Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάνει να φοράμε μεταχειρισμένα παπούτσια???


Recommended Posts

Ο ορθοπεδικός μου έχει πει οτι απαγορεύεται να φοράει ένα παιδάκι τα παπούτσια ενός άλλου, γιατί αλλάζει το πέλμα και το κέντρο βάρους κι έτσι μπορεί να έχουμε αλλοιώσεις και πρόβλημα στο βάδισμα..Θα ήθελα δεύτερη γνώμη πριν πετάξω τα χρησιμοποιημένα παπουτσάκια της μπουμπούς μου...Γνωρίζει κανείς???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κι εμενα ετσι μου εχει πει και θεωρω οτι ειναι σωστο. Όμως απο την άλλη, υπάρχουν παιδακια που δεν μπορουν οι γονεις να αγορασουν τα βασικα!! οποτε κρατα τα και εσυ και δινε τα οπου μπορεις. Πολλοι τα χρειαζονται και θα το εκτιμησουν. κανε κατι αναλογο οπως εκανα κι εγω: βαλε αγγελια εδω ή τσεκαρε το http://www.givethekids.gr.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ elia!!!Πολύ πολύ!!!Εχω πάρα πολλά ρούχα, κι έχω αρχίσει και τα δίνω σιγά-σιγά σε ιδρύματα, στην εκκλησία και σε ανθρώπους που ξέρω οτι έχουν ανάγκη..Οπότε θα τσεκάρω κι αυτό που μου έστειλες, που δεν το γνώριζα κι ομολογώ οτι φαίνεται πολύ καλό!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντως ανεξάρτητα από το "καλύτερα να τα χαρίζεις παρά να τα πετάς" μπορώ να κρατήσω πχ τα παπουτσάκια της μικρής προκειμένου να τα χρησιμοποιήσω αργότερα σε πιθανό αδερφάκι της???Γιατί όπως την βλέπω την κατάσταση μπορεί τότε να έχουμε κι εμεις οι ίδιοι ανάγκη..

Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα κρατησει καποια πολυ λιγο φορεμενα.. αλλα τελικα το δευτερο ηταν αγορι!! οποτε τα εδωσα και αυτα.. μπορεις να τα κρατησεις και οταν ερθει η ωρα αποφασιζεις!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Εχω πολλα παπουτσακια απο το πρωτο μου παιδακι και καποια ειναι σαν καινουργια!

Να τα βαλω στον μικρο???Απ τη μια ειναι πολλα και τα λυπαμαι,απ την αλλη ειναι και τα λεφτα,ειναι και τοσο ωραια τα παπουτσακια!Η μαμα μου μου λεει να του παρω καινουργια τωρα που περπαταει και πλαθεται το ποδαρακι του!Ενταξει του πηρα τωρα ενα ζευγαρακι για το πασχα αλλα για καλοκαιρινα εχω 3 ζευγαρια πεδιλα,2 ζευγαρια all star kai ενα ζευγαρι μοκασινακια!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο καθένας μας έχει διαφορετικό πόδι και διαφορετικό κέντρο βάρους δυστυχώς θα πρέπει να του πάρεις καινούργια παπουτσάκια..Και αυτά μπορείς να τα δωρίσεις σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα για καινούργια!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη μαμά σου. Το ξέρω ότι είναι κρίμα να σου έχουν περισέψει παπουτσάκια και να μην μπορείς να του τα βάλεις, αλλά κι εγώ είμαι της γνώμης να μην του φορέσεις προς το παρόν μεταχειρισμένα.

natassa + tasos = 15 years together

 

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εάν είναι πολύ φαγωμένα τα παπούτσια και απο μέσα έχουν φθαρεί και έχει σχηματιστεί το πόδι του πρώτου παιδιού τότε μην τα βάλεις.

 

αν είναι σαν καινούργια και έχουν φορεθεί απο το πρώτο παιδί πολύ λίγο τότε φόρεσε τα στο δεύτερο.

 

Εγώ αυτό έκανα στις κόρες μου!

Link to comment
Share on other sites

εγω θα προτεινα,να του αγορασεις ενα ζευγαρι πατους ορθοπεδικους που εχουν καμαρουλα και να τους τοποθετεις μεσα στα παπουτσακια........

αυτο που μας ενδιαφερει ειναι ο σχηματισμος καμαρας και η σωστη στηριξη για περπατημα....

...και ειναι πολυ κριμα να δοθουν τοσα παπουτσακια απ'την στιγμη που μπορει να τα φορεσει το μικροτερος αδερφουλης......η δικη μου δεν περπατα η ακομη,αλλα παπουτσακια εχουμε......

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολη αποφαση...

Εγω τα πρωτα τα πεταξα (πριν μεινω εγκυος) και τα παπουτσια που φορεσε ο μικρος τα 2 πρωτα χρονια ηταν καινουργια. Τωρα φορεσε ενα ζευγαρι μποτακια που τα ειχε φοροσει πολυ λιγο ο μεγαλος και θα βαλει και τα καλα του μεγαλου (φορεμενα 8 φορες στην εκκλησια). Παντως το δειλημα ειναι για λιγο γιατι τωρα ο μεγαλος δεν βγαζει σεζον με ενα ζευγαρι οποτε δεν μενουν για τον μικρο..

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι σε καλή κατάσταση να του τα φορέσεις.Να προτιμάς όμως ανατομικά παπουτσάκια για αυτή την περίοδο. Τα all star νομίζω πως δεν είναι κατάλληλα για το ποδαράκι του.Φιλική συμβουλή πάντα :)

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!!Μαλλον θα κρατησω τα λιγοτερο φορεμενα και τα υπολοιπα θα τα δωσω.Αν μπορεσω να παρω και καινουργια ακομη καλυτερα!

Bee ειχα ρωτησει τον ορθοπαιδικο μου και τον παιδιατρο πριν αγορασω τα πρωτα του παπουτσακια για το τι παπουτσακια πρεπει να φορανε σε αυτη την ηλικια και μου ειχαν πει και οι 2 ο,τι μου αρεσει!Ειτε αγορασω απο τη λαικη,ειτε απο ακριβο μαγαζι δεν υπαρχει προβλημα και τα παιδακια μεχρι 4 ετων μπορει να εχουν πλατυποδια χωρις να υπαρχει προβλημα.Μετα τα 4 βαζεις ανατομικο.Και πραγματι ο μεγαλος μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ειχε καθολου καμαρα και τωρα εχει.Το μωρο ειχε καμαρα απο οταν γεννηθηκε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...