Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίδομα σε όσες δεν εργάζονται


Recommended Posts

Αν είστε ανασφάλιστη ή δεν έχετε δικαίωμα να ζητήσετε επίδομα από τον ασφαλιστικό σας οργανισμό, δικαιούστε επιδότηση (μετά τον τοκετό) από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σας.

Πρέπει να προσκομίσετε:

• Αίτηση.

• Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/86 ότι δεν είστε ασφαλισμένη και ότι δεν θα εργαστείτε σαράντα δύο ημέρες πριν από τον τοκετό και άλλες τόσες μετά τη γέννηση του παιδιού σας.

• Ιατρική βεβαίωση με την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

 

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και το παραθέτω.. :D:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Με την ευκαιρία που αναφέρεις το επίδομα μητρότητας heidi, πρέπει να επισημανθεί πως πρόκειται για ένα προνοιακό επίδομα το οποίο αφορά κυρίως γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε "αδυναμία να αντιμετωπίσουν δια ιδίων μέσων τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες...", είναι δηλαδή είτε άπορες, είτε μετανάστριες, είτε η οικογένειά τους έχει εξαιρετικά χαμηλά εισοδήμσατα.

 

Για το λόγο αυτό μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρεις χρειάζεται και Πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας με βάση το Ν.Δ.57/1973.

 

Πάντως δίνεις μια καλή ιδέα να ανοίξει κάποια στιγμή ένα τόπικ με τα "κρυφά" επιδόματα και τις "κρυμμένες" παροχές που πολλές από αυτές βρίσκονται στα περιθώρια των Νόμων ή στις Νομολογίες των Δικαστηρίων.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δίκιο έχεις. Κάθε φορά που ρωτάς κάτι τους «υπευθύνους» :evil: δεν ξέρουν να σου απαντήσουν……. Εάν πας και πεις όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι, βρίσκεις λύση :lol::lol: …. Τελικά πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα μόνοι μας…

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...