Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασφάλεια στο ΤΥΠΕΤ. Πληροφορίες κανείς;;;


Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω ασφάλεια στο ΤΥΠΕΤ και δεν ξέρω πώς αποζημιώνει το ταμείο σε περίπτωση καισαρικής. Αν υπάρχει κάποια που να έχει την ίδια ασφάλιση πολύ θα ήθελα κάποιες πληροφορίες γιατί στο ταμείο μου τα λένε μια έτσι και μια αλλιώς...! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου καταρχήν και με το καλό να υποδεχτεις το επόμενο! Αυτό που δεν έχω καταλάβει με το ΤΥΠΕΤ είναι το εξής: ΟΚ, παίρνεις ένα εφάπαξ ποσό, όπως και στο ΙΚΑ, αλλά φάρμακα σου καλύπτουν χώρια. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: το επίδομα τι καλύπτεί; Τα νοσήλια, την επέμβαση (σε περίπτωση καισαρικής), την νάρκωση; Μπορώ να ζητήσω, κάνοντας ένσταση, επιπλέον χρήματα;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Λοιπόν σκέφτηκα να αναβιώσω αυτό το θέμα μιας και τα έχω πρόσφατα και να βοηθησω και καμιά συναδέλφισσα.

 

Λοιπόν βάση της νέας ΣΣΕ δικαιούμαστε ένα εφάπαξ ποσό 1457 ευρώ και κάποια έξτρα 300+ ανάλογα αν είναι φυσιολογικός ή καισαρική. Τα φάρμακα που μας χορηγούνται μας τα δίνει τα κουπόνια το νοσοκομείο και μας τα πληρώνει το ταμείο.

Πας στο ταμείο όλες τις αποδείξεις (ακόμα και του γιατρού) αλλά το ποσό είναι φίξ. Μόνο αν ασφαλίσεις το παιδί στο ΤΥΠΕΤ τότε σου πληρώνουν και τυχόν έξοδα τέκνου...

 

Μόνο αυτά πληρώνει το ταμείο και στο ξεκαθαρίζει κιόλας αν πάρεις τηλέφωνο....

 

 

Ελπίζω να βοήθησα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Demi μου σ'ευχαριστώ πολύ! Πήρα τηλέφωνο πρόσφατα στο ταμείο μας και ρώτησα λεπτομέρειες αλλά όπως πάντα, με το τσιγκέλι...! Δηλαδή μου είπαν για το εφάπαξ επίδομα τοκετού και τα έξτρα που λες αλλά όταν ρώτησα αν δικαιολογούνται επιπλέον τα φάρμακα και αν παίρνω κάποια χρήματα για την αμοιβή του γιατρού κυριολεκτικά αρνιόντουσαν να μου απαντήσουν. Με το ζόρι μου είπαν για τα φάρμακα... Εντωμεταξύ ρώτησα και για την περίπτωση που χρειαστεί θερμοκοιτίδα και μου απάντησε "Και που το ξέρετε αν θα χρειαστεί; Αν μπει το μωρό σε θερμοκοιτίδα θα φέρεται μετά τις αποδείξεις και θα δούμε τι θα πάρετε και αν θα πάρετε κάτι...!". Δεν ήθελα να μου πει ποσά κλπ αλλά να μου πει μόνο αν δικαιολογεί κάποιο ποσό ή όχι, τόσο σπουδαίο είναι; Τεσπα, κάτι ακόμα που μου είπαν από το ΙΑΣΩ είναι το εξής: στα νοσήλια μέχρι και 3κλινο υπάρχει έκπτωση 20% και από 2κλινο και πάνω 30% για τους ασφαλισμένους στο ταμείο μας. Στο ταμείο πάλι μου είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα τέτοιο αλλά η πληροφορία μου ήρθε από το λογιστήριο του ΙΑΣΩ και μου φαίνεται λίγο κουφό να λένε βλακείες... Βέβαια την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα πάμε μια βόλτα από κει να ρωτήσουμε και κάποια πράγματα από κοντά...!

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες πάντως!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Η Εθνική έχει συνεργασία με το ΙΑΣΩ μιας και έχουν και την ΙΑΣΩ VISA.....

Μιας και η θέση μου ήταν στις καθυστερήσεις έτυχε μια μέρα να πέσω πάνω σ'αυτή την κάρτα στην οποία μια ταλαίπωρη χρωστούσε 5000 ευρώ!! :shock::shock::shock::shock::roll:

Οπότε ενδέχεται οι εκπτώσεις να γίνονται με την κάρτα... :? Εγώ γέννησα στο ΛΗΤΩ και έμεινα πολύ ικανοποιημένη πάντως και απο οικονομικής άποψης.... :wink:

Τα έξοδα του μωρού τα καλύπτουν πλήρως ΑΝ το ασφαλίσεις στο ΤΥΠΕΤ αλλιώς τίποτις..... :evil:

Εγώ τον έβαλα στο δημόσιο του άντρα μου και ας πάνε να κουρευτούνε.....

 

Για να πάρεις τώρα τα λεφτά ή κάνεις εξουσιοδότηση στον σύζυγο ή όποιον άλλο θες ή πάει κάποιος εκεί με τα δικαιολογητικά και στα βάζουν μετά στον λογ/μο μισθοδοσίας σου..... Εγώ έτσι έκανα γιατί που να τρέχω να κάνω εξουσιοδοτήσεις λεχώνα γυναίκα....

 

Α, χρειάζεται να προσκομίσεις και μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως εννοείται.... και όποιος κάνει την παλικαριά να πάει προς το ΤΥΠΕΤ ας πάρει μια εξτρά ληξιαρχική πράξη και να πάει στα κεντρικά δίπλα να το δηλώσει το νινί στο τμήμα προσωπίκού για να παίρνεις και το επίδομα τέκνου :wink:

 

ΥΓ τώρα άσχετα με το γεγονός ότι είναι αναιδέστατοι στο ΤΥΠΕΤ πέρνουμε το καλύτερο επίδομα τοκετού & λοχείας απο τ'αλλα ταμεία... αφού μας @$#@ στις κρατήσεις βεβαίως....... :cool:

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!! Να'σαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!! Το δικό μας το νινί θα γραφτεί στο ΤΥΠΕΤ έτσι κι αλλιώς γιατί και ο άνδρας μου συνάδελφος είναι..! :wink: Αυτό για την κάρτα τους το είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι δεν πρόκειται για πληρωμή μέσω κάρτας αλλά για μετρητά. Τεσπα, αφού θα πάμε την μεθεπόμενη εβδομάδα θα το σιγουρέψω για να μην βρεθούμε προ απροόπτου...!

 

ΥΓ τώρα άσχετα με το γεγονός ότι είναι αναιδέστατοι στο ΤΥΠΕΤ πέρνουμε το καλύτερο επίδομα τοκετού & λοχείας απο τ'αλλα ταμεία... αφού μας @$#@ στις κρατήσεις βεβαίως.......

 

Όσο γι'αυτό, έχεις απόλυτο δίκιο! Σε σχέση με άλλα ταμεία έχουμε πολύ καλές παροχές κι ας μας βγάζουν λίγο την πίστη καμιά φορά...!! :wink::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

livinath οταν μαθεις για την εκπτωση στο ΙΑΣΩ πες μας. Εκει γενναω και εγω και θα ηθελα δικλινο αλλα ειναι μεγαλο το κοστος γιατι αλλα τοσα μου ζηταει και ο γιατρος. Οποτε αν εχουμε εκπτωση ειναι καλη ευκαιρια και θα παρω δικλινο.Σε ευχαριστω.

tt7up3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...