Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΛΕΘΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΨΩΜΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ). ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΓΕΥΣΕΙΣ. ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Vann

    Vann 12 δημοσιεύσεις

  • manina

    manina 10 δημοσιεύσεις

  • Jean

    Jean 5 δημοσιεύσεις

  • nancy14

    nancy14 5 δημοσιεύσεις

άρχισε αυτό απο κάποια στιμή?

απο πάντα ήταν έτσι? δεν δοκιμάσατε στην αρχή στην μετάβαση απο κρέμες στο κανονικό φαγητό και μετά, κάποια κομματάκια? (μαλακά βρασμένα λαχανικά πατάτες καρότα κτλ) αν κάνετε παιχνίδια στο πιάτο με το πηρούνι?

λογικά πρέπει να έχει περάσει καιρός που να μην πέτυχε αυτό, οπότε όλο αυτό το καιρό τα αλέθεις?

είναι αρκετά μεγάλος τώρα δεν είναι πια μωρό, ..

μήπως τον πίεσες αρκετά με το φαγητό?...

αν τρώει αρκετά ψωμιά και σοκολάτες λογικά δεν θα πεινάει... πόσα του δίνεις τέτοια κατά την διάρκεια της ημέρας?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον τρώει αυτά που του αρέσουν, τότε είναι θέμα επιλογής το αν θα φάει το ένα ή το άλλο. Δεν είναι ότι αρνείται το φαγητό.

Εγώ θα έλεγα να αρχίσεις να χαλαρώνεις με το θέμα του φαγητού, ίσως να δοκίμαζες και λίγη αδιαφορία του στύλ "Δεν θέλεις να φάς; οκ τότε μην φάς" χωρίς όμως να τρώει μπισκότα κλπ. Αυτά να τα τρώει ως γλυκό όχι ως φαγητό. Δηλ 1 σοκολατίτσα πχ ως γλυκό, όχι 1 τώρα, 1 μετά απο λίγο επειδή πείνασε κλπ.

Παιδικό πηγαίνει; συνήθως τα παιδιά όταν πηγαίνουν παιδικό, μετά αρχίζουν να τρώνε τα φαγητά που τους προσφέρονται. Εμένα πχ δεν έτρωγε όσπρια και τώρα τρώει φακές!

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΜΕ ΚΟΛΠΑ, ΦΤΑΙΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΗΤΑΝ 6 ΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ (ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ), ΚΙ ΕΝΩ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΔΕ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟ ΕΦΤΥΝΕ. ΜΕΤΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΑΝΑΕΔΩΣΑ ΑΛΕΣΜΕΝΟ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΞΑΝΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ. ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2007 ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ, ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΡΥΩΜΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ. ΕΙΔΑ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΙΕΣΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΨΩΜΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΝΩΡΙΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ) ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΑΛΕΣΜΕΝΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ Η ΓΑΛΑ. ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΩ, ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΑΕΙ...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω εχω παρομοιο προβλημα. Ειναι τωρα 4,5 χρ δεν θελει να δοκιμαζει

καινουργιες γευσεις, τρωει συγκεκριμενες τροφες. Παντως εχω καταφερει καποια φαγητα, βελτιωθηκε λιγο η κατασταση. Πως? Το πηρα αποφαση και πηγα για λιγο καιρο με τα νερα του. Μετα τον ταιζα παιζοντας κατι που του τραβαει πολυ την προσοχη, οπως υπολογιστη, δεν επιμενω στην ποσοτητα οσο στο να φαει δυο τρεις βουκιες. Να ξερεις, οι πρωτες βουκιες ειναι οι πιο δυσκολες. Αν συνηθισει την γευση και την υφη του φαγητου μετα ειναι πιο ευκολο. Προσπαθησα να βρω τι περιπου του αρεσει και τι οχι. π.χ. του αρεσουν τα τραγανα πραγματα, τα ωμα καροτα και οχι τα βρασμενα κτλ. Κανε την ωρα του φαγητου ευχαριστη. Το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο να μεινεις ηρεμη και χαμογελαστη. Το περασα. Οταν ερχοταν η ωρα να φαει με επιανε απελπισια...Κι εγω τον εστειλα περυσι παιδικο μηπως βελτιωθει η κατασταση και το μονο που κερδισα ηταν επισης μια πνευμονια και μια παραρρινοκολπιτιδα που χρειαστηκε νοσηλεια. :( Τωρα εχω συμφιλιωθει καπως με την ιδεα, δεν ελπιζω να φαει μονος του, να κατσουμε ολοι μαζι στο τραπεζι κτλ, προσπαθω να κανω φαγητα που τρωει και οταν κανω κατι καινουργιο του δινω να δοκιμασει και επειδη φυσικα δεν θα το φαει, εχω κανει και κατι εφεδρικο να του δωσω. Α, και κατι ακομα. Ολοι μου λεγανε ασ' τον να πεινασει.

Οταν πειναει πολυ χειροτερευει. Δεν δεχεται τιποτα αλλο εκτος απο γαλα μπισκοτα και τετοιες σαχαμαρες κλαιει υστερικα και γενικα γινετε αλλο παιδι. Οποτε προσεχω να μην φτασουμε σε τετοιο σημειο.Του δινω λιγο και συχνα. ΚΟΥΡΑΓΙΟ :!:

.png.png[/url]
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ mama-mia, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΡΩΕΙ Η ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ. ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ ΔΕ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ.

Link to comment
Share on other sites

ΕΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ 26 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΘΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ 20 ΜΗΝΩΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΄ΘΕΛΑΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΦΑΜΕ (ΕΝΩ ΑΛΕΣΜΕΝΟ 1)ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΟΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ.

ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ ,ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν ειναι συγκεκριμένη ποσότητα. Στην ουσία τρώει όσο θέλει. Χτεσ π.χ έφαγε καλα. το μενού είχε πατάτεσ και ψάρι. προτίμησε να φάει 3 ψαράκια (μικρά)και λίγεσ πατάτεσ.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα επιδημια επεσε και δεν τρωνε.. τι κακο κι αυτο? Εγω θα βγω σημερα στην πλατεια σαν της παλιες καλες γιαγιαδες.. με τα ταπερακια μπας και φαει καμια κουταλια..

Αισχος πια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΟΜΟΝΗ....

ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΥΝΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΑ 12 ΚΙΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ 14440 ΓΡ.

ΒΑΣΙΚΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.(ΕΙΧΕ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ''ΜΑΣΚΕΣ" - ΕΙΣΠΝΟΕΣ ΜΕ AEROLIN ΚΑΙ FLIXOTIDE. ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΥΠΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΕΣ . ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΒΑΖΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ΄ΕΒΑΖΕ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα επιδημια επεσε και δεν τρωνε.. τι κακο κι αυτο? Εγω θα βγω σημερα στην πλατεια σαν της παλιες καλες γιαγιαδες.. με τα ταπερακια μπας και φαει καμια κουταλια..

Αισχος πια..

 

:lol::lol::lol:

dora αν πιάσει, ενημέρωσε κι εμάς μπας και φάνε και τα δικά μας!

920035f02d.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κι εμένα ο γιος μου 2,5 χρ. δεν τρώει φαγητό. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν ένα χρόνο όταν άρχισα προσπάθεια να κόψω τα αλεσμένα. Από τότε "μίσησε" το φαγητό και αν και τον επανέφερα στα αλεσμένα, σταμάτησε να τα τρώει, ίσως από αντίδραση. Από τότε το μόνο που δεχόταν να φάει είναι κοφτάκι σε μορφή σούπας κι αυτό με το ζόρι. Κάθε μέρα-κάθε μέρα μέχρι που το βαρέθηκε και αυτό. Έχω αγανακτήσει πια. Με ευχαρίστηση τρώει μόνο τις κρέμες, το γάλα, τα μπισκότα - κράκερ - κρουασάν, τα οποία όμως του δίνω αραιά.

 

Το καλοκαίρι είχαμε πάει διακοπές στο εξοχικό των κουμπάρων μας με τα παιδιά τους που τα λατρεύει. Εκεί δεν είχαμε τίποτα από τα "παρελκόμενα" και του εξηγούσαμε ότι θα τρώει ότι τρώνε και τα παιδιά. Καθόμασταν στο τραπέζι, τίποτα αυτός! Τι να προσπαθώ εγώ, τι ο μπαμπάς του, τι η νονά του, τι τα παιδιά, τι με το καλό, τι με το παιχνίδι, ΤΙΠΟΤΑ :cry: ! Τον είχα 5 μέρες με το πρωινό και το βραδυνό μπουκάλι γάλα! Όλη μέρα στη θάλασσα, το απόγευμα στην αυλή, είτε στο σπίτι τρώγαμε, είτε στην ταβέρνα, δεν τον καταφέραμε να φάει! Την 6η μέρα φοβήθηκα και του έδωσα αλεσμένο κοφτάκι να φάει :( ... Και ήταν μόλις 2! Τι να πω και τώρα που κοντεύει τα 3 και έχει αποκτήσει άποψη! Το 'χω συζητήσει με την παιδίατρο και έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους χωρίς όμως να μπορώ να νικήσω το πείσμα του. Μέχρι και :x:x "φοβέρισμα" :x:x έχω δοκιμάσει όταν έκοψε και το μοναδικό φαγητό που έτρωγε (το κοφτάκι), αν και ήμουν κάθετα αντίθετη με αυτή τη μέθοδο. Βέβαια έπιασε, όμως για λίγες μόνο μέρες, μετά κατάλαβε ότι τον κοροϊδεύουμε. Κατά καιρούς παίρνει βιταμίνες, σίδηρο, κάνουμε εξετάσεις...

 

Ήθελα να μπω στο μυαλό του να καταλάβω πώς σκέφτεται! Σεπτέμβρη θ' αρχίσουμε σταθμό, κι όσο ακούω για παιδιά που το συνεχίζουν ως τα 4-5 τρελαίνομαι!!!

5dyVp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κορίτσια ψυχραιμία !!

εμένα η κόρη μου 2 χρονών τώρα προσπαθούμε να κόψουμε το άλεσμα ...

έχω κόψει το μπλέντερ ( ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και τα περνάω απο τον παλιό καλό μύλο...ψιλομασάει δεν λεώ..

ο ΄γιός μου 5 χρονών απο μικρός ήθελε να τρώει μόνο κρέας με αποτέλεσμα να μην τρώει καθόλου λαχανικά...

όμως τον παραπλανώ...π.χ. χτες είχαμε αγκινάρες , του τηγάνησα και λίγες κοτομπουκιές και τα έβαλα στο τραπέζι , μόλις το είδε μου λέει μόνο κοτομπουκιές και πατάτα ( απο τις αγκινάρες) οκ του λέω και ξεκινάω να του δίνω .. μόλις έφαγε 1 πατάτα και αρκετές κοτομπουκιές του χώνω την αγκινάρα στο στόμα .. τι είναι αυτό μου λέέι ..πατάτα του λέω...και γιατί έχει άλλο χρώμα με ρώταει και του απαντώ ψήθηκε λίγο παραπάνω...

να μου δίνεις απο την άλλη που δεν ψήθηκε παραπάνω μου λέει και του απαντώ κοίτα κάναμε μια συμφωνία να μην σου δώσω αγκινάρα οπότε θα φας όλες τις πατάτες ψημένες ή όχι ..αφού έφαγε όλο το φαγητό του του είπα την αλήθεια και τον ρώτησα ήταν άσχημο τελικά το φαγητό ??όχι μαμάκα ήταν ωραίο ..

Υπομονή και κουράγιο θέλει ..σας τα εύχομαι και τα δυο ολόψυχα

Link to comment
Share on other sites

Να σας ρωτησω κ εγω κατι ,επειδη εχω φοβερο προβλημα με το φαγητο κ η μικρη ειναι 18μηνων δεν μου εχει περασει ουτερ σαν ιδεα να της κοψω το αλεσμενο, γιατι ξερω οτι το ηδη υπαρχον προβλημα θα γινει χειροτερο, κ περα απο αυτο υπαρχει περιπτωση να μην μαθει να τρωει????????

Link to comment
Share on other sites

όχι ! δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθε να τρώει ..

όταν καποια στιγμή απελπίστηκα με την κόρη μου μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε οτι α΄φού τρώει αλεσμένο οκ αρκεί να τρώει και να μην την πιέσω αφού ούτως ή άλλως μια ολοκληρή ζωή μετά θα μασάει ...

μαθαίνουν να μασάνε και να τρώνε μην αγχώνεσαι...

Link to comment
Share on other sites

και εγω αυτο πιστευω, οτι καποια στιγμη θα μαθει να τρωει οποτε ουτε καν σκεφτομαι να της κοψω το αλεσμενο,εδω κανουμε μια ωρα να φαμε αμα παμε σε κανονικη τροφη δεν θα μου τρωει τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Πριν από ένα χρόνο σχεδόν,ο Μανώλης ήταν 17 μηνών,έτυχε να πάμε με τα ξαδέρφια μου και τις οικογένειες τους στην εξοχή.Εκεί έψησαν :κοτόπουλο,λουκάνικα,σουβλάκια.Είχαν και σαλάτες ,πατάτες κτλ.Προς μεγάλη μου έκπληξη έφαγε απ''ολα!!!!!!!!!!!!!!Μέχρι και λουκάνικο!!!!!!!!

Τα μάσησε όλα μια χαρα κι όλοι μου έλεγαν:''αυτός είναι που δεν τρώει;;;;''

Από τότε δεν έχει ξαναφάει κρέας σε κομμάτια!!!!!!!

Πρέπει να το βράζω με τις ώρες να το αλέθω και πάλι δεν το τρώει.Ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο.Σημειωτέον ότι τρώει όλα τα άλλα (σε μέτριες προς μικρές ποσότητες)μέχρι καροτάκια και αγγουράκια.Κρέας τρώει σε πίτες κι αλεσμένο.

Άβυσσος η ψυχή των μωρών μας!!!!!!!!!!

Υπομονή σε όλες τις μανούλες.Θα περάσει-ελπίζω-κι αυτό!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Link to comment
Share on other sites

Να σας ρωτησω κ εγω κατι ,επειδη εχω φοβερο προβλημα με το φαγητο κ η μικρη ειναι 18μηνων δεν μου εχει περασει ουτερ σαν ιδεα να της κοψω το αλεσμενο, γιατι ξερω οτι το ηδη υπαρχον προβλημα θα γινει χειροτερο, κ περα απο αυτο υπαρχει περιπτωση να μην μαθει να τρωει????????

 

Αχ καλά κάνεις και δεν το κόβεις το αλεσμένο ακόμη. Εμένα είναι 18 μηνών τώρα και έκοψε μόνη της το αλεσμένο δεν το θέλει καθόλου. Δεν έτρωγε που δεν έτρωγε τα αλεσμένο τώρα με τα κομματάκια τρώει λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παρομοιο προβλημα εχω κι εγω...

Αλεσμενα ετρωγαν μεχρι 18 μηνων...μετα τα εκοψαν μονα τους και τρωνε κανονικο φαγητο...αλλα επιλεκτικα.

Η Ολγα δεν ειναι τοσο δυσκολη...δοκιμαζει δηλαδη και νεες γευσεις.

Ο Θανος ομως ειναι πολυ δυσκολος με αποτελεσμα να τρωει πατατες, ψωμι, ψαρι και κοτοπουλο πανε...και καμια φορα κανενα ζυμαρικο.

Απο αναπτυξη ειναι μια χαρα...αλλα παρουσιασε μια αναιμια και του δινω σιδηρο.

Τι να πω??? αφου ειναι καλα στην υγεια του....απλα το υπομενω...

pHbs.jpg.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...