγάλο(4100).

Μακάρι να τελειώνουν εδώ τα βάσανα μας,γιατί το μωράκι έχει παιδευτεί πάρα πολύ και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ο καθένας που το βλέπει.

Και θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους με βοήθησαν εδώ μέσα να μπορέσω να ηρεμήσω από κάθε σκέψη δυσάρεστη από εχθές το βράδυ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φίλε μου χαίρομαι πραγματικά που έπεσε τόσο ο ίκτερος!

Εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτική με αυτά που σου είπαν εκεί αλλά τι να κάνεις κιόλας... :( Κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα....

Μόλις πάει στο 12 θα σας τον δώσουν αλλά θα πρέπει να φέρετε κατ'ευθείαν γιατρό στο σπίτι για να το παρακολουθεί. Ενα κόλπο για να βλέπεις αν υποχωρεί είναι να χαϊδεύεις λίγο έντονα την πλατίτσα με το δάχτυλο και αν η γραμμή είναι κίτρινη είναι σταθερός ό ίκτερος αν αρχίζει και είναι πιο άσπρη τότε υποχωρεί....

Το τι κλάμα είχα ρήξει που μου την κρατήσανε μέσα δε λέγεται... αλλά όπως σου είπα θα είναι περαστικά.... Στήριξε την γυναίκα σου κιόλας γιατί σίγουρα θα νοιώθει πολύ άσχημα.... :(

 

ΥΓ η κόρη μου γεννήθηκε 3400 γρ και 53εκ.... και άλλα ήταν και πιο αδύνατα και πιο παχιά....

Link to comment
Share on other sites

Φίλη Demi7 όντως αύριο που θα πάω να πάρω την γυναίκα μου και να την φέρω σπίτι μας χωρίς το μωρό, θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή.

Ξέρω πως πρέπει να σταθώ δυνατός αλλά και εγώ δεν νιώθω το ίδιο και με εκείνην?

Η μικρή μας κορούλα θα μας ρωτάει που είναι ο μπέμπης και θα έχουμε άλλα μετά!!

Απλά φοβάμαι λόγο λοχείας όπως το λέτε εσείς οι γυναίκες να μην έχω και προβλήματα με την σύζυγό μου.

Μακάρι να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης γιατί δεν αντέχετε.

Δεν θέλω να σας μαυρίζω την καρδιά με όσα γράφω απλά μπήκα εδώ να μιλήσω με κάποιες κοπέλες που λόγο εμπειρίας θα μπορέσουν και εμένα,αλλά κυρίως την οικογένεια μου να την βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Προς Θεού κανένας δεν είπε οτι δεν αισθάνεσαι κι εσύ άσχημα... Το καταλαβαίνω οτι νοιάζεσαι αλλιώς δεν θα έψαχνες τρόπο να βρεις λύση ούτε θα έδινες έκταση στο ζήτημα αλλιώς.... Φαινεσαι καλός πατέρας και μπράβο σου!

Τα έχω περάσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα...

 

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα κλαμματα που έκανα όταν έπρεπε να φύγω και να μείνει το μωρό μας πίσω... Ο άντρας μου δίπλα μου βουρκωμένος και αμίλητος...

Δεν γίνεται να μην νοιώθεις φίλε μου... δεν είμαστε απο πέτρα...

 

Σαν συμβουλή τώρα απο κάποια που τα πέρασε αλλά δεν τα ξέχασε...

 

Ασε τη γυναίκα σου να κλάψει... κλάψε κι εσύ μαζί της και ας μην πείτε τίποτα... Να φύγει απο μεσα σας η ένταση.... Οι ορμόνες της λοχείας είναι απίστευτα "χειρότερες" απο τις εγκυμοσύνης....

 

Πάνω απο όλα να σκέφτεστε οτι το παιδί είναι καλά... Ξέρω ότι όλοι σας λένε μα καλά μόνο ίκτερο έχει και πως κάνετε έτσι κλπ κλπ.... Η καρδιά μας το ξέρει όμως.... :? Οπως λενε και οι παλιοί "μακριά απ'τη φουστάνα μου και ας είναι και η μάνα μου...." γιατί πολύ απλά δεν είναι δικό τους το πρόβλημα....

 

Στην κόρη σου πείτε ότι έμεινε λίγο πιο πίσω ο μπέμπης γιατί είχε πολλά δώρα και δεν ήξερε πιο να διαλέξει να σου φέρει γιατί ήθελε το καλύτερο!

ή κάτι άλλο έτσι "κουτό" μεν για μας αλλά στα πιτσιρίκια πιάνει....

 

Κουράγιο και περιμένω με αγωνία να εξιστορείς τα πρώτα κατορθώματα του μπέμπη!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή μου φίλη σε ευχαριστώ πολύ και να ξέρεις πως η βοήθεια σου είναι ανεκτίμητη και πολύτιμη.

Φυσικά θα έχεις νέα από τον μπέμπη μας και σου εύχομαι να χαίρεσαι τα παιδιά σου για πάντα και όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να νιώσει την μητρότητα και την πατρότητα ο καθένας..

Είναι ότι ποιο υπέροχο δώρο από τον Θεό στον άνθρωπο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Nα σας ζησει το μωρακι !!

 

Εμεις ευτυχως δεν ειχαμε ιδιαιτερο θεμα με τον ικτερο...με την σκεψη ομως του τι περνατε εσεις και το μωρακι φρικαρω

Τα πραγματα πανε καλα, θα πανε ακομα καλυτερα , και συντομα το μωρακι σας θα βρισκεται στην αγκαλιτσα της μανουλας και του μπαμπακα του

.png
Link to comment
Share on other sites

Τελευταία μέτρηση πρίν 2 ώρες 16,5 από 15.

Γιατί ρε γαμώτο δεν πέφτει κάτω από 15?

Μπορεί να σημαίνει κάτι κακό αυτό,η είναι φυσιολογικό?

Μπορεί η ασυμβατότητα ρέζους να δημιουργεί τόσο μεγάλες τιμές?

Link to comment
Share on other sites

βρήκα τα εξής στο ίντερνετ που ίσως σας βοηθήσουν

 

 

Ασυμβατότητα Rhesus.

Το Rhesus είναι ένα σύστημα ταξινόμησης ομάδων αίματος. Αν το ερυθρό αιμοσφαίριο έχει το συγκεκριμένο αντιγόνο, τότε λέγεται Rhesus θετικό. Σε περίπτωση που η μητέρα είναι Rhesus αρνητική και το μωρό είναι Rhesus θετικό, τότε λέμε ότι υπάρχει ασυμβατότητα Rhesus και μπορεί να προκληθεί ίκτερος. Ο ίκτερος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αποτέλεσμα της αιμόλυσης (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Έστω και λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού που είναι Rh+ να περάσουν στην κυκλοφορία της μητέρας, τότε ο οργανισμός της μητέρας θα παράξει αντισώματα εναντίον τους. Αυτά τα αντισώματα όταν περάσουν στο παιδί θα καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού. Για να προληφθεί το φαινόμενο αυτό, για τις επόμενες εγκυμοσύνες, γίνεται με τη γέννηση του παιδιού ένεση έτοιμων αντισωμάτων στη μητέρα. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια του παιδιού που μπήκαν στην κυκλοφορία της μητέρας και δεν ευαισθητοποιούν την μητέρα. Η ένεση πρέπει να γίνει μέσα στις πρώτες 3 μέρες από τη γέννηση του παιδιού.

 

 

Ασυμβατότητα ομάδας

 

Αν η μητέρα έχει ομάδα αίματος Ο και το παιδί έχει ομάδα αίματος Α ή Β, τότε μπορεί να προκληθεί αιμόλυση στο νεογέννητο λόγω ασυμβατότητας ομάδας αίματος. Η αιμόλυση αυτή είναι πιο ήπια σε σχέση με την ασυμβατότητα Rhesus.

 

 

κι αυτήν την σελίδα βρήκα:

 

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-166-0-0-0.aspx

 

περαστικά στο νινάκι

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία μέτρηση πρίν 2 ώρες 16,5 από 15.

Γιατί ρε γαμώτο δεν πέφτει κάτω από 15?

Μπορεί να σημαίνει κάτι κακό αυτό,η είναι φυσιολογικό?

Μπορεί η ασυμβατότητα ρέζους να δημιουργεί τόσο μεγάλες τιμές?

 

Θα πέσει μην στεναχωριέστε ! :D Εγω σας ειπα με 16 ικτερο την φεραμε στο σπιτι . Θηλασμός και πολυ φως και σε λιγες μέρες ολα καλα !

Εσεις που ειστε στο νοσοκομείο ακομα καλύτερα με τις λάμπες :wink:

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν ψάχνω άλλο σε site ιατρικά για ενημέρωση γιατί θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω σαν συνέπειες.

Μόλις διάβασα κάπου πως σε συνδυασμό ασυμβατότητας ρέζους και χολερυθρίνης πάνω από 20 σε ίκτερο νεογέννητου, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα ακοής.

Περιορίζομαι μονάχα στην κουβέντα μας εδώ,και σταματώ να κοιτώ αλλού γιατί θα χρειαστώ και εγώ στο τέλος νοσηλεία.

Είναι το μόνο σίγουρο αυτό. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...